Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

futtatásba beírtam ezt a ff-pt de ugyanúgy csak behozott egy üres ablakot.

az a problémám, hogy tegnap netezgetek nagy békésen, aztán egyszercsak lefagyott a FF, és az új indításnál, csak úgy volt hajlandó, ha default user helyett csinálok egy újat.
de ez így nagyon nem pálya, mert eltüntek a könyvjelzõim..

Nekem ugyanez volt a bajom és ez megoldotta..
Milyen verzió van fent az FF-bõl?
Kikapcsoltad elõtte az összes ff ablakot? Nem futott véletlenül beragadva? Csak mert akkor biztos nem mûködik ez az opció..

Edit: megnéztem és lehet "firefox -profilemanager" -rel is elindítani. És ez a régebbinél biztos mûködött, mert nekem nem az 1.5-nél jütt elõ, hanem a 1.0.5-nél, ha jól emlékszek. A lényeg, hogy véletlenül se fusson. Nézd meg taskmanager-rel, hogy biztos légy benne..

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
miaz hogy nincs új fix ip?
anélkül nem megy
illetve az a baj hogy fix ipket használtok, az tök hülyeség!!!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Itt jön a bibi, amitõl féltem.
A nagy hálózaton fix ip van, újat szerezni nem tudunk, ezért is kellett a router... gatewayt, egyebeket, mindent meg kellett mondani a routernek.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
valahogy ki kellene kapcsolni benne hogy õ routoljon, és legyen egy primkó switch
ez a baj hogy DHCP-zik, és ha nem próbáltad a pinget, nem tuti hogy kimegy, sõt tuti nem
valszeg a router leolvassa a hálózatob a gatewayt meg a DNS-eket, és õn keresztül látod teis.
kapcsold ki a DHCP-zést sztem, kapják a nagyhálóról az IPjüket!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Befele a router ipje látszik, mert bent új ip tartományt hoz létre, pl dhcp.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Ping megy kifele, hiszen net is megy, meg minden más.

A nagyobbik hálózatra is? És befelé onna a kicsibe?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ping megy kifele, hiszen net is megy, meg minden más.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Pro helpre volna szükségünk...

Csak tipp:
A kisebbik router másik subnetet csinál (natol ás routol). Valszeg a kis router mögöl nem is tudsz pingetni a nagyobbik hálóból semmit.

Sztem ki kellene kapcsolni a kisebbik router nat funkcióját ha lehet.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Pro helpre volna szükségünk...

A melóhelyi gépek hálózatban úgy néznek ki, hogy van egy nagy switch (vagy router?) ami összefogja a tanszéket és onnan megy ki az egész a net fele.
A tanszéki ip tartomány és subnet-en belül prímán össze lehet hozni windowsos helyi hálót, amin meg lehet osztani az irodai gép nyomtatóját pölö.
Ez prímán mûködik így eddig.

Az egyik gép helyére került egy d-link 604-es router (mac cím és ip cím a régi gépé, aminek a csatiját elcsaklizta), és ez tovább osztja 4 másik gépre (opcionálisan a notebookoknak, mert kellett a flexibilitás).
A net prímán megy, ftp is minden, de a helyi hálónak lõttek és nyomtatót sem látjuk emiatt.

Mi a megoldás?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mindet nem de egy jopárat igen, csak gondoltam hátha tud valaki fejbol valami jot.
de azért köszi. )

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mindet próbáltad? http://www.google.co...ed tester&meta=

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
gugli
feltöltési sebesség mérés

le:
http://www.servers.hu/sebessegmeres/
fel:
http://www.t-com.hu/...tesztszerver.vm

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem tudtok valami jó online sávszélesség mérõt ahol feltöltési sebességet is lehet mérni. nem találok semmi használhatót
köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

nos megnéztem a rob által ajánlott progival, valóban 125-öt tud..:)
de nemhiszem, hogy fogok vele nagyon bíbelõdni, hacsak nem garantáljátok (:D), hogy tényleg érezni fogom a különbséget..szerintem a játszásaim alkalmával nem ez egér frekije a szûk keresztmetszet...
egyáltalán hogy kell csökkentett módban elindítani a windows-t :D (mert nem csökkentett ódban megtaláltam az egyik .sys filet, amit felül kell írni, de a második nem volt ott, ahol írták azon a honlapon

nem kell a csökkentett móddal szarakodni.
van ott egy progi: usb mouserate switcher 1.1
egy pár megás exe. letölt, rákatt, megkérdezi, akarod-e hogy 250 mhz-en menjen? no-t kattintasz, akor megkérdezi, akarod-e hogy 500-on menjen. mondod neki, hogy igen. mire azt mondja, hogy win restart kell. ennyi. (csak nekem megy 1000-ren is, az a 3. kérdése, de az mx310 nem tudja az 1000-ret)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Yippp! :D Belehúzott a novell. És nem rosz. Már van próbaverzió, de az nem stabil. Ha kijön, tuti ilyenem lesz. ;)

Bemutatóvideó: http://www.freedeskt...-demo1.xvid.avi

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nemtom. :) Én úgy kezdtem, hogy hazavittem az egeret, és helybõl felhúztam a portot 500-ra. Beletelt vagy 2 percbe. Azóta úgy van. :)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
aha..éd mrgéri ezzel pöcsölni? tényleg megéri? :D
Van állásom...:bananadan

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Bootolás közben nyomkodod az F8-at, majd a menübõl kiválasztod a csökkentett módú indítást.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Kislust: akkor célszerû USB-t használni, ha meghekkeled a portot. XP alatt az USB port frissítése 8ms, vagyis 125 Hz. A PS/2-es portot tudod húzni 200-ig. A mai gáma egerek azonban ennél sokkal gyorsabbak, ekkor javallot meghúzni a portot 500 Hz-re (2ms), vagy 1000 Hz-re (1ms) - bár ez utóbbit kevés egérke használja ki.

Értelemszerûen minél nagyobb frekvencián, vagyis minél többször frissít adott idõ alatt, annál finomabbnak érzed a mozgását, ami FPS-eknél sok fragot ér vkiknek. A magamfajtának speciel mondjuk tökmindegy.

nos megnéztem a rob által ajánlott progival, valóban 125-öt tud..:)
de nemhiszem, hogy fogok vele nagyon bíbelõdni, hacsak nem garantáljátok (:D), hogy tényleg érezni fogom a különbséget..szerintem a játszásaim alkalmával nem ez egér frekije a szûk keresztmetszet...
egyáltalán hogy kell csökkentett módban elindítani a windows-t :D (mert nem csökkentett ódban megtaláltam az egyik .sys filet, amit felül kell írni, de a második nem volt ott, ahol írták azon a honlapon
Van állásom...:bananadan

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Most azon a szaros 200 eurón akarsz spórolni ?! ;) (tápcsere egy darab 12-14 centis ventisre ?)

Azt láttam, hogy szép nagy a radi, csak eddig csupa olyan passzív vizes gépet láttam ahol a ház mindkét oldalfalán volt 1-1 bazi nagy radi, de ezt csak így "látomásból" mondom, nem vagyok benne a dologban.

Priviben megmondod, hogy mibe volt ez így cakk und pakk ?

tápcsere nem játszik, ez az enermax utolsó olyan szériája, amikor még magasan sz*rtak az intel által erõsen nyomott atx2.0 szabványra, azaz ennek megfelelõen egy darab 12v ág van benne, és embertelen 33A-t képes leadni. terhelve a 12v ág 12.05v-ról 12.09v-ra nõ(!) az ingadozás mértéke terhelés alatt nulla...
esetlegesen egy olyan superflowerre cserélném, aminek ez a bele, de egy 14-es venti kavarja a levegõt.
radiból sok féle van, itt van pölö ez:
Feltöltött kép
ez szintén egy passziv radi, de ebbõl kettõ kellene (és ez 10 euróval több egymagában mint a mo-ra 2)
az utóbbi 2-3 hétben sokat tanultam fizikából és vizhûtéstanból, és ugy érzem, elég lesz. meghát a srác, aki eladja (zollka @ hwsw) érti is amit csinál. biztosan nem adna el nekem szemetet. átrágtuk ezerszer, mire van szükségem, és azután állította össze, mit vegyek meg.
tehát ezek nem az én agyszüleményeim.

privát megy, és garantálom hogy meg fogsz lepõdni ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.