Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
60704 hozzászólás a témában

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hát az országútisok tuti, hogy nem arra fognak menni. De remélem nem is akarják arra kényszeríteni õket táblázással...
De ha ilyen seggû csajok fogják magukat felkínlódni az emelkedõn, akkor simán beállok mögéjük ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Feltöltött kép

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
A dallospacsirta éneke zengje be a reggeleteket!

Brinagút egy fos. Ürögin nem fogok végigmenni országútival. És nem azért mert bárki felett állok. Csupán azért, mert két helyen is keresztezi az utamat egy bekötõút, ahol tutira senki nem fog elengedni. Felfelé 20-25-tel megyek arra, lefelé pedig legalább 40-vel. Montival dettó. Ezen felül fasza padkája is van a bringaútnak, hogy még inkább alkalmatlan legyen a funkciójára. Ezen felül végighalad egy buszmegállón is, ami ne kicsit balesetveszélyes. Ezen felül az út melletti telektulajok ki-be állnak rajta autóval, ami szintén nagyon veszélyes.

Orfû felé pedig szerintem nagyon nagy lesz a szint, ha valóban arra megy majd, amerre irtották az erdõt télen is. Volt hol a montit is úgy toltam fel. Az csak mellékes, hogy az út mellett igazán fasza kis mediterrán kontinentális erdõ van a maga elvadult és dzsumbujos módján. Én nagyon szeretem azokat a kis sziklás fordulókat az út felett, persze ez szubjektív.
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy bringaúton csapat majd le a teljes fit boys boly tempóval, miközben egy család igyekszik két-három kisgyerekkel Orfûre. Nem tudom, hogy kétirányú lesz-e rajta a forgalom, de lesznek ott szép balesetek.

Ugyanakkor egész hétvégén bringaúton tekertem Balcsin, és fasza dolognak tartom, bár nyáron ott is volt pár meredek szitu, mert ugye az is kétirányú.
Pécs-Remete nehezen megoldható máshogyan, mint az erdõn keresztül. Az utat bõvíteni gondolom csak nagy melóval lehet, bár az sem lehetetlen.

Hétvége isten volt. Kár, hogy hétfõn szakadt az esõ. Kurva jókat pihentünk és bringáztam is.

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Na de miért Atus?
Mert nem volt nõ?
:):):)

Akkor itt egy:

Feltöltött kép

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Napkin 001

Napkin 001

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.121 hozzászólás
Tudtam, hogy nem kellett volna idenéznem!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
hát az elcoba én is sokat jártam 2 emberhez is, és mindig mondták, h rendelnek jövõ héten. aztán rendeltek is, de akkor már fél éve basztattam õket

FAHELY

FAHELY

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.237 hozzászólás

Még mindig nem lehet tudni semmit sem a elkotekes melóról (illetve nekem nem nagyon akarnak elmondani semmit se)...

Na ott az a bevállt szokás, hogy azt vedd biztosra ami már megtörtént...de még azt sem annyira:-))

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ez azért nem lehetett gyenge élmény:
Jön a Lada, jön, jön...

Még mindig nem lehet tudni semmit sem a elkotekes melóról (illetve nekem nem nagyon akarnak elmondani semmit se)...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Hát én meg beszoptam.
Mindenki beteg, meg szabadsgon van, úgyhogy rohadok az irodában...
De nagyon nem szeretem ezt!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
Zap, azmiaz?

Ja, aztán menénk mi is a biomasszába:-( ...úgyis kimagyarázzák, hogy újulat, meg hasonlók.

hát az lehet, mindenesetre én utána kérdezek, h egyáltalán hol kit kell keresni...annyit megér.

alagút jó 5let :) hozélámpával királyok lennénk B-)

a szerpentin melletti ösvény út felõli oldala meredek, de én továbbra sem értem miért viszik inkább föl az utat, ha ott meg tudják csinálni, meg tudják ott is, ahol alig van fa.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Na ezt így.
Watch Air Traffic - LIVE!

Aktuális civil

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ha meg közel menne az úthoz, akkor meg az lenne a baj. Amúgy nem lehet közelebb vinni. Emlékszel milyen volt a szerpentin melletti ösvény út felõli oldala? Amúgy is jobb ez így. Talán ez már elég nagy távolság ahhoz, hogy kevesebb kipufogófüst jusson oda.
Nekem egyedül a Remeterét-Orfû szakasz a furcsa. Ott sok víznyelõn viszik át az utat. Hogy az mennyire lesz jó, hááát vannak kétségeim...

Amúgy ha jól tudom a Remeterétnél mész át a legalacsonyabban a Mecseken. Ennél alacsonyabban nem lehet átvinni. Esetleg alagúttal ;)
Nem olyan para ám ez a szintkülönbség. De majd meglátjuk. Szerintem kell neki 1-2 év amíg beindul rendesen.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

FAHELY

FAHELY

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.237 hozzászólás

h érdemes lenne többen összeállnunk is utána járni a dolgoknak. és most nem a bringaútra gondolok, hanem a rengeteg fakitermelésre, meg a biomasszás dologra, mert iszonyat korrupt dolgok mennek itt az tuti

Ja, aztán menénk mi is a biomasszába:-( ...úgyis kimagyarázzák, hogy újulat, meg hasonlók.

Orfûi bringaúttal meg az lesz a baj, hogy sehol sem említik a szintkülönbséget--fel is kell tekerni , aztán meg vissza-sokan kifinganak majd aztán alábbhagy az érdeklõdés

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
meg lehetne ezt az utat csinálni közelebb is a fõúthoz, ez biztos. csak egyszerûbb kipusztítani az erdõt. ennyi. majd mennek azok a fák is biomasszaként az erõmûbe.

erdészet meg hát igen. jakab hegy alatti részen is szépen elkezdték kitermelni, vöröshegy alatt már régóta és stb. vmit kéne tenni ez ellen, mert lassan nem lesz mecsek. lehet, h érdemes lenne többen összeállnunk is utána járni a dolgoknak. és most nem a bringaútra gondolok, hanem a rengeteg fakitermelésre, meg a biomasszás dologra, mert iszonyat korrupt dolgok mennek itt az tuti

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Például a közterek kéne rendberakni, vagy mire gondolsz? Erre kaptak Eu-s támogatást. Ez demagóg hozzáállás, hogy másra kéne költeni. Mindig van más. Ha az ember a saját kis szaros költségvetésére gondol, akkor is van olyan.
A fákat amúgy is vágják mindenhol, ennek legalább értelme van. Azért viszik be ennyire, mert az út mellett egyik oldalon szakadék, a másik oldalon sziklafal. Elég macerás lenne plusz 1-1 métert szélesíteni rajta, hogy elférjen mondjuk a felfelé és lefelé menõ bringasáv.
Amúgy ha nem vetted volna észre, az erdészet ha gondol egyet, akkor ott vág utat magának ahol akar. Mert akárhogy is fáj, az erdõ néhány kivételes területtõl eltekintve úgy mûködik, mint a szántóföld. Ültetnek, és betakarítanak. Csak a ciklus nem egy éven belül zajlik, hanem több 10 éven keresztül.
Amúgy egy 2008-as dokumentum szerint 530milliót szántak erre az útra, és ebbõl 424milliót támogatásként kaptak.
Tudod mit Magoo? Ne használd soha ezt az utat, és akkor sosem fogod látni azoknak a csajoknak a seggét, akik nyáron arra fognak kitekerni az Orfûi Aquaparkba ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
az a baj azzal a bringaúttal, h egy csomó fát fognak érte kipusztítani, és továbbra sem értem miért viszik be annyira. leszarom hány család fog ezentúl azon bringázni, ennyit nem ér. és lennének ennél fontosabb dolgok is pécsen belül mint ez. az senkit nem izgat, h pécsen nem lehet normálisan bringázni, de azért orfûre majd elõbb lehet. aki ezt nem érti az nagyon-nagyon korlátolt ;)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Annyit még hozzátennék, hogy asszem Pécsen nincs is bringaút. Csak gyalogos bringás kombós, ami azt jelenti, hogy szabályosan lehet mellette az úton bringázni, ha többel mész, mint 15. Szóval Magyarürögin az úton szabályos sprintelni.

Émmeg jól telezabáltam magam a hétvégén, remélem derekam is rendbejön a mevvehagymára.

Aktuális civil

FAHELY

FAHELY

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.237 hozzászólás

egész jó kis csaj nyerte a golfit:
Átadták a tuning Golfot, a biztonság kedvéért két motorháztetővel - Belsőség

...szerintem meg 1 ronda lapos liba....a hozzászólásokban is hogy rágerjedtek hehehe. A kocsi tipikus magyar cigánytuning kinézetü

Ejj, mi ez az értetlenkedés már? Nem nekünk készül az a bringaút, hanem az egyszerûbb túrázóknak. Jelenleg egy család nem tud bringával lemenni Orfûre biztoságosan. Az autóút jelenleg autóval is csak korlátozottam használható, mert annyi a kátyú. Ha családos ember lennék eszembe se jutna arra vinni akármelyik gyerekemet. Az erdõben meg nincs olyan út ami zéróhoz közelítõ technikai tudással használható lenne.
Aki ezt nem látja be az nagyon-nagyon korlátolt...
A Balaton körüli bringatutat is meglehetõsen sokan használják a nyári szezonban.
Az, hogy most egy kevésbé használt ösvényt szélesítenek ki, és aszfaltoznak le, hát én azt mondom legyen. Ha ez után többen fognak bringával lemenni Orfûre, akkor már megérte. Kb. olyan fontos ez, mint az M6. Eddig is megvolt a régi 6os, de azt se szívesen használta mindenki...

Ott a pont.

Szép napot.

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.151 hozzászólás
bazz a golfos cikkben a harmadik képen (fõszervezõ és a nyertes) hát hogyismondjam elég közel állnak egymáshoz :D
(fordfairlane: itt csak én fizettem belépõt?!):)
I don't care how it pedals

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ejj, mi ez az értetlenkedés már? Nem nekünk készül az a bringaút, hanem az egyszerûbb túrázóknak. Jelenleg egy család nem tud bringával lemenni Orfûre biztoságosan. Az autóút jelenleg autóval is csak korlátozottam használható, mert annyi a kátyú. Ha családos ember lennék eszembe se jutna arra vinni akármelyik gyerekemet. Az erdõben meg nincs olyan út ami zéróhoz közelítõ technikai tudással használható lenne.
Aki ezt nem látja be az nagyon-nagyon korlátolt...
A Balaton körüli bringatutat is meglehetõsen sokan használják a nyári szezonban.
Az, hogy most egy kevésbé használt ösvényt szélesítenek ki, és aszfaltoznak le, hát én azt mondom legyen. Ha ez után többen fognak bringával lemenni Orfûre, akkor már megérte. Kb. olyan fontos ez, mint az M6. Eddig is megvolt a régi 6os, de azt se szívesen használta mindenki...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök