Én ismételten megjegyzem, hogy feltehetõen egy igen nagy számú nevezõt veszítetek azzal, hogy az idõpont minden évben üti az egyik maraton kupafutamot (Szilvásvárad). Ha ezen a jövõben tudnátok egy kicsit korrigálni, én (is) biztos mennék.
Szeva Dante!
Azzal kezdem, hogy gondolkodunk rajta...., de...
az a baj, hogy mi még mindig rászorulunk az idegeforgalmi célzatú támogatásokra. Ezért amennyire lehet el kell húznunk a rendezvény idejét május végéig, hogy ne "csak" a résztvevõk jöjjenek el, hanem a kísérõk is szép számmal (meleg a Balcsi, már lehet fürdeni, a gyerekeknek itt a gyermeknapi program, stb...)
Viszont nem nagyon léphetnénk be a júniusi idõpontba, mert az közelít a fõszezonhoz és a turisztikai célzatú pályázatok kimondottan az elõszezont támogatják (legalábbis a kiírásuk szerint). Ráadásul minél inkább közelítünk a nyár felé, annál inkább megnõ a forgalom és egy országúti maratonnál - ahol az elsõk és utolsók között 5 óra a különbség -a gyengébbeket nem szerencsés egyedül hagyni az egyre nagyobb forgalomban bóklászni. Arra még nincs "kedvünk €", hogy minden keresztezõdésbe rendõrt állíttassunk. Az idén egyébként is "meggyûlt a bajunk a SM-i Közúti Kht-val, nem akarta engedélyezni a versenyzõk elhaladásáig (1-3 perc) sem a menetirány szerint bal oldal használatát, csak díjfizetés ellenében. De nem is ez a baj, hanem az ide vonatkozó törvények szerint 24 órában számolják a nem rendeltetéscélú használat díját és m2-ben, ami 5-10000,- Ft. Na akkor számolja ki valaki, hogy a Balaton körbe 203 km, de ne is, csak a SM-i 65 km-t, átlagban 6 m széles és az alapdíjjal 5.000,- Ft/m2-rel.... az csaknem 2 milliárdos összeg - rendezünk a jövõben országúti versenyt? A GKM-nek kellett közbeavatkoznia, hogy meg tudjuk rendezni az idén....
Az MTB-nál talán ezek az indokok nem állnak fenn, de az érveinket eddig soha nem hallgatták meg és nem mi, hanem õk jöttek ugyanarra az idõpontra anno. Az elsõ "közös" rendezés után azt mondták, hogy a Pünkösdhöz igazodnak - nem így lett, a 2. "közös" rendezés után azt mondták, hogy az Európai Nemzetiparkok napjához igazodnak (május 24.) - idézek a honlapjukról:
A Szilvásvárad – Aggtelek teljesítménytúrát tíz éve rendezzük a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Parkkal közösen. Az idõpont nem véletlen, május 24. az Európai Nemzeti Parkok Napja. Természetes volt, ez a nap lesz a maraton napja is. Májusban amikor a természet megújul, amikor a zöld a legzöldebb, akkor nézzétek meg, milyen az ország legszebb Nemzeti Parkja. - nem így van, a 3. "közös" rendezés után közölték, hogy most már itt maradnak a május utolsó vasárnapján... ami szerintem nem mindig május 24-éhez a legközelebbi hétvége... Az idei év kivétel volt, május utolsó vasárnapja 25-ére esett. Jövõre 24-e pont vasárnap lesz. Kíváncsian várom, hogy akkor vagy 31-én rendezik-e a Maratont?
Szóval ez van, de gondolkodunk az idõpont váltáson, sõt azon is, hogy vasárnapra tegyük a viadalt, de akkor reggel 7-re kellene tenni a rajtot, hogy a 10 órás szintidõre érkezõk is viszonylag kicsi forgalomban kerekezhessenek (16 órától megindul a Bp. felé tartó áradat a 71-es és 7-es fõutakon) és hogy a magyar résztvevõk viszonylag idõben hazaérhessenek.
Ennek meg az lenne a hátránya sokaknál, hogy meg kellene szálniuk Siófokon v. környékén és azt már sokallják, annak ellenére, hogy 1500,- Ft-ért már kiváló minõségû faházakban van szállás.
Így nem tudom, hogy melyik ujjamat harapjam..., de gondolkodom rajta...
Üdv:
Prohi