Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1040 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
MIÉRT, mi van -273 fok alatt?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Az MTA nyilván nem szimpatizál az örökmozgó gondolatával, hisz ez olyan, mint azt mondani, hogy a Föld egy téglatest.

(és számomra is örökmozgót emlegetni olyan mint boszorkányt kergetni: lehet, hogy vannak, de eléggé elvontnak kell lenni, hogy higyj bennük)

(bár a funtineli boszorkány /elsõ kötete/ után semmi sem kizárt :) )

Egely "Kulcs az ötödik dimenzióban" címû tanulmányát gyakorlatilag máig az egyik leginkább bizonyító erejû tudományos munkának tartják a világon mindenhol a párhuzamos (de inkább "összehajtogatott") dimenziók létezésére - itthon bolondnak próbálják beállítani.
Stimm, hogy egy nullponti energiát kihasználó akármi (motor), vagy vízmotor piacra kerülése totál felborítaná ennek a sárgolyónak a gazdaság(politikáj)át. Gondolj bele, ha a kõolaj alapú jelenlegi világunk és a hozzájuk tartozó hatalmak dominanciája hopp: megszûnne...
:blowup:
"In idem flumen bis non descendimus"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

az még a kémia könyvünkben is benne volt, hogy minusz sok fokon valami bizbaszt áramoltatva egy iciripiciri csõben nincsen súrlódás.
na akkor nesze neked fizika.

szupravezetõ?
SZINTE nincsen!
legalábbis középiskolás emlékek szerint
amúgy nincs hideg -273 alatt

Bruce megelõzött!
Vmi dereng a rácspontokban rezgésrõl :)

Sztem ahogy az idõ rostálja az ismereteket én is hinni kezdek majd az örökmozgókban és a hipertérugrásban.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

az még a kémia könyvünkben is benne volt, hogy minusz sok fokon valami bizbaszt áramoltatva egy iciripiciri csõben nincsen súrlódás.

gondolom a szupravezetésre gondolsz.

a neszenekedfizika ismeri.

nem mindent, de sokmindent.

de a fizikáról úgy kéne vitatkoznunk, hogy mindannyian elvégzünk egy fizika szakot, és úgy :)
akkor nem csak azt látnád, hogy miért nincs X foknál hidegebb, hanem látnád azt is, hogy miért.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Sztem azok a legjobbak amik képesek kis tömeghisztériát kiváltani pl. Blair Witch Project
tekintve, h örökmozgót szinte minden piacon lehet kapni, és évekig mozognak örökké amíg le nem merülnek, de kellõen precízen megépített szerkezeteknél még csak elem sem kell, és a kezdõ lökés megadása után jó ideig lehet az az illúziónk,h bizony a gép megy, már talán örök idõkig.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha már itt tartunk, erich von daeniken ismerõs valakinek? :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
és az mien baromság hogy nincs -273 foknál hidegebb?:)
az oroszoknál biztos van, az amcsik elõ tudták állítani 50 éve, a németek ezzel ölték a ...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

a tesla erdekelne :D

Szeptember 11el kapcsolatban is volt egy par

Én láttam a valahol egy olyat, hogy valami bombák robbantak a toronyban és blabla bla.
De nekem az nem volt túl hihetõ, persze kellõ fantáziával mindenbe bele lehet magyarázni mindent..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
hát ez az...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Az MTA nyilván nem szimpatizál az örökmozgó gondolatával, hisz ez olyan, mint azt mondani, hogy a Föld egy téglatest.

(és számomra is örökmozgót emlegetni olyan mint boszorkányt kergetni: lehet, hogy vannak, de eléggé elvontnak kell lenni, hogy higyj bennük)

(bár a funtineli boszorkány /elsõ kötete/ után semmi sem kizárt :) )

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
MTA... Ugyan már. Az MTA anno attól is rosszul lett, hogy kiderülhet(ett volna): Petõfi, a szabadságharcos simán lelépett oroszföldre...

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Egely György azért furcsa egy figura...
de neki állítólag télleg van örökmozgója, de az MTA részérõl soha senki nem volt hajlandó leellenõrizni..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
a tesla erdekelne :D

Szeptember 11el kapcsolatban is volt egy par
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
spektrumon volt régen egy sorozat, meg nem mondom most a címét

de ilyen összeesküvés elméletekrõl szólt

megvan
T-akták

pl nem gagarin volt az elsõ ûrhajós, és ez tényekkel alátámasztva meg ilyenek
teslás rész is volt, nagyon komoly

meg kéne szerezni valahonnan a sorozat részeit, ha valaki megtalálja vagy megvan neki, szóljon:)
Autist Team:)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Na megint megnézem, de majd egyszer mesélhetsz ezekrõl..:)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Ezt egyszer linkelted már, mármint magyarul volt valami ilyen site, ahol valakinek az elefeledett találmányai voltak listázva.

Az nem igazán összeesküvés-elmélet, hiszen Egely György zsebében asszem cirka kilenc éve "ketyeg" egy dobozka - "örökmozgó". (Egy kutató barátjától kapta egy baráti öszzejövetelen még vagy tucat társával egyetemben. Önköltsége 800 forint.)
Akit annó linkeltem, az a Tesla nevû úriember és találmányai (nullponti energia kísérleteket végzett egész életében - sikerrel). "Tesla életének egy szakaszában éveken keresztül csak járta a világot, és elõadásokat tartott a munkásságáról. Ezenkívül csak Amerikában 112 szabadalmat (összesen pedig 146-ot) jegyeztek be a neve alatt."

http://www.tesla.hu (Érdemes letükrözni, ha érdekel, mert idõrõl-idõre "eltûnik" a honlap...)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Ezt egyszer linkelted már, mármint magyarul volt valami ilyen site, ahol valakinek az elefeledett találmányai voltak listázva.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Pedig alá tudom támasztani... :)
Jorus: ezt nemtom mire alapozod, nem így szoktam beszélni róla. De "megdöglünk mind". ;)

Egy "apróság" keress rá a Google-ben:
weather engineering...
szevasz...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Figyelmeztetés: zOrggal nem szabad ilyenekrõl beszélni, mert utána mindig rámjön az a furcsa késztetés, hogy be akarok állni ételt osztani a krisnások közé, vagy kizarándokolni Tibetbe, és avas jaxart lapátolni, meg jakvajat majszolni életem végéig. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"