Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós
Started by
Dig
, 2006. January 18. 15:33
Posted 2006. February 21. - 23:09
javítsatok ki ha nem így van, de vallásról egy árva szó sem esett
Posted 2006. February 21. - 23:08
és akkor ez az ember milyen bûnt is követett el?
mert ezt nem értem, miért kap 3 évet.
mert mondott vmit amit õ vhogy gondolt?
geg:)
éljen a szólásszabadság:)
mert ezt nem értem, miért kap 3 évet.
mert mondott vmit amit õ vhogy gondolt?
geg:)
éljen a szólásszabadság:)
Posted 2006. February 21. - 23:06
Évtizedek és tizedelések 1918-62 (a magyar jogász társadalom meghurcolása)
Na ilyenféle órám van 1, ahol épp lehetett hallani a témáról méghozzá egy eléggé hozzáértõ árja elõadásában
Szóval eléggé téves meglátást tükröz összekapcsolni az igazságszolgáltató hatalmat összekapcsolni egy felekezettel - pontosabban a numerus clausus óta igaz ez, no meg a kommunista érában ill. 92-ben végbement személycserék óta.
Külön törvény meg saját meglátásom szerint nem is csak a szisztematikusan elpusztított emberek száma miatt van a dologról, hiszen pl. a SZU is versenyben volt a számokat illetõen, sokkal inkább az elv és a módszer miatt, ahogy Jorus is írta, mely kb példa nélküli a történelemben, nem csoda, h pl. az etnikai tisztogatások a legdurvább emberiség elleni bûnök közé tartoznak a mai napig.
Kiegészítés lenne még 1 saját gondolat h túlkapások vannak a dologgal kapcsolatban lásd pl. Wiesenthal-ügyek de ha mi éltünk volna át ilyeneket, talán mi is ugyanilyen kitartással és elszántsággal üldöznénk szeretteink gyilkosait.
És még csak 1oldalúságról sem lehet beszélni, ha a kommunista éra sortüzeseire gondolunk.
Na ilyenféle órám van 1, ahol épp lehetett hallani a témáról méghozzá egy eléggé hozzáértõ árja elõadásában
Szóval eléggé téves meglátást tükröz összekapcsolni az igazságszolgáltató hatalmat összekapcsolni egy felekezettel - pontosabban a numerus clausus óta igaz ez, no meg a kommunista érában ill. 92-ben végbement személycserék óta.
Külön törvény meg saját meglátásom szerint nem is csak a szisztematikusan elpusztított emberek száma miatt van a dologról, hiszen pl. a SZU is versenyben volt a számokat illetõen, sokkal inkább az elv és a módszer miatt, ahogy Jorus is írta, mely kb példa nélküli a történelemben, nem csoda, h pl. az etnikai tisztogatások a legdurvább emberiség elleni bûnök közé tartoznak a mai napig.
Kiegészítés lenne még 1 saját gondolat h túlkapások vannak a dologgal kapcsolatban lásd pl. Wiesenthal-ügyek de ha mi éltünk volna át ilyeneket, talán mi is ugyanilyen kitartással és elszántsággal üldöznénk szeretteink gyilkosait.
És még csak 1oldalúságról sem lehet beszélni, ha a kommunista éra sortüzeseire gondolunk.
Posted 2006. February 21. - 22:58
kóser ügyészség, ugye ilyen fontos és világrengetõ dologra azt mondani hogy nem volt, az bûn.. tilos, és büntetendõ.
kicsit móka:)
kicsit móka:)
Posted 2006. February 21. - 22:57
én a törvényre lennék kiváncsi
hogy errõl nem szabad beszélni vagy mi?
röhej
hogy errõl nem szabad beszélni vagy mi?
röhej
Autist Team:)
Posted 2006. February 21. - 22:56
én meg akkor azt kérdezném hogy a szólásszabadság jegyében 3 évre lecsuknak egy embert aki azt mondta vmire hogy nem is volt?
mókás világ
mókás világ
Posted 2006. February 21. - 22:52
nem bírom ki h ne süssem el;
megy a megmondás?
mai kérdésünk; akaratszabadság vagy predesztináció, avagy létezik-e a sors, kérdi az orákulum neótól.
fõként vallásosoknak érdemes elmerengeni ezen h vajh a pelagianizmus jegyében Isten lehet-e mindentudó...
megy a megmondás?
mai kérdésünk; akaratszabadság vagy predesztináció, avagy létezik-e a sors, kérdi az orákulum neótól.
fõként vallásosoknak érdemes elmerengeni ezen h vajh a pelagianizmus jegyében Isten lehet-e mindentudó...
Posted 2006. February 21. - 16:30
Hát igen.
A neveltetés.
Igaz nem elvi,világnézeti dolgok.
Ellenben akár az ember egész életére kiható dolgot befolyásolhat (akár) pozitívan is.
(Személyes tapasztalat)
Szoba-konyhás lakás,erõsen (napi 2 doboz "munkás",anno:80-as évek) dohányzó apa,szinte egylégterû lakótér.
Télen ablakkinyitás minuszokban:elképzelhetetlen!
Olyannyira megtudták velem útáltatni a dohányzást,hogy ha tehetem (márpedig miért ne?) még a közelébe sem megyek cigarettafüstnek.
A mai napig is.
A neveltetés.
Igaz nem elvi,világnézeti dolgok.
Ellenben akár az ember egész életére kiható dolgot befolyásolhat (akár) pozitívan is.
(Személyes tapasztalat)
Szoba-konyhás lakás,erõsen (napi 2 doboz "munkás",anno:80-as évek) dohányzó apa,szinte egylégterû lakótér.
Télen ablakkinyitás minuszokban:elképzelhetetlen!
Olyannyira megtudták velem útáltatni a dohányzást,hogy ha tehetem (márpedig miért ne?) még a közelébe sem megyek cigarettafüstnek.
A mai napig is.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."
Posted 2006. February 21. - 16:30
hát izé..ha az apád egy skinhed, akkor te nem fogsz a zsinagógában dolgozni felõttkorodban valószínûleg..általában..természetesen van kivétel..ez a legnagyobb baromság amit életedben mondtál ugye tudod
a neveltetés..
én nem azér gondolom ezt mer apu ezt mondta nekem
hanem mert ezt gondolom
gondolom conor is elég felnõtt ahhoz hogy tudjon gondolni dolgokat
pláne ha véleménye van, ami ugye tilos
arra gondoltam, hogy a neveltetés a szocializáció egyik legfontosabb része, akkor kapod meg és lesed el az alapértékeidet, amik persze késõbb változhatnak...
és az nem úgy van, hogy apám azt mondaj, hogy x eygszemét, akkor én azt visszaszajkózom, hanem nyílván könnyeben állsz te is az õ álláspontjára...
Van állásom...:bananadan
Posted 2006. February 21. - 16:04
Posted 2006. February 21. - 16:02
mmja, de nem csak neveltetés, sõt sztem a környezet fontosabb szerepet játszik, legalábbis szerény személyem esetében.
behatások örömök csalódások boldogság napsütés virágos rét etc.
behatások örömök csalódások boldogság napsütés virágos rét etc.
Posted 2006. February 21. - 16:00
jajaja, viszont abban hogy így gondolod a dolgokat, nagy szerepet játszik hogy melyik nézõpontból látod gyerekkorod óta
ritka az olyan amikor egy családban valakinek tök más(gyökeresen eltérõre gonolok) világnézete alakul ki
sztem
ritka az olyan amikor egy családban valakinek tök más(gyökeresen eltérõre gonolok) világnézete alakul ki
sztem
Posted 2006. February 21. - 15:48
akármilyen fura ezt leírni, de a szívembõl szóltál...
conor: ebben az egészben az a szép, hogy ez visszafelé is igaz, az õ szemükben meg valszeg neked vannak elõítéleteid, agymosott gondolataid, a neveltetésed miatt..
de szerintem ez nagyjából így is van rendjén..csak nehéz a másikét elviselni/elfogadni..
ez a legnagyobb baromság amit életedben mondtál ugye tudod
a neveltetés..
én nem azér gondolom ezt mer apu ezt mondta nekem
hanem mert ezt gondolom
gondolom conor is elég felnõtt ahhoz hogy tudjon gondolni dolgokat
pláne ha véleménye van, ami ugye tilos
Posted 2006. February 21. - 15:42
lehet hogy így van, de azért érdekes
mindenesetre durva azt látni hogy az emberekbe tényleg be lehet táplálni akármilyen nézetet
vagy hogy szilárdan higgyen valamiben
csak kellõen kis korban kell kezdeni.....durva
mindenesetre durva azt látni hogy az emberekbe tényleg be lehet táplálni akármilyen nézetet
vagy hogy szilárdan higgyen valamiben
csak kellõen kis korban kell kezdeni.....durva
Posted 2006. February 21. - 15:37
akármilyen fura ezt leírni, de a szívembõl szóltál...nem agymosott gondolatok azok sem, csak esetleg az a VÉLEMÉNYük
ien is van
conor: ebben az egészben az a szép, hogy ez visszafelé is igaz, az õ szemükben meg valszeg neked vannak elõítéleteid, agymosott gondolataid, a neveltetésed miatt..
de szerintem ez nagyjából így is van rendjén..csak nehéz a másikét elviselni/elfogadni..
Van állásom...:bananadan
Posted 2006. February 21. - 15:20
nem, most elvonatkoztattam a mostani témától;)
eszembe jutott néhány ismerõsöm pár megnyilvánulása a napokban, tök más témában
és durva hogy milyen elõítéleteket alakít ki a média meg a neveltetés
szal ez most más, csak eszembe jutott:-)
eszembe jutott néhány ismerõsöm pár megnyilvánulása a napokban, tök más témában
és durva hogy milyen elõítéleteket alakít ki a média meg a neveltetés
szal ez most más, csak eszembe jutott:-)
Posted 2006. February 21. - 15:17
nem agymosott gondolatok azok sem, csak esetleg az a VÉLEMÉNYük 
ien is van;)
ien is van;)
Posted 2006. February 21. - 15:10
itt én sem akarom, majd egyszer élõben
mindenesetre vannak érdekes anomáliák, hogy kinek mirõl mit szabad mondania, és mit nem...
néha csak mosolygok egyesek agymosott gondolatain....
na mindegy
mindenesetre vannak érdekes anomáliák, hogy kinek mirõl mit szabad mondania, és mit nem...
néha csak mosolygok egyesek agymosott gondolatain....
na mindegy
Posted 2006. February 21. - 15:03
én nem akarom folytatni, nem akarok senkit sem megsérteni, meg boncolgatni a történelmet mert nincs értelme, ezúton is elnézést kérnék mindenkitõl akit érint a téma.
Posted 2006. February 21. - 15:01
na akkor itt folytatva a hírek a nagyvilágból c. topicban elangzottakat:
zolle: egyetértek többé-kevésbé...
hasonló a világnézetünk;)
zolle: egyetértek többé-kevésbé...
hasonló a világnézetünk;)

Sign In
Create Account

Back to top