Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Please log in to reply
1040 replies to this topic

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Az elmúlt idõszakban többször felmerült a kérdés, hogy rendjén van-e az, hogy 17évesen bárki zsebében ott lapulhat a vezetõi engedély? Sokan sokfélét mondanak, "túl korai még egy ilyen fiatal embernek ekkora felelõség", "többlépcsõs jogosítvány",... .
Nem gondolom, hogy ki kellene tolni a jogsi megszerzésének alsó korhatárát, mint ahogy azt sem, hogy a többlépcsõs rendszer (bizonyos ideig csak x teljesítményû kocsit vezethet) csökkentené a tragikus balesetek számát.
Úgy gondolom, ahogy szerencsére egyre többen, hogy a megszerzés módszerein kellene változtatni.
Aki megszerezte ezt a "menes" papírt, az bizonyára tisztában van vele, hogy egy vicc volt az egész procedúra, s néhány táblán és alapvetõ gépjármûkezelésen kívül semmit sem tanítottak meg. 30 óra vezetés alatt, ami álltalában 30x1 órát jelent városban (+kis országút, kevés autópálya), túlbiztosított körülmények között, a szabályok maximális betartásával, hogyan is tudná Pisti/Marcsi megoldani azokat a vészhelyzeteket amibe belekerülhet? Beletapos a fékbe, mint az emberek 90%-a (ha van még rá ideje) és csúszó gumikkal várja, hogy megálljon vele a vas. A szemközti sávban a kamion alatt, az árokban vagy, ha szerencséje van koccanás és minden gond nélkül.
Többször szálltam már ki a kocsiból egész testemben remegve, ~200 as pulzussal, hogy az út mellett ülve csak bámuljak magam elé vagy a tenyerembe, miközben megfoghatatlan gondolatok pörögtek az agyamban. Hol saját faszságom miatt, hol mások hatalmas butasága után, de megúsztam és csak ez számít. Sokan nem járnak ekkora szerencsével, mert míg a rutin vizsga kimerül az Y fordulóban és a párhuzamos parkolásban, addig pusztán Fortuna kegyein múlik, mi történik a jaszkarizó sráccal és utasaival, a vízátfolyáson felúszó kocsiban a családdal és sorolhatnám a rengeteg szituációt amit már évek óta remekül tudnak szimulálni a tanpályákon.
Tudom megdobná az amúgy is borsos árú okirat árát, ha 3-4 alkalommal felküldenék az embert egy ilyen "játszótérre", ahol a legrosszabb esetben is csak annyit mondanak, hogy most meghaltál volna. De kérdem, nem érne meg plusz 20-30-40 ezret, hogy a kanyarívrõl lecsúszott kocsit vissza tudjuk terelgetni a biztonságos nyomvonalra?
Tudom így is lennének balesetek és ugyanúgy halnának meg emberek az utakon, csak a sofõrök kezében/lábában benne lenne az a feltételes reflex, amit a tanpályán elraktározott az agyuk. Vészhelyzetben a legjobb tudása szerint cselekszik az ember, akaratlanul is.
Ha a belesetek egy százalékát elekrülhetnénk vagy a halálos kimenetelüeket csökkenthetnénk, akár csak 1el is szerintem megérné.

Ekkora lett, de kiírtam.

Jah és a piszoárokból is kitiltanám azt a gumilapot (vagymit),
1, mocskosul undorító lehet a tisztítása
2, össze-vissza fröcsög róla a hugy
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
magyarra sajnos nem tudom lefordítani, angolul van igazán mondanivalója :)

About the causes of the recent macroeconomic turmoil:

The truth about most of the US banks' balance sheets:
"on the left side there is nothing right, on the right side there is
nothing left"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
"Computer games don't affect kids, I mean if Pac Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching pills and listening to repetitive music." - Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Einstein így fogalmazott a relativitáselméletrõl:

"Bringázás közben jutott az eszembe."

Mit gondoltok errõl?

Izomtéridõninja-geológus!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
"Neki nem jelent semmit csak az életért élni."

A sebesség mindent megold.

respector

respector

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Mateqrov. Rendben van amit írsz. Amit írok nem neked válasz, csak úgy általában mindenkinek:

Az örök élet egyetlen elviselhetõ formája az örökítés.
Ösztönszerûen azt választjuk párnak akiben:

Olyan párt választunk, akivel ki is bírunk sok idõt. Itt jön képbe a szimpátia, a jellem.

Biztonságot látunk saját földi, halállal lezáruló életünkhöz. Régen bizonyára egy nõnek jobban számított, mint most, hogy a férfi mennyire erõs izomban és agyban, mert ezekkel a dolgokkal sokmindent ellehetett érni, ami a túléléshez kellett. Most ezt a dolgot, mivel nem igen kell küzdenünk a pénz helyettesíti.

Anyai ösztön minden nõben van. Ha másnem a tudattalan alapján, de olyan párt választunk, akivel egy esetleges gyerek jó eséllyel lesz: erõs, egészséges, szép, hogy õ is jó eséllyel örökítsen.

stb..stb..
Nem tudom mennyire igen és mennyire nem vagyunk ösztönlények. Mennyire van valami más. Nem akarok belevinni senkit sem abba, amiben én voltam, vagy vagyok is, a materializmus rossz. Különben is dilettáns és pojáca vagyok a gondolkodásban.
De azért légyszíves:
1. Emeld fel a bal kezed!
2. Köszönöm, mos gondolkodj el ki csinálta ezt, hogy honnan jön az akarat.

Ezt pedig elolvasni, megszerezni:
http://www.zeneszove...cs.php?lc=16041

még egy: nem vagyok vallásellenes.
"Don't trust that man, That man could loose his trust
So many people have loose Their trust in Jah"

Burning Spear

KTM Race Comp. Süle Attila

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Még annyit, hogy szerintem ha egy nõ azt nézi egy férfiben, hogy mennyi a pénze saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. Ez a fickó nagyképûen a társaság középpontjává akart válni avval, ogy õ most BMW-t vesz, de késõbb kiderült, hogy semmi végzettsége nincs, mert az egyetemet nem tudja elvégezni és hogy a nágybácsi cégébe lett betolva. Tehát a pénzt nem az õ értékeit jellemzi. A pénz csak egy réteg, olyan, mint a romlott süteményen a cukormáz. És az a nõ, aki ennek bedõl, pont passzol hozzá, ha a genetikát nézem, génkészletben is, tehát kiszelektálják magukat.
A világ szerintem is a lehetõ legjobb, mert szabadon eldönthetjük, hogy miben hiszünk, nem akarják ránk eröltetni. Nem a liberalizmussal van baj, hanem a kapitalizmus, mert ez az igazi értékeket elnyomja. Ha a halálos ágyán lesz az ember, nem az fog számítani, hogy hány nõje volt az életében, hanem az, hogy megtalálta azt, akitõl sosem vált el, akiben végig megbízhatott és aki ott van a halálos ágya mellett. És ha van túlvilág, akkor lesz kire várnia, ha meg nem, akkor legalább nyugodt lehet, hogy halála után nem statisztikai adat lesz, hanem ûrt hagy maga után.

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Teljesen szubjektív vélemény, de szerintem örök élet nem létezik, mert nincs értelme, maximum a halál után lesz valami, ami örök, de ezt még nem tudjuk:) Az olyan nõ, aki a pénzre hajt, az nem ér semmit az én szememben, szerintem az igazi értékek a pénz felett állnak. Van egy szuper film, ami kicsit az én világnézetemet is kifejezi, az a címe, hogy The Fountain, ajánlom mindenki figyelmébe, mert amellett, hogy az egyik legszebb film, amit láttam, nagyon mély mondanivalója van és a zenéje egyszerûen zseniális.

respector

respector

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
sajnos a mai világban, -ami szerintem minden eddiginél (több világ? a scifi hajlamom) toleránsabb és liberalizáltabb-, a pénz jelentõsen növeli a születésünkkor célként determinált túlélés, és akár az örök élet esélyét(mint örökítés=több nõ, jobb esélyek).

Burning Spear

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Ma összefutottam valakivel, aki már most többszörösét keresi annak, amit én valaha is fogok keresni, aki 24 évesen 5-ös BMW-t vesz amint õ mondja a presztizs kedvéért és aki tizedannyit sem tanult életében, mint én. Ez elvileg el kellene, hogy szomorítson, de én egyre vidámabb lettem tõle. Õ még nem tudja azt, amire egyszer minden ember rá fog jönni, ki elõbb, ki késõbb, ki csak a halálos ágyán: a pénz és a külsõségek semmit sem érnek.

respector

respector

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Az általam írt mondat nagyon tetszik nekem, mert csaknem beleõrültem (naívan múltidõben) a materializmusba, ha ez ember azt hiszi, hogy 100%-ban determinált, az úgy nem élet. Fiatal vagyok még a régi undergroundhoz (kiadó, balaton) és segít az elmebajban.

Burning Spear

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Az Európa Kiadót amúgy is kedveljük.
;-)

"Emlékezz majd arra, ami most van! Lépj be a
fülkébe... Gondosan húzd be magad mögött a
függönyt... A borítékban egy cédulát
találsz... alaposan húzd át a másik nevet...
Ragaszd le a borítékot... és dobd be az urnába!...
Emlékezz majd arra, ami most van!"
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

respector

respector

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
"És az egy téves információ volt tõlem, hogy a Marx a rokonom. Ezt visszavonom." Kozma György konferansz egy Európa Kiadó felvételrõl.

Burning Spear

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
"When you're as great as I am, it's hard to be humble."
Muhammad Ali

Ior kedvéért:
"Ha olyan hatalmas az ember, mint én, hát nehéz szerénynek lenni."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

...Ha pedig most az a helyzet, hogy nem tudsz tekerni, hát akkor ez van, ez egy ilyen év, el kell fogadni, majd jövõre lehet, hogy máshogy lesz. Rajtad múlik, mint minden.

Vagy éppen nem múlik rajtunk semmi, egy felsõbb erõ (ami akár lehet egy részünk vagy isten vagy a kettõ ugyanaz(?)) irányítja az életünket. De ez csak hit kérdése. A lényeg viszont ugyanaz, nem kell szenvedni (sírni), el kell fogadni a történteket és csinálni a dolgunkat, menni elõre.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
"Az élet tisztelete nem abból áll, hogy nem hagyjuk meghalni a haldoklót.
Az élet tisztelete azt jelenti, hogy a születés és a halál végpontjai között úgy
bánunk egymással, hogy érdemes legyen a világon élni.
Újszülöttre mosolyogni, halottat siratni könnyû. De a kettõ között....
Az élõ számára emberi méltóságának megfelelõ sorsot biztosítani nehéz "

(Popper Péter)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Pisti jófej, nem bántani. :) Egyébként szerintem a bûnözõkre gondolt, engem legalábbis nem szoktak terelgetni a rendõrök.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Ha valaki birkapásztorként jellemzi magát,miközben a BM. alkalmazásában áll,akkor az nekem visszatetszõ.
Ugyanis,akkor én úgy gondolom,hogy az adófizetõ állampolgárokat tartja birkáknak.
(vagy csak rosszul gondolom?)

Nem, sajnos tényleg így kezelnek minket: nyírnak "ezerrel".
(Én inkább úgy látom, ezek megnyúzni akarják a birkát, pedig mint tudjuk nyírni lehet folyamatosan, de megnyúzni csak egyszer...)
"In idem flumen bis non descendimus"

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Ha valaki birkapásztorként jellemzi magát,miközben a BM. alkalmazásában áll,akkor az nekem visszatetszõ.
Ugyanis,akkor én úgy gondolom,hogy az adófizetõ állampolgárokat tartja birkáknak.
(vagy csak rosszul gondolom?)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azért nem láttunk a korábbiakban változást az árak tekintetében, mert a forgalmazok általában egy relatíve magas dollár/forint árfolyam alapján kalkulálják áraikat.

Erre gondoltam. :)