Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Szentem Raycoon azt kifogásolta, hogy használt táp került egy épp összeállított gépbe. Megjegyzem a többi alkatrész is elfekvõ készletbõl, diszkont áron került bele, mivel olcsó, strapabíró "kicsit jáccós, de inkább netezõs" gép volt kérve.

Egyébként a táp fél éves se volt, garis, és hibátlan. (Fél éve egy túláram kifektette a 460-as Chieftecem, azt hirtelen ezt vettem.)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Most én olvasom rosszul, vagy nem az volt a helyzet, hogy Jé kevesellte a táp erejét? Attól még jó lehet simán más, nem olyan éhes konfigba, nem?
Btw. összerakott gép.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Btw a tápot egy boltos haversrác vette meg, aki épp megrendelésre rakott össze egy gépet, és továbbszámlázta a vevõnek 14-ért.

Miért is nem veszek összerakott gépet? :chin:

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ez elvileg (elvileg, mivel sosem hallottam :)) igen-igen halk, vagy kamuztak a tesztekben. (Bár tudod, hogy ez nálam nem szempont.) 4X512 Corsair van benne és 480-on mennek alapfeszültségen.

Egyébiránt értem, amit monc, és köszi a felvilágosítást, ennek megvallom sose számoltam utána. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

oké, most erõsen koncentrálj :)

400-as liberty, bruttó 18.5k
3.3v: 26A
5v: 28A
12v1: 20A
12v2: 20A

480-as tagan:
3.3v: 42A
5v: 28A
12v1: 20A
12v2: 20A

a 3.3v a ramokhoz kell, gondolom alapfeszen hajtod õket, és 2*512 van, de ha kétszer 1 giga van, az se eszik semmit.
a többi ugyanaz, a 80w különbség a 3.3v ág erõsebb voltából fakad.
kapizsgálod? :D

nem azt mondom, hogy vegyél egy 400-as liberty-t, mert van 500-as is, ha az kell, az bruttó 25k és megnyugszol, hogy tutijó tápot vettél :D
nem mellékesen egy 12-es venti minden esetben halkabb, mint 2db 8 centis.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Értem, értem, bár sose voltam villanymérnök. :)

Ehun a specifikáció a lap alján: http://prohardver.hu...mod=10&id=13983
Akkor ez rendben lesz gondolom.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem tudom mennyi áram kell a gépembe, de a 410-es kevés volt. Instabil volt vele a rencer elhúzódó játék közben. Ha lehúztam a lemezes meghajtókat, meg 2 vinyót, akkor stabilan futott, bármit is csináltam vele. Ebbõl arra kellett következtetnem, hogy kevés a táp. Nemde? :)

persze, a 410-es chieftec 14 és 15A-t ad le a két 12v ágon, az volt a kevés.
az én 400-as enermaxom 20 és 20 A-t ad le a két 12v ágon.
érted a különbséget? hiába veszel 1000w tápot, ha 3.3 és 5v-ra van kihegyezve....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mi az a minden ilyesmi? A VGA-t ár alatt adtam el speciel. A megoldás egyébként prózai: nem szakmai fórumokon (Ph!, HWSW, stb.) kell hirdetni, hanem civil oldalakon (Vatera rulZ), ahova ha beírod, hogy mennyi volt boltban, és mennyiért adod, akkor aszongyák, hogy megéri. Btw a tápot egy boltos haversrác vette meg, aki épp megrendelésre rakott össze egy gépet, és továbbszámlázta a vevõnek 14-ért. Hát így.

Nem tudom mennyi áram kell a gépembe, de a 410-es kevés volt. Instabil volt vele a rencer elhúzódó játék közben. Ha lehúztam a lemezes meghajtókat, meg 2 vinyót, akkor stabilan futott, bármit is csináltam vele. Ebbõl arra kellett következtetnem, hogy kevés a táp. Nemde? :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jorus olvastad azt a linket amit adtam?
nem az a lényeg, hogy hányszáz wattos
egy izmos videokártyának meg egy nagy fogyasztású procinak is 12v kell.
ph! mérések szerint egy x1900xt és egy pentium ee955 sem fogyaszt együtt 400w-ot max terhelésen tulhajtva....
a taganról nem vagyok nagy véleménnyel, bár ez nem mérvadó.
(ps: nem tudom kinek adsz el minden ilyesmit emberfeletti áron, de akkor az én alkatrészeimet is árulhatnád)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
igen igen ... pontosan arra a thermaltake tápra gondoltam énis :)
Mert tekerni jó!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
7 vinyó bazz... :D

Ja, megalkudtunk a Taganos arccal, 20-ért ideadja, Pixelbe szól a gari, még 2 és fél évig. Holnap bolt. Köcce mindenkinek! :)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Szerintem errõl a Thermaltake tápról beszél.
Én is most vettem egy ilyet. Szép, jó, mittomén. Elõtte egy 400W-os Codegen genya bírta nálam 2 évig, de kicsit mindig paráztam tõle. Meg aztán hamarosan kéne beújítani valami korszerûbb cuccra a 2400+ Athlon-ról, akkor megint jól jön majd a plusz erõ, nem beszélve, hogy a 7 vinyó is eszik valamennyit :D
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ano: ez meik Thermaltake? Én sem saccoltam sokkal 400 fölé, de játék közben a 410-es néha-néha elfogyott, és kicsit instabil volt a rencer miatta, ezért cserélek.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
HWSW-n most alkuszom egy Tagan 2Force 480-asra, 2 év gari van még rá (nem Mistral), ha ideadja 20-ba, az kb. jó lesz.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
szerintem max 350-400at fogyaszthat Jorus gépe ... de jobb ha a tápegység sokkal erõsebb mint a max fogyasztás, mert nemhiszem hogy jót tesz bármilyen tápegységnek az ha folyamatosan csúcsra van járatva!

Amúgy szerintem 500W-os tápot vegyél ... 1ik haverom most vett thermaltake 500W-os tápot... tudom ajánlani! Nagyon jól néz kis és az elsõ ránézésre minõséginek is tûnik ... ráadásul a prohardveren is jókat írtak róla ... jah és a legfontosabb!! kb 15eFt !!! :)
Mert tekerni jó!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
SuperFlower 500W PlugN

14-es venti, lecsatolható kábelek, SLi, X2, minden ready.

De a Tagan is jó, vagy az Enermax is persze.

A 440-470W-t ne vedd komolyan, az életben nem fogyaszt annyit a géped.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nos lehet, de 1 nap alatt elment 9k-ért. :) Egyébként 13k szinte minden boltban.

Szal most épp egy 300-as Cidegent tettem be (az volt otthon). Csak a rencervinyó van fent, és a ventiket is lekapcsoltam, hogy eldöcögjön a gép, amíg nem lesz táp.

Namost nekem a különféle power supply számító progik aszondják, hogy 440-470W kellene. (3.2 GHz Prescott, 2 SATA, 2 PATA vinyó, 4 RAM blokk, GF 7800GS, 3 USB device, 4 venti, 2 PCI kari, 3 optikai meghajtó.) Szal akkor egy 480-500-asra gondoltam.

Errõl mi a véredényetek?

TÁPEGYSÉG 20/24P 480W TAGAN EASYCON TG480-U15

ATX 12V 2.0 szabványú tápegység
Teljesítménye: 480W
Fõkapcsoló
Hõfokszabályozott csendes ventilátor (12 cm-es)
20 és 24 tûs alaplapi csatlakozó
Igény szerint csatlakoztatható kábelek (nem lesz felesleges tápkábel a gépben)

Azért adnak hozzá kábeleket stock, ugye?

Vagy mit javaslatok? Kb. ien áron, szal max 20-22 ropiért.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szerkesztés: valaki legyen olyan kedves, és vásárolja meg a 410-es Chieftec tápom, mert kinõttem. 10k köszönöm. :)

jó lesz az 6 ezerért is, ujonnan 9.4k egy olyan táp, ráadásul az egyik leghirhedtebben gázos chieftec-ek is mind 410-esek. (check this)
péhán valaki bruttó 18.5k-ért hozza a 400-as liberty-t, az elég lesz neked egy ideig. nekem is az van, peak 440w, a két 12v ágon egyenként 20A és összesen peak 377.8w lecsatolható kábelek, 12-es venti, sli és x2 ready.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Õ biza muzsikál rendesen. ;) Ja, tegnap ugye te jöttél szemben a budai rakparton ZP és a BME között, feltûnõ színû bukóban?

Szerkesztés: valaki legyen olyan kedves, és vásárolja meg a 410-es Chieftec tápom, mert kinõttem. 10k köszönöm. :)

pink75

pink75

törzsvendég

• fórumtag
  • 313 hozzászólás

Ne is merd! :D

Amúgy ja, megint ugyanazt csinálta, begyengült (csak most ok nélkül :)), azt annyi. Bevittem, mondom evvan. Kicsit mojoltak, mivel az eredeti számla van meg, ami ugye már nem lenne garis, de ott van, hogy decemberben cserélve lett, ergo újraindul a gari, aztán 2 hét alatt nagyon nehezen hoztak még egyet. Már nem is lehet kapni, de ezeknek van vhol elfekvõben, vagy nemtom. :)

de bezzeg a p4p800, ugye...
fentrõl vagy egyre mélyebbrõl
most már elég volt ebbõl