Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Posted 2010. January 18. - 14:44
Notebook-om kijelzõje eltörött...
Elvittem persze a szervízbe, ahol azt mondták 63.000 HUF + beszerelési díj...egy újonnan 99.000 Ft-os géprõl beszélünk. Igen, énis jót derültem rajta...
Most neten keresgélek bontott gépekbõl használt kijelzõket.
Annyi lenne a kérdésem, hogy mire kell figyelni:
- Persze azonos márkájú gépbõl legyen ( Fujitsu-Siemens )
- Stimmeljen a fizikai mérete (15,4" )
- És a felbontásnak is egyeznie kell gondolom (gyártó honlapjáról meg tudom lesni melyik milyen)( 1280x800 pixel )
Ezenfelül valamire figyelni kell még?
Posted 2010. January 17. - 17:50
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2010. January 16. - 19:01
lenne nekem bigbránerem...
kiderült, hogy nem az elsõdleges nagy hanem a másodlagos kis vinyó döglött meg
a gond az, hogy a másodlagosra raktam anno linuxot, ami rakott fel egy bootmenüt.
szóval a gond az, hiába huzom le a másodlagost(lekapcsol 5-10 másodperc alatt) boot problémát jelez, most meg már a win7 telepitése sem megí, telepités közben hibát jelez,nem talál valami fájlokat.
amikor felment a win 7 akkor sem indult, boothibát jelzett, ha rádugtam a másodlagost akkor elindult a win7
Ha a boot menu miatt van akkor szedd le a boot menut.
A win7 lelkivilagat nem ismerem annyira, de
nekem mondjuk komolyabbnak tunik ez a gond.
A BIOS elemed jo? Rendesen felismeri a merevlemezeket indulasnal? Nem allitottal el valamit?
A te esetedben is megserulhetett a filerendszer.
Javasolnek egy MBRFIX-et rescue modban (mar ha van ilyen win7-nel ,vagy fdisk /mbr ez leszedi a bootmenut).
Ha fajlok hianyoznak akkor szerintem az elsodleges lemezzel sincs minden rendben. -> chkdsk
Nezd meg a kabelezest. Es ha mar kinyitod a gepet, erdemes kitakaritani is meg ujracsatlakoztatni a merevlemezeket.
Ha semmi sem segit akkor elolrol kell felepitened a rendszert es folyamatosan monitorozni hogy ha valamelyik ponton elromlik akkor lasd hol es mikor.
Posted 2010. January 16. - 17:39
tökéletes, köszi.
valakinek esetleg egy trendnet te100-p21 3 portos nyomtatószerver?
Posted 2010. January 16. - 09:15
Detto, két napja ilyen...
nálad is interware?
mert akkor esetleg érdemes lenne õket emailbe lecseszni legalább...
Posted 2010. January 15. - 23:26
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2010. January 15. - 23:01
Posted 2010. January 15. - 22:39
Puppy linux (CPU : Pentium 166MMX, RAM : 128 MB physical RAM for releases since version 1.0.2 or failing that a Linux swap file and/or swap partition is required for all included applications to run; 64 MB for releases previous to 1.0.2, Hard Drive : Optional)
Tiny linux (processor : i386 or better, hard disk : 50 MB is enough for installation itself, but you will do better with at least 80 MB, ram: 8 MB minimum, 12 MB or 16 MB is better)
Virtualbox vagy VMware ízlés szerint. Nekem a Virtualbox jobban bejött.
Köszönöm. A Puppy linux elég szimpatikus
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2010. January 15. - 20:55
külföldi oldalak mostanában nagyon lassan jönnek be
pl, youtube, vimeo de minden más is.
ADSL, interware
kõszegen is és pesten is. notebookon és asztalin is.
speedtest budapesti server az hozza a 2 illetve 5Mbitet
más nem tapasztalt ilyet?
Detto, két napja ilyen...
Posted 2010. January 15. - 20:44
pl, youtube, vimeo de minden más is.
ADSL, interware
kõszegen is és pesten is. notebookon és asztalin is.
speedtest budapesti server az hozza a 2 illetve 5Mbitet
más nem tapasztalt ilyet?
Posted 2010. January 15. - 18:33
Egy nagyon kis teljesítményû gépre (talán egy 300 MHz-es VIA proci van benne) kellene linuxot felrakni. Célfeladatra kellene, de azért a grafikus felület nem ártana (viszont annak nem kell csillogni-villogni-pörögni). Elsõre a Damn Small Linux-ra gondoltam. Van még ehhez hasonló, "igénytelen" disztribúció?
A másik kérdés, hogy próbaképpen ezeket melyik virtuális rendszeren érdemes kipróbálni, VMware vagy VirtualPC? A gép még nincs nálam, ezért kellene virtuálisan telepíteni, próbálkozni.
Puppy linux (CPU : Pentium 166MMX, RAM : 128 MB physical RAM for releases since version 1.0.2 or failing that a Linux swap file and/or swap partition is required for all included applications to run; 64 MB for releases previous to 1.0.2, Hard Drive : Optional)
Tiny linux (processor : i386 or better, hard disk : 50 MB is enough for installation itself, but you will do better with at least 80 MB, ram: 8 MB minimum, 12 MB or 16 MB is better)
Virtualbox vagy VMware ízlés szerint. Nekem a Virtualbox jobban bejött.
Posted 2010. January 15. - 00:21
Posted 2010. January 15. - 00:02
A másik kérdés, hogy próbaképpen ezeket melyik virtuális rendszeren érdemes kipróbálni, VMware vagy VirtualPC? A gép még nincs nálam, ezért kellene virtuálisan telepíteni, próbálkozni.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2010. January 14. - 10:02
köszi a tippet!
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2010. January 14. - 09:45
Attól függ, milyen bevonat.laptopnak a kijelzõjét milyen folyadékkal érdemes takarítani?
Én az asztali monitoromra és a netbook kijelzõjére is sima Clin Windows alkoholtartalmú cuccal megyek rá + Vileda kendõ. 1 év alatt semmi kárt nem tett bennük.
Pötty az ujjad hegyére és jobb alsó sarokban próbáld ki, mielõtt ráfújod - biztos ami biztos...
Posted 2010. January 14. - 09:33
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2010. January 14. - 01:31
Posted 2010. January 13. - 23:49
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2010. January 13. - 23:45
Mióta a Windows 7-et feltettem a gépre, azóta az swf kiterjesztésû fájlok nem mennek, pedig fel van telepítve az Adobe Shockwave. Ötletek???
osflvsplitter.1.0.0.4_nt.exe
ffdshow
meateaterphonebox:
chkdsk [drive]:\ /f
Ha kell restart
Ha nem segit le kell hogy formazd, akar le is torolheted a particiot es ujra letrehozhatod. (Ha rendszer akkor persze ez korulmenyesebb)
A kozvetlen fentebbiek a filerendszer/mbr esetleges megserulese miatt kellhetnek.
Ha nem segit semmi akkor valoszinuleg bad sector, bar ezt elvileg a(z ujabb) merevlemez automatikusan kell hogy javitsa. Ha szaporodnak, vagy eltunes utan ismet megjelennek lehet meg vezerlo vagy adatkabel is, esetleg memoriahiba (foleg ha overlock-olsz) innen mar deltaba szetszalad a hibalehetosegek szama.
Posted 2010. January 13. - 01:00
RAUH-Welt
B E G R I F F