Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
A Centrino egy platform elnevezése, ami magában foglal egy Pentium M procit, Intel chipsetet, és egy Intel wlan kártyát. Ha ezek közül bármelyik hiányzik (általában az Intel hálókártya, valami olcsóbbat szoktak bele tenni), akkor nem kap Centrino elnevezést. Ilyenkor van az, hogy "csak" egy Pentium M-es matricát kap a noti, nem a szép szines Centrinosat. ;)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Az zavar a notebookokban, hogy olyannnnn reménytelenül lassúak. A céges gépem egy Toshiba M60-as Dothan 2 gigás, 533 MHz-es, 512 MB RAMmal, és olyan lassú, hogy összekarmolom magam, ha azzal vagyok kénytelen dolgozni. És ez egy félmillás példány. Szal, ha csak nem nagyon muszáj én kihagyom õket. (Saját pénzbõl biztosan.)

Noti csak akkor lassú, ha kevés a mecsije és lassú a vinyója. Nem mindegy, hogy 4200 rpm, vagy 5400, vagy 7200!!!!
A gyors vinyó többet fogyaszt, jobban melegszik (nem vészesen) de süvííííít. Ez a szûk keresztmetszet.
A Toshiba q drága ahhoz képest, ami benne van. Márka + design + ház. Ennyi.
A egy 2.24-es dothan 2M nyers számítási teljesítménye pedig akkora, mint egy 3800 Mhz-re húzott 3.2-es P4-esé. (SuperPi)

Edit: Friss win installos rendszernél is érezhetõ a vinyók közti különbség.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
hmmm ... akkor nemértem ... mert most nézem hogy szinte ugyanaz a géped mint a haveré csak neki 1giga memcsi van benne és az nagyon gyors!! Annyi a különbség hogy az HP ... de nem hiszem hogy ezért lenne gyorsabb
Mert tekerni jó!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ano: semmi feleslegeset nem tölt be természetesen, ugyanúgy, mint az otthoni gépemen, azon is rendszeresen fut easycleaner, dll killer, és az msconfig sem ismeretlen parancs, szal elboldogulok vele. :) Ennek ellenére lassú az otthoni gépemhez (jó, mivel a felét tudja elvileg), és ez az éles kontraszt ami zavar - az ára mellett.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
de a Centrino elnevezés az kifejezetten a procira értendõ ...

ha a chipset kifejezetten ehhez a procihoz lenne tervezve akkor lenne igazság abban amit mondasz .. de a http://www.intel.com...tiumm/index.htm oldalon láthatod hogy a mobil chipsetes alaplapokba simán pakolnak sima pentium m procikat is ... tehát nem csak a centrinos procikhoz!
Mert tekerni jó!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Hát annyira azért nem:

http://www.intel.com...trino/index.htm ;)

Úgy kb. mindkettõnknek igaza van asszem.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Sajnos a laptopoknál hajlmosak elkövetni azt a hibát az emberek, hogy minden lóf*szjóska programot feltelepítenek rá és a windows indulásakor elindulnak ezek ... 1ik haver gépe is egy nagyon brutál notesz (2GHz Centrino-s proci, 2*512/533 DDR2 és egyéb nyalánkságot, az 512k-s pi-t 14sec alatt számolja!!) és elhozta hozzám hogy kicsit lassú ... megnéztem és a win teljes bootolási ideje kb 7 (!!!) perc volt ... és amikor végre nem töltött semmit, néztem hogy az 1giga memcsibõl majd 500MB -ot elfoglalt mindenféle baromság, amit feltelepített mert úgy gondolta hogy az jó mert adták a géphez ...

szóval Jorus a lényeg az, hogy nézd meg azt noteszt hogy mit tölt be induláskor ... el tudom képzelni hogy 70%-át nem is kellene, hogy betöltse és ezért lassú a gép :)

Az zavar a notebookokban, hogy olyannnnn reménytelenül lassúak. A céges gépem egy Toshiba M60-as Dothan 2 gigás, 533 MHz-es, 512 MB RAMmal, és olyan lassú, hogy összekarmolom magam, ha azzal vagyok kénytelen dolgozni. És ez egy félmillás példány. Szal, ha csak nem nagyon muszáj én kihagyom õket. (Saját pénzbõl biztosan.)

Mert tekerni jó!

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

inkább a Dothan magos Penitum M a gyakori, a Centrino meg a chipset tulajdonsága, nem a CPU-é.

a Centrino az pontosan hogy a CPU tulajdonsága ... egészen pontosan a CPU technológia Centrinó-s ... jelen esetben most tartunk a 3ik generációs Centrinós technológiánál a Yonah magos mobilprocesszoroknál ...
Mert tekerni jó!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
thez te hárdkór gémer:D:D

fórumnak jó a terminal.hu, hwsw.hu, esetleg szamitogep.hu

starcraft ezek közül szinte bármin elmegy, és nem hizsem, h olyan 220 alatt nagyon kapsz nem celeront . amiket még ajánlok oldalakat:

ebolt.hu
edigital.hu
pixmania.com
gepbolt.hu

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

ez a konfiguráció kb mire lenne alkalmas? tudom gyökér dolog, de csak játékok oldaláról tudom megközelíteni. régebbi, újabbak etc? kb-ra. vagy gondolom akkor hasonló szintü fujitsut vettetek --> melyiket? és mire alkalmas?

tudom, asztali más, de msot egy 1800+ amd xp.-vel megyek, ami le van butulva(nincs alaplapból felhúzva a teljes teljesítményére)
1150 mhz-t ír ki, és tök jól elvagyok vele. mondjuk egy ati radeon 9600 xt van benne, de a többi kb stimmel... fél giga, etc. és nincs panasz rá

FUSI bol végül amilo 1650G lett kb ugyan ez, a proci és aksi különbözik (amd sempron 3100+,és 4cellás)többi ugyan az (vagy mind1.....)
(nem tok linket adni mer ugylátszik PONT ilyen nincsen már .....)

Háttõõ elég ciki de még nem volt alkalmam (sajnos) megizzasztani a vasat hogy játékok szempontjából mire képes DE sejtésem szerint az asztali gépednél a (vidkari miatt ) kicsit gyengébben muzsikálna.... de ezt majd csak van vki innen akinek van tapasztalata....
(kb minden elindulna rajta, uujabbak alacsony grafikával, 1-2 éves játékok jol.... sztem) nem toom tényleg...

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Sima P4 már nem nagyon van laptopokban, inkább a Dothan magos Penitum M a gyakori, a Centrino meg a chipset tulajdonsága, nem a CPU-é.

Az Xpress200 a jobbak közé tartozik integrált VGA fronton, NFS Porsche elmegy vele tutira, underground már necces.

köszönöm ez érdekel!
akkor a linkelt gép, vagy azonos kategóriájú tökéletes lenne számomra.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
arra tiovábbra is meglesz a poraiból felélesztett 2600-as amd-m az ati káryával. hetente amúgyis csak egszer lenne igény játszani kb. szal tényleg nem prio first.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Sima P4 már nem nagyon van laptopokban, (ráadásul a Celeron M kb. olyan mint a régibbi P4-es teljesítményre) inkább a Dothan magos Penitum M a gyakori, a Centrino meg a chipset tulajdonsága, nem a CPU-é. Viszont mindkettõ rendesen megdobja az árat.

Az Xpress200 a jobbak közé tartozik integrált VGA fronton, NFS Porsche elmegy vele tutira, underground már necces.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Na de Celeron...ezt azért játékra nem lehet használni...csak úgy szólok. Sima P4, esetleg Centrino vagy hasonló.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ez a konfiguráció kb mire lenne alkalmas? tudom gyökér dolog, de csak játékok oldaláról tudom megközelíteni. régebbi, újabbak etc? kb-ra. vagy gondolom akkor hasonló szintü fujitsut vettetek --> melyiket? és mire alkalmas?

tudom, asztali más, de msot egy 1800+ amd xp.-vel megyek, ami le van butulva(nincs alaplapból felhúzva a teljes teljesítményére)
1150 mhz-t ír ki, és tök jól elvagyok vele. mondjuk egy ati radeon 9600 xt van benne, de a többi kb stimmel... fél giga, etc. és nincs panasz rá

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
ASUS.... sztem jo márka
(tesom vett karácsonykor laptopot és akkor "ástam" bele magam laptopokba, ezt néztük ki csak sehol nem volt meg nem is tudtak hozni... aztán Fujitsu Siemens lett.... annak sincs semmi baja... KOPP KOPP
ez a www.pcland.hu -n volt Sulinetes notebookok között

ami mellette szol:
512 Ram
8cellás aksi
2év gari
wlan,lan
ATI Radeon® Xpress 200M megosztott memóriás de már tûrhetõ video chipset
asus...

persze ez csak javaslat de melegen ajánlom :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem müködik a link. milyen márka õ? jónak tûnik:)

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
29540 ASUS A6R B002

Feltöltött kép
• A notebook paraméterei :

• CPU : Cel. MPM 1.6GHz
• RAM : 512MB DDRII
• HDD : 60GB
• LCD : TFT 15,4" WXGA
• FELBONTÁS : 1280x800
• CHIPSET : ATI Radeon® Xpress 200M
• Video: ATI XPRESS 200M megosztott VRAM
• CD, DVD, COMBO : DVD+/-RW
• FDD : Opcionális 1,44
• 4 az 1 -ben Kártyaolvasó (SM, MMC, SD, MS)
• INTEGRÁLT HANGKÁRTYA
• INTEGRÁLT 56K MODEM
• INTEGRÁLT ETHERNET 10/100
• 4 db USB2.0 PORT
• 1 db INFRA PORT IrDa támogatás
• VGA out
• WLAN: IEEE 802.11b/g
• Párhuzamos port
• Beépített webkamera

• AKKU : Li-Ion 8 cellás (1 év garancia)
• Súly: 2,85kg

• +AJÁNDÉK optikai,USB egér, hordtáska

Feltöltött kép

http://log.net-tech....p?source=t29540

186900+áfa
sulinet

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
köszi!
amúgy lájt, régebbi lefoglalós játkok, melyek nem épp bonyolultak, szal gépigény nem sok van.
irodai, böngészés, inkább memó és vinyó. dvd író alap, olvasó. sulinet a 60 ezer visszaírása miatt lenne jó. mégis csak ennyivel olcsóbb...