a CRO-MO, illetve acél csövekbõl készült vázak óriási elõnye, hogy HAMARABB hajlanak, mint törnek...
Ez ugyebár sok esetben életet menthet...
másik tény, hogy a kérdéses vázak anyaga sokkal jobban viselkedik hosszútávon a rezgésekkel szemben. Míg az aluban folyamatosan felgyülemlik a feszültség, addig az acél, illetve a cro-mo csövek esetén ezeket az anyag "kipiheni".
Miben is nyilvánul ez meg számodra?
Abban, hogy amíg egy alu vázat jó esetben használsz 4-5évig(erõteljesebb igénybeveételnél 2-3évig), addig egy acélvázat akár 10-12évig is simán!!!
Miért is lett "divat" mégis az alu?
Mert a tervezõk egyre könnybebb kerékpárokat akartak, így elkezdték "szennyezni" illetve ötvözni az acélt, majd amikor sikerült az alumíniumot alkalmassá tenni megmunkálásra és felhasználásra megfelelõnek (korrózió, törések) egybõl kiszorította az acélt...
Manapság a Magnézium kezdi bontogatni szárnyait, de ahogy Balázs az egyik BM számban leírta, szerintem is jön még napfényes korszak cro-mo csövekre...
PéeF
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Alu vagy Cr-Mo váz?
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 04:34
Posted 2002. November 06. - 15:13

Posted 2002. November 06. - 14:06

Szerintem vas, mert ritkábban és nehezebben törik. Jó, ha igényes, mondjuk Colombus csövekbõl van. Persze mindez felhasználási területtõl függ.
Posted 2002. November 06. - 12:46

Sanya: ha jól tudom, Pyxis Team kivétel nélkûl alu, mig a cromo viszont simán Pyxis (Team szó nélkül)...
Legalábbis én úgy tudom...
Szóval ne vedd magadra, csak szerettem volna tisztázni vmit.
Legalábbis én úgy tudom...
Szóval ne vedd magadra, csak szerettem volna tisztázni vmit.
Posted 2002. November 06. - 09:45

Szerintem, ha súlymániás vagy akkor az alu és magnézium.de ha a rugalmasságra vágysz akkor cromo váz, mert egyértelmûen jobban csillapítja a rezgéseket.De van például "Reklám" a cromo Pyxis Team az még viszpnylag könnyû is
Posted 2002. November 05. - 22:58

Posted 2002. November 05. - 22:56

Posted 2001. June 02. - 04:34