Jelentkezz be Regisztrálj
Érdekes képek
Írta 2011. augusztus 31. - 02:02
Írta 2011. augusztus 31. - 01:35
Írta 2011. augusztus 30. - 20:32
kb. kéthetente rákukkolok, néha szigorúan csak a kommentek miatt
no, igazából az az oldal világít rá "az elbaszott divat" jelenségre, amit fentebb taglaltunk
Írta 2011. augusztus 30. - 20:22
Emberbõrön viszont giccs... Meg a japán kultúrából kivéve is. Képzeld el ugyanazt a képet egy sertésen.És azt se felejtsük, hogy a 10 leányzó, kinek nyomán fellobbant a vita meglehetõsen a felsõ kategóriás, mély mûvészi tartalommal felruházott vonalat képviselik. Ezért is hangsúlyoztam, hogy nekem bejön mert mûvészeti értékén túl az elkötelezettséget is nagyra becsülöm bennük...
Írta 2011. augusztus 30. - 19:44
És azt se felejtsük, hogy a 10 leányzó, kinek nyomán fellobbant a vita meglehetõsen a felsõ kategóriás, mély mûvészi tartalommal felruházott vonalat képviselik. Ezért is hangsúlyoztam, hogy nekem bejön mert mûvészeti értékén túl az elkötelezettséget is nagyra becsülöm bennük...
Nyilván ha egy pörköltszaftos atlétájú, zsíroshajú kamionsofõrt dobtatok volna ide, aki a szandál+térdzokni kombón keresztül is tud dobolni a lábkörmeivel és rajta feszítene egy Mari, két vasmacska meg 1 szögesdrót körbe a karon vagy egy ribancrendszámos derékra pakolt nonfig valami pirított libán, akkor mindenki csak mosolyogna, de ezek a japán motívumok pont hogy a mûvészetrõl és a kúltúráról szólnak...melyek múltjuknak köszönhetõen megint nem mostanság lettek csupán divatosak...
Írta 2011. augusztus 30. - 19:10
Nem csak azért, a bõrnek gyógyulni kell, hogy szépen nézzen ki aztán a minta. Pláne azoknál, ami ilyen aprólékos.
100 óra irreálisan kevés egy ilyen mutatvány gyógyulásához, aligha hiszem, hogy ezt is beleszámolták volna. annyi idõ egy bármilyen kicsi mintának kell, a legjobb esetben.
bár azt sem értem, hogy jött ki a 100 óra a "tû alatt", ez nagyon hosszú idõ. ha a tetoválónak nem túl fáradékony a keze, és bevállal mondjuk négy órás munkát, akkor az annyi mint huszonöt alkalom!!! az a tetováló, aki nagyon lassan dolgozik, ritkán üti meg a mesteri szintet, és hát ezen a combon is vannak hibák. nagyon felhõs a satír, a vonalvezetés is elég girbegurba. de összességében látványos, az tény.
Írta 2011. augusztus 30. - 12:13
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
vendég_Charon_*
Írta 2011. augusztus 30. - 11:34
btw: ki volt az a bringas aki maori (?) tetkokat varratott magara?
edit: www.cyclingnews.com - the world centre of cycling
Írta 2011. augusztus 30. - 11:09
Ez inkább vicces. Errõl azonnal az jut eszembe, hogy majd az unokák kérdezni fogják, hogy "Nagymama, miért vannak katicák füled mögött?" , aztán õ lesz a Katica Mama.Most ismerkedtem meg az egyetemi csoporttársaimmal, és az egyik lánynak volt a füle mögött 2 katica egy fûszálon. Nekem tetszett.
A lányba ettõl függetlenül lettem szerelmes
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. augusztus 30. - 10:44
A lányba ettõl függetlenül lettem szerelmes
Írta 2011. augusztus 30. - 08:46
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2011. augusztus 29. - 23:16
Ez például 100 óra volta tû alatt. Nem kapkodta el a mesterAmúgy meg van mûvészi értéke, akárki akármit mond, vannak olyan tetkók, amik azért nem hip-hop készültek el, azokon a képeken, amik vannak azok sem egy délutánosak.
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Írta 2011. augusztus 29. - 22:54
Másrészt ha varratnék a hátamra, az megérne nekem több száz ezret, nem az elsõ agyonvarrott gyökérrel festetném tele magam, hanem megkeresném a megfelelõ mûvészt, mert nem csak egy kis random jel kerülne a hátamra, hanem egy viszonylag nagy kép, ami mire elkészülne, eltelne kb 1 év is akár a részletessége és minõsége miatt (meg persze bõr gyógyulásának ideje miatt).
A tetovált csajokkal kapcsolatban meg: van akinek jól áll, valakinek nem. Szerintem Kat Von D (Miami Inc, meg LA Inc-ben volt asszem, tetováló mûvész) is igen csak jól mutat 'összefirkálva'.
Nyilván van akinek nem tetszik, meg nyilván van akinek igen, aki ebben örömét leli, azt nem kell lebeszélni róla, ha magának csinálja lényegében, akkor meg pláne, ha ettõl jobban érzi magát (és persze nem egy hirtelen jött döntés, hanem átgondolta), akkor nem szabad lebeszélni róla szerintem.
Amúgy meg van mûvészi értéke, akárki akármit mond, vannak olyan tetkók, amik azért nem hip-hop készültek el, azokon a képeken, amik vannak azok sem egy délutánosak.
Írta 2011. augusztus 29. - 22:23
Írta 2011. augusztus 29. - 21:51
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. augusztus 29. - 21:38
Ha lehet látni, hogy kinéz egy laza cida.
Írta 2011. augusztus 29. - 18:52
Ez így van! Szét kell választani a mûvészi munkákat és a gagyit. Mint a bringák terén is. Van aki megelégszik a teszkóbájkokkal és van aki szakboltból vásárol minõségi kerékpárt. A különbség csak az hogy a tetoválást az ember egész életében viselni fogja, a bringát meg max kidobja. Egyébként rengeteg nagyon jó tetováló van hazánkban, és sokan vannak akik már nem is dolgoznak itthon mivel külföldön nagyobb hagyománya van a tetoválásoknak. A minõséget itthon is meg kell fizetni, de nyilván külföldön több az olyan ember aki hajlandó áldozni a minõségre. egyébként ismerek olyat is aki a balcsin tetoválta az ostobákat nyáron, szezon után pedig itthon dolgozott szalonban. A balcsin 10ezerért felvarrt a válladra egy egyvonalas "nonfit" vagy egy skorpiót vagy egy kínai írásjelet amirõl azt sem tudja senki hogy mit jelent. ebbõl jól megszedte magát "télire". Itthon meg elõre 2-3 hónapra be kellett jelentkezni hozzá mert sorban álltak nála a kuncsaftok a bonyolultabbnál bonyolultabb mintaötletekkel. Csak éppen nem tudták rendesen megfizetni a munkáit. Ma már õ sem dolgozik itthon....szerintem kette kellene valasztani azt, amikor valahol vminek hagyomanya van, es azert csinaljak, meg azt, amikor a balcsin varrat vki magara vmit. es ez a sok tetovalo nagy reszt ebbol el, mert egyebkent annyira lenne elterjedt hivatas, mint manapsag a patkolokovacs.
Írta 2011. augusztus 29. - 11:39
Írta 2011. augusztus 29. - 09:35
Aki "divatból" tetováltat egy magazinból vagy mintakollekcióból kiválasztott mintát az meg is érdemli.
Nekem nincs (még) tetoválásom, de ha lesz akkor biztos hogy nem egy fénymásolt füzetbõl fogok rábökni egy mintára amit a tengerparton vagy a balcsin valami kókler beszúr és kész. Pont most voltunk nyaralni, és érdekes volt hogy a tengerparton többen is nézegették a "beduinok" által kínált tetoválásmintákat tartalmazó könyveket. Volt olyan aki varratott is magának... aztán meg nyavalygott a buszon hogy begyulladt a mûvészien és steril körülmények között kivitelezett minta. az ilyet nem tudom sajnálni.
Amit meg a TV ont magából azt nem kell készpénznek venni. A legtöbb esetben nem úgy mûködik a dolog hogy az embert éri valami "trauma", beesik a helyi (egy az ezerbõl) tetoválóhoz aki 1 óra alatt rajzol neki valamit és felpattintja a vállára.
Normális esetben többszörös egyeztetés javítgatás elõzi meg azt hogy valakire elkezdjék felvarrni a mintát. Fõleg ha egy nagyobb kiterjedésû mintáról van szó. És van hogy hónapokig jár az ember a szalonba hogy az általa kiválasztott minta a testére kerüljön.
Egy "jakuza" minta (egyébként eredetileg horimono-nak nevezik ezeket a mintákat) megszületése szerintem nem nevezhetõ divatnak. Pláne ha az hagyományos technikával készül. Érdemes utánaolvasni a minták jelentésének és a technikáknak amik ezek mögött a minták mögött vannak.
A törzsi minta megint érdekes dolog. Sokan a nonfiguratív minták és a törzsi minták között párhuzamot vonnak. Itt is érdemes megnézni hogy melyik minta milyen törzshöz és milyen rituáléhoz tartozik. A ténylegesen törzsi mintáknak általában elég konkrét jelentése van.