Jelentkezz be Regisztrálj
Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok
Posted 2006. November 30. - 21:32
Igen, ismerem õket. Tényleg profik és iszonyúan drágák!
Én azt hiszem maradok az idei csapatnál. Jók voltak, és jóval kevesebbet kértek. Mint ahogy tapasztalhattad is, volt ugye a chipes idõmérés a célban és az ellenõrzõ ponton, a video kontroll, célfotó, és +-ként a sasszemek!:-)
Posted 2006. November 30. - 20:45
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2006. November 30. - 20:34
Továbbra is csak annyit kérnék, hogy az idõpont NE üsse a Szilvásvárad Maratont, ami a mellesleg a magyar bajnoki kupafutam, tehát a legfontosabb monti verseny. Én idén nagyon szerettem volna menni, de így ugye nem játszhat. Pedig...
Kedves Dante!
Úgy gondolom, hogy nem mi ütjük a Szilvásvárad Maratont, mert mi rendeztük ebben az idõpontban elõbb a rendezvényünket, elõször 12 évvel ezelõtt. Nekünk a turisztikai elõszezon - a Balatont is élvezhetõ - idejéhez kellett és kell igazodnunk a mai napig is, hogy a megfelelõ pályázatokon a támogatásokat megkapjuk. Az akkori MKSZ-tõl kaptuk az idõpomtot négy év sikeres rendezés után!!! Akkor még a monti is az (akkori egyedüli MKSZ alá tartozott) Késõbb -nyáron- a közúti forgalom növekedése miatt nem lehet a mai közlekedési kultúra mellett megrendezni. - Sajnos. Igaz, a Pelso Kupán akkor még csak "profik" indulhattak.
Három évvel ezelõtt a Szilvásvárad Maraton fõszervezõjével próbáltam egyezségre jutni. Akkor azt mondta, hogy õk a Pünkösdhöz igazítják a rendezvényt. Megnyugodtam, mert így "csak" három-négy évente esett volna a kettõ rendezvény egy idõpontra. Meglepõdtünk, hogy a köv. évben megint május utolsó "egész" hétvégéjén rendzték a maratont. Akkor már a Nemzeti Parkok Világnapjához "igazították" a versenyt. Akkor úgy gondoltuk, hogy ez sem nagy baj, mert az május 24-én van, tehát a dátumhoz közelebbi hétvégén kerül megrendezésre a viadal. Sajnos ez sem lett igaz....
Azóta is egy hétvégén rendezzük a kettõ kerékpáros rendezvényt és ez úgy látszik így is marad.
Más szervezetekkel - igaz nem egyik napról a másikra - meg tudtunk állapodni, elfogadták az érveinket, egyedi indokainkat (amit nem mi akartunk) és jövõre már egyetlen oútis rendezvény sem lesz azon a hétvégén! :-) Köszönet nekik!
DAnte: ez megoldhatatlan kérés, összeegyeztetni a oúti és monti versenynaptárat, nem is szokták, különben is annyira más a kettõ szakág, aki meg nagyon hobbysta nem ez a legmegfelelõbb verseny, mivel nemcsak nagy az iram de hosszú is és leszakadva márcsak TT-s induló ennek minden hátrányával (nem is mehetne a fõúton, autósokkal való afférok, stb). Egyébiránt a nevezési díj szépen fejlõdik :-) reméljük a szint is...
Nem összeegyeztethetetlen, de amint a fenti pálda mutatja nem mindenkinek érdeke...
Az amatõröknek már az idén nem kellett a fõutat elhagyniuk és ez lesz -remélhetõleg- jövõre is. Minél többen vesznek részt annál többen tudják egymást segítve együtt teljesíteni a távot a hátsó traktusban is. (ugye aki nem volt itt és úgy alkot véleményt..., ugye Gábor?!)
A Dolomit Maratonon reggel 6-kor van a rajt, és vannak akik du. 4-kor érnek be. És az ott inkább szenvedés....
Igen, a nevezési díj egyre több lesz, addig amíg el nem érjük a "világpiaci árakat", mert vannak költségek amik elérték azt, pl chipes idõmérés, vagy meg is haladják azt, pl. a rendõrség .... stb,stb,stb. (mert Olaszo.-ban, Ausztriában, Szlovákiában ingyen biztosítják a hasonló rendezvényeket. Ott a rendõrség -mint erõszakszervezet- a szlogent be is tartja: Szolgál és véd. Nálunk, ha kifizetjük, akkor közremûködik - ez a hivatalos megnevezés. Egyébként a motoros járõröknek köszönjük a munkájukat, mert lelkiismeretesen végzik!
Be kell nevezni, el kell jönni, teljesíteni kell 5-10 óra alatt -akkor az ajándék is jár, igénybe kell venni a szolgáltatásokat ( ebéd, ingyenes gyúrás), esetleg, ha szerencsés vagy akkor még nyerhetsz is valamit... Aztán utána kérjük a véleményedet! Köszi pcycle!
Egyébként az értelmes, javító szándékú kritikát várjuk, fõleg, ha nem kerül pénzbe! Megfelelõ mennyiségû pénz esetén .........
Üdv mindenkinek!
Prohi
Posted 2006. November 30. - 12:39
Posted 2006. November 30. - 12:08
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. November 30. - 11:19
Abba még egy sör is belefér valahol az északi parton...
Posted 2006. November 30. - 10:55
Posted 2006. November 30. - 10:43
Cél: 7 órán belülre kerülni, montival.
Posted 2006. November 30. - 01:03
A Balaton Maratonon lehet elnyerni a XVII. Pelso Kupát.
A verseny része az Amatõr Kupa versenysorozatnak. A kupában résztvevõknek 40%-os kedvezményt biztosítunk az érvényben lévõ elõnevezési díjból!
A legkedvezõbb 50%-os elõnevezés lehetõségét 2007. március 11-éig lehet igénybe venni. További kedvezmények a honlapon.
A rendezvényhez tartozó egyedi kerékpáros mezének látványterve elkészült:
http://www.tourdepel...rek.php?lang=hu
Kedvezményesen a nevezéssel egyidõben lehet majd megrendelni!
Posted 2006. August 26. - 14:55
Tényleg nincs annyi, Tihany-Almádi-Veszprém van 50 körül. Talán oda-vissza gondolták a kollégák.Ááá, nincs annyi. Max 50 km, de még talán kevesebb is.
Posted 2006. July 19. - 14:30
Posted 2006. July 19. - 14:10
Posted 2006. July 05. - 20:34
Posted 2006. July 02. - 22:34
Posted 2006. July 02. - 20:00
Nem találtam másik balatonos topikot, ezért itt kérdezem:
a Balatonalmádi-Fûzfõ-Kenese-Siófok-Szántód út hány km?
aztán innen jól átmegyek komppal Tihanyba (nem vagyok profi meg csak 1.6-os slickgumis montim van), és akkor:
a Tihany-Füred-Csopak-Alsóörs-Almádi út hány km??
Olyan 80 km körül lehet, ha jól emlékszem szokott lenni egy ilyen túra a pelso napján Tihany túra néven csak ott Siofóktól indul.
Posted 2006. July 01. - 00:26
a Balatonalmádi-Fûzfõ-Kenese-Siófok-Szántód út hány km?
aztán innen jól átmegyek komppal Tihanyba (nem vagyok profi meg csak 1.6-os slickgumis montim van), és akkor:
a Tihany-Füred-Csopak-Alsóörs-Almádi út hány km??
Posted 2006. June 12. - 09:09
Posted 2006. June 10. - 19:08
Posted 2006. June 10. - 15:55
2003-ban, az utolsó 10 km-en megszökött a Steig Öcsi és 4:45-ös idõvel nyert. Gyönyörû idõ volt, kb.: 23-25 C fok.4:45?? Mikor volt? Már a mostani 4:49 is profi eredmény volt.
Abban az évben - igaz az olimpiai 5próba miatt és az iskolások nagy (270 fõ a 25 km-en) érdeklõdésével - 540-en vettetek részt a TdP-n.
Posted 2006. June 09. - 13:14