Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

Ez kell neked:
Image Zoom

koszike
bar sajna mozillaval nem tudok vele mit csinalni.
viszont felraktam magyar mozilla
es ebben benne van!
szal orul a fejem

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ez nem windowsos domain, az a baj
wines domain alatt nincs ilyen baromság hogy fix ip

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Nekem rémlik valami olyasmi, hogy két külön alhálón lévõ windowsos domain-nek között lehet trust-okat definiálni és azzal meg lehet oldani ezt is.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
asszem megyek msn...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
engedélyezni kell mindkét gépen!
routerben meg forwardolni kell okosan
3389-s port az

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

távoli asztal?
azon keresztül elvileg lehet nyomtatni, de még sosem próbáltam

Mééééér nem képes az XP ip alapon engedélyezni távoli asztalt?
Vagy csak én nem találom...Feltöltött kép

Tehát a mostani kérdés. HA megadom egy adott gép ipjét és hogy milyen nyomtató van rajta mondjuk, akkor hogyan lehet nyomtatni rajta.
Hova mit rakhatnék fel esetleg segédprogit a nyomtatós gépre és a remote gépre.
Olyan megoldás nincs, hogy pl akár zolle is tudjon nyomtatni pl az én nyomtatómon, ha megengedem?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

ki mondja mar meg van-e olyan bigyo mozillahoz ami bekicsinyiti fotokat
/szal amikor az atlag hulye user feltolti a ezer megapixes fotojat ne kelljen scrolloznom/
van ilyen bigyoka mozillahoz?

Ez kell neked:
Image Zoom
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
távoli asztal?
azon keresztül elvileg lehet nyomtatni, de még sosem próbáltam

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Fali csati aktiválást tudom, hogy csak egy csati bedugása. (Írtam is.) Anno a szerelõvel egy kicsit kellett csak haverkodni, hogy ne 10-es, hanem 100-as hálót kapjon a labor....
Ellenben ez a kifejezés mégis helytálló mert bürokratikus baromkodás elõzi meg. Két papír kitöltése, az ip engedélyezése meg még egy külön mizéria. Az ELTE így gondolta megoldani a hálózat kézben tartását. És ha belegondolunk bármi gebasz van, rögtön lehet tudni, hogy hol a bibi, ki a felelõs.

Végre érted a problémámat. Két külön háló melyeket egy router választ el egymástól. Valami egyszerû megoldás csak van...
Távoli asztal? hmm.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ja hát de akkor ha a külsõ rész egy WAN szerüen mûködik akkor te a büdös életben nem fogsz rajta nyomtatót megosztani. Hiszen az egy másik hálózat, tök más tartományban, sõt más netmaskban.
Az meg az elte saját gyökérsége hogy fix ipket használ.
a fali csatikat nem aktiválni kell, hanem a másik végüket bedugni a rendezõben egy switchbe :)

nyomtatást úgy tod megoldani hogy csinálsz egy másik hálót (minden gépbe másik hálókártya is) és erre egy printserver...
kõcccséges

szerverrõl annyit hogy a DHCPnek meg tudod mondani a scopet, ami egy olyan tartomány ahonnan oszthat IP-t, és meg tudod mondani a kizárásokat, amit tuti NEM fog kiosztani. célszerü a szerverek IP-it kizárni ;)

persze ha nem linux szerverek lennének, hanem egy 2k3 sokkal egyszerübb lenne mindenki élete:)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ehh.
Ez ELTE. Nem fognak random ip-t adni, itt szerver is üzemelhet nem is egy.
Minden fali dugaszt egyesével kell aktiváltatni - ez logikus, hisz be kell dugni.
Minden csatihoz kell ip-t igényelni. Egy gép - egy ip.
A fali dugaszok a tanszéki router/switch (fogalmam nincs, de szvsz lényegtelen) - ben "végzõdnek".
A tanszék ip tartománya adott, mondjuk utolsó számjegy 120-180 (fejbõl nem vágom). Gateway tanszékenként más és más egyébként.
A szobában van 4 darab csatlakozó - mindhez van igényelve ip, viszont 5-6-7 gép is lenne, amelyek egyébként prímán elhasználgatnák egymás mellett a 10 vagy 100 megabites csatit.
Tehát osztani kell a netet.
Ha osztom egy routerrel, akkor a router felveszi annak a gépnek az ip-jét, amelyiknek a helyére került, különben a tanszéki nagy elosztó szirszar egyszerûen kizárja a hálózatból. (ez a WAN irány)
Viszont akinek volt már a kezében router az tudja, hogy LAN irányba, tehát az általa létrehozott belsõ osztásban új ipket generál, amik tök mindegy, hogy fixek, vagy sem, mert 192.168.0.bla-bla és csak a belsõ térfélen érvényesek. Kifele mindegyik gépet a "lopott" ipvel képviseli a tanszéki cucc fele.

A probléma továbbra is az, hogy a helyi munkacsoport dolog nem megy a routeren belüli gépekrõl kifele.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
azt tudom elképzelni hogy a C osztályból minden IPt elhasználtak már mondjuk
192.168.1.20tól 1.254ig, mer ugye az utolsó a broadcast, az elsõ 20 meg általában kizárás a szervereknek, de ezis 234 gép, annyi meg a világon nincs..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Itt jön a bibi, amitõl féltem.
A nagy hálózaton fix ip van, újat szerezni nem tudunk, ezért is kellett a router... gatewayt, egyebeket, mindent meg kellett mondani a routernek.

Mivaaaan? Ezt most nem értem ám. Te nem az internet IP-rõl beszélsz - már amivel a gyökérhálózat online csatlakozik? Mert elvileg csak az lehet fix, ha nem vagyok nagyon tudatlan! Az alháló IP-je annyi, amennyit beállítasz neki. Vicces lenne - a gyártó majd egyesével lépteti elõre, nah persze...

Nem teljesen értem az újabb router létét, csak simán egy switch kellett volna, s a fõelosztó oda is nyomott volna netet (és lett volna helyi háló is) - az új IP-ket meg ti kioszthattátok volna. Ugye ez azért vicces, ezek szerint az ipconfig-ot parancssorba beütve azokról a gépekrõl minimum 4 IP-t látsz. Õrület...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ra is kattintottam neki a goggle reklamos oldalra
legyen egy letoltese tolem
mivel azutan kapja a lovet a csako

van magyar nyelv is hozza
birom az ilyen muksikat

amugy bluetooth rulz
meg mozilla
agybol masik oldalrol montor megforditva veztek nelkuli cumokkal
crtl + -al betuket nagyitva... :-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

ez mit csinal?
/ooo lement minden beallitast?/

ugye milyen jó? :D
minden extensiont, skint, cookie-t, mindent elment.
win reinstallnál kifejezetten hasznos :) jah: és free

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ez mit csinal?
/ooo lement minden beallitast?/

ki mondja mar meg van-e olyan bigyo mozillahoz ami bekicsinyiti fotokat
/szal amikor az atlag hulye user feltolti a ezer megapixes fotojat ne kelljen scrolloznom/
van ilyen bigyoka mozillahoz?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
volt egy firefox, amivel nekem se ment a freemail.
másfelessel nincs gondom egyenlõre.

akinek meg kell, annak:
http://mozbackup.jasnapaka.com/
okos, ügyes, és tökéletes.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mozilla 1.7.1.1
es
Firefox/1.5.0.1

freemail most okes
prosza egy ratelepitest
frissitest

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Spec a freemail nekem sem ment. Legalábbis az 1.0.5-tel.. De most kipróbáltam és az 1.0.7-tel megy rendesen.. Eredetileg azt gondoltam, hogy valamit nem implementáltak rendesen az FF-ben és a freemail authentikáció elég furán megy, de tudja a fene mi lehetett vele. Ez a verzió már jól csinálja..

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Hi!

Firefox-rõl jut eszembe, tapasztatlatok olyat hogy bizonyos oldalakat (amik optimalizálva vannak ff-ra) nem tud normálisan megynitni???
vagy éppenséggel sehogy?? :D
jelenesetben:freemail(belépés után...kész),prohardver fórum....(szintén belépésnél)
verzio 1.5.0.1...
azaz érdekes hogy 1-2 embört megkérdezve náluk ez nem volt problem......
tipp? 5let? mi lehet a gubanc??

csáó

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!