Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
A 1>>valami.txt az tökugyanaz, mint a >>valami.txt. Az 1 jelzi az stdout-ot. Ha 2-t írsz oda, akkor az stderr kimenet kerül a fájlba. Ha mindkettõt szeretnéd ugyanabba írni, akkor egyszerûen 1>>valami.txt 2>>valami.txt és kész ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

Ha vkinek PDF szerkesztõre, konverterre, stb. van szüksége, akkor ezt tudom ajánlani az ingyenes programok közül: http://de.pdf24.org/ Nagyon király.

En is mostanaban probalkoztam ilyesmivel, marmint hogy megprobaltam (nem jogvedett) pdf-bol adatokat kinyerni, de sehogyan sem sikerult a (valoszinu) tobboszlopos struktura miatt. OCR-es progikat probaltam, mindent kiloptak kiveve annak a PDF-nek a tartalmat, mert azt csak kepben volt hajlando kiszedni. :(
A konvertalas, vagy a txt-be exportalas hasznalhatatlanul formazott szoveges tartalmat adott vissza. Maradt a kezimunka soronkent illetve oszloponkent. Ami igazan szopi hogy ez a rendkivul egyszeru oszlopos kimasolo muvelet a Mac-es acro-ban siman mukodik (beepitett funkcio).

Üdv, van itt vmi programozó fajta arc?
Írtam egy Windows batch fájlt, és szeretném, ha kiírna egy logfájlba mindent, ami a parancssoros ablakban megjelenik. Kellene h legyen valami átirányítás erre (>), de nem találom sehol.

Futás közben szépen kilistázza a programsorokat amiket beolvas, meg azt is h mit gépel be a júzer, és a lefuttatott többi progi üzeneteit is. Ezt az egész kócerájt kéne kiíratni vele egy logfájlba, hogy könnyen utána tudjak nézni a hibáknak, ha porszem kerül a gépezetbe.
XP-n kell futnia.

Miert nem irod bele echoval a logba a parancsot amit kiadsz majd utana a parancs eredmenyet is?
echo "mycmd1 es mycmd2 parancsok:" >> log.txt
mycmd1 >> log.txt
mycmd2 >> log.txt

Van meg egy otletem , hasznalj vbs-t :)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

A pipe az müxik, itt pedig találsz bõvebben infót:
http://commandwindows.com/batch.htm

Ugyanerrõl az oldalról tanultam meg a batch fájlok írásának az alapjait 3 napja, de az pont nem jött szembe h a stdoutot hogy lehet logfájlba másolni. A pipe parancsra pont nem volt szükségem de az eleve a következõ parancsnak adja tovább a cuccokat, > küldi fájlba, nem?
Lényeg a lényeg, én is errefelé keresgélek, de ez 1elõre kevés... ha tudsz konkrét kódot írni akkor kérlek tedd.
Gondolom minden (releváns) sor végére kéne odatolni vmit hogy a stdout menjen valami fájlba is (mert úgy kéne h meg is jelenjen).

Ráakadtam erre:
http://www.microsoft...n.mspx?mfr=true

Ez alapján talán egy 1>>log.txt kéne minden sor végére, merthogy eszerint a stdout kódja az 1. A dolog szinaxisa nekem kurva zavaros, és ez a tipp nem egészen jött be.
Bepróbálkoztam egy ilyen paranccsal:

sed -f scripts\sed\htmlstripper.sed 1.html > 1_stripped.txt 1>>log.txt

A terv az lenne hogy a sed nekiesik az 1.html-nek, a ténykedése eredményét az 1_stripped.txt-be írja, ha pedig kiírna valamit a parancssoros ablakba (normál esetben nem ír) akkor azt toldja be a logfájl végére is. Sõt, legjobb lenne ha maga ez a parancs is bekerülne a logfájlba szõröstül-bõröstül. Akkor legalább tudnám h pontosan milyen parancsot próbált végrehajtani ez az átkozott amikor hiba történt.
Na, ehelyett a jó sed azt írja a logfájlba amit az 1_stripped.txt-be szerettem volna íratni vele.

Még totózom, annyi jó hír van hogy a

sed -f scripts\sed\htmlstripper.sed 1.html > 1_stripped.txt 2>>log.txt

rendesen megcsinálja magát a parancsot, a logba meg beírja a hibaüzenetet ahogy illik. Csak ugye én szívem szerint mindent küldenék a logba, nem csak a hibaüziket, és szeretném ha minden megjelenne az ablakban is (így 2>>log.txt-vel ha hibaüzi van azt nem írja ki, csak a logba kerül be). Talán egy-két & kell bele valahova...
Végülis már ezzel is beljebb vagyok, tudok csinálni 1 olyan verziót a scriptbõl ami logfájlba írja a hibaüzeneteket... csak annak jobban örültem volna ha a script elejére v végére oda lehet tenni egy sort amivel minden bekerül a logba is meg meg is jelenik.

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

Írtam egy Windows batch fájlt, és szeretném, ha kiírna egy logfájlba mindent, ami a parancssoros ablakban megjelenik. Kellene h legyen valami átirányítás erre (>), de nem találom sehol.
...

A pipe az müxik, itt pedig találsz bõvebben infót:
http://commandwindows.com/batch.htm

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Futás közben szépen kilistázza a programsorokat amiket beolvas, meg azt is h mit gépel be a júzer, és a lefuttatott többi progi üzeneteit is. Ezt az egész kócerájt kéne kiíratni vele egy logfájlba, hogy könnyen utána tudjak nézni a hibáknak, ha porszem kerül a gépezetbe.
XP-n kell futnia.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha vkinek PDF szerkesztõre, konverterre, stb. van szüksége, akkor ezt tudom ajánlani az ingyenes programok közül: http://de.pdf24.org/ Nagyon király.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Ilyenekkel én is sokat szenvedtem és végül egy nagyon fapados módszerrel oldottam meg a problémát. A különbözõ logikai kapcsolatoknak megfelelõen egy-egy oszlopot csináltam, aminek a cellatartalma csak két másiktól függött. Amikor kész voltam az utolsóval is, akkor egymásutáni behelyettesítésekkel megcsináltam a nagy képletet... ami persze önmagában nézve teljesen átláthatatlan, de mûködik és nem nyúlok hozzá.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Lehet, hogy van korlát, de biztos, hogy nem 4.
Az egymásba ágyazott logikai kapcsolatoknál a zárójellel kell vigyázni, könnyû eltéveszteni, de a képlet írásakor színesek lesznek, ami némileg segít.

hm, köszi, megnéztem a zárójeleket, valószínûleg ott lesz a gond - kezdõbõl volt 16, záróból 12...

most word-ben próbálok kiigazodni rajta, nem lesz egyszerû, 4 soros képlet lett már :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Lehet, hogy van korlát, de biztos, hogy nem 4.
Az egymásba ágyazott logikai kapcsolatoknál a zárójellel kell vigyázni, könnyû eltéveszteni, de a képlet írásakor színesek lesznek, ami némileg segít.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ms excelben hány darab HA függvényt lehet egymásba ágyazni?
3-at még sikerült egymás alá rakni, de a 4.-nél problémázik. nem tudom, hogy elírtam valamit vagy az már sok neki...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
na mondjuk ebben van valami. a minosegrol nem tudnek nyilatkozni mivel sosem probaltuk ezt a funkciojat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Sok szkenner tud diát szkennelni, de állítólag elég szar minõségben. Ha számít a minõség, akkor vidd el vmi profi helyre. Cím, telefonszám: google.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Én letölteném a Malwarebytes' Anti-Malware nevezetû programot (persze egy másik gépen), csökkentett módban elindítanám a fertõzött gépet (ha lehet, akkor hálózattal), feltelepíteném, frissíteném, lefuttatnám.

Megtettem, de a Malware nem talált semmit.
Letöltöttem a security task managert, és ugyanaz az eredmény, mint a Spybotnál. Tehát lényegében a windows/system32/drivers/etc-ben változtatott valamit ez a malware. Átírta a Hosts-okat, vagy valami ilyesmi.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekunk egy ezereves HP szkenner van otthon, es mar az is tud diat szkennelni, pedig nem a dragabbik fajtabol volt valo mar akkor sem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Van olyan otthoni szkenner is, ami tud diát szkennelni, persze a drágább fajták. Úgy emlékszem, valami keretbe kell beletenni, és a normál kép helyett felülrõl világítja meg a gép.

Ha nem akarsz szkennert venni, csak pár képet beolvastatni akkor passz :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Létezik megoldás diakép szkennelésére?

Elõre is kösz, Gábor
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Én letölteném a Malwarebytes' Anti-Malware nevezetû programot (persze egy másik gépen), csökkentett módban elindítanám a fertõzött gépet (ha lehet, akkor hálózattal), feltelepíteném, frissíteném, lefuttatnám.

Trance

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Nah, nálam van a gép.
A probléma, hogy sem a gmail, sem a google.com, sem a yahoo.com nem tölt be. A google.hu például igen.
Lefuttattam a Spybot-ot, és az ott kiírt találatok alapján eljutottam ide:
http://forums.spybot...ead.php?t=53809
Végigcsináltam a második hozzászólásban leírtakat, de a probléma továbbra is fennáll.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Böngészõ/op.rendszer?
Nem frissítettél mostanában (vagy az automatikus WinUpdate) Java csomagot?

Köszönöm a segítséget, Zorg!
XP oprendszer, alapból Firefox böngészõvel, de explorerrel sem tölt.
Asszony gépérõl van szó, ami jelenleg nincs elõttem, majd csak holnap, így a frissítésre nem tudok válaszolni. Az automatikus winupdate úgy emlékszem ki van kapcsolva, õ pedig magától a virusírtót sem nagyon frissíti.
Holnap (ma) este megnézem, hogy volt-e frissítés.
Lehetségesnek tartod, hogy valami frissítés zavart be?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Van egy olyan problémám, hogy napok óta nem tölt be se a google, sem a gmail. De más oldalak igen.
Ez mi lehet? Vírus/spyware/malware?

Böngészõ/op.rendszer?
Nem frissítettél mostanában (vagy az automatikus WinUpdate) Java csomagot?
"In idem flumen bis non descendimus"