Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Érdekes képek

- - - - -

• Please log in to reply
10196 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Bár nem én írtam, de hasonlítsd össze az õ oktatásukat az átlag európai poroszos oktatással...

az oktatasi rendszer, es nem intelligencia. de amugy az szamit, hogy mit ernek el - es ebben egy atlagjapan nem tul jo, mert teljesen elnyomjak az egyeniseget. teljesen mas kultura, masok a prioritasok. de irhatnam akar magyarorszagot, is, mert sokkal okosabbnak tartjuk magunkat, mint egy ostoba amerikait, aztan meg lehet nezni, hogy hova fejlodik a 300 millio buta orszaga, es hova a 10 millio okose...

és aztán meg azt nem értem, hogy ma találkoztam egy lánnyal, határon túlról és Mo-on fog egyetemre járni. õ nem magyarnak, külföldinek vallja magát! ez benne a szép...
DE! tadaaaam: az állam finanszírozza neki, gondolom megvan már a kettõs állampolgársága.

te is jarhatsz ausztriaba :)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
jujuj. ez nem az a fajta, aki a nadrág után kapdos :P

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Huhh. Pisi-kaki bement volna azonnal. :)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Ez azért elég necces lehet! Fõleg hogy egy grizli tud futni 50-60Km/h-va
Feltöltött kép

monochrome

monochrome

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

ezt mire alapozod?

Bár nem én írtam, de hasonlítsd össze az õ oktatásukat az átlag európai poroszos oktatással...

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
nem kell hozzá nekik állandó lakcím?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
nekem meg van néhány haverom, akik pár hónapot lazáztak Franciaországban valami ideiglenes tartózkodási engedéllyel, vagy munkavállalói igazolással, és a mai napig (évek óta) veszik fel a francia államtól a segélyt. félévente kimennek lejelentkezni az ottani "munkaügyiben":
-sajnos még nem találtam munkát...
-hát jó, akkor utalunk!

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

Szerintem félre értelmezett hazafiasság-nemzetöntudat.

és aztán meg azt nem értem, hogy ma találkoztam egy lánnyal, határon túlról és Mo-on fog egyetemre járni. õ nem magyarnak, külföldinek vallja magát! ez benne a szép...
DE! tadaaaam: az állam finanszírozza neki, gondolom megvan már a kettõs állampolgársága.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

apropó, miért lett menõ kitenni a helységnévtáblákat rovásírással is? rengeteget látok mostanában, ahol meg nincs kint rendes táblán, aláfirkálják az elõzõnek..

Azért, mert -röhögni fogsz- a városoknak nincs beleszólása hogy milyen tábla kerül ki a város elé, hanem valami rovásírásos alapítvány megegyezett a várostáblákat kihelyezõ hatósággal (nem tudom mi a pontos nevük), és akárhová kitehetik rovásírással. Szóval nem divat, csak valakinek ennyi pénze van hogy minden városhoz kirakja, még akkor is, ha az ott lakók nagyon nem akarják.

Ezt a rádióban hallottam valamikor, és mikor kajafutárkodtam, minden egyes alkalommal eszembejutott mikor elhaladtam a Visegrádi utcán, és FOGALMAM SINCS hogy miért, semmi rovásírás meg semmi nincs ott.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Mindenesetre az átlag európaihoz képest az átlag japán értelmi színvonala szerintem lényegesen(?) magasabban van.

ezt mire alapozod?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

apropó, miért lett menõ kitenni a helységnévtáblákat rovásírással is? rengeteget látok mostanában, ahol meg nincs kint rendes táblán, aláfirkálják az elõzõnek..

Ezekszerint már a West-Midlands is vissza lett csatolva...helyes, tudtam hogy egyszer még újra nagy nép leszünk :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Turul madár, szarvas, íjjász. A farkas meg sokrétû és nyilván nem egy fekete-fehér, aminek feltétlen mûvészi értéke lehet, de pl egy hasonlónak:

Feltöltött kép

Mondjuk szerintem még ezen is lehetne javítani.

Amúgy meg a magyar mondavilágban is megvan a farkas, a pásztorokról tartották, hogy farkasemberré tudnak változni, nem a telihold hatására, hanem önakaratukból és a sebeket, amiket farkasemberként kapnak, emberként is viselik.

Mondjuk nyilván, aki magára varratja annak 90%-a ezt nem tudja. A japánok kultúráját meg, hogy mennyire ismeri/tiszteli valaki az megint csak más kérdés. Én tisztelem a munka moráljuk (leginkább ezt), gondolkodásmódjuk, életfelfogásuk, amit elértek, amit éppen elérnek. Sokat lehetne tanulni tõlük (is), meg nyilván vannak olyan dolgaik, amiket nem kellene. Mindenesetre az átlag európaihoz képest az átlag japán értelmi színvonala szerintem lényegesen(?) magasabban van. De tény, hogy divat japán betûket varratni, aminek azt sem tudja az illetõ mi a jelentése, mi a tartalma, csak azért csinálja mert menõ.
Ott virágozz, ahova elültettek!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Kb., mint a rántotthúsos matrica az autókon...

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Szerintem félre értelmezett hazafiasság-nemzetöntudat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

Ezek szerintem éppúgy a kultúránk részét képeik mint a rovásírás meg a hátrafelé nyilazó lovas.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
matyohimzest :)

Feltöltött kép

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

EZ az egyik fele,a másik meg hogyha valaki azt érzi magáénak,akkor hajrá.Csak kár,hogy nem alakult ki "nekünk"olyan kultúra ambõl érdemes lenne meriteni.Mert ha nem megyünk messzire,nem biztos hogy sokan akarnának egészhátas pulit juhásszal.Maximum nyilazó jóembert lóháton.

De azért egy "telihátas" Tokaji hegy vagy egy Lánchíd "ribirendszám" vagy egy felkar-könyök-alkaron végigfutó (alkalmasint kiegyenesíthetõ) Dunakanyar ütne! :D
Vagy szélsõséges esetben egy farpofára varrt Zsóry fürdõ látkép...kellõ mennyiségû rántottával a témához passzló szagot is tudná produkálni a tulaj :D
Viccet félretéve, szerintem nekünk is vannak olyan kulturális gyökereink amit érdemes lenne varratni. Láttam nem egy nemesi címert például, vagy vitézi jelképeket, címereket amik egy család felmenõi iránti tiszteletbõl kerültek egy-egy testrészre. Ezek szerintem éppúgy a kultúránk részét képeik mint a rovásírás meg a hátrafelé nyilazó lovas.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nem akarok belekotyogni, de az europai kultura az egyik legsokszinubb a vilagon, es keves mai kulturanak vannak melyebb gyokerei. csak ugye az megszokott, es "unalmas". majerebbul hangzik egy olyan kulturara hivatkozni, amirol gyakorlatilag semmit sem tud az illeto.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
EZ az egyik fele,a másik meg hogyha valaki azt érzi magáénak,akkor hajrá.Csak kár,hogy nem alakult ki "nekünk"olyan kultúra ambõl érdemes lenne meriteni.Mert ha nem megyünk messzire,nem biztos hogy sokan akarnának egészhátas pulit juhásszal.Maximum nyilazó jóembert lóháton.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

de ezek a japán motívumok pont hogy a mûvészetrõl és a kúltúráról szólnak...melyek múltjuknak köszönhetõen megint nem mostanság lettek csupán divatosak...

Mostanság csak a fehérek varratják magukra divatból.Egy ferdeszemûn érthetõ és sokszor tiszteletreméltó hatás,de a "szeretemajapánkultúrát" címszóval összevart Ferike vicces.Az ázsiaiaknak is megvan a saját kultúrája,az indiánoknak,feketéknek stb.csak a jóképességû fehérek nem találnak semmit a múltjukban és díszeleg egyik vállon a koiponty másikon meg farkas.Pár évente megváltozik a hullám,régebben az indiános motívum volt a favorit,aztán jött nonfihullám,buddházás,most még kínai-japán,de erõsödik a retro tetoválás népszerûsége.A következõt meg majd meglátjuk.Persze idióták mindig lesznek,a napokban láttam egy 13-14(!)évesnél nem több srácot,seggalá tolt farmer,ganxta járás,félmeztelenül volt és a hasán telibe egy félkör alakú "madre" felirat...