Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1137 hozzászólás a témában

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
Szia Hozé!

Igen, ismerem õket. Tényleg profik és iszonyúan drágák!
Én azt hiszem maradok az idei csapatnál. Jók voltak, és jóval kevesebbet kértek. Mint ahogy tapasztalhattad is, volt ugye a chipes idõmérés a célban és az ellenõrzõ ponton, a video kontroll, célfotó, és +-ként a sasszemek!:-)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Proha!

Õket ismeritek?

http://www.championchip.hu/

Nagyon profik.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Továbbra is csak annyit kérnék, hogy az idõpont NE üsse a Szilvásvárad Maratont, ami a mellesleg a magyar bajnoki kupafutam, tehát a legfontosabb monti verseny. Én idén nagyon szerettem volna menni, de így ugye nem játszhat. Pedig...

Kedves Dante!

Úgy gondolom, hogy nem mi ütjük a Szilvásvárad Maratont, mert mi rendeztük ebben az idõpontban elõbb a rendezvényünket, elõször 12 évvel ezelõtt. Nekünk a turisztikai elõszezon - a Balatont is élvezhetõ - idejéhez kellett és kell igazodnunk a mai napig is, hogy a megfelelõ pályázatokon a támogatásokat megkapjuk. Az akkori MKSZ-tõl kaptuk az idõpomtot négy év sikeres rendezés után!!! Akkor még a monti is az (akkori egyedüli MKSZ alá tartozott) Késõbb -nyáron- a közúti forgalom növekedése miatt nem lehet a mai közlekedési kultúra mellett megrendezni. - Sajnos. Igaz, a Pelso Kupán akkor még csak "profik" indulhattak.

Három évvel ezelõtt a Szilvásvárad Maraton fõszervezõjével próbáltam egyezségre jutni. Akkor azt mondta, hogy õk a Pünkösdhöz igazítják a rendezvényt. Megnyugodtam, mert így "csak" három-négy évente esett volna a kettõ rendezvény egy idõpontra. Meglepõdtünk, hogy a köv. évben megint május utolsó "egész" hétvégéjén rendzték a maratont. Akkor már a Nemzeti Parkok Világnapjához "igazították" a versenyt. Akkor úgy gondoltuk, hogy ez sem nagy baj, mert az május 24-én van, tehát a dátumhoz közelebbi hétvégén kerül megrendezésre a viadal. Sajnos ez sem lett igaz....
Azóta is egy hétvégén rendezzük a kettõ kerékpáros rendezvényt és ez úgy látszik így is marad.

Más szervezetekkel - igaz nem egyik napról a másikra - meg tudtunk állapodni, elfogadták az érveinket, egyedi indokainkat (amit nem mi akartunk) és jövõre már egyetlen oútis rendezvény sem lesz azon a hétvégén! :-) Köszönet nekik!

DAnte: ez megoldhatatlan kérés, összeegyeztetni a oúti és monti versenynaptárat, nem is szokták, különben is annyira más a kettõ szakág, aki meg nagyon hobbysta nem ez a legmegfelelõbb verseny, mivel nemcsak nagy az iram de hosszú is és leszakadva márcsak TT-s induló ennek minden hátrányával (nem is mehetne a fõúton, autósokkal való afférok, stb). Egyébiránt a nevezési díj szépen fejlõdik :-) reméljük a szint is...

Nem összeegyeztethetetlen, de amint a fenti pálda mutatja nem mindenkinek érdeke...
Az amatõröknek már az idén nem kellett a fõutat elhagyniuk és ez lesz -remélhetõleg- jövõre is. Minél többen vesznek részt annál többen tudják egymást segítve együtt teljesíteni a távot a hátsó traktusban is. (ugye aki nem volt itt és úgy alkot véleményt..., ugye Gábor?!)
A Dolomit Maratonon reggel 6-kor van a rajt, és vannak akik du. 4-kor érnek be. És az ott inkább szenvedés....

Igen, a nevezési díj egyre több lesz, addig amíg el nem érjük a "világpiaci árakat", mert vannak költségek amik elérték azt, pl chipes idõmérés, vagy meg is haladják azt, pl. a rendõrség .... stb,stb,stb. (mert Olaszo.-ban, Ausztriában, Szlovákiában ingyen biztosítják a hasonló rendezvényeket. Ott a rendõrség -mint erõszakszervezet- a szlogent be is tartja: Szolgál és véd. Nálunk, ha kifizetjük, akkor közremûködik - ez a hivatalos megnevezés. Egyébként a motoros járõröknek köszönjük a munkájukat, mert lelkiismeretesen végzik!

Be kell nevezni, el kell jönni, teljesíteni kell 5-10 óra alatt -akkor az ajándék is jár, igénybe kell venni a szolgáltatásokat ( ebéd, ingyenes gyúrás), esetleg, ha szerencsés vagy akkor még nyerhetsz is valamit... Aztán utána kérjük a véleményedet! Köszi pcycle!

Egyébként az értelmes, javító szándékú kritikát várjuk, fõleg, ha nem kerül pénzbe! Megfelelõ mennyiségû pénz esetén .........

Üdv mindenkinek! :)

Prohi

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
DAnte: ez megoldhatatlan kérés, összeegyeztetni a oúti és monti versenynaptárat, nem is szokták, különben is annyira más a kettõ szakág, aki meg nagyon hobbysta nem ez a legmegfelelõbb verseny, mivel nemcsak nagy az iram de hosszú is és leszakadva márcsak TT-s induló ennek minden hátrányával (nem is mehetne a fõúton, autósokkal való afférok, stb). Egyébiránt a nevezési díj szépen fejlõdik :-) reméljük a szint is...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Továbbra is csak annyit kérnék, hogy az idõpont NE üsse a Szilvásvárad Maratont, ami a mellesleg a magyar bajnoki kupafutam, tehát a legfontosabb monti verseny. Én idén nagyon szerettem volna menni, de így ugye nem játszhat. Pedig...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A szintidõ 10 óra. Az nem vészes.
Abba még egy sör is belefér valahol az északi parton...
:)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Az szép menet lesz ismét! Túrázva végigmennék, nade 30-as vagy még nagyobb átlaggal? Ahhoz én csirke vagyok, az nekem nem élmény lenne, hanem szenvedés.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Ott a helyem jövõre is!
Cél: 7 órán belülre kerülni, montival.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
Várhatóan december 18-tól lehet majd nevezni a 2007-es NaturAqua - Tour de Pelso kerékpáros rendezvénysorozat túráira és versenyére, a Balaton Maratonra!
A Balaton Maratonon lehet elnyerni a XVII. Pelso Kupát.
A verseny része az Amatõr Kupa versenysorozatnak. A kupában résztvevõknek 40%-os kedvezményt biztosítunk az érvényben lévõ elõnevezési díjból!

A legkedvezõbb 50%-os elõnevezés lehetõségét 2007. március 11-éig lehet igénybe venni. További kedvezmények a honlapon.

A rendezvényhez tartozó egyedi kerékpáros mezének látványterve elkészült:
http://www.tourdepel...rek.php?lang=hu

Kedvezményesen a nevezéssel egyidõben lehet majd megrendelni!

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás

Ááá, nincs annyi. Max 50 km, de még talán kevesebb is.

Tényleg nincs annyi, Tihany-Almádi-Veszprém van 50 körül. Talán oda-vissza gondolták a kollégák.

pinarello

pinarello

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Maradjunk a 76 km-ben. Siófok-szántód 14km Almádi -Siófok kb.30 attól függõen, hogy táblától tábláig, vagy központtól központig mész +- 6-7km is lehet. Tihany Almádi kb.32km 2km a komp útja amit nem tekersz.
Normális vagyok. A hangok is megmondták...

pinarello

pinarello

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Ha +nézed a 2 idõt rájössz, hogy az sem volt gyorsabb tempó, csak vedd ki a lassúrajt miatt eltöszmörgött idõt. Akkor a Peugeott szalonig volt lassú rajt ami 1 km Most Zamárdiig ami kb. 6km.
Normális vagyok. A hangok is megmondták...

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Ááá, nincs annyi. Max 50 km, de még talán kevesebb is.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Valóban. És 76 km.

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

Nem találtam másik balatonos topikot, ezért itt kérdezem:

a Balatonalmádi-Fûzfõ-Kenese-Siófok-Szántód út hány km?

aztán innen jól átmegyek komppal Tihanyba (nem vagyok profi meg csak 1.6-os slickgumis montim van), és akkor:

a Tihany-Füred-Csopak-Alsóörs-Almádi út hány km??

Olyan 80 km körül lehet, ha jól emlékszem szokott lenni egy ilyen túra a pelso napján Tihany túra néven csak ott Siofóktól indul.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Nem találtam másik balatonos topikot, ezért itt kérdezem:

a Balatonalmádi-Fûzfõ-Kenese-Siófok-Szántód út hány km?

aztán innen jól átmegyek komppal Tihanyba (nem vagyok profi meg csak 1.6-os slickgumis montim van), és akkor:

a Tihany-Füred-Csopak-Alsóörs-Almádi út hány km??

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Az tényleg ideális kerékpáros idõ volt. Gondolom nem kellett sokat küzdenie a többiekkel a szökésért az utolsó 10km-en, ilyen tempó mellett.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Prohi:
Megírtam a cd-t. Vasárnap és hérfõ de. még itthon vagyok, aztán megyek Pestre.
P

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

4:45?? Mikor volt? Már a mostani 4:49 is profi eredmény volt.

2003-ban, az utolsó 10 km-en megszökött a Steig Öcsi és 4:45-ös idõvel nyert. Gyönyörû idõ volt, kb.: 23-25 C fok.
Abban az évben - igaz az olimpiai 5próba miatt és az iskolások nagy (270 fõ a 25 km-en) érdeklõdésével - 540-en vettetek részt a TdP-n.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Gondolom akkor nem volt akkora pofaszél Füred környékén...