Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
60704 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Elléptem tekerni!

akkor téged láttalak piros bringával/szürkés bukóban az alagútnál.
lassú voltam :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
http://www.starz3r0....ges/oh_shit.jpg

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Az a baj, hogy a napi kreativitásomat nem akarom a cégnél levezetni, mert akkor az azt jelenti, hogy dolgozok. Helyette ilyeneken töröm a fejem. És csak azt látják, hogy gépelek, meg Excel van megnyitva ;)

És a hibrid technológia kibaszott drága, környezetszennyezõ, meg minden egyéb. Több sikeres kísérlet van a dízelhez hasonló üzemanyag elõállítására. Nekem a legjobban az tetszik, amikor algákkal, meg baktériumokkal termeltetnek szemétbõl dízelt :D
A benzint egyenlõre csak alkohollal tudják kb. pótolni, de azt is kaja helyett állítják elõ, tehát szar. A dízel most azért ilyen drága, mert rohadt nagy rá a kereslet. Pedig olcsóbb elõállítani, mint a benzint...
Csak most az étolaj is drága lett.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

FAHELY

FAHELY

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.237 hozzászólás

ha bemész tankolni mindig, akkor az plusz 200m! Az elindulás, leállítás is többet fogyaszt! Hány literes a tankja a fabia-dnak? Mert a benzin az még könnyebb, mint a dízel (0.83 vs 0.7g/cm3). Mennyi az önsúlya kocsidnak? Nekem 1045kg, a 60kg-nyi dízel (65l) az kb. 5% az egészhez képest ;)

ááhhh:-)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
nem vagyok benne biztos, hogy a dízel a jövõ. drágább szervizelni és egy benzinest sokkal nagyobb fordulat tartományban lehet használni. szerintem nagyon el fognak terjedni a kis turbós benzinesek. a vw féle 1.4TFSI 140 ló 220Nm, ez nyomatékban több mint egy 2ezres szívó. és a fogyasztását se mondanám soknak, persze egy 1,4es szívóhoz képest sok, de nem ahhoz kell hasonlítani hanem egy hasonló teljesítményû szívóhoz, és ahhoz képest nem sok a fogyasztása. 1.4TFSI Touran vegyesbe annyit kér mint egy 1.4es 80lovas oktávia. csak az a baj, hogy ezek a motorok baromi drágák, annyiért inkább dízelt vasznek. de csak idõ kérdése és olcsóbbak lesznek még kevesebbet fognak fogyasztani. 1500-6000es fordulatig használhatók és nem kerreg és olcsóbb a kötelezõ is! nekem kéne.

ja meg ott a hibrid technika, az is egyre jobb lesz!

ez nem ide vág, de jó 5let :)

http://belsoseg.blog...zamot_lattunk_1

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Tomi... :D:D:D

Extra pihent vagy ma.

Elléptem tekerni!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

De én nem járok külön csak tankolni, hanem mindig útbaesik--na erre varjál gombot havver:-)

Különben vannak erre statisztikák--de ha ép ésszel is belegondolsz akkor egy plusz 50-60kg-ot gyorsítasz fel, amit fékezéskor meg elfûtesz! És sok kicsi sokra megy--éves szinten kell gondolkozni. Mondjuk ez városban ütközik ki a legjobban--gáz fék gáz fék.

Ha bemész tankolni mindig, akkor az plusz 200m! Az elindulás, leállítás is többet fogyaszt! Hány literes a tankja a Fabia-dnak? Mert a benzin az még könnyebb, mint a dízel (0.83 vs 0.7g/cm3). Mennyi az önsúlya kocsidnak? Nekem 1045kg, a 60kg-nyi dízel (65l) az kb. 5% az egészhez képest ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Nekem 55 ló füstöli tele a hátul menõk tüdejét, szóval az még kevesebb. De ebbõl is látszik, hogy a kis benzines szar. A dízel a jövõ! Azzal lehet füstölni, és mint tudjuk a füst tartósit, tehát mindenki aki beszívja a füstömet tovább él...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Akkor milyen lomha lesz, ha majd beleteszed a kiccsaládot! :D
Asszony, gyerek, kacatok, ...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

FAHELY

FAHELY

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.237 hozzászólás

Jah, tele tankkal kevesebbet eszik, mint az alatt, hogy folyamatosan jársz a kútra 2000-ért rakni bele. :D

De én nem járok külön csak tankolni, hanem mindig útbaesik--na erre varjál gombot havver:-)

Különben vannak erre statisztikák--de ha ép ésszel is belegondolsz akkor egy plusz 50-60kg-ot gyorsítasz fel, amit fékezéskor meg elfûtesz! És sok kicsi sokra megy--éves szinten kell gondolkozni. Mondjuk ez városban ütközik ki a legjobban--gáz fék gáz fék.

Én meg nem szeretem ha lomha az autó-sajnos a 75LE megérzi.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ranger dízelbõl 10liter ha egyedül megyek, 10 liter, ha 5en teli platóval. de tényleg.
viszont az 1.2es céges stilo (6gangos) evett már alattam 14 fölött. ezért nem értem én sem ezt a kismotorkevesetfogyaszt elvet. persze, egy esetben: nyugdíjas alatt nyugdíjas tempóban.
meg kis motor turbóval, azt sem értem nagyon. akkor már mér nem inkább nagy motor.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
faszom elnyomtam valamit, és elveszett amit írtam...
akkor újra...

Múlt héten voltunk Butapesten 1.4es Megane kombival. Idõnként izgultam az elõzéseknél, mert kurvára nem gyorsult a kocsi. És autópályán a pillanatnyi fogyasztás 10l fölött volt mindig. Elég vicc...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
mi is mindig teletankolunk.

az a durva, hogy a céges octáviám 1260kg volt, 1,4es benzines és vegyesbe 8-8,5 kellett neki, csak városban meg 10. és ráadásul baromi lomha volt, elõzés nem volt egyszerû feladat. és ilyenkor nem értem a sok spórolóst, hogy minél kisebb motorral veszek kocsit, annál kevesebbett fogyaszt. a faszt, kis motor, nagy kocsiba erõlködik. volt a cégnél octávia 1,6ossal és kevesebbet zabált meg jobban is ment, (de még mindig nem elég jól). egy fabiába jó az 1,4es mert az jóval kisebb, de octaviákba, golfokba, astrákba szerintem vicc. legalábbis az újakba, mert a régiek még elég könnyûek voltak egy 1,4es motorhoz.

a lényeg, hogy 1.8T-t mindenkinek, az még egy a6-ossal is elboldogul!

nekem Pécs-Kõszeg szokott lenni 3óra 30. 270km háztól házig.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ez is olyan dolog, hogy minek vegyek a bringámra könnyû alkatrészt, ha leginkább magamon van +5kg túlsúly?
Amúgy 4 emberrel se eszik sokkal többet a kocsim. Csak akkor lomhább kicsit.
Számolgattam kicsit. Ha mondjuk attól függ a kocsi fogyasztása, hogy hány kg. terhet cipel, akkor a 6.5l/100km-es fogyasztásból (1045kg a kocsi, én 80, az üzemanyag 60kg), az üzemanyag cipelésére fordított mennyiség 0.33l/100km...
Ha azt mondom, hogy 4 emberrel eszik 7et, és emberenként 100kg-ot számolok, akkor már csak 0.28l/100km az üzemanyag fogyasztás.
Számoltam egy olyat is, hogy tegyük fel csak 20kg üzemanyaggal autózok, és akkor mondjuk legyen 6l a fogyasztás. Ekkor 0.1l megy az üzemanyagra 100km-en.
Pénzben kifejezve:
Ha egyedül teli tankal: 101Ft/100km
Ha 4en csomagokkal teli tankkal: 86Ft/100km
Egyedül 1/3ad tankkal: 32Ft/100km
Tehát mondjuk spórolhatok 70Ft 100km-enként. Egy hónapban kb. 700Ft-ot.
Egy tankolás kb. negyedóra. Nekem mondjuk 2e az órabérem, tehát az 500Ft eltankolt idõ.
Ha havonta 4x tankolok, mert kevesebbet fogyaszt a kocsim, akkor rosszabbul jöttem ki ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Jah, tele tankkal kevesebbet eszik, mint az alatt, hogy folyamatosan jársz a kútra 2000-ért rakni bele. :D

Amúgy Szombathely-Pécs 3 óra 11 perc.
Na most sokat evett nagyon. ;)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
De csak akkor tudod többé kevésbé meghatározni egy autó fogyasztását, ha teletankolod. Nekem nincs átfolyásmérõ a kocsiban.
És az a 65l (~60kg) gázolaj nem akkora súly, amitõl olyan hûde nagyon megnõne a kocsim fogyasztása ;)
Attól volt +0.5l, hogy befogott az elsõ fék...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

FAHELY

FAHELY

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.237 hozzászólás
Hõelvezetõ bizbasz.

És ti nem tudtátok, hogy a TELETANKOLT autó többet fogyaszt???? Ejnye bejnye!

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hmm, a dugattyú, és fékbetét között? Akkor lehet, hogy csak azért van, hogy a fékpofa ne basztassa a munkahengert közvetlenül. Egyszóval nagyon hasznos ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Ez nem csak ilyen zörgés elleni bizbasz? A Sram/Grimeca fékemen volt valami hasonló, ami ugyan nem nyomta vissza a fékpofákat, de ért annyira hozzá a pofa a tárcsához.

hát a hátsó fékemen még fönnt és pont ez zörög :D egyébként a fékbetéthez van egy rugó ami szétnyomja, ez a fékbetét hátoldala mögött van.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

elhagytam azt krómszínû bizbaszt a fékembõl, ami a lenti képen a fékbetéteknél van:

http://www.bikerbob.... Juicy Five.jpg

nem tudtam rájönni milyen célt szolgál és a fék is ugyanúgy mûködik...

Ez nem csak ilyen zörgés elleni bizbasz? A Sram/Grimeca fékemen volt valami hasonló, ami ugyan nem nyomta vissza a fékpofákat, de ért annyira hozzá a pofa a tárcsához.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök