a meridám 66.5 fokos.
MTB Full Suspension - Enduro - ONE-FIVE-O 3000-D - Merida Bikes Internationala canyonból ez lenne:
https://www.canyon.c...189#tab-reiter2ezt a 27,5 colos dolgot nem igazán értem, a 29 collal is így vagyok. és nem vagyok biztos benne, hogy a 27,5 el fog terjedni. persze nem mentem még ilyen géppel, de tartok tõle, hogy nem tud olyan merev lenni a kerék, mint egy 26os (hosszabb küllõk, nagyon kerületû felni), ami azért irányíthatóság szempontjából nem mindegy...de mondom, nem próbáltam még, így ezt csak elméleti úton mondom.
De megértem, hogy vacilál, mert õ se akar 2 havonta másik bringát, hanem ezzel akar majd mindenhova menni, és lehetõleg több évig.
íígy van. és erre a célra yt wicked és a fenti canyon felel meg a legjobban ár/súly/felszereltség arányban. illetve ha belevenném a specit, ami olcsóbb lenne egy százassal (bár nekem a canyon váz kicsit tartósabbank tûnik), de az meg használt. és ettõl azért parázok. egyébként írtam a YT-nek, és m-es méret már egyáltalán nem rendelhetõ, szóval az is kiesett.
elvileg jövõ héten kiderül mi lesz a gari kérdéssel, azt még megvárom.
lehet, hogy nevetségesen hangzik, de kicsit bassza a csõrömet, hogy amit évek alatt összeraktam magamnak alkatrészekbõl, úgy, ahogy az nekem jó, azt most el akarom adni. van egy varázsa ennek az "otthon rakom össze és soha sincs kész" bringa építésnek :-)
és nem, nem akarok meridát venni, csak puszta kíváncsiságból kérdezem: mi a baj a meridákkal, hogy gyakorlatilag senki nem ajánlja? ezekrõl az új vpp-s felfüggesztésûekrõl kifejezetten jókat mondanak, de régen is dicsérték õket. persze van egy csomó olcsó tucat terméket képviselõ bringájuk, de ettõl még a felsõbb mezõnyben lévõ gépeik szerintem abszolút megállják a helyüket.
asszem a mai tekercset elmossa az esõ :-(