Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Posted 2010. January 27. - 17:15
Posted 2010. January 27. - 17:09
Ha vkinek PDF szerkesztõre, konverterre, stb. van szüksége, akkor ezt tudom ajánlani az ingyenes programok közül: http://de.pdf24.org/ Nagyon király.
En is mostanaban probalkoztam ilyesmivel, marmint hogy megprobaltam (nem jogvedett) pdf-bol adatokat kinyerni, de sehogyan sem sikerult a (valoszinu) tobboszlopos struktura miatt. OCR-es progikat probaltam, mindent kiloptak kiveve annak a PDF-nek a tartalmat, mert azt csak kepben volt hajlando kiszedni.
A konvertalas, vagy a txt-be exportalas hasznalhatatlanul formazott szoveges tartalmat adott vissza. Maradt a kezimunka soronkent illetve oszloponkent. Ami igazan szopi hogy ez a rendkivul egyszeru oszlopos kimasolo muvelet a Mac-es acro-ban siman mukodik (beepitett funkcio).
Üdv, van itt vmi programozó fajta arc?
Írtam egy Windows batch fájlt, és szeretném, ha kiírna egy logfájlba mindent, ami a parancssoros ablakban megjelenik. Kellene h legyen valami átirányítás erre (>), de nem találom sehol.
Futás közben szépen kilistázza a programsorokat amiket beolvas, meg azt is h mit gépel be a júzer, és a lefuttatott többi progi üzeneteit is. Ezt az egész kócerájt kéne kiíratni vele egy logfájlba, hogy könnyen utána tudjak nézni a hibáknak, ha porszem kerül a gépezetbe.
XP-n kell futnia.
Miert nem irod bele echoval a logba a parancsot amit kiadsz majd utana a parancs eredmenyet is?
echo "mycmd1 es mycmd2 parancsok:" >> log.txt
mycmd1 >> log.txt
mycmd2 >> log.txt
Van meg egy otletem , hasznalj vbs-t
Posted 2010. January 27. - 00:07
A pipe az müxik, itt pedig találsz bõvebben infót:
http://commandwindows.com/batch.htm
Ugyanerrõl az oldalról tanultam meg a batch fájlok írásának az alapjait 3 napja, de az pont nem jött szembe h a stdoutot hogy lehet logfájlba másolni. A pipe parancsra pont nem volt szükségem de az eleve a következõ parancsnak adja tovább a cuccokat, > küldi fájlba, nem?
Lényeg a lényeg, én is errefelé keresgélek, de ez 1elõre kevés... ha tudsz konkrét kódot írni akkor kérlek tedd.
Gondolom minden (releváns) sor végére kéne odatolni vmit hogy a stdout menjen valami fájlba is (mert úgy kéne h meg is jelenjen).
Ráakadtam erre:
http://www.microsoft...n.mspx?mfr=true
Ez alapján talán egy 1>>log.txt kéne minden sor végére, merthogy eszerint a stdout kódja az 1. A dolog szinaxisa nekem kurva zavaros, és ez a tipp nem egészen jött be.
Bepróbálkoztam egy ilyen paranccsal:
sed -f scripts\sed\htmlstripper.sed 1.html > 1_stripped.txt 1>>log.txt
A terv az lenne hogy a sed nekiesik az 1.html-nek, a ténykedése eredményét az 1_stripped.txt-be írja, ha pedig kiírna valamit a parancssoros ablakba (normál esetben nem ír) akkor azt toldja be a logfájl végére is. Sõt, legjobb lenne ha maga ez a parancs is bekerülne a logfájlba szõröstül-bõröstül. Akkor legalább tudnám h pontosan milyen parancsot próbált végrehajtani ez az átkozott amikor hiba történt.
Na, ehelyett a jó sed azt írja a logfájlba amit az 1_stripped.txt-be szerettem volna íratni vele.
Még totózom, annyi jó hír van hogy a
sed -f scripts\sed\htmlstripper.sed 1.html > 1_stripped.txt 2>>log.txt
rendesen megcsinálja magát a parancsot, a logba meg beírja a hibaüzenetet ahogy illik. Csak ugye én szívem szerint mindent küldenék a logba, nem csak a hibaüziket, és szeretném ha minden megjelenne az ablakban is (így 2>>log.txt-vel ha hibaüzi van azt nem írja ki, csak a logba kerül be). Talán egy-két & kell bele valahova...
Végülis már ezzel is beljebb vagyok, tudok csinálni 1 olyan verziót a scriptbõl ami logfájlba írja a hibaüzeneteket... csak annak jobban örültem volna ha a script elejére v végére oda lehet tenni egy sort amivel minden bekerül a logba is meg meg is jelenik.
Posted 2010. January 26. - 23:01
Üdv, van itt vmi programozó fajta arc?
Írtam egy Windows batch fájlt, és szeretném, ha kiírna egy logfájlba mindent, ami a parancssoros ablakban megjelenik. Kellene h legyen valami átirányítás erre (>), de nem találom sehol.
...
A pipe az müxik, itt pedig találsz bõvebben infót:
http://commandwindows.com/batch.htm
Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!
Posted 2010. January 26. - 12:56
Futás közben szépen kilistázza a programsorokat amiket beolvas, meg azt is h mit gépel be a júzer, és a lefuttatott többi progi üzeneteit is. Ezt az egész kócerájt kéne kiíratni vele egy logfájlba, hogy könnyen utána tudjak nézni a hibáknak, ha porszem kerül a gépezetbe.
XP-n kell futnia.
Posted 2010. January 26. - 09:43
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2010. January 25. - 22:13
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2010. January 25. - 21:35
hm, köszi, megnéztem a zárójeleket, valószínûleg ott lesz a gond - kezdõbõl volt 16, záróból 12...Lehet, hogy van korlát, de biztos, hogy nem 4.
Az egymásba ágyazott logikai kapcsolatoknál a zárójellel kell vigyázni, könnyû eltéveszteni, de a képlet írásakor színesek lesznek, ami némileg segít.
most word-ben próbálok kiigazodni rajta, nem lesz egyszerû, 4 soros képlet lett már
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. January 25. - 20:48
Az egymásba ágyazott logikai kapcsolatoknál a zárójellel kell vigyázni, könnyû eltéveszteni, de a képlet írásakor színesek lesznek, ami némileg segít.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2010. January 25. - 20:16
3-at még sikerült egymás alá rakni, de a 4.-nél problémázik. nem tudom, hogy elírtam valamit vagy az már sok neki...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. January 23. - 22:43
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. January 23. - 21:26
Posted 2010. January 23. - 16:11
Én letölteném a Malwarebytes' Anti-Malware nevezetû programot (persze egy másik gépen), csökkentett módban elindítanám a fertõzött gépet (ha lehet, akkor hálózattal), feltelepíteném, frissíteném, lefuttatnám.
Megtettem, de a Malware nem talált semmit.
Letöltöttem a security task managert, és ugyanaz az eredmény, mint a Spybotnál. Tehát lényegében a windows/system32/drivers/etc-ben változtatott valamit ez a malware. Átírta a Hosts-okat, vagy valami ilyesmi.
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Posted 2010. January 23. - 16:04
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. January 23. - 10:31
Ha nem akarsz szkennert venni, csak pár képet beolvastatni akkor passz
Posted 2010. January 23. - 10:08
Elõre is kösz, Gábor
Posted 2010. January 22. - 23:06
Trance
Posted 2010. January 22. - 21:43
A probléma, hogy sem a gmail, sem a google.com, sem a yahoo.com nem tölt be. A google.hu például igen.
Lefuttattam a Spybot-ot, és az ott kiírt találatok alapján eljutottam ide:
http://forums.spybot...ead.php?t=53809
Végigcsináltam a második hozzászólásban leírtakat, de a probléma továbbra is fennáll.
Posted 2010. January 22. - 01:17
Böngészõ/op.rendszer?
Nem frissítettél mostanában (vagy az automatikus WinUpdate) Java csomagot?
Köszönöm a segítséget, Zorg!
XP oprendszer, alapból Firefox böngészõvel, de explorerrel sem tölt.
Asszony gépérõl van szó, ami jelenleg nincs elõttem, majd csak holnap, így a frissítésre nem tudok válaszolni. Az automatikus winupdate úgy emlékszem ki van kapcsolva, õ pedig magától a virusírtót sem nagyon frissíti.
Holnap (ma) este megnézem, hogy volt-e frissítés.
Lehetségesnek tartod, hogy valami frissítés zavart be?
Posted 2010. January 22. - 01:04
Böngészõ/op.rendszer?Van egy olyan problémám, hogy napok óta nem tölt be se a google, sem a gmail. De más oldalak igen.
Ez mi lehet? Vírus/spyware/malware?
Nem frissítettél mostanában (vagy az automatikus WinUpdate) Java csomagot?