Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 votes

• Please log in to reply
60704 replies to this topic

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,151 posts
együk meg a politikusokat

bucibeka

bucibeka

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,299 posts

Ha pedig változnak a törvények, akkor lesz változás is. Egyetlen hatóság sem fog szembe menni a törvényekkel, bármilyen szándéknyilatkozatot is tesznek, bármit is mondanak négyszemközt és ígérnek telefonon.

Ezt csak a sokember(társadalom) érheti el, 10 versenyzõ nem elég hozzá... A versenyzés arra lenne jó, hogy lássák, hogy van értelme a kölködnek bringát venni, mert milyen faja dolog is aszáguldozás, mer' a versenyzés a kirakat, de a széleskörû támogatás nélkül a versenyzõ mehet a sunyiba, mer' nem kíváncsi rá senki! Ahogy jelenleg is történik...

Ameddig mindenkit leszarunk, gyalogost-kisbringást-civilt, addig nem fog a verseny sem érdekelni senkit...

Ígéretekkel meg kitörölhetjük!

Persze én csak ugatok!

...mert kerülöm az alkoholt... amíg tudom!

"A Rock n' Roll az nem egy tánc!"

"Our bikes bring us to places school never could!

bucibeka

bucibeka

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,299 posts
Ez egy olyan videó, ami epic, meg awsome, meg stoked leszek tõle, meg whatever shit the bikers are saying:

2012 Freeride Entertainment Demo Reel - 970biking - Mountain Biking Videos - Vital MTB

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7,011 posts
Részemrõl nem érzem ezt vitának, csak próbáltam tisztázni pár dolgot - mindenféle támadás nélkül.

Én továbbra sem tartom bûnnek, hogy léteznek más álláspontok és vélemények és ráadásul nézõpontok is. Ez az igazán hasznos, meg az, ha valaki meghallgatja õket.
Mi sem tettünk semmit a kezdeményezés ellen, hanem figyeljük a történéseket és van véleményünk.

A közös megbeszélés ötletét és szükségét már tavaly õsszel leírtam a facebookon. Akkor Gyulai Cs azt írta, hogy így is lesz, aztán nem így lett. Furcsa, hogy most én örüljek neki, hogy le akar ülni velünk, miután fél évet a saját érdekükben ügyeztek egy olyan dologban, ami másokat is érint.

Én pedig továbbra is bringázni szeretnék és fogok. Nekem nem kell TPC, a mókus örs pont kiváló!

Ha pedig változnak a törvények, akkor lesz változás is. Egyetlen hatóság sem fog szembe menni a törvényekkel, bármilyen szándéknyilatkozatot is tesznek, bármit is mondanak négyszemközt és ígérnek telefonon.

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts

na látom minden okés és a faszán képbe vagytok. Grat. P.G-nek is. Az etikai kódexet a gyûlésünkön mondtuk hogy csinálunk, Pántya Gábor odajött hozzám meg a Nagy Sanyihoz és mondta hogy nekik van egy hasonló mint amire mi gondoltunk és szívesen elküldi a részünkre hogy használjuk. Megnéztük és kidobtuk, mert nem egyezett a mi saját magunknak (csapaton belül) kidolgozott elméletünkel. De köszönjük mindettõl függetlenül. Egyébként nekem ez teher amugy is, én a versenyzéssel és az utánpótlással akarok foglalkozni. Ha akarjátok intézzétek ti a legális bringázás projektet. Szívesen átadlak kontaktként az alpolgármesternek, legalább nekem egy gonddal kevesebb. De szómi szó igen most legalább már történt valami..... amirõl ugy látszik fogalamatok sincs, vagy csak irigységbe fulladtatok mert nekünk 2 hónap alatt sikerült olyan dolgokat kicsikarni a hatóságtól amit a katonabogaraknak sajnos nem sikerült több éves próbálkozása során

mit is? két darab riport a tv-ben?(ja ez nem hatóság)

egy ígéret, hogy lesz verseny? (önk.-tól ez se annyira hatóság)

én eddig azt mondtam, hogy faszán csináljátok, de kiderült, hogy a többieknek van igaza csak magatokat nyomatjátok EZ A BAJ! Aki nem lép be hozzátok az ne is menjen az erdõbe? az nehogy a kijelölt két pályádra rámenjen? agyrém. ja nem, mert NEKED nem érdeked.
Sei, soku Si.

gyulaics

gyulaics

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Én pontot teszek a mondat végére részemrõl, mindenki vonja le a következtetéseket, és akinek nem inge ne vegye magára. Én soha nem avatkoztam bele más egyesület dolgaiba, se ugy hogy informáljon bármirõl is amit maguknak intéznek, se ugy hogy beleszóljak olyan dologba amirõl nem is tudok konkrétumokat.

Én felajánlottam hogy üljünk le és elmondunk néhány dolgot amitõl lehet megváltozik a véleményetek. De igaziból ezt sem érzem köteleségemnek.

Nem tudom mit vettetek ekkora támadásnak részünkrõl, de ha így jött le a szemetekbe, akkor ez van, nem fogok magyarázkodni, mert nincs is miért, nem tartozok senkinek elszámolni valóval, ugyanúgy ahogy ti sem nekem, nekünk.

Még egyszer írom nem fogok itt vitatkozni a semmirõl, ugy hogy további szép napot.

Üdv: Gyulai Csabi fórum:off

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7,011 posts
Óriási!
Terror a Futrinka utcában!
Ha valaki észrevételt tesz, az személyeskedik, és irigy. Hát ez van.

Én is hallottam az Orfûi projektrõl, tök más irányból kerestek meg, de mivel tudtam, hogy TPC már mozog ez ügyben kulturáltan hátraléptem és mondtam, hogy nem kell két vonalon mozogni. Ennyit az irigységrõl például.

Az pedig, hogy hívogat most mindenki mindenkit, és mi mókus örs vagyunk, na az pont nem eredmény. Az pont a semmi kategória, ami eddig is megvolt már.

Azt azért sikerült elérni, hogy nem kergettek minket és másokat sem folyamatosan, hanem megtûrtek minket, köszönhetõen a buzgó PG-nek, és kis számban másoknak is. És sokan kihasználták, és úgy gondolták, hogy ez a természetes, pedig nem az, és nem állóvíz, hanem olyan eredmény, amihez sok utánajárás, egyeztetés és smúzolás kellett.

Szerintem ezt az ügyet ugyanannyi energiával lehet mindenkinek megoldani, mint ahogy csak magatoknak és a TPC versenyzõinek. Ez hozzáállás kérdése.
Mi így indultunk el és ez is volt a cél.

És ugyanolyan tudatlanságból (bár inkább infóhiány) nem veszitek ezeket figyelembe.

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,151 posts
Ha lenne városi támogatással dh verseny , ez valami olyan eredmény lenne, ami egy irányba mozdítana mindent.
A széthúzás evolúciós velejáró, nekem konkrétan semmi rálátásom nincs erre a hirtelen fellángolt vitára és a háttérbeli dolgokra.
Nem tudok és nem is akarok állást foglalni, másrészt én hobbi freerider vagyok, nem versenyzõ. (Illetve de, csak 10 unciás kesztyûben, fogvédõvel :))
Mivel alapvetõen én is állóvíznek láttam a helyzetet, évek óta stagnálás és örülés annak hogy "megtûrnek" a hegyen, ezért valamilyen formában örülök hogy nagy léptekkel megindult valami, ami ha eredményes lesz, akkor talán megvalósul egy optimál helyzet, kinyílnak a kis csipácskák a csinovnyikoknál, stb..
Annak örülnék, ha mindenki (és ez a lényeg) , aki potenciális befolyással, szakértelemmel, motiváltsággal rendelkezik, az egy cél felé tolja a szekeret.
A büszkeség az, amit le kell gyõzni, meg a becsvágy. Közhely, de nagy igazság. Ezt úgy általában mondom, és nem akarom senki érdemeit leszólni, pláne hogy fingom nincs arról hogy ki milyen versenyt szervezett, vagy mit tett le az asztalra..
Szóval hajrá diplomácia, üljetek össze és ne az asztalt verjétek.

bucibeka

bucibeka

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,299 posts
Nem kekeckedek, csak észrevételeket teszek, mer' nincs jobb dolgom... de szerintem nem más, csak másképp...

gyulaics

gyulaics

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Nem gyanús hogy a Misina központ az homlok egyenest más projekt.......

Megkérdezhetem hogy mi a neved??

Köszi: Gyulai Csabi

bucibeka

bucibeka

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,299 posts
Akkor most Misina Szabadidõközpontot terveztek, vagy "mindenki más húzzon innen" edzõpályát! Mer' ez nekem erõsen úgy hangzik, hogy az utóbbit - és a többi bringást meg, mer' neked nem érdeked, vigye el a krampusz, vagy rosszul értem?

Ez pöttyet visszatetszõ ám! Mert ez így nem párbeszéd, pláne nem széleskörû, és senki ügyét nem viszitek elõre, szerintem a sajátotokat sem...

gyulaics

gyulaics

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Oké, akkor össze szervezek egy gyûlést. De a félre értések elkerülése végett, a TPC SE, nem a Kiss Pista nevében intézkedik a legális kerékpározással kapcsolatban, hanem csak azon, hogy aki TPC-s tag, az használhasson legálisan két kijelölt nyomvonalat. Mert abszolut nem érdekem hogy Kiss Pista vagy Pántya Gábor, legálisan bringázik e. Ugyanugy, nem azért dolgozom, hogy a fizetésem egy részét másnak adjam, mert ha nem, akkor leugatnak.....!!

Amugy a hatóságoknál mikor megkezdtük az egyeztetéseket, említettük nekik, hogy mi ebben a felállásban szeretnénk ezt intézni, mivel versenyzõk vagyunk és eddzésekre és utánpótlás nevelés céljából kérjük a segítségüket az engedélyeztetésben.

Említettük nekik, hogy egy helyi másik hegyikerékpáros egyesület is volt már náluk hasonló (abszolut más megközelítésbõl, és más érdekekkel mint mi) (nyílván ezt nem mondtuk csak a két egyesület különbözõ dolgokkal állt elõ) engedélyezéssel kapcsolatban.
Az egyiknél nem is emlékeztek rá. A másiknál, szó szerint idézem, "igen volt itt egy túl buzgó gyerek". Kérdeztük hogy melyik egyesülettõl, az tmondták valami mókus õrs, mondtam nekik Katonabogarak, visszakeresték a megbeszélésen történt jegyzeteket és igen õk voltak.

Amugy aki nem tudja hogy pl mi számít elõrelépésnek annak leírom mert személyesen nem tudom elmondani itt a névtelen fórumozók körében.
5 nappal ezelõtt megkeresett pécs város önkormányzatától egy ember, és behívott egy személyes beszélgetésre, hogy szeretnék ha lenne egy downhill verseny pécsen, és ennek szervezésében kérik a segítségünket a további együttmûködés jegyében, és hogy lássuk hogy õk is támogatják a sportág fejlõdését. Amit nem mi szervezünk hanem a város, mi csak a szervezés részét, pálya részét stb....irányítjuk, alakítjuk ki.

bucibeka

bucibeka

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,299 posts
Látom az álomköztársaságban sincs másképp:

Swiss canton of Bern proposes banning mountain-biking - Pinkbike.com

bucibeka

bucibeka

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,299 posts
Én csak azt nem értem, hogy ha cikkben x helyen szerepel olyan, hogy a versenyzõkhöz csatlakozva egyre több ember pusztán szabadidejének hasznos eltöltése miatt hegyikerékpározik, akkor öt sorral lejjebb miért, kell ezektõl, vagy bármely más irigykedõ, civil száguldozótól nyilvánosan elhatárolódni, akiket egyébként ölelõ karjába zárna az egyesület, vagy miiii????? Mer' onnantól kezdve már szétáshatná és szétszáguldozhatná a Tettye környékét is? Bár lehet, hogy nekem nincs fontosabb dolgom, mint itt a fórumon tudatlanságból, nem személyeskedve, de irigykedve butaságokat írni, de hát ha az ember csak azt tudja, ami abban az újságban le van írva... mer' hát ugye civil a szentem, aztán meg csak az a pernahajder P.G.(figyelitek Gépont) informál...de ez bizonyára tudatlan, esztelen száguldozó civilségembõl fakad....

Bocs srácok, de muszáj volt kiírni magamból, hogy tiszta lappal tudjak kezdeni...

Apropó, a képem csak illusztráció, nem hazánkban készült és Chris bácsi csinálja, aki faralóOLIMPIÁN nem vett részt, ha jól tudom...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Amúgy én úgy tudom, hogy az egyik alpolgármester is alapító tag egy hegyikerékpáros egyesületben, aminek a színeiben járnak maratonokra ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts
én azt mondom "virágozzék sok száz virág" toljuk együtt ezt az elég nehéz szekeret és a közös sport szeretete vezényeljnen mindekit.

szerintem az egyéni esetleges sérelmeket félre és nézni csak elõre...
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts

Összehívok a két egyesület közt egy megbeszélést, és nyíltan megbeszéljük a dolgokat egymás szemébe kimondva hogy kinek mi tetszik és mi nem.

Szerintem ez lenne a legjobb, mert jobb azt a szekeret egyfelé tolni.

mert eddig a mai nap során 87 gratulációt kaptunk pozitívumnak, és titeket negatívumnak.

Én ezt úgy értelmezem, hogy van negatívum is, azaz nem teljes az összhang még kicsiny bringásberkeken belül sem. Remélhetõen ezen lehet változtatni, én javasolnék egy kakaskodás utáni tiszta lapot, nyilván vannak dolgok, amik csípnek szemeket, de ezeket tegyük félre mindannyian. Ha vannak dolgok, amirõl nem tudunk: tisztázzuk, az irigykedést meg mindenki megoldja otthon. Mitszólás?

Aktuális civil

gyulaics

gyulaics

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Boccs srácok még egy dolog. Nem szeretnénk itt a fórumon, se máshol össze-vissza irogatni, félreérteni egymást stb....
Összehívok a két egyesület közt egy megbeszélést, és nyíltan megbeszéljük a dolgokat egymás szemébe kimondva hogy kinek mi tetszik és mi nem.

mert eddig a mai nap során 87 gratulációt kaptunk pozitívumnak, és titeket negatívumnak. Így legalább tisztázhatjuk a dolgokat, persze ha ti is egyetértetek ezzel.

üdv: Gyulai Csabi

Részünkrõl ennyi.

gyulaics

gyulaics

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
na látom minden okés és a faszán képbe vagytok. Grat. P.G-nek is. Az etikai kódexet a gyûlésünkön mondtuk hogy csinálunk, Pántya Gábor odajött hozzám meg a Nagy Sanyihoz és mondta hogy nekik van egy hasonló mint amire mi gondoltunk és szívesen elküldi a részünkre hogy használjuk. Megnéztük és kidobtuk, mert nem egyezett a mi saját magunknak (csapaton belül) kidolgozott elméletünkel. De köszönjük mindettõl függetlenül. Egyébként nekem ez teher amugy is, én a versenyzéssel és az utánpótlással akarok foglalkozni. Ha akarjátok intézzétek ti a legális bringázás projektet. Szívesen átadlak kontaktként az alpolgármesternek, legalább nekem egy gonddal kevesebb. De szómi szó igen most legalább már történt valami..... amirõl ugy látszik fogalamatok sincs, vagy csak irigységbe fulladtatok mert nekünk 2 hónap alatt sikerült olyan dolgokat kicsikarni a hatóságtól amit a katonabogaraknak sajnos nem sikerült több éves próbálkozása során.
Nekünk amugy van bõven más dolgunk mint itt a fórumon tudatlanságból elkövetve butaságokat írogatni. Hallom a Patyó is beszélt az orfûi bringás központ projektünkrõl, gondolom azt is leugatjátok, már megtettétek (Patyó mondta). Sajnálom hogy így alakult. Mi megyünk továbbra is elõre.

Vannak látom mondat értelmezési hibák is. Pl hogy a TPC rendezte az osztrák versenyt. De inkább nem is emelik ki többet.

Üdv mindenkinek: Gyulai Csabi

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Nem felrántom magam, hanem egyetértek azzal, hogy az elsõ lépés az a monti/DH népszerûsítése, elfogadtatása. Ehelyett nekem a TopCycles nyomatása jön le mindenhonnan, pedig azért voltak erre irányuló lépései már másnak is.
Nem magunkat féltem, nem megsértõdöm, hanem azt mondom, hogy ez az irány nem feltétlen gyümölcsözõ hosszútávon. Pláne, pl. ha nem jön össze az "álomprojekt". Na jó, akkor féltem magunkat is. :)

Egyébként én csak ezekbõl az anyagokból tájékozódom: de mi az a "több pozitív dolog a pár hétben, mint a pár év alatt?" (Nem agresszívnak van szánva a kérdés)

Aktuális civil