Jelentkezz be Regisztrálj
Érdekes képek
Írta 2012. március 22. - 21:47
A sziklakertnél sokkal jobban izgulnék egy merevfarú géppel!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2012. március 22. - 21:23
TV sajnos nem igazán. Az extremesport channel pl. igen, de az meg elég korlátozottan elérhetõ.Tyû, de érdekelne egy ilyen verseny a TV-ben; ilyen versenyeket hol szoktak közvetíteni?
Viszont úgy néz ki most a RedBull TV közvetíteni fogja a UCI versenyeket, és igen jó minõségben!
Utólag is megnézheted. Külön van a férfi és nõi elit XCO, a DH egyben.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2012. március 22. - 20:59
Szerintem az ugrás egy külön része a kerékpárkezelésnek, amit sokat kell gyakorolni.
Írta 2012. március 22. - 20:42
Van, de az érkezõ szöge is be van lõve tökéletesre. Ha jól emlékszem ott nem is esett senki(legalábbis nem mutatták a közvetítésben).
Hazai maraton versenyeken nincs ilyen, nyugi! XC-t nem tudom, oda nem járok, de valószínûleg ott sincs.
Nem is emlékszem hogy lenne egyáltalán letörés valahol. Eleve technikás rész kevés van, hiszen bárki indulhat, nem lenne jó senkinek ha ingajáratban mennének a mentõk.
A THM-en pl. voltak nagyon jó technikás szakaszok! Meg is lepõdtem néhol, hogy ilyeneket bele mertek tenni, és persze fülig ért a szám! :cool2:
De akik ott indultak, azok már eleve hülyék ugye.
Tyû, de érdekelne egy ilyen verseny a TV-ben; ilyen versenyeket hol szoktak közvetíteni? Van benne valami, amit írsz, tényleg eléggé úgy tûnik, jól belõtték a pálya dõlésszögét és az sokat segít(het) a versenyzõknek ezen a helyen.
THM-et tavaly nem vállaltam be. Idén akartuk pár kollégával, erre túra lesz helyette... No majd jövõre!
Én szintén nagyon szeretem a technikás(abb) ösvényeket, de inkább olyan nagypapás tempóval mehetek szerintem. Lassan, de biztosan. :-) Meg aztán nem érzem magam annyira ügyesnek, hogy mindenfélét bevállaljak, inkább csak próbálom élvezni a bicajozást, le is, fel is.
@Maggi:
Én nem lehetek túl rutinos bringás akkor. :-) Az a helyzet, hogy már 4. éve próbálom csiszolgatni tudásom hegyen. Többek közt ennek érdekében használok fully mellett 80-at mozgó merevfarút is - azon nagyon sokat lehet tanulni, a fully-hoz képest kevésbé tolerálja a hibákat. Meg hátul semi-slickkel és kopott gumikkal megyek télen, ilyenkor DH-s térdvédõt és könyökvédõt húzok, biztos, ami biztos. Úgy érzem, rendesen mászni is télen tanultam meg, ott éreztem rá, hogyan kell rendesen elõre-hátra pakolgatni a súlypontom, milyen terepen mekkora az a nyomaték, ami még átvihetõ a talajra hajtási energia formájában és lefelé is kb. télen szedtem össze szerény "technikám" (már ha lehet annak nevezni) nagy részét. De az ilyen letörésekhez vagy gyáva, vagy egyszerûen csak túl öreg vagyok... ;-)
Írta 2012. március 22. - 19:21
Van, de az érkezõ szöge is be van lõve tökéletesre. Ha jól emlékszem ott nem is esett senki(legalábbis nem mutatták a közvetítésben).No de ez van vagy egy méteres letörés!...
Hazai maraton versenyeken nincs ilyen, nyugi! XC-t nem tudom, oda nem járok, de valószínûleg ott sincs.
Nem is emlékszem hogy lenne egyáltalán letörés valahol. Eleve technikás rész kevés van, hiszen bárki indulhat, nem lenne jó senkinek ha ingajáratban mennének a mentõk.
A THM-en pl. voltak nagyon jó technikás szakaszok! Meg is lepõdtem néhol, hogy ilyeneket bele mertek tenni, és persze fülig ért a szám! :cool2:
De akik ott indultak, azok már eleve hülyék ugye.
Picasa _Alex_
Írta 2012. március 22. - 16:44
Itthon ez nem annyira jellemzõ, maratonokon pláne. De azt az egy méteres letörést egy kicsit is rutinosabb bringásnak tudnia kell abszolválni.
Írta 2012. március 22. - 11:39
amit a csaj ugrik olyat siman kene tolni egy cc geppel cc palyan
No de ez van vagy egy méteres letörés!...
Az, hogy a nemzetközi mezõny ilyen pályákon megy, az egy dolog; no de magyar versenyeken, maratonokon van hasonló rész, ahol ilyen kihívásokkal találkozhat az ember? Magyarországi versenyen még soha nem indultam, szóval tényleg nem tudom. Idén viszont szeretnék - de ha ilyenek is vannak, akkor kétszer is meggondolom, induljak-e!
Írta 2012. március 21. - 19:41
Jók az ilyen leírások. Az is jó amikor egy "Race" meg "Team" feliratú váz garanciális papírjában meg leírják, hogy ha versenyezni támadna kedved akkor garancia bukó mert a vázat nem arra tervezték.ehhez kepest a speci leirasaban az van, hogy nem lehet egy xc geppel ugratni, mert nem arra terveztek
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Írta 2012. március 21. - 19:19
Írta 2012. március 21. - 15:38
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2012. március 21. - 10:52
Írta 2012. március 21. - 10:07
Forrás: Pietermaritzburg Mountain Bike World Cup Photo Gallery | Bicycling Magazine
Írta 2012. február 29. - 17:58
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Írta 2012. február 23. - 12:45
Ezt a technikát legelõször Ray Mears-tõl láttam még évekkel ez elõtt.ötletes tûzhely..
Írta 2012. február 22. - 19:40
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2012. február 19. - 22:41
http://www.socaltrai...93&d=1298855619
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2012. február 19. - 15:33
Írta 2012. február 16. - 02:25
Írta 2012. február 03. - 19:52
Írta 2012. február 03. - 19:35
NE ÍGY! NE ÍGY!