De ha ilyen seggû csajok fogják magukat felkínlódni az emelkedõn, akkor simán beállok mögéjük
Jelentkezz be Regisztrálj
Pécsiek ide! #3
Írta 2010. április 07. - 10:29
De ha ilyen seggû csajok fogják magukat felkínlódni az emelkedõn, akkor simán beállok mögéjük
Írta 2010. április 07. - 09:26
"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.
Írta 2010. április 07. - 08:45
Brinagút egy fos. Ürögin nem fogok végigmenni országútival. És nem azért mert bárki felett állok. Csupán azért, mert két helyen is keresztezi az utamat egy bekötõút, ahol tutira senki nem fog elengedni. Felfelé 20-25-tel megyek arra, lefelé pedig legalább 40-vel. Montival dettó. Ezen felül fasza padkája is van a bringaútnak, hogy még inkább alkalmatlan legyen a funkciójára. Ezen felül végighalad egy buszmegállón is, ami ne kicsit balesetveszélyes. Ezen felül az út melletti telektulajok ki-be állnak rajta autóval, ami szintén nagyon veszélyes.
Orfû felé pedig szerintem nagyon nagy lesz a szint, ha valóban arra megy majd, amerre irtották az erdõt télen is. Volt hol a montit is úgy toltam fel. Az csak mellékes, hogy az út mellett igazán fasza kis mediterrán kontinentális erdõ van a maga elvadult és dzsumbujos módján. Én nagyon szeretem azokat a kis sziklás fordulókat az út felett, persze ez szubjektív.
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy bringaúton csapat majd le a teljes fit boys boly tempóval, miközben egy család igyekszik két-három kisgyerekkel Orfûre. Nem tudom, hogy kétirányú lesz-e rajta a forgalom, de lesznek ott szép balesetek.
Ugyanakkor egész hétvégén bringaúton tekertem Balcsin, és fasza dolognak tartom, bár nyáron ott is volt pár meredek szitu, mert ugye az is kétirányú.
Pécs-Remete nehezen megoldható máshogyan, mint az erdõn keresztül. Az utat bõvíteni gondolom csak nagy melóval lehet, bár az sem lehetetlen.
Hétvége isten volt. Kár, hogy hétfõn szakadt az esõ. Kurva jókat pihentünk és bringáztam is.
"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.
Írta 2010. április 07. - 07:11
Mert nem volt nõ?
Akkor itt egy:
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Írta 2010. április 06. - 23:19
Írta 2010. április 06. - 22:30
Írta 2010. április 06. - 20:57
Még mindig nem lehet tudni semmit sem a elkotekes melóról (illetve nekem nem nagyon akarnak elmondani semmit se)...
Na ott az a bevállt szokás, hogy azt vedd biztosra ami már megtörtént...de még azt sem annyira:-))
Írta 2010. április 06. - 16:39
Jön a Lada, jön, jön...
Még mindig nem lehet tudni semmit sem a elkotekes melóról (illetve nekem nem nagyon akarnak elmondani semmit se)...
Írta 2010. április 06. - 12:40
Mindenki beteg, meg szabadsgon van, úgyhogy rohadok az irodában...
De nagyon nem szeretem ezt!
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Írta 2010. április 06. - 11:23
Ja, aztán menénk mi is a biomasszába:-( ...úgyis kimagyarázzák, hogy újulat, meg hasonlók.
hát az lehet, mindenesetre én utána kérdezek, h egyáltalán hol kit kell keresni...annyit megér.
alagút jó 5let
a szerpentin melletti ösvény út felõli oldala meredek, de én továbbra sem értem miért viszik inkább föl az utat, ha ott meg tudják csinálni, meg tudják ott is, ahol alig van fa.
Írta 2010. április 06. - 11:14
Írta 2010. április 06. - 11:03
Nekem egyedül a Remeterét-Orfû szakasz a furcsa. Ott sok víznyelõn viszik át az utat. Hogy az mennyire lesz jó, hááát vannak kétségeim...
Amúgy ha jól tudom a Remeterétnél mész át a legalacsonyabban a Mecseken. Ennél alacsonyabban nem lehet átvinni. Esetleg alagúttal
Nem olyan para ám ez a szintkülönbség. De majd meglátjuk. Szerintem kell neki 1-2 év amíg beindul rendesen.
Írta 2010. április 06. - 11:01
h érdemes lenne többen összeállnunk is utána járni a dolgoknak. és most nem a bringaútra gondolok, hanem a rengeteg fakitermelésre, meg a biomasszás dologra, mert iszonyat korrupt dolgok mennek itt az tuti
Ja, aztán menénk mi is a biomasszába:-( ...úgyis kimagyarázzák, hogy újulat, meg hasonlók.
Orfûi bringaúttal meg az lesz a baj, hogy sehol sem említik a szintkülönbséget--fel is kell tekerni , aztán meg vissza-sokan kifinganak majd aztán alábbhagy az érdeklõdés
Írta 2010. április 06. - 10:55
erdészet meg hát igen. jakab hegy alatti részen is szépen elkezdték kitermelni, vöröshegy alatt már régóta és stb. vmit kéne tenni ez ellen, mert lassan nem lesz mecsek. lehet, h érdemes lenne többen összeállnunk is utána járni a dolgoknak. és most nem a bringaútra gondolok, hanem a rengeteg fakitermelésre, meg a biomasszás dologra, mert iszonyat korrupt dolgok mennek itt az tuti
Írta 2010. április 06. - 10:42
A fákat amúgy is vágják mindenhol, ennek legalább értelme van. Azért viszik be ennyire, mert az út mellett egyik oldalon szakadék, a másik oldalon sziklafal. Elég macerás lenne plusz 1-1 métert szélesíteni rajta, hogy elférjen mondjuk a felfelé és lefelé menõ bringasáv.
Amúgy ha nem vetted volna észre, az erdészet ha gondol egyet, akkor ott vág utat magának ahol akar. Mert akárhogy is fáj, az erdõ néhány kivételes területtõl eltekintve úgy mûködik, mint a szántóföld. Ültetnek, és betakarítanak. Csak a ciklus nem egy éven belül zajlik, hanem több 10 éven keresztül.
Amúgy egy 2008-as dokumentum szerint 530milliót szántak erre az útra, és ebbõl 424milliót támogatásként kaptak.
Tudod mit Magoo? Ne használd soha ezt az utat, és akkor sosem fogod látni azoknak a csajoknak a seggét, akik nyáron arra fognak kitekerni az Orfûi Aquaparkba
Írta 2010. április 06. - 10:23
Írta 2010. április 06. - 10:09
Émmeg jól telezabáltam magam a hétvégén, remélem derekam is rendbejön a mevvehagymára.
Aktuális civil
Írta 2010. április 06. - 09:37
egész jó kis csaj nyerte a golfit:
Ãtadták a tuning Golfot, a biztonság kedvéért két motorháztetÅ‘vel - BelsÅ‘ség
...szerintem meg 1 ronda lapos liba....a hozzászólásokban is hogy rágerjedtek hehehe. A kocsi tipikus magyar cigánytuning kinézetü
Ejj, mi ez az értetlenkedés már? Nem nekünk készül az a bringaút, hanem az egyszerûbb túrázóknak. Jelenleg egy család nem tud bringával lemenni Orfûre biztoságosan. Az autóút jelenleg autóval is csak korlátozottam használható, mert annyi a kátyú. Ha családos ember lennék eszembe se jutna arra vinni akármelyik gyerekemet. Az erdõben meg nincs olyan út ami zéróhoz közelítõ technikai tudással használható lenne.
Aki ezt nem látja be az nagyon-nagyon korlátolt...
A Balaton körüli bringatutat is meglehetõsen sokan használják a nyári szezonban.
Az, hogy most egy kevésbé használt ösvényt szélesítenek ki, és aszfaltoznak le, hát én azt mondom legyen. Ha ez után többen fognak bringával lemenni Orfûre, akkor már megérte. Kb. olyan fontos ez, mint az M6. Eddig is megvolt a régi 6os, de azt se szívesen használta mindenki...
Ott a pont.
Szép napot.
Írta 2010. április 06. - 09:18
(fordfairlane: itt csak én fizettem belépõt?!)
Írta 2010. április 05. - 23:49
Aki ezt nem látja be az nagyon-nagyon korlátolt...
A Balaton körüli bringatutat is meglehetõsen sokan használják a nyári szezonban.
Az, hogy most egy kevésbé használt ösvényt szélesítenek ki, és aszfaltoznak le, hát én azt mondom legyen. Ha ez után többen fognak bringával lemenni Orfûre, akkor már megérte. Kb. olyan fontos ez, mint az M6. Eddig is megvolt a régi 6os, de azt se szívesen használta mindenki...

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére