Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1137 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én is korainak találom a 7 órát. Én az északi parton lakom, nem tervezem, hogy Siófokon szállok meg. Ha oda akarok érni, felkészülni, bemelegíteni akkor a 4 óra a legkésõbb, hogy felkeljek. Én az Amatõr Kupa résztvevõjeként indulnék, tehát nem csak buliból akarom körbetekerni a Balatont, hanem versenybõl. Nem lehetne külön start nekünk?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Proha,
én eddig is mentem, ezután is megyek.
Kicsit szomorúan kelek majd fél ötkor, de megyek.
:D

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Azért azt a 7-órás indulást meg kellene gondolni.

Kedves Hozé!

Gondolkodtam én ezen eleget...

Kaptam a kritikát :
1. Miért nem vasárnap rendezzük, sokan dolgoznak szombaton.
2. Miért nem kezdjük korábban a sorsolást, hiszen 5 után már kevesen vannak kinn a "pályán"?
3. Miért nem megyünk másik hétvégére, miért a Szilvással egy idõben csináljuk? - sok montis is szeretné teljesíteni a Balaton Maratont, de...
Miért, miért, miért????

Visszafelé:
3. Most egy héttel arrébb tettük, nem a Szilvással lesz egy idõben. Meglátjuk, hogy mennyivel nõ meg a montisok létszáma.
2. Így korábban kezdhetjük a sorsolást - a szintidõ marad 10 óra - és vasárnap lévén mindenki, de a legnagyobb többség idõben hazaér és ki tudja magát pihenni. A gyorsabb lábúaknak meg ott lesz a Balaton (rajt-cél a parton lesz a tervek szerint). - nem beszélve az újabb lehetõségrõl a 250 km-es Balaton XL Maratonról. A sorsolást csak a szintidõ lejárta után kezdjük el, úgy tisztességes, ha megvárunk mindenkit és nem elõbb kezdjük, hiszen itt a teljesítés, a részvétel a cél és nem a 6-7 órás fantasztikus idõ. És + 1 ehhez a ponthoz, vasárnap lévén du. 5 órától megindul a forgalom a Balatontól hazafelé. Ez az É-i parton az M7-ig és a 7-es fõútig a 71-es fõúton, Siófoktól a 7-es fõúton zajlik. Nem szeretném, ha bárkit is elütnének, mert kimerülten este 6-7 órakor bóklászik a fõúton.
1. Vasárnap rendezzük. Így minden szombat délig dolgozó is, ha akar le tud jönni Siófokra szombaton délután. Kényelmesen át lehet venni a rajtszámokat és be lehet szombat éjfélig nevezni. Rengeteg lehetõség van viszonylag olcsó szállásra 1700-2500,- Ft/éj/fõ (igaz, ezek idei árak, de talán...), kemping faház, kollégium, turista szállás, stb...
0. Így vasárnap hajnalban 6-9-ig nem kell azzal foglalkoznunk, hogy mindenkit kiszolgáljunk rajtszámmal és nem lesz lehetõség vasárnap nevezésre sem.
-1. Külföldi maratonoknál nem ritka a hajnali rajt 5-6-7 órakor. Aki le akarja küzdeni a távot, a kihívást, annak ez nem korai. Legalább a többség kevesebb idõt tölt a legnagyobb melegben és mint említettem utána még lesz ideje egyet fürdeni is.

Csípõbõl ennyi érv jutott eszembe, no meg az, hogy mindenkinek nem lehet a kedvére tenni.

Jövõre szeretnénk minden, de legalább az elsõ 1000 nevezõnek ajándékba adni a kerékpáros mezt.(a tárgyalások folynak és nem állunk rosszul). Remélem ez ösztönzõleg fog hatni és kompenzálni fogja a szállásért kiadott 1-2 ezer forintot.

Üdv:

Prohi

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Azért azt a 7-órás indulást meg kellene gondolni.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

És melyik táv lesz az amatõr kupa része?

A 200 km-es Balaton Maraton.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
És melyik táv lesz az amatõr kupa része?

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Kösz az infót!
Erre benevezek!:)
Bár sejtem nem lesz egyszerû mutatvány
Zánka után! Csak a Tapolcai út ne legyen benne!
Bár ez nem kivánságmûsor!:)

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

..., hogy ez micsoda? ... I. Balaton XL Maraton 250 km ???

Természetesen nem titok, ha az lenne nem írtam volna fel a honlapra.

Ez egyenlõre terv, de szeretnénk bõvíteni a kínálatot egy - most már pontosan is tudjuk - 252 km hosszú és 1923 m szintkülönbséggel bíró szakasszal. Ennek a tervezett neve a Balaton XL Maraton. Siófoktól Zánkáig és Vörösberény-71-es út keresztezõdéstõl Siófokig ugyanaz az útvonala, mint a Balaton Maratonnak, de a Zánka - Vörösberény között bevisszük a vállalkozó szellemûeket a "málnásba".
A tervek szerint erre csak azok mehetnek akik Zánkáig tartják a 30-as átlagot.
Akik hagyományos, azaz Balaton "classic" Maratont választják, azok a szokott útvonalon tehetik meg a 200 km-es és 960 m szintkülönbségû távot.

A nevezési díjban a két táv között nem lesz különbség.

Az viszont valószínû, hogy a BM és a B XL M rajt idõpontját elõre hozzuk 7 órára, hogy mindenki viszonylag idõben haza tudjon érni, a Tihany Túráét viszont 9:05 óráról 10 órára tesszük át.

Üdv:
Prohi

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Hello Proha!

Látom jövõre csúszik az idõpont.
De amit kérdezni szeretnék, hogy ez micsoda?
Persze csak ha nincs túl korán még és nem titok!:)

I. Balaton XL Maraton 250 km ???

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
Sziasztok!

Eddig vártam hátha keresi/k majd az elhagyott cuccokat a TdP résztvevõi. Eddig egy szemüvegre volt jelentkezõ, azt továbbítjuk is a tulajhoz, de további dolgok keresi/k gazdáját/jukat.

Van egy bukó és egy szemüveg. Ha valakinek/kiknek hiányzik egyik v. másik, esetleg mindkettõ, akkor jelentkezzen típus és szín megjelöléssel, akár priviben is.

Üdv:

Prohi

Renner Monika

Renner Monika

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Kedves MJani!

No problem! Jó bringázást!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kedves MJani!

Igen, a Velence 10-szer valóban június 7-én volt, mert idén ez volt június ELSÕ szombatja. Mi ezzel a problémád??? Jövõre gyanítom pár nappal korábbi dátum lesz június elsõ szombatja, és ha a Pelso, ami eddig május UTOLSÓ szombatja volt egy héttel késõbbre kerül, noss, akkor az ugyanazon nap lesz... És az Óbudai szervezõk nem fognak örülni... Két nagyszerû hosszútávú túra fogja ütni egymást...

Bocsi, teljesen igazad van. Rosszul értelmeztem, amit írtál.

A sebesség mindent megold.

Renner Monika

Renner Monika

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Velence 10x jun. 7-én volt...

Kedves MJani!

Igen, a Velence 10-szer valóban június 7-én volt, mert idén ez volt június ELSÕ szombatja. Mi ezzel a problémád??? Jövõre gyanítom pár nappal korábbi dátum lesz június elsõ szombatja, és ha a Pelso, ami eddig május UTOLSÓ szombatja volt egy héttel késõbbre kerül, noss, akkor az ugyanazon nap lesz... És az Óbudai szervezõk nem fognak örülni... Két nagyszerû hosszútávú túra fogja ütni egymást... Szegény Prohi! Nehéz ügy... (mi még ráadásul a hagyományosan június ELSÕ vasárnapjára esõ kedvencünk, a Glocknerkönig miatt is aggódunk, de ez már egyéni problémánk...)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ott a pont. De mégiscsak kupafutam, s régebben nagyon jó volt, remélem vissza tud fejlõdni az akkori színvonalra.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Amit a Szilvás topicban olvastam, az alapján nem tudom miért olyan fontos nektek a Szilvás.
Persze ez nem vonatkozik a dobogóért hajtókra.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Hát én ott voltam mindkettõn.

Nem, sajnos nem voltál. Ha lettél volna, téged küldtünk volna az Olimpiára. :D Sajnos nem hiszem, hogy épeszû bringás mindkét hivatalos versenytávot teljes egészében meg tudná szép idõeredménnyel rakni. Én is gondolkodtam minden évben valami "kombinált" megoldáson, de a Szilvás mégiscsak 117 km, s ahhoz meg nekem sok lenne már szombat a Pelso.

Egyébként nekem is mindegy, melyik menne arrább, csak ne ütközzenek.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nalátod, ezért írtam hogy: az egy helyben toporgás megy, egyik fél sem akar engedni.

Büszkeség? Szerintem igen, nagyrészt.

Na jólvan úgylátom valakinek össze kell hoznia a 2 szervezõgárdát. Csapunk egy óriási IHB bulit és a H elõtt mindenki beleegyezik egy 1 hetes csúsztatásba, így 2 hét is lesz a 2 rendezvény között ;) :D:D:D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

...Olyat nem tudtok kitalálni hogy elmenjek szombaton TdPre, vasárnap meg szilvásra :) ...

Akkor Te lemaradsz a TdP-rõl, én meg a Szilvásról.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nekem mindegy melyik megy arrébb. Meg lehetne oldani, csak most kéne nekiállni az egyeztetésnek.

Olyat nem tudtok kitalálni hogy elmenjek szombaton TdPre, vasárnap meg szilvásra :)

Úgy érzem hogy az egy helyben toporgás megy, egyik fél sem akar engedni.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Én is elmentem volna ha nem lett volna szilvás. Tavaly is.

Csak 1X kell megpróbálni, kiderül :)

Mi lenne, ha a Szilvás menne arrébb egy héttel (elõrébb v. hátrébb az mindegy), ez ahogy látom a montisok fejében meg sem fordul, pedig nekik talán nem kellene annyi szempontot figyelembe venni, mint nekünk országúton (lásd 5 bejegyzéssel lejjebb). + ugye az ígéretek betartása az sem lett volna rossz dolog, de az már a múlté.

Nem baj, megpróbálunk jövõre olyan nevezési feltételeket kitalálni aminek talán a montisok nagy része sem tud majd ellenálni és eljönnek ide is.