Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2006. február 07. - 12:38
Írta 2006. február 07. - 12:36
mondjuk 60/40 %ban ... VGA/PC ...
Írta 2006. február 07. - 12:34
pl nekem 2600+ xp, 768 ram, 9800XT 6400 pont 3dmark 2003ban
tesztelt gépen 900ax pentium 3, 512 ram, de Geforce 6600GT 6000 körüli érték
másik tesztelt 2.66 P4, 1.5 giga ram, de 9200SE karival vmi nevetségesen kevés lett, asszem 3000 pötty
szóval nagyon a videókarin múlik hogy mien értéket kapsz
Írta 2006. február 07. - 12:22
mivel a videókari teljesítménye ugyanaz így az alatta levõ gépekek teljesítményén fog eldõlni hogy melyiknél lesz nagyon pontszám a tesztben ...
ez azért van mert a gép "pakolja" az információt a videókari alá és az abból jeleníti meg az aktuális képeket, és ezt mind teszi olyan max sebességgel amivel vagy a gép tudja vagy a videókari ...
tömören és röviden és magyarul ... a gép nem tud annyi infót adni a videókarinak hogy az maximálisan kitudná magát hajtani és így a videókari "malmozik" néha ...
de van fordított esete is ennek, amikor a gép malmozik és a videókari dolgozik mint a güzü mert nem tudja elég gyorsan feldolgozni a gép által "pakolt" információt hogy képet kreáljon belõle ...
remélem sikerült érthetõen elmagyaráznom
A két programot azt vágom, a két gépet azt kevésbé... Ez nem vidcardot tesztelne elvileg? Mi mennyire játszik be, ha minimális különbség van a két gép között? (pár száz mhz)
A mire elég, etc. kérdés még áll a többieknek.
vendég_Charon_*
Írta 2006. február 07. - 12:12
A mire elég, etc. kérdés még áll a többieknek.
Írta 2006. február 07. - 12:06
Az eltérés alatt a két program mérését, vagy a két gép eltérését érted?Ugyanaz a kártya két külön gépben:
3DMARK 2003: 5526-6307
3DMARK 2005: 2442-2547
Miért lehet ekkora eltérés?
A programokban közötti mérés amiatt lehet, hogy a 2005-ös már más dolgokat mér, több "újdonság" is benne van, ami miatt más mérõ számok jönnek ki.
A két gép meg gondolom nem ugyanaz a konfig..
Hogy ez mennyire elég nem tudom, talán én is ezzel mértem a sajátom és alaból 4xxx volt húzva 52xx.. Nekem ennyi elég játékok alatt. Nem mondom, hogy spec esetekben nem szaggat néha, de nem is vagyok elvakult játékos..
Írta 2006. február 07. - 12:05
Írta 2006. február 07. - 12:01
A környezetemben a lassan tönkremenõ tápok csináltak hasonló dolgot.. Nem mindig a táp volt a ludas, hanem az adott helyen lévõ áramszolgáltatás minõsége és a táp páros. Más táppal nem csinálta és más helyen azzal a táppal sem..
De esetleg egy memtest sem ártana neki..
Edit: lassú voltam..
vendég_Charon_*
Írta 2006. február 07. - 11:59
Az utolsó mondatodra viszont azt kell, hogy mondjam: Téged szeret a technika. :-)
Volt egy idõszakom, amikor elég volt csak bemennem egy terembe és mindhárom gép lefagyott, vagy megsimogattam haver halott gépét, és láss csodát, elindult.
Na de lényeg, kérdésem is van:
Milyen teljesítménynek számít, mihez elég, mivel ekvivalens, ha alapbeállításokon:
Ugyanaz a kártya két külön gépben:
3DMARK 2003: 5526-6307
3DMARK 2005: 2442-2547
Miért lehet ekkora eltérés?
Írta 2006. február 07. - 11:51
ill bekapcsolásnál mikor az sb ezközöket keresi néha megáll,egy reset és akor jó minden.
Nem régóta pár hónapja van uj alaplap+proci+ram triumvirátus és azóta csinálja ezt.
Nincs ötletem,mert zenélés közben nem,3d alkalmazások közben nem csinálja.
az elõbb csak simán a dokumentumok közt nézelõdve indult ujra..
ja és egy percel elõtte a full töltötött telefonom is kikapcsolt megdöbbent szmájli
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. február 03. - 11:55
Írta 2006. február 02. - 22:07
Még nem próbáltam, de elvileg erre való.
Mielõtt format c:, próbáld ki!
Kipróbáltam, tökéletes, köszi még 1x !
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2006. február 02. - 19:42
Írta 2006. február 02. - 19:26
Írta 2006. február 02. - 18:11
Van valahol egy kifejezetten erre készített progi, mindent lement levelek, címjegyzék, postafiókok beállításai stb. majd visszaállítja. Mindjárt megkeresem. Itt is van:
http://www.pcworld.h...=letolt&lid=281
A leírása:
Az Outlook Express Freebie Backup segítségével könnyen menthetjük, illetve visszaállíthatjuk OE levelezõ kliensünk minden beállítását és magukat a leveleinket is. A mentés számos olyan láthatatlan bejegyzést kezel, amelyeket csak a Rendszerleíró Adatbázis tárol. A mentés megõrzi a blokkolt feladók listáját, minden üzenet szabályt, a címjegyzéket, sõt még a beállított aláírást is. A program használata ingyenes.
Király, köszönöm !
Tehát miután újraraktam a rendszert innen szépen vissza tudok állítani mindent az Outlook Express-be, ugye ?
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2006. február 02. - 17:19
winchester perpill 23 fokos biztos nem annyi, valószinüleg a szenzort IS fújja a 12 centis venti ami elõtte van. de terhelve sem megy 30 fok fölé. régebben volt 50 körül is, vagy amiatt fagyott, vagy amiatt, hogy a ramoknak 2.8v-ot adok, és melegük volt. nem tudom. most oldalt is van a házon egy 92 mm-eres venti, és bár mind a 3 5v-ról megy, elég nagy a légáramlás a házban.Mijazhogy kevesebbet ? A gép nem fagy, ha fagy akkor valami nem oké.
Winyó hõmérsékletek mennyik ?
valaminek biztos melege volt, mert mióta összeraktam a gépet, egyszer fagyott meg, az is azért, mert 1.0v-ról 0.975v-ra vettem a 4* szorzó mellé társitott processzor frekvenciát, és ugy tûnik kevésnek bizonyult. 1.0v mellett megy egész éjjel.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. február 02. - 16:48
igen a cpu hûtõ, mer hogy csak ilyen van benn. (notebook)
ütögetés megvolt..
szal sajnos mindenképpen ugy néz ki hogy szervíz, csakhát az meg nem tom mennyi idõ :\ remélem nem akarnak vele hetekig pöcsölni. meg ugye vidéki vagyok és most h nincs suli nem mindennap járok pesten..
most szomoru vagyok :\
igaz cpu szorzó felezésével passzív hûtéssel is egész jól bírja )
esetleg vkinek tapasztalata fujitsu szervizekkel? hova érdemes vinni? (serco?, rikvest?, szuv rt?)
Írta 2006. február 02. - 16:15
Van valahol egy kifejezetten erre készített progi, mindent lement levelek, címjegyzék, postafiókok beállításai stb. majd visszaállítja. Mindjárt megkeresem. Itt is van:Outlook Express-bõl hogyan lehet kimenteni a leveleket ?
http://www.pcworld.h...=letolt&lid=281
A leírása:
Az Outlook Express Freebie Backup segítségével könnyen menthetjük, illetve visszaállíthatjuk OE levelezõ kliensünk minden beállítását és magukat a leveleinket is. A mentés számos olyan láthatatlan bejegyzést kezel, amelyeket csak a Rendszerleíró Adatbázis tárol. A mentés megõrzi a blokkolt feladók listáját, minden üzenet szabályt, a címjegyzéket, sõt még a beállított aláírást is. A program használata ingyenes.
Írta 2006. február 02. - 16:09
mostanában kevesebbet fagy, mióta megvan az uj házikó.
Mijazhogy kevesebbet ? A gép nem fagy, ha fagy akkor valami nem oké.
Winyó hõmérsékletek mennyik ?
Mer' egy állat vagyok !
Írta 2006. február 02. - 15:54
Beállítottam, hogy 2009-ben majd kapcsoljon be addig se kapcsol be minden nap...
Aztan meg majd szivrohamot kapsz amikor 2009-ben a sarokba rakott gep kihuzott halozati csatlakozoval elindul
voti
En ugy tudom a login kepernyo meg a leallitasnal levo is xp -nel mar a kernel -be van agyazva. Ezeket csak progikkal lehet megvaltoztatni vagy kikapcsolni.
Pl az ashampoo powerup xp mindkettot tudja. Regebbi windowsoknal a logos.sys es a logow.sys tartalmazta a kepeket (valojaban ket bmp volt)
M-a-TT
Ha gar-os a geped, akkor az azt jelenti elvileg hogy meg nincs egy eves, marpedig a mai ventik foleg cpu hutok birni szoktak egy evig siman -Ha csak nem valami irto tragya helyen vetted- Szoval valoszinu hogy kontaktos a huto kabele (elofordul az legjobb huto csaladban is ) Lehet hogyha rautsz finoman oldalrol a gepre akkor helyreall (de ovatosan a vinyo miatt) Tudom ez sufni-tunning megoldas ,de ha nem lehet szetszedni.......