Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1137 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Kedves Proha

Mint már korábban írtam, nekem ez a kedvenc versenyem. Színvonalban messze jobb, mint egyes hazai versenynek csúfolt rendezvény. Nem írok nevet, de volt olyan alkalom, hogy a verseny napján tudtuk meg, hogy változtattak az útvonalon, frissítésnek a 40 fokos melegben féltávnál ki volt téve kb. 3 pohár víz az út mellé.Tudom, hogy nagyon sok szempontot kell mérlegelned a szervezés folyamán, de én úgy érzem, hogy a 7 órás start mindenképpen visszalépés a verseny színvonalát tekintve.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Már bocsánat Rémhöri, de ez egy fórum.
Ami azért van, hogy meg lehessen beszélni a dolgokat.
Nekem fura, ha az egyik évrõl a másikra NAGYON sokat változtatnak valamin,
pl. ha a rajtot 9-rõl elõre hozzák 7 re.
Igen, egyéni szoc. probléma a reggel 7 órás rajt.
De talán nem baj, ha ezt itt a fórumon az ember jelzi.
Nem irkáltam levelet, email-t stb. annak érdekében, hogy legyen késõbb, csak mint résztvevõ jeleztem, hogy nekem korai.

Én meg kimondottan örülök, hogy nyíltan reagáltok a változtatási szándékra!
Azután megpróbálom érvekkel alátámasztani a változtatás okát. Ezt el lehet fogadni vagy nem, de én is próbálok az igényekhez igazodni. Ehhez viszont az kellene, hogy az 1. pont teljesüljön.
Ekkor írtam: 2008-11-06 21:54 (2. bekezdés)

Én annak örülnék:
1. ha minden résztvevõ elolvasná a versenykiírást és be is tartaná
2. ha teljesen le tudnám záratni az utakat
3. ha 10 h-kor indíthatnám a TT részét és 13 h-kor a versenyt
4. ha 5000 fõ akarna indulni
5. ha nem kéne a rendõrségnek fizetni
6. ha Siófok Város a rendezvény színvonalához, rangjához, méretéhez képest megfelelõ támogatásban részesítené a rendezvényt
7. ha még sok minden teljesülne, ami ma még csak álom...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem irkáltam levelet, email-t stb. annak érdekében, hogy legyen késõbb, csak mint résztvevõ jeleztem, hogy nekem korai.

Ott a pont. Ezen a téren is el kéne jutnunk már Európába.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Ezt most nem értem. Ha te se fogod szeretni, hogy 7-kor kell indulni, akkor ezek szerint ez a te "szoc.problémád" is. És ha szervezõ azt határozza meg, hogy bohócruhában lehet csak indulni, akkor abban indulsz? Ne minket hurrogj már le, inkább gyözzük meg együtt a szervezõt, hogy tegye késõbbre a rajtot.

Most úgy beszélek mint szervezõ(mivel én is csinálok versenyt):
Szerintem 3 ember rinyálása nem fogja megváltoztatni azt, hogy a szervezõ mikor rajtoltat el _EZER_ embert. Legalábbis remélem. Én biztos nem változtatnám.

Mint magánember: Nem tetszik hogy korán van. De ennek ellenére elindulok, mert már 3 éve szeretnék, csak azért nem tettem, mert egybe volt Szilvásváraddal, amin meg "muszáj" elindulnom.

2 választásod van: Vagy elindulsz, vagy ha nagyon nem birsz felkelni, akkor nem indulsz. Ez érvényes a bohócruhában versenyzésre is. Ha az Országos Bajnokságon jövõre megszabnák hogy abban induljak, akkor abban indulnék.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

OFF
Zsizsike,
melyikünk a "papi"?
Szerintem az, aki már csak fekve bír biciklizni.
:P

Az a szerencséd, hogy velem húztál újjat! :D

Amúgy meg, én minden nap korán kelek. Már ha a 1/2 6 annak számít.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szerintem a szervezõ határozza meg, hogy mikor van a rajt, ha hajnal 4kor, akkor akkor, ha meg délután 5 akkor abban az idõben indul a mezõny. Az hogy valakinek ez nyûg az saját szoc.probléma.

Most pedig a saját részrõl: Igen, én sem fogom szeretni, hogy 0700kor kell indulni, a megszokott 1400 helyett. Nem kis különbség. De az hogy miattam másmilyen idõpontra rakják a rajtot...

Saját cél: ha nem esik, 5 óra alatti idõ :)

Ezt most nem értem. Ha te se fogod szeretni, hogy 7-kor kell indulni, akkor ezek szerint ez a te "szoc.problémád" is. És ha szervezõ azt határozza meg, hogy bohócruhában lehet csak indulni, akkor abban indulsz? Ne minket hurrogj már le, inkább gyözzük meg együtt a szervezõt, hogy tegye késõbbre a rajtot.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Szerintem a szervezõ határozza meg, hogy mikor van a rajt, ha hajnal 4kor, akkor akkor, ha meg délután 5 akkor abban az idõben indul a mezõny. Az hogy valakinek ez nyûg az saját szoc.probléma.

Most pedig a saját részrõl: Igen, én sem fogom szeretni, hogy 0700kor kell indulni, a megszokott 1400 helyett. Nem kis különbség. De az hogy miattam másmilyen idõpontra rakják a rajtot...

Saját cél: ha nem esik, 5 óra alatti idõ :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
OFF
Zsizsike,
melyikünk a "papi"?
Szerintem az, aki már csak fekve bír biciklizni.
:P

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

A 7-órás rajthoz nekem akkor is korán kell kelnem,
ha Siófokon a téren sátorozom. :)

Tényleg ott fogsz sátorozni!? Nagy szám lesz!
Ébresszelek? ;)
Már csak felebaráti szívességbõl is, meg jövõre szeretnék én is indulni.
Rekuval.
Hátha lenyomlak "papi"! :D

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
Az osztrák www.radmarathon.at -n már harmadik éve kerül az 1-10-be a közönségszavazatok alapján Tour de Pelso. Az idén azonos pontszámmal a 4. helyet értük el.

Hier die Top Ten:
1. 22. Int. Mondseer 5-Seen Marathon 3,93
2. 24 Stunden Rundschau Radmarathon 3,87
3. 21. Dolomitenradrundfahrt 3,75
4. 12h-Radmarathon 3,71
....Tour de Pelso - Balaton Radmarathon 3,71
6. 3. Kainachtaltrophy 12/24 h 3,69
7. 11. Salzkammergut Mountainbike Trophy 3,57
8. Eddy Merckx Classic 3,50
9. Ötztaler Radmarathon 3,33
10. Schweizer Radmarathon 3,29

Bewertungssystem:
Alle registrierten Benutzer konnten für jeden der über 500 im Terminkalender von radmarathon.at gelisteten Events 1 Bewertung (von 1=schlecht bis 5=sehr gut) abgeben.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Teljes mértékben egyetértek Hozéval :)
A 8 óra azért már barátibb, de nyilván alkalmazkodunk, bármi is legyen az idõpont... :)

Tényleg nem a kiszúrás kedvéért tesszük korábbra a rajtot, hanem a vasárnap délutáni, kora esti forgalom, ill. a sorsolás miatt.
Én sem szívesen versenyeznék "hajnalban", de ha fel tudok készülni és a szervezés úgy sikerül, hogy mint fõrendezõ el tudok indulni, én is ott leszek a rajnál - most mint versenyzõ.

Már elõre kérek minden olyan résztvevõt, aki "csak" 25 km/h alatti sebességgel tudja teljesíteni a távot, tartsa majd be a versenykiírást, és a rendezõi utasítást teljesítve menjen majd be a kerékpárútra. (aki 14 h-ig nem éri el Balatonfüredet, annak kötelezõ lesz a kerékpárút használata!)
Kizárólag ebben az esetben tudom a 8 órás rajtot felvállalni.
A sorsolást így du. 6-kor el tudjuk kezdeni és az eddig megszokottak szerint a rajtszámmal lehet átvenni az ajándékot. Aki nem tudja megvárni a sorsolást, de valakire rá tudja bízni a rajtszámát ugyanúgy hozzájuthat az ajándékhoz és még akár vonattal is haza tud jutni.

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

De ez nem panasz, csak megállapítás.

Teljes mértékben egyetértek Hozéval :)
A 8 óra azért már barátibb, de nyilván alkalmazkodunk, bármi is legyen az idõpont... :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem sem a korán keléssel van alapvetõen bajom, hanem a korán versenyzéssel. Nekem ez a kedvenc versenyem a hazai kínálatból, de egyszerûen úgy érzem, hogy reggel 7-kor nem kívánja még a szervezetem a versenyzést.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Hozé: nem kell annyira korán kelned, mert szombaton már ott kell lenned, hogy átvehesd a rajtszámot.

De ez nem panasz, csak megállapítás.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nem Szilvással egy idõben!? :D Zsiiir

Köszönöm, minden montis nevében!

Így Én is biztos, hogy ott leszek jövõre.
Már csak vmeik országútis csapatot kell megkeresni hogy valaki a szelet is fogja :P

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Hozé: nem kell annyira korán kelned, mert szombaton már ott kell lenned, hogy átvehesd a rajtszámot.
"Nice boys don't play rock and roll"

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Igen, a hõmérséklet szempontjából tényleg jó.
Sõt, így legalább beérünk ebédidõben. :)
(csak uuúúúúútálok korán kelni :()

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Hogy necsak kritika érje a 7 órás rajtot, én teljesen egyet értek vele jobb még hûvösben tekerni reggel. (Bár én napi szinten korán kelek úgyhogy nem üt szíven a reggel 7 óra)
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Én is korainak találom a 7 órát. Én az északi parton lakom, nem tervezem, hogy Siófokon szállok meg. Ha oda akarok érni, felkészülni, bemelegíteni akkor a 4 óra a legkésõbb, hogy felkeljek. Én az Amatõr Kupa résztvevõjeként indulnék, tehát nem csak buliból akarom körbetekerni a Balatont, hanem versenybõl. Nem lehetne külön start nekünk?

Külön startot azt nem tervezünk. Nem olvastátok el az elõzõ válaszaimat rendesen. Függetlenül attól, hogy hány órakor lesz a rajt, vasárnap nem lesz nevezés és rajtszámátvétel a Balaton Maratonon és az XL-en sem. Azért az 50 helyszíni nevezõért nem fogok 40-50 rendezõt kitenni a reggeli kapkodás és ingerültség, esetleges hibák következményének, a sértegetéseknek. Ekkora tömeget aznap reggel nem tudunk kiszolgálni. Ebben az évben is az elõnevezettek 30%-a 8 órakor méltóztatott megérkezni (mert õ nem kel fel olyan korán, hogy 7-re ide érjen) és 1/2 9-ig át akarta mindenki venni a rajtszámot. Jövõre az egész rendezvényen 1200-1500 fõre számítunk. Külföldön a rendezvények többségén nincs helyszíni nevezés és aznapi rajtszámátvétel sincs. Tehetném 9 órára a rajtot, de akkor sem lenne aznap rajtszámfelvétel. Ez azt jelenti, hogy, ha nem akarsz Siófokon aludni, elõtte napokban (péntek v. szombat) el kell jönnöd és át kell venned a rajtszámot. Bringás közlekedést kivéve az is plusz pénzbe kerül. Aztán vasárnap - mivel 2 órával késõbb lenne a rajt - legkésõbb 7 h-kor fel kell kelned, hogy ide érj. És Te a Balaton mellett laksz. Aki pl. Bp-en, az 5-kor kel, aki pl. Pécsett, Szombathelyen, Kecskeméten az 4 h-kor, aki pl. Debrecenben, Szegeden, Nyíregyházán, Miskolcon az meg le sem fekszik.:scared: Nekik mint általában eddig is elõtte nap el kellett jönniük. Sokan dolgoznak pénteken du.5-ig, így most ráérnek szombaton útra kelni és kényelmesen megérkezni, aki szombaton is dolgozik 2 h-ig az is ide tud érni este 8-ra.
Mi nem csak a rajtszámot adjuk át, hanem ajándékcsomagot is "készítünk", amibe talán jövõre a mez is ajándék lesz. Ezt ott rakjuk ösze, mivel 5 méretben készülnek. stb, stb, stb ...

Olyan, hogy mindenkinek jó legyen nem létezik...
Gondolom - majd mástól jön egy olyan kérdés, hogy miért nem a 250 km-es lesz az Amatõr kupa távja, mert õ azt szeretné teljesíteni. És a válaszom egyszerû lesz: Mert így döntöttem.

Egyébként gondolkodunk azon, hogy a 25 km/h-nál lassabbakat Balatonfüredtõl kötelezni fogjuk a kerékpárút használatára és akkor, esetleg 8-ra át tehetjük a rajtot. Viszont késõbbre semmiképpen, mert a sorsolást is meg kell csinálni a végén. Az idén az is másfél óráig tartott...