Jelentkezz be Regisztrálj
Gyerekbicaj, gyerekülés
Írta 2006. május 18. - 13:51
Ha már itt tartunk: szerintetek hogyan lehet eldönteni, hogy nyugodtan beletehetem-e már a csemetét a gyerekülésbe? Konkrétumok: 7 hónapos, önállóan ülve eljátszik. Kell még valami?
Ja, és mennyi idõre lehet vinni szerintetek?
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2006. május 18. - 10:58
elõre rakható gyereküléssel..... nyeregcsõre erõsíthetõ csomagtartót és arra szerelsz vel gyerekülést.
Nos elore csak nagyobb vazu bicajra erdemes gyerekulest rakni, raadasul ott a vaz felso es alcsocsove kozott a homlokcso(?)-re kell raerositeni a bilincset ami tartja az ulest. Ezt egy sima mtb-n sem lehet megtenni, gondolom az oszteloson meginkabb nem.
Aztan ott vannak a csomagtartora rogzitheto gyerekulesek.
Na nekem ezekkel volt eleve fenntartasom. Ezert vettem ilyet:
http://www.hamax.no/?CatID=1157
Ezek mint lathato, ket rugalmas palcan keresztul tartja az ulest, es eleg jo rugozasa van. 10cm siman... A gyakorlat pedig azt mutatja hogy oldaliranyban is kelloen merev, nem imbolyog, semmi ilyesmi.
Szoval en ugy vagyok ezzel, hogy minek gyartanak meg egyaltalan csomagtartora rogzitheto gyerekulest? Vannak orszagok, ahol a kerekparutak is polirozott marvanylapokkal vannak kikovezve? Csakis ilyet vennek.
Írta 2006. május 18. - 10:50
Van egy gepida Crisia össztelós gépem.... Keresek erre a gépre jó gyerekülést
Na nekunk Hamax gyerekulesunk van, abbol a fajtabol amit a nyeregvazcsore felhelyezett bilincsbe kell rogziteni (Hamax Kiss/Sleepy, stb.. de ilyen pl az OKBaby felek is).
Na eddig meg nem mondtam semmi kulonoset. De a CM-en lattam egy sporttarsat, aki az ossztelos bicajara nem a vazhoz, hanem a nyeregcsohoz rogzitette a bilincset. Igy a gyerek kisse magasabban ult mint hagyomanyos esetben, de lathatoan eleg jol ereztek magukat.
Amugy ezt a verziot en is ki fogom probalni, mert a felsocso eleg alacsonyan van, igy a gyerekules es a kerek kozott (ha a gyerek benne van) csak 5cm van, es nagyobb doccenokon berugozik.
Írta 2006. május 17. - 20:06
Bringatanítás: én ugyan még erõsen elõtte vagyok a dolognak, de a számomra legszimpatikusabb út a müanyag kismotor (lábbal hajtás, gurulás) - egy rendes roller (egyensúlyozás, fékezés) - rendes bicikli leeresztett nyereggel és leszedett pedállal (roller ülve, szoktatás) - aztán hajrá.
Így szerintem mire oda jut, hogy pedálozni kell, addigra már minden másra eléggé tud figyelni automatikusan, hogy ne legyen gondja vele.
Hogy helyes-e ez az út, az csak évek múlva derül majd ki, mert a lányom még csak 7 hónapos...
Az össztelós Gepidára kétfélét tudok elképzelni: ha nagyon pici a csemete, akkor meg lehet próbálni elõre rakható gyereküléssel. Ha nagyobbacska, akkor mûködõ alternatíva lenne egy félbicikli beszerzése. A kettõ között olyat tudnék elképzeni, hogy veszel nyeregcsõre erõsíthetõ csomagtartót és arra szerelsz vel gyerekülést. Bár ezzel azért vannak fenntartásaim...
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2006. április 04. - 11:21
Írtam az Olimpiának a válasz: "Erre a biciklire igen nehéz gyerekülést találni.", Hát kösz, ezt én is tudom. Van valakinak ilyen gépe és találkozott már ezzel a problémával, vagy valaki tudna adni hasznélható tanácsot?
Köszi
Horvathx
Írta 2006. március 21. - 16:44
Írta 2006. március 21. - 15:43
Végül is ez lett:
http://pix.bikemag.h...hp?photo=187357
HuuHa! Nagyon komoly bringa! :-)
Majd tegyel fel kepet a kissracrol is.
Kerdes: Nemtudja valaki hol lehet kapni HAMAX Sleepy Lux gyerekulest? Van feladva rendeles az ebike-on, de kicsit ugy tunik, hogy ezt nem fogjak elkapkodni. :-( Pedig jon a joido, szeretnenk mar menni bicozni mi is!
Írta 2006. március 18. - 09:29
a bikkmakkos cikket azért vedd majd elõ, amikor átálltok a kétkerekû (+támkerekek) fokozatra. Nagyon megfontolandó, hogy milyen magasan van a hajtómû - rossz nézni, amikor a kiskrapek állon rugja magát tekerés közben, utána meg eldõl, mert nem ér le a lába...
egyébként a nagy súly mellett ez is az oka annak, amit korábban emlegettek ezen a topicon - jelesen, hogy a gyerek leálláskor nem tudja megtartani a bringát.
Írta 2006. március 17. - 21:25
Írta 2006. március 16. - 07:49
Ezt a cikket a bikemag.hu-ról gyûjtöttem be
Milyen egy jó gyerekbicaj? írta: Németh Balázs 2006. január 16., hétfõ
(ha nem találod, küldj emilt az otthoni címemre, elküldöm).
Az Uromastyx idézte pedál nélküli módszert az angolszász "A nagy kerékpár-könyv" is ajánlja! Én még seprûnyélel tanítottam, de a következõ generációnál ki fogom próbálni ezt a lábhajtányos módszert...
NA, MOST LÁTOM, HOGY EZ MÁR ELKÉSETT... SEBAJ
NAGYON DÖGÖS A GÉP!
Írta 2006. március 15. - 21:23
Írta 2006. február 23. - 23:24
Sürgõsen háromkerekû bicajt kell vennem! Nyakamon a gyerek 2. szülinapja...
Aki tud boltot, árat, site-ot, tapasztalatot, tippet, kérem aktiválja magát MOST!
Köszi!
Nagyon szimpi (gyerekszemmel nézve) a Maliéknál kapható Mongoose trike. Csak nem tom, hogy a 14-es elsõkerék nem túl sok-e 2 évesen? Vagy jobb lenne egy 12-es támkerekes?
Írta 2006. február 17. - 15:33
pótkereket úgy állítjátok ugye, hogy alapból nem ér le a földre, csak ha valamennyit dõl oldalra? az segít megtanulni egyensúlyozni, de mégis van valami biztonság érzet. és észrevét titkosan egyre feljebb kell emelni, hogy minnél inkább rá legyen kényszerítve az egyensúlyozásra és kevesebbet támaszkodjon a pótkeréken
A Hausernél a pótkerék csak akkor tart, ha teljesen le van tolva és egyenesen áll a bringa, különben döntött helyzetben a pótkerék nem bírja el a bringa+gyerek súlyát (fõleg kanyarban).
Írta 2006. február 15. - 16:17
Na majd júniusban megyek németbe és bolházok valamit (tavaly két pedálos autót hoztam 10 juróért
Írta 2006. február 15. - 15:56
sajnos az acél váz, villa, alkatrészek, mütyürök mind iszonyú nehézzé teszik ezeket a bringákat, amik meg már alu vázzal esetleg alu alkatrészekkel mennek, azok meg irgalmatlan drágák.
Írta 2006. február 15. - 15:23
Németeknél, hallottam hogy divat úgy oktatni, hogy ohne pedál futógépszerû kisbiciklivel. Tehát a lába leér, de ha felemeli közben mégis tanul egyensúlyozni. Namost ez az amit a Hauserral nem lehet megtenni, mert ha dõlni kezd a gép (ebbõl a szempontból mindegy hogy rajta hagyom-e a pedált), nem bírja megtartani a gyerek.
Írta 2006. február 12. - 09:24
háromkerekû mindenképpen jó kicsiknek. az pont tökéletes arra, hogy megtanulja, hogyha tekeri a pedált halad, ha fékez akkor megáll. én késöbb kapcsolódtam be az oktatásba, szóval olyan 6 évesen kezdtünk el egy 16-ossal nyomulni, akkor még oldalkerékkel. ez igazából nem nagy elõrelépés a háromkerekûhöz képest, de ha rendeltetészerûen hasznljátok az oldalkereket (nem azon támaszkodik a bicaj, hanem picit feljebb van állítva) akkor arra jó hogy nagyjából megtanulja az egyensúlyozást. utána váltottunk egy 20-as + seprûnyél kombóra. szerintem ez a legjobb módszer, mert így tudsz a legközvetlenebbül segíteni a gyereknek (egyensúlyozni, elindulni, lassítani), ugyanakkor el is tudod engedni, annélkül, hogy nagyon eltávolodnál tõle. kb 2 óra alatt sikerült megtanulni így egyedül is tekerni. utána már csak a fékezéssel voltak gondok, de néhány árokban töltött nap után már az is ment.
na és akkro a hardver:
jelenleg egy ilyennel nyomulunk:

mert váltós, de nincs elöl 3 tányér (ami ezen a szinten felesleges), egészen használhatók a rajta lévõ alkatrészek (nyereg is kényelmes, kerék majdnem úgy forog mint az enyim és a fékek is fognak), már persze az árszintnek megfelelõen. igazából egy gond van vele: az acél váznak köszönhetõen irgalmatlanul nehéz (nehezebb picit mint párom montija). igazából haladás közben nem vészes, csak amikor le fel kell cipelni (de arra vannak az apukák)
Írta 2006. február 12. - 08:44
Írta 2006. február 12. - 06:35
Elsõ kérdésem: Kihagyható-e a háromkerekû? 2 éves kisfiam kezdhet-e rögtön valami komolyabbal? Melyik a legyorsabb és legbiztonságosabb módszer arra, hogy megtanulja és meg is szeresse a bringázást?

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére