Jelentkezz be Regisztrálj
Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok
Posted 2006. May 04. - 00:08
Úgy olvastam a versenykiírásban, hogy a Tihany túra siófokiaknak 750 Ft-ba kerül, de az on-line nevzésen 1250 Ft jelenik meg. Melyik adat a helyes:confused:
siófokiaknak mennyibe kerül a mez, on-line nevezés szerint 4500 Ft
viszont #73-as szerint 2250 Ft (hárman mennénk)
Posted 2006. April 29. - 11:58
Igazad van, látom belülrõl éget...
...És tudod Proha k**vára zavaró, ahogy egymásra szerveztek!!! (ahogy látom téged is...) ...
...Szívünk szerint mi többen akik együtt nyomjuk mennénk mindegyikre, mégis dúskálunk a futamokban, ahol 50-60 lézengõ akad hmm....
Azért nem vagyok annyira elkenõdve, mert a TdP - Balaton Maratonon már most 200 feletti a benevezettek száma úgy, hogy a siófokiak nagy többsége (20-30 fõ) az idén csak rendezhet és nem indul. A nevõk létszáma meg naponról napra nõ. Ráadásul ott van még a másik két túra is, és összességében 800-1000 résztvevõre számítunk, ha az idõjárás is úgy akarja. hiszen azokon a tobbség csak az utolsó héten ill. a helyszínen nevez be.
Ma hajnalban elindult a VII. Balatonkör csapata. Szerencsére eddig elég szép idejük van, igaz egy picit (95%-os) párás a levegõ, de derengõ napsütés, 18-20 C van. Jó utat nekik!
Jó felkészülést!
Prohi
Posted 2006. April 26. - 23:22
Na mit gondoltok, a 2005-ös TdP-hez képest az idén hányszor több nõi résztvevõje lesz a 200 km-nek?:chin:
Na én megtudtama Prohától, hogy már most négyszer annyi nõi nevezõ van, mint tavaly!:bananadan
Ti is gyarapodtatok ennyivel?
Na, majd találkozunk a 200 kilcsin.
Hali
kismaszat
u.i.: Jól néz ki a mez! Lehet belõle többet is rendelni?
Posted 2006. April 17. - 12:04
A honlapon a hírek menü alatt megtekinthetõ a képe!
A nevezõk kedvezményesen, május 7-ig 4.500,- Ft/db áron rendelhetik meg.
A helyszínen korlátozott darabszámban megvásárolható 7.500,- Ft/db áron, amíg a készlet tart!
Aki már nevezett, de nem rendelt kerékpáros mezt :wallbange -mert nem látta, hogy mit rendel , az most utólag -ha tetszik neki a mez :chin:, a fent említett áron még megrendelheti!
Jó felkészülést!
Prohi
Posted 2006. April 15. - 13:31
A nevzõk kapják:
- indulási lehetõség
- ajándékcsomag
- emblémázott kerékpáros mez kedvezményes megvásárlásának lehetõsége a helyszínen 7.500,- Ft-ért lehet csak megvásárolni, amíg a készlet tart!
- ebéd (érkezési idõtõl függõen estebéd)
- ingyenes gyúrás Sixtus termékekkel
- rendezvény végén, sorsolás után az ingyenes koncert
A teljesítõk kapják (10 órás szintidõ):
- emblémázott kerékpáros kendõ
- 8 db sorsjegy (fõdíj egy Skoda Fabia 2 éves használati lehetõsége és utána a Skoda megvásárlási lehetõsége kb. féláron, 1.300.000,- Ft-ért – nem kötelezõ megvásárolni!)
- 2 db nagyfelbontású digitális fényképet magáról a mezõnyben és a célban (csak aki megad/adott a nevezési lapon e-mail címet)
A siófokiaknak további 50% kedvezménnyel 2.250,-Ft/fõ, a
Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Triatlon Szövetség tagegyesületeinek versenyzõi további 25% kedvezménnyel 3.400,- Ft/fõ, a
Somogy M-i. Kerékpáros Szöv. és a Somogy M-i. Triatlon Szövetség tagegyesületei további 40% kedvezménnyel 2.700,- Ft/fõ áron nevezhetnek az egyesületek részére meghatározott módon.
Posted 2006. April 12. - 19:00
A postai feladásnál a megadott címre, a banki átutalásnál a számlaszámra továbbittasd a nevezési díj összegét! Köszi!
Már csak 2 nap van a legkedvezményesebb nevezési lehetõségbõl!
Prohi
Posted 2006. April 05. - 23:37
Az egyéni nevezõknek 3.500,- Ft/fõ áron,
a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Triatlon Szövetség tagegyesületeinek versenyzõi 2.600,- Ft/fõ,
a Somogy M-i. Kerékpáros Szöv. és a Somogy M-i. Triatlon Szövetség tagegyesületei 2.100,- Ft/fõ áron nevezhetnek az egyesületek részére meghatározott módon.
A meghosszabbítás oka, hogy az MKSZ-nek és az MKSzSz-nek többszöri kérésünkre sem sikerült a mai napig küldeniük az egyesületekrõl cím és/vagy elérhetõségi (pl. e-mail) vagy taglistát. Ezeknek az e-mail és postai címeknek az összegyûjtése a rendezvény megszervezése mellett számunkra nehézkes, sok idõt vesz igénybe.
Nem szeretnénk, ha egyes egyesületek nem egyenlõ nevezési feltételekkel indulhatnának a rendezvényen.
Így most mindenkinek aki még nem nevezett a legkedvezményesebb nevezési díjért, egy újabb hét áll a rendelkezésére!
Prohi
Posted 2006. April 04. - 11:36
Hát igen. ide jutottunk: rangsorolni kell, hogy egy adott hétvégén melyik kerékpáros rendezvényre megyünk el:clap:
Itt van pl. a múlt hétvége: Debrecen, Pécs, Szexárd??? "Mondd, te mit választanál??"
Csakis részrehajlással, de a Pécset választanám, mert a Herke Szabolcs kérésemre nagyon készségesen a máj. 28-áról elnapolta a Tour de Pécs V. fordulóját, hogy ne ütközzön kettõ, hasonló, korosztályok számára meghirdetett rendezvény (XVI. Pelos Kupa Kritérium)!
A félreértések elkerülése végett, a következõkben még véletlenül sem a másik 2 most hétvégén megvalósított rendezvényrõl szólok! - csak úgy általánosságban:
Ha mindenki hasonló kompromisszumkészséggel állna a másik szervezõ -csakis érvekkel alátámasztott, jogos kérései felé, akkor talán az elmúlt hétvégén sem kellett volna 3 v. talán 2 rendezvény közül választanod és május 27-28-ai hétvégén is csak egy rendezvény esetleg kettõ lenne. olvasd el a 2006-02-14, 18:27, #11-es hozzászólásom 3. pontját és megérted a helyzetet. Persze az egyeztetés szándéka más országutis rendezvénnyel is megtörtént többször is, de az idõpont kiválasztásáig elfelejtõdött, hogy mi 12 év óta ugyanabban az idõpontban rendezzük a viadalt.
Nem az a baj, hogy van 2, 3 kerékpáros rendezvény bárcsak lenne 10, de amíg ennyire kevesen vagyunk résztvevõk addig nekünk rendezõknek kellene megállapodnunk, no meg az MKSzSz-el is, hogy mely rendezvényeket engedélyezi és melyeket nem. Hol javasolja az indulást, hol nem és hol tiltja a versenyengedéllyel rendelkezõk részvételét (eltiltás fenyegettetségével) az esetleges nem megfelelõ körülmények miatt. Ehhez joga volna és ez a rendezõket is arra sarkallná, hogy minél jobb körülményeket, rendõrségi biztosítást stb... szervezzen a versenyéhez.
Ezeket a rendelkezéseket az MKSzSz-nek is fel kellene vállalnia -természetesen az ésszerûség határain belül és évekre elõre meghatározva a feltételek változását (türelmi idõvel), hogy minden rendezõ fel tudjon készülni a kihívásokra.
Prohi
Posted 2006. April 04. - 10:05
Itt van pl. a múlt hétvége: Debrecen, Pécs, Szexárd??? "Mondd, te mit választanál??"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"
Posted 2006. April 04. - 09:04
Jövõre már lehet, hogy az elérhetõ hegyi szakaszok éppen másik hétvégére esnek - akkor egyértelmû.
Azért bátorkodtam felvetni a jelenséget, mert közvetlen környezetembõl legalább 5 embert tudok aki potenciális résztvevõ lehetne.
Posted 2006. April 04. - 08:47
Elmondom, hogy a Tour de Pelson az összes távon eddig 540 fõ volt a legtöbb résztvevõ, tehát a többszáz embert megmozgattuk, és az idén 1000 - 1500 aktív résztvevõt várunk.
Bárhová tenném a rendezvényt, minden hétvégén ütközhetne valamilyen profi egy- vagy többnapos rendezvénnyel. Sok világkupa futam mellé szerveznek amatór szabadidõs rendezvényeket - többszáz, többezres létszámmal, mindig lesz a hazai kerékpáros társadalomból néhány fõ, aki, a még nem látott versenyre ki fog menni. Ez így természetes, de a szolidaritás a magyar versenyrendezõkkel, versenyekkel sem ártana, mert egyébként meghosszabodik az az idõ, ami alatt elérhetjük azt a színvonalat és résztvevõi létszámot, hogy a nagy szponzorok, kerékpáros nagykereskedések, importõrök tömegével képviseljék magukat a rendezvényeken és támogassák is azokat - a jövõben ne "csak" tárgynyereményekkel, mert abból még semki nem fizette ki a rendõrségi biztosítást, stb.... Tisztelet a kivételeknek!
Prohi
Posted 2006. April 04. - 08:20
Persze, megertem a szervezesi reszet.
Meg egyszer - nem a TV elott ulve nezem a Giro-t, hanem kint a versenyen. Vegulis mindegy - en csak azt sajnalom, hogy itthon alig van tenyleg tobb szaz embert felvonultato orszaguti rendezveny (maraton-jellegu) es meg azok is utkoznek mas orszaguti rendezvennyel.
Ez a forum-moderacio meg nevetseges. De - fizess erte es maris sargaval ki lesz irva mindenutt!
Posted 2006. April 04. - 01:29
Én, úgy látszik sajátosan értelmeztem ezt a kitételt ezért törölték a felhívást másik topikokban.
De a lényegre térve:
Sziasztok!
Egy a problemam csak - a Giro es a Pelso idopontja utkozik.
Talan egy kis retegek kepviselek, akik szivesen jarnak, jarnanak orszaguti maraton rendezvenyekre es termeszetesen az elerheto nagy versenyekre is.
Szivesen reszt vennek akar a 200K-son is, de hat a Giro az Giro (hegyek, utak, emberek stb.). Mellesleg amator fordulo is lesz ott 28-an szinten tobb ezer induloval.
Talan Ti is novelhetnetek a resztvevok szamat (kulfoldiekkel is!), ha nem nagy orszaguti esemenyekkel egy idoben rendeznetek.
Nem tudom, Magyarorszagrol hanyan mennek a Giro-ra, de szerintem tobbseguk elindulna a Balaton Maratonon. Egy hettel a Giro utan mar jo is lenne :-)
1. A rendezvény idõpontját (még a Pelso Kupára) több mint 10 évvel ezelõtt "nyertük" el az akkori MKSZ-tõl.
2. Mint minden Mo-i kerékpáros rendezvény igazodik a helyi adottságokhoz
a., A Balaton május végén már alkalmas fürdésre
b., Még nincs vége a tanításnak és nem lepik el az autók a Balaton körüli utakat és a Ti biztonságotok érdekében nem rakjuk késõbbre, lezáratni 200 km-nyi utat még nem tudunk.
3. Pályázatokon csak az idegenforgalmi elõszezonban történõ rendezéssel tudunk igazán nyerni.
4. A szállodák, kempingek még elõszezoni árakkal dolgoznak és ezzel rátok résztvevõkre is gondolunk.
5. Amatõr forduló nem csak ott, hanem itthon is lesz 28-án, de mi 27-én rendezzük és régebb óta ezt a versenyt és nem iagzán tudunk az elsõ 4 érv miatt sem újabb idõpontot keresni.
Igazad van a Goro az a Giro nem is akarjuk azzal a rendezvénnyel felvenni a versenyt, de úgy gondolom, hogy a több, mint 10 millió európai kerékpáros közül néhány év múlva talán a Balaton Maraton miatt is ellátogat pár ezer aktív résztvevõ hozzánk.
Persze ehhez az is kéne, hogy Ti a "kis réteg" is itthon maradjatok és növeljétek a létszámot, hogy minél elõbb elérjük a "kritikus tömeget" a szponzorok miatt.
Az idén már 50-100 külföldit várunk és közülük már többen be is neveztek (olaszok, németek, osztrákok).
Annak idején amikor még versenyeztem a Tour de France éveken keresztül ugyanakkor volt amikor a Gemenci Nagydíj, ill. a Gemenci Nagydíj volt ugyanakkor, amikor a Tour, mégsem szólt senki, hogy tegyék már át az idõpontot egy héttel korábbra.....
Üdv:
Prohi
Jó felkészülést!
Posted 2006. April 03. - 15:00
Nem, ém nár mondtam egyszer, hogy hmmm....:scared: Hmmm
Ezek után: "én vagyok a lovag aki azt mondja hmmm!"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"
Posted 2006. April 03. - 12:25
Posted 2006. April 03. - 11:55
Választ ma kapsz részünkrõl a "fórumozással" kapcsolatban (is), a személyeskedést pedig kerüld mert gond lesz.
üdv
Posted 2006. April 03. - 09:12
Egy a problemam csak - a Giro es a Pelso idopontja utkozik.
Talan egy kis retegek kepviselek, akik szivesen jarnak, jarnanak orszaguti maraton rendezvenyekre es termeszetesen az elerheto nagy versenyekre is.
Szivesen reszt vennek akar a 200K-son is, de hat a Giro az Giro (hegyek, utak, emberek stb.). Mellesleg amator fordulo is lesz ott 28-an szinten tobb ezer induloval.
Talan Ti is novelhetnetek a resztvevok szamat (kulfoldiekkel is!), ha nem nagy orszaguti esemenyekkel egy idoben rendeznetek.
Nem tudom, Magyarorszagrol hanyan mennek a Giro-ra, de szerintem tobbseguk elindulna a Balaton Maratonon. Egy hettel a Giro utan mar jo is lenne :-)
Posted 2006. March 30. - 20:51
Posted 2006. March 30. - 08:22
címe : Kérés
Hali!
A Tour de Pelso-t népszerûsítõ postjaidat töröltem. Több helyrõl jelezték problémás üzenetként, kifogásolva a post jellegét.
Van a témának saját topicja, akit érdekel, ott fog jelentkezni. A CM is fontos, mégsem szórnak meg vele minden topicot.
Köszi a megértést!
Üdv, Jorus
Kedves Jorus!
Szerintem amit, mint moderátor tettél nem túl tisztességes!
Te nem kértél -ahogy a címet írod, hanem cselekedtél, nem figyelmeztettél, hanem kérés, figyelmeztetés nélkül töröltél, pedig:
1. Elõször fordult elõ, hogy több helyen jelentettem meg a felhívást!
2. A szabályzat 7 pontjából egyet sem sértettem meg!
3. Csak az általam potenciális érdeklõdõknek vélt Lokálpatrióák ide néhány "témájára" ill. a Megmozdulás - Teljesítménytúrájához raktam be a rendezvény ismertetõjét, felhívását, akárminek is nevezzük.
A CM-re nem tettem be, a Tech-re nem tettem be, a szabadonfutóra nem tettem be, pedig ezekt olvassák a legtöbben, pont azért nem, mert nem ahhoz a témához tartozik!
Nem értem, hogy kinek problémás ez a talán 10 soros üzenet? Nem tudom, hogy ez kinek az érdekeit sérti, kinek csípi a szemét vagy talán irigykedik az esetleges elnyerhetõ díj nagysága miatt?
Kérlek, hogy azokról a helyekrõl ahonnan ténylegesen érkezett kérés, mint problémás üzenet, csak onnan töröld az üzenetet és nekem is írd meg a fórumozó nevét, mert úgy látom nem nekem ír sem a honlapra, sem e-mailban, sem privát üzenetben mert nem vállalja fel a véleményét szemtõl szemben. -ami egyébként pont jó vitatéma lenne:) .
Ahonnan nem érkezett kifogás azokra a helyekre kiemelten a teljesítménytúrákra, helyezd vissza a felhívást!
Sajnos mi rendezvényszervezõk a legolcsóbb lehetõségeket keressük -ismert okok miatt, és nektek nem hiszem, hogy az a dolgotok, hogy a rendezvényekrõl szóló felhívásokat töröljétek, ha az egyébként a szabályzat egyetlen pontját sem sért!
Köszönöm!
Tisztelettel:
Prohászka Attila
elnök, Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség
Tour de Pelso fõrendezõ
Posted 2006. March 30. - 06:52
Megkaptam ott egy korlevelet:)