Jelentkezz be Regisztrálj
Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós
Írta 2008. április 29. - 17:38
Írta 2008. április 29. - 17:34
Egyébként éreztük mi azt, hogy a dollár gyengülésének következtében csökkentek az amerikai cégek termékeinek árai vagy valaki(k) lenyelte ezeket?
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. április 29. - 15:34
A tengeren túli gazdaság gyengélkedése, a másodlagos hitelpiac válsága miatt kialakult pénzügyi helyzet, és a mindezek következtében gyengélkedõ dollár miatt felmerül a kérdés: ez hogyan befolyásolja (szándékos a feltételes mód kerülése) az alkatrészek, illetve ebbõl következõen a komplett kerékpárok árát? Az elmúlt idõszakban látottak, olvasottak és tapasztaltak alapján úgy látom, hogy áremelkedések várhatók a tengerentúli és a nemzetközi piacon. Hogy ez mekkora mértékû lehet, illetve mennyire fog "begyûrûzni" piciny hazánkba még nem tudható, de jó lesz felkészülni rá.
P.S.
Az egyik tengerentúli vázgyártó a jövõ héttõl, modellektõl függõen 100-200$ közötti összeggel emeli javasolt kiskereskedelmi árait (természetesen ez a viszonteladói árra is érvényes).
Írta 2008. április 02. - 19:27
Akkor a sör sem ment volna bele a fejembe...
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Írta 2008. április 02. - 19:10
Az elmélet:
Az "ö" betû simán uralhatná a világot, de elnyomjuk. Az ABC-t elmondva, minden mássalhangzóra ráerõltetünk egy másik béna magánhangzót, ezzel elvéve az "ö" betûtõl a lehetõséget, hogy kiegészítse azokat. Mert hogy! Ha nem azt mondjuk, hogy "ká", "ell", "emm", akkor bizony azt mondjuk, hogy "kö", "lö", "mö"...
Tehát az "ö" simán elég lenne. De mi ebbe is beleszólunk. Ejjj...
Szegény kis "ö".
Jo kis elmélet, de ha nem esik az esõ és elmész tekerni akkor nem született volna meg gondolom! : )
Írta 2008. április 02. - 18:57
Az "ö" betû simán uralhatná a világot, de elnyomjuk. Az ABC-t elmondva, minden mássalhangzóra ráerõltetünk egy másik béna magánhangzót, ezzel elvéve az "ö" betûtõl a lehetõséget, hogy kiegészítse azokat. Mert hogy! Ha nem azt mondjuk, hogy "ká", "ell", "emm", akkor bizony azt mondjuk, hogy "kö", "lö", "mö"...
Tehát az "ö" simán elég lenne. De mi ebbe is beleszólunk. Ejjj...
Szegény kis "ö".
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Írta 2008. március 30. - 13:25
"Mindenekelõtt tisztességes, törvénytisztelõ társadalommá kellene válnunk. Mert becsületes, törvénytisztelõ polgárok nélkül nincs sikeres ország. Egyelõre azonban még nagyon messze vagyunk ettõl. Ma még túl sok a mentség és mentegetõzési lehetõség. Könnyû azt mondanunk, hogy ugyan már miért tisztelném a törvényt, amikor a törvények nem az én érdekeimet védik; nem is szólva arról, hogy azok sem tartják be õket, akik hozták, megszavazták õket. Egymást is rongáljuk: kialakult egy ördögi kör, amelyben mindenki felmentheti magát azzal, hogy ha a másik ember nem becsületes, õ miért legyen becsületes? És kialakult egy társadalmi neurózis, az a rossz közérzet, hogy nem lehet, nem érdemes becsületesnek lenni egy olyan társadalomban, amelyben senki sem becsületes (ami egyébként nem igaz); amelyben „mindenkinek megvan a maga ára”. És ahol a becsületes ember csak pórul járhat. – Elhatalmasodott rajtunk ez az érzés, és következésképpen: szétmállik az ország."
"Egy olyan országot is nehéz szeretni, amelyet belviszályok gyötörnek, amelyet nem fog össze, nem jár át a közösségnek, az összetartozásnak valamiféle rejtett érzete. S különösen nehéz szeretni egy olyan társadalmat, amely már-már megadta magát a sorsának, amelyben az emberek már-már beletörõdtek abba, hogy a dolgok rosszul mennek, ahol már mindenre csak legyintenek, hogy: „Ugyan már, mit akarsz, hiszen Magyarországon vagyunk!” – Ez a megkeseredett, önfelmentõ, önsajnáló fáradtság, ez a jelenkori patópálság vagy oblomovizmus, ez a kényelmes és renyhe kishitûség a mai magyar társadalom legsúlyosabb és legveszélyesebb betegségtünete. És a pozitív változások egyik legfõbb akadálya."
forrás:
Hankiss Elemér: Nem szeretem Magyarországot
http://www.talaljuk-...eview/333/1/57/
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2008. március 15. - 17:42
Dír Ralf, egyrészt érdekelne a Palmer-poem eredetiben, másrészt kíváncsi volnék a mûfordítás szerzõjére is!!!
Köszi, közben meglett... Nemtom miért gondoltam, hogy az eredetije nem magyar. (Illetve sejtem
Írta 2008. március 15. - 12:32
Írta 2008. március 15. - 12:24
Csak úgy:
"...jó lenne magadra pisztolyt fogni
Lõni aztán a földre rogyni
És belefújni a füstölgõ csõbe
És eltenni a pisztolyt egy kis idõre
És vissza se nézve eltûnni innen
Csak a legendet hagyni egyetlen kincsem
Jó kis világ voltam a régi címem
Tejút, Naptól nyolc perc, csöngõ nincsen"
Reményik Sándor : Eredj, ha tudsz!
Eredj, ha tudsz…
Eredj, ha gondolod,
hogy valahol, bárhol a nagy világon
könnyebb lesz majd a sorsot hordanod.
Eredj…
szállj, mint a fecske délnek,
vagy északnak, mint a viharmadár,
Magasából a mérhetetlen égnek.
Kémleld a pontot,
Hol fészekrakó vágyaid kibontod.
Eredj, ha tudsz.
Eredj, ha hittelen
Hiszed: a hontalanság odakünn
Nem keserûbb, mint idebenn.
Eredj, ha azt hiszed,
Hogy odakünn a világban nem ácsol
A lelkedbõl, az érzõ, élõ fából
Az emlékezés új kereszteket.
A lelked csillapuló viharának
Észrevétlen ezer új hangja támad,
Süvít, sikolt.
S az emlékezés keresztfáira
Téged feszít a honvágy és a bánat.
Eredj, ha nem hiszed.
Hajdanában Mikes sem hitte ezt,
Ki rab hazában élni nem tudott
De vállán égett az örök kereszt
S egy csillag Zágon felé mutatott.
Ha esténként a csillagok
fürödni a Márvány-tengerbe jártak
Meglátogatták az itthoni árnyak.
Szelíd emlékek: eszeveszett hordák
A szívét kitépték.
S hegyeken, tengereken túlra hordták…
Eredj, ha tudsz.
Ha majd úgy látod, minden elveszett
Inkább, semmint hordani itt a jármot,
Szórd a szélbe minden régi álmod,
Ha úgy látod, hogy minden elveszett
Menj õserdõkön, tengereken túlra
Ajánlani fel két munkás kezed.
Menj hát, ha teheted.
Itthon maradok én!
Károgva és sötéten,
Mint téli varjú száraz jegenyén.
Még nem tudom,
Jut-e nekem egy nyugalmas sarok,
De itthon maradok!
Leszek örlõ szú az idegen fában,
Leszek az alj a felhajtott kupában,
Az idegen vérben leszek a méreg,
Miazma, láz lappangó rút féreg,
De itthon maradok.
Akarok lenni a halálharang,
Mely temet bár, halló fülekbe cseng
És lázít: visszavenni a mienk!
Akarok lenni a gyújtózsinór,
A kanóc vége, lángralobbant vér,
Mely titkon kúszik tíz – száz évig
Hamuban, éjben.
Míg a keservek lõporához ér.
És akkor…!
Még nem tudom:
Jut – e nekem egy nyugalmas sarok,
De addig, varjú a száraz jegenyén:
Én itthon maradok!
Írta 2008. március 15. - 12:07
This Is Just To Say by William Carlos Williams (amúgy nõgyógyász és radikális modernista, amerikai)
I have eaten
the plums
that were in
the icebox
and which
you were probably
saving
for breakfast
Forgive me
they were delicious
so sweet
and so cold
Írta 2007. december 11. - 11:16
Írta 2007. november 28. - 19:47
szerintem úgy érti, h az adók jogszerû megkerülése
a különbség években mérhetõ
vendég_Charon_*
Írta 2007. november 28. - 19:11
vendég_Charon_*
magyarosítva: Az adócsalás az egyetlen szellemi tevékenység, ami némi hasznot hoz.
Írta 2007. november 03. - 21:44
Walter Röhl
Írta 2007. november 02. - 01:07
Alexander Dumas
kár hogy igaza van Alex barátomnak:(
Írta 2007. október 25. - 08:31
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2007. október 25. - 01:42
"...jó lenne magadra pisztolyt fogni
Lõni aztán a földre rogyni
És belefújni a füstölgõ csõbe
És eltenni a pisztolyt egy kis idõre
És vissza se nézve eltûnni innen
Csak a legendet hagyni egyetlen kincsem
Jó kis világ voltam a régi címem
Tejút, Naptól nyolc perc, csöngõ nincsen"
Írta 2007. október 18. - 04:16
- Az egészségügyi reformmal kapcsolatos viták, a magánnyugdíj-pénztárak nem várt térnyerése és a kórházcsõdök visszakozásra fogják kényszeríteni a kormányt?
- Igen. Az a benyomásom - noha nem vagyok e terület szakértõje -, hogy végiggondolatlan és kidolgozatlan stratégia mentén kezdték el a korábbi kormányzat idején az egészségügyi rendszer átalakítását. Vegyes felvágott alakult ki. A holland, a német, az angol, az amerikai rendszer vegyes felvágottja, nem feltétlenül mindig az elõnyös elemek átvételével. Költségrobbanás várható az egészségügyben, elõre lehet jelezni a finanszírozási problémákat, tehát az államnak egyre többel kellene beszállnia. Több millió munkavállaló, vagy munkát nem vállaló szorulhat ki az ellátásból. Szerintem egyszerûen nagy lélegzettel arra a következtetésre kellene jutni, hogy jobb most megállni, befagyasztani az egészségügyi rendszer reformját és két dolgot csinálni. Választani modellt. Például az angolt vagy a holland rendszert, ami alkalmasnak tûnik. Majd két évig fagyasztani kellene a rendszer egészét, és nem pedig az igen kockázatos vegyes rendszerek felé elmozdulni. A másik viszont a kísérlet. Ki lehetne próbálni kicsiben nagyon sokfajta dolgot. Magánkórházi finanszírozást, kórház-privatizációt, vezetõ orvoscsoportoknak különbözõ bérleti formákat. Ezek nem aggályos kísérletek, nem a korrupció melegágyai. Bizonyára ezek nagyon érdekes eredményre vezetnének. Túl kockázatosnak tartom a mostani stratégiai készültségi fokon a rendszer egészét most átalakítani.
Matolcsy György, 1999
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. október 02. - 21:57
az iras alapvetoen egy vicc
tulkepp azert mert nincs sok valosagalapja meg koze a dolgoknak egymashoz.
de inkabb hagyjuk, jo?
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére