Na üzenem a rendõrõknek, hogy benyalhatnak az ánúszomig.
Pécs-Konzum sarka, nagy rendõrlámpa. ~fél órával ezelött.
Körforgalom felöl hatolok a felüljáró irányába, kényelmes 40-50el.
Lámpa sárgán villog, ugye én vagyok a fõúton, elnézek jobbra hohó, ott áll egy rendõrutó is a keresztezõdésbe. Na de hát neki attól nincs elsõbbsége. Beérek a keresztezõdésbe, észreveszem gyalogost a járda szélén (a lámpák álltal keltett fényerdõk sûrûjében), hajszálnyit rálépek a fékre, konstatálom, hogy nem indul el, nyugiba megyek tovább. Rendõr elkezd vijjogni mögöttem, na mondom kapm a fejmosást. Félreállok, hevesen kipattana fiatal rendõr.
"látta a gyalogost a járda szélén?"
"Láttam, hogy nem indul el, de maga is láthatta ahogy felvillant a féklámpám. Álltam volna meg a keresztezõdés közepén?"
"A zebrát mindig úgy kell megközelíteni, hogy... blablabla"
Hol van ahoz a közlekedési kultúránk, hogy bevezessék ezt a szabályt? Megálltam volna, fél percig mosolygunk egymásra a gyalogossal, mire leesik neki mi a szitu. De oké. rendben mondjuk hibáztam.
20ropi. éljen éljen. de ennyire?
Mégegyszer elmegy mellettem egy rendõrautó a városban ~100al villyogó nélkül, vagy nem indexel, vagy alármi fatyom. Úgy feljelentem az összeset, hogy beszarik.
vigyázni a zebráknál srácok.
Utána felüljáróra menet meg is futtattam a parasztot, aki nem zebránál ment át...