Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
vendég_rainman_*
Írta 2006. május 17. - 21:49
Írta 2006. május 17. - 21:48
Pont azért csinálták a DES és RC5 kódtöréseket osztott hálózaton, hogy bizonyítsák, hogy a USA által maximált titkosítási kulcs hossz, illetve algoritmusok alkalmatlanok a mai világban a célnak.
Amerikában olyan komolyan vették ezeket, hogy egy pár évvel ezelõtt pl a FreeBSD-be épített Kerberos biztonsági rendszert amerikából tilos volt letölteni. (Persze, lehet, hogy nem ezért volt tiltva..)
Mindenesetre ki is mondja, hogy mi nem használhatunk nagyobb "titkosítást", mint 128? Spec a mi cégünk is nagyobbat használ a banki rendszereknél, illetve paraméterezhetõ, akár használhatnánk 2048 hosszút is, csak erõsebb gépek kellenek..
Írta 2006. május 17. - 21:38
az amcsik 256bites titkosítást használnak, a pórnépnek a 128as van kiadva, hasznájjátok, odafenn azé akkorát mert a világ összes számítógépével sem lehet megfejteni _értelmes idõ alatt_ (20 év mondjuk)
Írta 2006. május 17. - 21:04
Egyebkent ma mar nem nagyon irnak virusokat.
A trojaiakat meg az egyeb backdoor cuccosokat meg konnyebb heurtisztikus modszerekkel megtalalni , mivel legtobbnek ugyanaz a celja (portot nyitni adatot lopni, kuldozgetni) kiveve amikor nem.
Ha azonban kijon valami uj akkor a nod32 is ugyanugy beszivja hidd el egyszeruen azert mert mas lesz (mindenre nem lehet rafogni, hogy virusminta). Ennek egyebkent aranyosan nagyobb lesz az esellye idovel, minel tobben hasznaljak a nod-ot.
Dehogy parhuzamot hozzak szerintem az emberi betegsegek kozott is mindig lesz olyan ami gyogyithatatlan , legalabbis amig a jelenlegi formankban vagyunk.
Huha melyik topicban is vagyok?
Írta 2006. május 17. - 20:26
(Mint ahogy a virusirok vannak elorebb az irtokkal szemben)
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2006. május 17. - 19:44
http://prohardver.hu...mod=10&id=18944
Nem értem mibõl gondolja bárki, hogy amit ember titkosít/kitalál, akármi, azt ember nem tudja feltörni/kicselezni, akármi.
Szerintem nem gondol ilyenre, csak aki nem erti a biztonsagtechnikat. Ez egy logikai kerdes. Itt csak annyi a cel, hogy a security oldalon mindig egy lepessel elorebb legyenek. (Mint ahogy a virusirok vannak elorebb az irtokkal szemben)
Maskulonben meg valahol azert megbizhatok is kell legyenek bizonyos elektronikus vedelmek hisz pl kepzeld el ki rakna manapsag akkor bankba a penzet. Egy csomo dolog biztositja, hogy a minimalisra tudjak csokkenteni a betores, feltores veszelyet. De ahol a profit fontosabb es nem koltenek annyit a vedelemre (vagy nem akkora a ceg) ott konnyebb az aldozatul eses.
Írta 2006. május 17. - 12:15
Hopp, úgy néz ki ezt is megoldották:
http://www.xbox-scen...EuAbeqimDJg.php
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2006. május 17. - 11:36
Nem értem mibõl gondolja bárki, hogy amit ember titkosít/kitalál, akármi, azt ember nem tudja feltörni/kicselezni, akármi.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. május 15. - 22:41
http://grizzly.sch.b...ermekleiras.jpg
plusz a ráadás:
- Mit csinál a magyar futball-válogatott, ha megnyerik a foci VB-t?
- ???
- Kikapcsolják a Playstation-t.
cs
Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!
Írta 2006. május 13. - 22:12
virtual dubbal lehet egy avi-ba feliratot beleégetni?
Lehet, kell hozzá egy plugin.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2006. május 13. - 22:11
akkor nem érted azt, amit mondtam
nem mindegy, hogy 44w megy fûtésre, vagy 30w megy fûtésre
az hogy aztán mivel és mennyire hûtöd ezt le, az másik téma.
itt a hatékonyságról van szó.
Közben leesett.
Viszont a 20.5 vagy 26% szerintem halál mindegy, bár ettõl függetlenül soha nem vennék 600-as vagy még nagyobb tápot.
Mer' egy állat vagyok !
vendég_nhunor_*
Írta 2006. május 13. - 20:29
Írta 2006. május 13. - 19:45
akkor nem érted azt, amit mondtamAz 500-as SuperFlower ezer fokkal hidegebb mint a 360-as Antec-em volt. Ez tény.
nem mindegy, hogy 44w megy fûtésre, vagy 30w megy fûtésre
az hogy aztán mivel és mennyire hûtöd ezt le, az másik téma.
itt a hatékonyságról van szó.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. május 13. - 19:43
Mer' egy állat vagyok !
Írta 2006. május 13. - 19:36
nem jó túlméretezni a tápot, itt egy kép miért:
KÉP
At 200W load,
the 300W model would generate 44W of heat (18% of 244W AC input);
the 600W model would generate 50W of heat (20% of 250W AC input).
At 90W load,
the 300W model would generate 23W of heat (20.5% of 113W AC input).
the 600W model would generate 32W of heat (26% of 122W AC input).
ez a 90-250w az átlagos fogyasztási tartománya egy gépnek.
(az spcr tesztgépe 3.8ghz p4 és 6800gt peak 211w fogyaszt kompletten!)
most akkor hõt termelni vesztek tápot, vagy hogy a gépet hajtsa?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. május 13. - 17:12
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. május 13. - 15:41
mentek a kepek imelben roberto
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. május 12. - 23:17
Hehehe, ebben totál biztos vagy? Nem véletlenül azt akartad írni, hogy a 3.3V a procihoz meg a RAMokhoz kell? Amúgy egész pontosan úgy szól a dolog, hogy 3.3V és az 5V az elektronikának kell, a 12V meg a motoroknak. A mostani procik meg aztán minimum 60W-ot esznek, de egy Athlon 64 már közel 90W-ot fel a csúcson.
a 3.3v a ramokhoz kell, gondolom alapfeszen hajtod õket, és 2*512 van, de ha kétszer 1 giga van, az se eszik semmit.
a többi ugyanaz, a 80w különbség a 3.3v ág erõsebb voltából fakad.
kapizsgálod?
Szóval nem olyan nagy hülyeség az az erõs 3.3V-os ág...
Ezzel jó számolgatni
Nekem 433W jött ki
Írta 2006. május 12. - 15:55
namindegy, amjd este lokok szkrinshotot.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. május 12. - 15:23
Végülis nem kifogás volt, é smég csak nem is a konkrét esetet boncolgattam, mivel nem tudom, hogy az illetõ, akinek a gép lett tudott-e róla, hogy mit kap, csak egy általános vélemény volt, hogy sok helyen csinálják ezt úgy, hogy az ügyfél nem tud róla.. És ez nem specifikusan a számítógépeket érinti, lásd autó szervizek.. Csak ahhoz nem értek annyit.. De pont azért nem veszek semmilyen gépet egyben, mert így legalább tudom mi van benne és hogyan van összerakva. De gondolom ezt olyan nagyon nem kell magyaráznom nektek..Szentem Raycoon azt kifogásolta, hogy használt táp került egy épp összeállított gépbe. Megjegyzem a többi alkatrész is elfekvõ készletbõl, diszkont áron került bele, mivel olcsó, strapabíró "kicsit jáccós, de inkább netezõs" gép volt kérve.
Egyébként a táp fél éves se volt, garis, és hibátlan. (Fél éve egy túláram kifektette a 460-as Chieftecem, azt hirtelen ezt vettem.)