Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
60704 hozzászólás a témában

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Na, a mai városba menésbõl is "inkább menjünk holnap" lett. De akkor iszok itt még egy sört...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
igazabol raer.
tehat ha nem gond a tarolasa akkor nekem jo ha hetekkel kesobb kerul hozzam.
csak viszonylag ritka darab en meg agyvalto buzi vagyok:D es felek hogy eladjak az orrom elol.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
kár, hogy nem egy héttel korábban volt szükséged ilyesmire.. múlt szombaton voltam fönt bpn.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hello sracok.

egy szivesseget szeretnek kerni tolletek.
ha valamelyikotok jonne pestre el tudna hozni nekem egy alkatreszt?
egy agyvalto lenne. elore utalom a penzt es az elado hazhoz vinne a cumot es pesten en is elmennek erte.
honorarium alap.

elore is koszonom nektek

regi/hibas agyvaltokat veszek.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hát nagyon szívesen. Amúgy nem is értem te miért nem csináltál ilyen videót, amikor ellopták a Tomac-et?

Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
köszi Tomi, ezzel most leformáztad az agyam. így nyugodtan telepíthetem a meteorologia.v3.2.exe fájlt a renCerembe. remélem beépül, aztán hétfõn az indítással sem lesz baj.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
A Rossz Country jövõje:

Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

mozsafsik

mozsafsik

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.930 hozzászólás
Több pattanás kellene a seggére!:cool2:

<<<ROCK&ROLL>>>
:ogien:

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
Magoonak :D

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.265 hozzászólás
Nem akarok nagyon lovagolni a lencse-témán, de közvetve kapcsolódik a bicajozáshoz is.
A mûtétrõl nem tudok, de gyanítom az a legjobb megoldás.

Viszont a szemüveg/kontaktlencse használatról van tapasztalat és higgyétek el, megéri. Engem igazából az asszony beszélt rá, mert õ kb 15 éve használ lencsét (elég rossz a szeme, -4-5-ös).
Elmondom, hogy nekem mit jelentett. Én sem mertem korábban a szemebe nyúlni és mindig pislogtam, ha valamiért cseppenteni kellett. Az optikában 5ezer volt a szemvizsgálat, a próbalencse meg adtak folyadékot is. Hát belevágtam, ez nem vészes összeg. Kb fél órát szenvedtem, mire elsõ alkalommal be- ill. kivettem a lencsét. Az optikus csaj tök türelmes volt. Az elsõ pár órában elég kényelmetlen volt, mert "idegen test"-ként kezeli a szemed és ki akarod venni. Na itt nem szabad feladni. :)
Pár nap és megszoktam.

Na azóta elmondom, hogy miben érzem az elõnyét:
Visszakaptam a perifériális látásom (térlátás), vezetésnél nem rossz dolog.
Újra hordhatok tetszõleges napszemüveget, sportszemüveget. Egy dioptriás napszemcsi rohadt drága, esetleg dupla lencsés és akkor nehezebb illetve kilátsz oldalt a lencse mellett.
Nyáron izzadt az orrom, lecsúszott a szemüveg.
Bringázásnál kiláttam a keret felett, így nem ért semmit a szemüveg. Nagyon idegesítõ volt.
Nem nyúlhattam a szemhez, mert összetapiztam a szemüveget.
Esõben tiszta pötty, télen meg párás (meleg helyiségbe lépéskor).
Búvárkodásnál nem tudsz szemüvegben lenni, így meg mindent tökéletesen láthatsz a víz alatt.
Simán úszok, vízi csúszdázok benne, soha nem mozdult el, ha befröccsent a víz, ezt szemüvegben nem lehet.
Futásnál is zavart a szemüveg, inkább nem húztam fel. Ezzel tökéletes.
Látok vele távolra (arra való ugyebár), de a számítógép elõtt se kell kivenni, tökéletesen látok vele közelre is.

Szerintem tök részegen is bármikor kiveszem, nem kell tükör meg semmi. Kb 10 másodperc a két szemem. Berakni részegen necces, de akkor szerintem nem is kell... :)

Hátrányok:
Kell pár nap, míg megtanulod használni. Ez azért a szemüvegre is igaz.
Pénzbe kerül, mint minden. Mondhatjuk, hogy egy olcsó szemüveghez képest luxuscikk.
Reggel és este elvesz az életünkbõl összesen 54-57 másodpercet, bár a szemüvegtisztítás is.
A szemüveget nem tudod eldobni teljesen.
Aludni nem tudsz benne, mert megfájdul a szemed. Ja szemüvegben is necces. :) Bár most már vannak olyan lencsék is, amiben az alvás sem gond.
Kezet kell mosni kivétel/berakás-kor. Ez reggel meg este azért nem szokott gondot jelenteni.
Nekem más nem volt.

Soha nem gyulladt be (vagy pirosodott) a szemem és simán bele tudok már nyúlni vagy cseppenteni (ha kellene).

Azt persze ne felejtsük el, hogy ha lencsézel, akkor is használsz szemüveget, mert este ha kiveszed kell a szemüveg, meg hétvégén ha pl. csak otthon vagyok, akkor be sem teszem a lencsét.
Ma már iszonyat modern lencsék vannak és a fél évre a lencse ára kb 12 ezer (az én cilinderesem 18 ezer). Tehát havonta kb 2-3 ezer Ft, ha korrekt módon 30nap után kidobod, amit használsz. Én másfél hónapig minimum hordom a havi lencsét (mivel egyáltalán nem használódik el), így 1-2 ezer Ft havonta. Ez nem vészes szerintem. A tároló folyadék mondjuk évente még 3000/év (legolcsóbb Rossmann-os). Tehát évente: kb. 15-30 ezerbõl kihozható.

A szemüvegem 24 ezer volt három éve, de ez a legolcsóbb ami létezik (azért nem Bájalexes szerencsére).
Kérdezzétek meg a Szabados családot, õk mindketten lencsét hordanak.

Egy próbát megér!

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Szászváron csak bringázni akarok, semmi más. Múltkor idõt mértem, bringázni nem tudtam, és azért kipróbálnám a pályát...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

deathcode

deathcode

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.220 hozzászólás
Egy póknak lenne annyi a Sasszemnél :D

You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
de ez milyen szemmûtét 129ér? mer csajom aszonta, hogy azért nem mûtette meg eddig a szemét, mert több mint 1 millába kerül

azért jól esik ez a meleg. félek cefet sok lesz a szúnyog a hegyen

most nagy nyugalommal elmegyek csilis babot enni.

mi lesz Szászváron?

Feltöltött kép

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Jóhogy!

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
na négyszemûek. az ismerõsom huszonévesen csináltatta meg a szemét, a mai napig tökéletes. most a felesége volt 1 hónapja. kb. 20-25 perc volt (Pesten) a "mûtét", ami nem fájt neki, csak kurva kellemetlen volt. az egészet egy gép csinálja, ember hozzá sem ért. mára neki is közel tökéletes lett a szeme.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Nekem szedtek már ki szilánkokat a szemembõl, hát akkor se tetszett, hogy a szemembe nyúlkálnak. Láttam már embereket részegen kontaktlencsét kiszedni, hát azt se akarom. 129K-ért meg elég jó napszemüveget lehet kapni dioptriás lencsével, és az is jó legalább 10 évig ;)
Mondjuk most lassan kéne új szemüveg, mert a jelenlegin a festés kezd lejönni, meg az "üveg" is karcos. Kb. 40-50e lesz, ha jól sejtem.
Pedig ez a keret jól bírja, feküdtem már rá, és simán vissza tudtam hajtogatni :D

Hétvégén akartam menni Mariborba, de lehet inkább Szászvárra kéne lemenni, aztán ott bringázni egy jót. Aztán majd június végén meg Maribor.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

deathcode

deathcode

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.220 hozzászólás
A lencsére képtelen lennék, fúj, blergh, belegondolni is és még nézni is rossz! Mûtét után egy hónapig kell csepegtetni, az sem fog menni, majd mindig meg kell kérjek valakit. Egy-két vizsgálattól is meg a pupillatágító cseppektõl is hülyét kaptam. Valahogy képtelen vagyok ilyen jellegû önerõszakolásra, asszisztens segített széthúzni a szemem néha.

Soha nem részesülhettem a napszemüveg nyújtotta kényelemben, elõnyökben. 129K-ért azt is leszarom, ha 10 év múlva újra romlani kezd - akkor volt 10 boldog évem. Soha senki nem látja így, milyen kibaszott hosszú pilláim vannak, dokinéninek nagyon tetszettek :D

Úgy tudom a Sasszemnél két módszer van, a mezei/occóbb, mikor simán lézereznek, meg mikor széjjelvágják a nemtommit, félrehajtják (boá), és úgy lézereznek. A Lazirisznél csakis az utóbbi van.

You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
Émmeg 4 éves koromba voltam szemüveges, de 2x is elástam a szemcsit a homokozóba e

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Inkább szemüveg, mint kontaktlencse.
Én kb. 10 éve csináltattam a szemcsémet, és mos is tökéletes..

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.265 hozzászólás
Én csak kb 3 éve hordok szemüveget (-1,25 és -0,75-ös a szemem), tehát nem vészes, de két éve kontaktlencsézek és csak este vagy hétvégén egy nap szemüveg.

Sokan ki sem próbálják a lencsét, pedig az is nagy királyság. Igaz, hosszabb távon lehet, hogy drágább, mint a mûtét vagy egy szemüveg (amit nem csak 2 évig hordasz).
Viszont sporthoz, meg mindenhez nekem szimpatikusabb, mint a szemüveg.
Arra lennék kíváncsi, hogy egy fiatalon (20-25évesen) megmûtött szem mondjuk néhány év múlva nem romlik-e újra? (mármint nem az olvasáshoz, hanem távolra).