Na, a mai városba menésbõl is "inkább menjünk holnap" lett. De akkor iszok itt még egy sört...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Pécsiek ide! #3
Started by
Lord_Leslie
, 2006. February 14. 01:43
Posted 2013. June 14. - 21:43

Posted 2013. June 14. - 16:41

igazabol raer.
tehat ha nem gond a tarolasa akkor nekem jo ha hetekkel kesobb kerul hozzam.
csak viszonylag ritka darab en meg agyvalto buzi vagyok:D es felek hogy eladjak az orrom elol.
tehat ha nem gond a tarolasa akkor nekem jo ha hetekkel kesobb kerul hozzam.
csak viszonylag ritka darab en meg agyvalto buzi vagyok:D es felek hogy eladjak az orrom elol.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2013. June 14. - 16:23

kár, hogy nem egy héttel korábban volt szükséged ilyesmire.. múlt szombaton voltam fönt bpn.
Posted 2013. June 14. - 16:19

hello sracok.
egy szivesseget szeretnek kerni tolletek.
ha valamelyikotok jonne pestre el tudna hozni nekem egy alkatreszt?
egy agyvalto lenne. elore utalom a penzt es az elado hazhoz vinne a cumot es pesten en is elmennek erte.
honorarium alap.
elore is koszonom nektek
egy szivesseget szeretnek kerni tolletek.
ha valamelyikotok jonne pestre el tudna hozni nekem egy alkatreszt?
egy agyvalto lenne. elore utalom a penzt es az elado hazhoz vinne a cumot es pesten en is elmennek erte.
honorarium alap.
elore is koszonom nektek
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2013. June 14. - 14:39

Hát nagyon szívesen. Amúgy nem is értem te miért nem csináltál ilyen videót, amikor ellopták a Tomac-et?
Posted 2013. June 14. - 13:58

köszi Tomi, ezzel most leformáztad az agyam. így nyugodtan telepíthetem a meteorologia.v3.2.exe fájlt a renCerembe. remélem beépül, aztán hétfõn az indítással sem lesz baj.
Posted 2013. June 14. - 12:37

Posted 2013. June 13. - 21:45

Posted 2013. June 13. - 20:49

Posted 2013. June 13. - 20:39

Nem akarok nagyon lovagolni a lencse-témán, de közvetve kapcsolódik a bicajozáshoz is.
A mûtétrõl nem tudok, de gyanítom az a legjobb megoldás.
Viszont a szemüveg/kontaktlencse használatról van tapasztalat és higgyétek el, megéri. Engem igazából az asszony beszélt rá, mert õ kb 15 éve használ lencsét (elég rossz a szeme, -4-5-ös).
Elmondom, hogy nekem mit jelentett. Én sem mertem korábban a szemebe nyúlni és mindig pislogtam, ha valamiért cseppenteni kellett. Az optikában 5ezer volt a szemvizsgálat, a próbalencse meg adtak folyadékot is. Hát belevágtam, ez nem vészes összeg. Kb fél órát szenvedtem, mire elsõ alkalommal be- ill. kivettem a lencsét. Az optikus csaj tök türelmes volt. Az elsõ pár órában elég kényelmetlen volt, mert "idegen test"-ként kezeli a szemed és ki akarod venni. Na itt nem szabad feladni.
Pár nap és megszoktam.
Na azóta elmondom, hogy miben érzem az elõnyét:
Visszakaptam a perifériális látásom (térlátás), vezetésnél nem rossz dolog.
Újra hordhatok tetszõleges napszemüveget, sportszemüveget. Egy dioptriás napszemcsi rohadt drága, esetleg dupla lencsés és akkor nehezebb illetve kilátsz oldalt a lencse mellett.
Nyáron izzadt az orrom, lecsúszott a szemüveg.
Bringázásnál kiláttam a keret felett, így nem ért semmit a szemüveg. Nagyon idegesítõ volt.
Nem nyúlhattam a szemhez, mert összetapiztam a szemüveget.
Esõben tiszta pötty, télen meg párás (meleg helyiségbe lépéskor).
Búvárkodásnál nem tudsz szemüvegben lenni, így meg mindent tökéletesen láthatsz a víz alatt.
Simán úszok, vízi csúszdázok benne, soha nem mozdult el, ha befröccsent a víz, ezt szemüvegben nem lehet.
Futásnál is zavart a szemüveg, inkább nem húztam fel. Ezzel tökéletes.
Látok vele távolra (arra való ugyebár), de a számítógép elõtt se kell kivenni, tökéletesen látok vele közelre is.
Szerintem tök részegen is bármikor kiveszem, nem kell tükör meg semmi. Kb 10 másodperc a két szemem. Berakni részegen necces, de akkor szerintem nem is kell...
Hátrányok:
Kell pár nap, míg megtanulod használni. Ez azért a szemüvegre is igaz.
Pénzbe kerül, mint minden. Mondhatjuk, hogy egy olcsó szemüveghez képest luxuscikk.
Reggel és este elvesz az életünkbõl összesen 54-57 másodpercet, bár a szemüvegtisztítás is.
A szemüveget nem tudod eldobni teljesen.
Aludni nem tudsz benne, mert megfájdul a szemed. Ja szemüvegben is necces.
Bár most már vannak olyan lencsék is, amiben az alvás sem gond.
Kezet kell mosni kivétel/berakás-kor. Ez reggel meg este azért nem szokott gondot jelenteni.
Nekem más nem volt.
Soha nem gyulladt be (vagy pirosodott) a szemem és simán bele tudok már nyúlni vagy cseppenteni (ha kellene).
Azt persze ne felejtsük el, hogy ha lencsézel, akkor is használsz szemüveget, mert este ha kiveszed kell a szemüveg, meg hétvégén ha pl. csak otthon vagyok, akkor be sem teszem a lencsét.
Ma már iszonyat modern lencsék vannak és a fél évre a lencse ára kb 12 ezer (az én cilinderesem 18 ezer). Tehát havonta kb 2-3 ezer Ft, ha korrekt módon 30nap után kidobod, amit használsz. Én másfél hónapig minimum hordom a havi lencsét (mivel egyáltalán nem használódik el), így 1-2 ezer Ft havonta. Ez nem vészes szerintem. A tároló folyadék mondjuk évente még 3000/év (legolcsóbb Rossmann-os). Tehát évente: kb. 15-30 ezerbõl kihozható.
A szemüvegem 24 ezer volt három éve, de ez a legolcsóbb ami létezik (azért nem Bájalexes szerencsére).
Kérdezzétek meg a Szabados családot, õk mindketten lencsét hordanak.
Egy próbát megér!
A mûtétrõl nem tudok, de gyanítom az a legjobb megoldás.
Viszont a szemüveg/kontaktlencse használatról van tapasztalat és higgyétek el, megéri. Engem igazából az asszony beszélt rá, mert õ kb 15 éve használ lencsét (elég rossz a szeme, -4-5-ös).
Elmondom, hogy nekem mit jelentett. Én sem mertem korábban a szemebe nyúlni és mindig pislogtam, ha valamiért cseppenteni kellett. Az optikában 5ezer volt a szemvizsgálat, a próbalencse meg adtak folyadékot is. Hát belevágtam, ez nem vészes összeg. Kb fél órát szenvedtem, mire elsõ alkalommal be- ill. kivettem a lencsét. Az optikus csaj tök türelmes volt. Az elsõ pár órában elég kényelmetlen volt, mert "idegen test"-ként kezeli a szemed és ki akarod venni. Na itt nem szabad feladni.

Pár nap és megszoktam.
Na azóta elmondom, hogy miben érzem az elõnyét:
Visszakaptam a perifériális látásom (térlátás), vezetésnél nem rossz dolog.
Újra hordhatok tetszõleges napszemüveget, sportszemüveget. Egy dioptriás napszemcsi rohadt drága, esetleg dupla lencsés és akkor nehezebb illetve kilátsz oldalt a lencse mellett.
Nyáron izzadt az orrom, lecsúszott a szemüveg.
Bringázásnál kiláttam a keret felett, így nem ért semmit a szemüveg. Nagyon idegesítõ volt.
Nem nyúlhattam a szemhez, mert összetapiztam a szemüveget.
Esõben tiszta pötty, télen meg párás (meleg helyiségbe lépéskor).
Búvárkodásnál nem tudsz szemüvegben lenni, így meg mindent tökéletesen láthatsz a víz alatt.
Simán úszok, vízi csúszdázok benne, soha nem mozdult el, ha befröccsent a víz, ezt szemüvegben nem lehet.
Futásnál is zavart a szemüveg, inkább nem húztam fel. Ezzel tökéletes.
Látok vele távolra (arra való ugyebár), de a számítógép elõtt se kell kivenni, tökéletesen látok vele közelre is.
Szerintem tök részegen is bármikor kiveszem, nem kell tükör meg semmi. Kb 10 másodperc a két szemem. Berakni részegen necces, de akkor szerintem nem is kell...

Hátrányok:
Kell pár nap, míg megtanulod használni. Ez azért a szemüvegre is igaz.
Pénzbe kerül, mint minden. Mondhatjuk, hogy egy olcsó szemüveghez képest luxuscikk.
Reggel és este elvesz az életünkbõl összesen 54-57 másodpercet, bár a szemüvegtisztítás is.
A szemüveget nem tudod eldobni teljesen.
Aludni nem tudsz benne, mert megfájdul a szemed. Ja szemüvegben is necces.

Kezet kell mosni kivétel/berakás-kor. Ez reggel meg este azért nem szokott gondot jelenteni.
Nekem más nem volt.
Soha nem gyulladt be (vagy pirosodott) a szemem és simán bele tudok már nyúlni vagy cseppenteni (ha kellene).
Azt persze ne felejtsük el, hogy ha lencsézel, akkor is használsz szemüveget, mert este ha kiveszed kell a szemüveg, meg hétvégén ha pl. csak otthon vagyok, akkor be sem teszem a lencsét.
Ma már iszonyat modern lencsék vannak és a fél évre a lencse ára kb 12 ezer (az én cilinderesem 18 ezer). Tehát havonta kb 2-3 ezer Ft, ha korrekt módon 30nap után kidobod, amit használsz. Én másfél hónapig minimum hordom a havi lencsét (mivel egyáltalán nem használódik el), így 1-2 ezer Ft havonta. Ez nem vészes szerintem. A tároló folyadék mondjuk évente még 3000/év (legolcsóbb Rossmann-os). Tehát évente: kb. 15-30 ezerbõl kihozható.
A szemüvegem 24 ezer volt három éve, de ez a legolcsóbb ami létezik (azért nem Bájalexes szerencsére).
Kérdezzétek meg a Szabados családot, õk mindketten lencsét hordanak.
Egy próbát megér!
Posted 2013. June 13. - 20:30

Szászváron csak bringázni akarok, semmi más. Múltkor idõt mértem, bringázni nem tudtam, és azért kipróbálnám a pályát...
Posted 2013. June 13. - 19:41

Egy póknak lenne annyi a Sasszemnél

You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.
Posted 2013. June 13. - 19:00

de ez milyen szemmûtét 129ér? mer csajom aszonta, hogy azért nem mûtette meg eddig a szemét, mert több mint 1 millába kerül
azért jól esik ez a meleg. félek cefet sok lesz a szúnyog a hegyen
most nagy nyugalommal elmegyek csilis babot enni.
mi lesz Szászváron?
azért jól esik ez a meleg. félek cefet sok lesz a szúnyog a hegyen
most nagy nyugalommal elmegyek csilis babot enni.
mi lesz Szászváron?

Posted 2013. June 13. - 13:14

Jóhogy!
"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.
Posted 2013. June 13. - 11:22

na négyszemûek. az ismerõsom huszonévesen csináltatta meg a szemét, a mai napig tökéletes. most a felesége volt 1 hónapja. kb. 20-25 perc volt (Pesten) a "mûtét", ami nem fájt neki, csak kurva kellemetlen volt. az egészet egy gép csinálja, ember hozzá sem ért. mára neki is közel tökéletes lett a szeme.
Posted 2013. June 13. - 08:45

Nekem szedtek már ki szilánkokat a szemembõl, hát akkor se tetszett, hogy a szemembe nyúlkálnak. Láttam már embereket részegen kontaktlencsét kiszedni, hát azt se akarom. 129K-ért meg elég jó napszemüveget lehet kapni dioptriás lencsével, és az is jó legalább 10 évig 
Mondjuk most lassan kéne új szemüveg, mert a jelenlegin a festés kezd lejönni, meg az "üveg" is karcos. Kb. 40-50e lesz, ha jól sejtem.
Pedig ez a keret jól bírja, feküdtem már rá, és simán vissza tudtam hajtogatni
Hétvégén akartam menni Mariborba, de lehet inkább Szászvárra kéne lemenni, aztán ott bringázni egy jót. Aztán majd június végén meg Maribor.

Mondjuk most lassan kéne új szemüveg, mert a jelenlegin a festés kezd lejönni, meg az "üveg" is karcos. Kb. 40-50e lesz, ha jól sejtem.
Pedig ez a keret jól bírja, feküdtem már rá, és simán vissza tudtam hajtogatni

Hétvégén akartam menni Mariborba, de lehet inkább Szászvárra kéne lemenni, aztán ott bringázni egy jót. Aztán majd június végén meg Maribor.
Posted 2013. June 13. - 07:35

A lencsére képtelen lennék, fúj, blergh, belegondolni is és még nézni is rossz! Mûtét után egy hónapig kell csepegtetni, az sem fog menni, majd mindig meg kell kérjek valakit. Egy-két vizsgálattól is meg a pupillatágító cseppektõl is hülyét kaptam. Valahogy képtelen vagyok ilyen jellegû önerõszakolásra, asszisztens segített széthúzni a szemem néha.
Soha nem részesülhettem a napszemüveg nyújtotta kényelemben, elõnyökben. 129K-ért azt is leszarom, ha 10 év múlva újra romlani kezd - akkor volt 10 boldog évem. Soha senki nem látja így, milyen kibaszott hosszú pilláim vannak, dokinéninek nagyon tetszettek
Úgy tudom a Sasszemnél két módszer van, a mezei/occóbb, mikor simán lézereznek, meg mikor széjjelvágják a nemtommit, félrehajtják (boá), és úgy lézereznek. A Lazirisznél csakis az utóbbi van.
Soha nem részesülhettem a napszemüveg nyújtotta kényelemben, elõnyökben. 129K-ért azt is leszarom, ha 10 év múlva újra romlani kezd - akkor volt 10 boldog évem. Soha senki nem látja így, milyen kibaszott hosszú pilláim vannak, dokinéninek nagyon tetszettek

Úgy tudom a Sasszemnél két módszer van, a mezei/occóbb, mikor simán lézereznek, meg mikor széjjelvágják a nemtommit, félrehajtják (boá), és úgy lézereznek. A Lazirisznél csakis az utóbbi van.
You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.
Posted 2013. June 13. - 06:59

Émmeg 4 éves koromba voltam szemüveges, de 2x is elástam a szemcsit a homokozóba e
Posted 2013. June 12. - 21:32

Inkább szemüveg, mint kontaktlencse.
Én kb. 10 éve csináltattam a szemcsémet, és mos is tökéletes..
Én kb. 10 éve csináltattam a szemcsémet, és mos is tökéletes..
"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.
Posted 2013. June 12. - 16:34

Én csak kb 3 éve hordok szemüveget (-1,25 és -0,75-ös a szemem), tehát nem vészes, de két éve kontaktlencsézek és csak este vagy hétvégén egy nap szemüveg.
Sokan ki sem próbálják a lencsét, pedig az is nagy királyság. Igaz, hosszabb távon lehet, hogy drágább, mint a mûtét vagy egy szemüveg (amit nem csak 2 évig hordasz).
Viszont sporthoz, meg mindenhez nekem szimpatikusabb, mint a szemüveg.
Arra lennék kíváncsi, hogy egy fiatalon (20-25évesen) megmûtött szem mondjuk néhány év múlva nem romlik-e újra? (mármint nem az olvasáshoz, hanem távolra).
Sokan ki sem próbálják a lencsét, pedig az is nagy királyság. Igaz, hosszabb távon lehet, hogy drágább, mint a mûtét vagy egy szemüveg (amit nem csak 2 évig hordasz).
Viszont sporthoz, meg mindenhez nekem szimpatikusabb, mint a szemüveg.
Arra lennék kíváncsi, hogy egy fiatalon (20-25évesen) megmûtött szem mondjuk néhány év múlva nem romlik-e újra? (mármint nem az olvasáshoz, hanem távolra).