Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
az lesz...

+
http://www.vatera.hu...php?cod=8405068
elvileg ez másolat... de többet tud mint az apple nano-ja; pl videólejátszás...
vagy ilyen gagyit semmiképp se vegyeK?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Próbáld ki;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
adott egy mp3 lejátszó:
Mpio FL100
azt írják róla, hogy zenét feltenni csak egy programon keresztül lehet...
bõvíthetõ... ha az sd kártyára rámásolok zenét, és belerakom az mp3 lejátszóba, akkor le tudja játszani? vagy olyan béna h nem?

5let?

köszi

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Valami hülye spyware vagy trójai nem csinálhat ilyet ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
vole: uninstall explorer uninstall outlook

go mozilla
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A rohadek Outlook -om nem akarja elkuldeni az uzeneteket. Illetve nem tudja. Eddig minden siman ment, soha nem volt gond. Most meg ha torolni akarok egy levelet, neha meg akkor is lefagy, es kikapcsol ( az outlook, nem a gep ).

Hibauzenet nincs, a teljes rublika ures, az elkundendo levelhez pedig rak egy felkialto jelet, es odairja hogy " figyelmeztetes".

Ennyi. Mi lehet a gond?
Termeszetesen net van, a leveleket leszedi, csak elkuldeni nem tudja.
A fiokcimek es kiszolgalok jok.
Valakinek valami otlete?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Well, megdöglött hû paripám, izé otthoni gépem...
A halál oka kondipúposodás (valószínûleg ezért halt meg).
Olyan ózonszaga volt, hogy csak na...

Régi konfig:
VT6X4 anyucilap,
slot 1 600B/512/133 mhz busz/ 2.5 V Malay PIII prockó
3 db memcsimodul 64+128+256 133 Mhz, egy és kétoldalasak vegyesen
ge3ti200 vidcard tv-outtal(kicsit melegedõ öregecske típus)
tápról csak a szokásos 10eres cucc jön a lapra (a +4 nem)
többi rész lényegtelen

Mire cseréljem, ha

1. variáció - csak életmentés
használt dologban mi éri meg alaplap esetleg proci szinten, talán vidkártya
/edit: azt már látom, hogy megérni nem éri meg még egy régi alaplap/

2. variáció
csendes és olcsó gép - csak szükséges elemek cserélve

3. csendes és erõs gép de picit figyelve az árra is

értem az alapproblémát, de mennyibõl akarod megvalósítani mindezt?
legegyszerûbb és legolcsóbb ujrakondiztatni az alaplapot, ha csak az a baja, kondival együtt 2-3 ezerbõl megcsinálják páran pesten.
a legerõsebb proci slot1-bõl ugyan 1133mhz, de ilyen szinten már érdemesebb tualatin procit keresni, ahhoz megfelelõ lappal, az fc-pga jobban lelhetõ foglalat még szvsz...
videokártyából 15k körül vannak a tiednél jóval erõsebb 9600xt-k, vagy 10 körül dx9-et még nem tudó ti4200-asok.
133-as ramok 256mb-os kiszerelésben 2-3 ezer körül futnak bontókban.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Ugyerted fel akarod tenni az SP2 -t a mar meglevo XP-dre?
Biztos jo otlet ez? (vagy muszaj?)
Nincs mod ra esetleg hogy az SP2-t mar tartalmazo XP CD-t installald?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Valaki tudna nekem segíteni Xp SP2 ügyben?
valahogy nem akar összejönni a dolog....
priv/msn vagy vajmi...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Well, megdöglött hû paripám, izé otthoni gépem...
A halál oka kondipúposodás (valószínûleg ezért halt meg).
Olyan ózonszaga volt, hogy csak na...

Régi konfig:
VT6X4 anyucilap,
slot 1 600B/512/133 mhz busz/ 2.5 V Malay PIII prockó
3 db memcsimodul 64+128+256 133 Mhz, egy és kétoldalasak vegyesen
ge3ti200 vidcard tv-outtal(kicsit melegedõ öregecske típus)
tápról csak a szokásos 10eres cucc jön a lapra (a +4 nem)
többi rész lényegtelen

Mire cseréljem, ha

1. variáció - csak életmentés
használt dologban mi éri meg alaplap esetleg proci szinten, talán vidkártya
/edit: azt már látom, hogy megérni nem éri meg még egy régi alaplap/

2. variáció
csendes és olcsó gép - csak szükséges elemek cserélve

3. csendes és erõs gép de picit figyelve az árra is

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Urak, nagy szükségem lenne egy (lehetõleg P4 3,2 GHz :)) proci dobozára. Jövõhéten tudok szerezni cserébe másikat, ha vkinek nincs fölösleges, csak egy, viszont szombaton passzolom el a prockót, az enyim dobozt nem találom, és mégse vihetem oda papírzsepibe csomagolva. :)

Ha lenne vkinek egy kis méretû, vagy akármien antistat zacsija, az is megfelelõ lenne.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Nem akarom elkiabálni de ma már nem csinálta... (asus és apámé is az és neki is volt egyszer nem rég...) Kikapcsolt állapotban volt egy áramszünet, lehet h az megzavarta, de nem közvetlenül tána csinálta hanem 2 nappal késõbb...

több mint 1 év fel van húzva és nem is variáltam semmit és mûködik...

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Asus alaplapod van?

mert az szokott ilyen baromságokat csinálni ... legtöbbször akkor csinálja ezt ha valami HW nem mûxik megfelelõen ( pl tuningoltál vmit) vagy egyéb hibalehetõségek esetén ... de én láttam már teljesen alapon járatott tök zsír új cuccnál ugyanezt a jelenséget (asus volt az is) és nem tudtam mire vélni énsem ... jah és nem a legolcsóbb kategóriáju volt a cucc!

többek között ilyen baromságokért nem preferálom az asus alaplapokat ...

Miért van az h ma 2x is bekapcsoltam a gépet és mindkétszer magától bejött a bios?

Mert tekerni jó!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Lehet:
- Melegszik (Smart BIOS eseten hoszenzorok tulmelegedes jelzese miatt bejohet )
- Buzeraltad az CPU / alaplap orajelet es valami nem stimmel
- Gyenge a BIOS eleme.
- Valami HW hiba.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Senki sem tudja a választ a kérdésemre? Lehet h melegedési probléma, mert nem szellõzik a portól rendesen és azt akarja h állítsak ott?

rob: kösz a hsz-ed, amúgy nem gondoltam vna erre, bár lehet h nem ez a megoldás, de az tuti h a takarítás ráfér már a gépemre h ne melegedjen... :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nah, ilyenem van:
link
alapfeszen, gyári hûtõvel. ha jön a vizhûtõblok (a régi x800-asra való volt, azt eladtam) akkor megy a feszültségemelés :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Ma mar PGP-nel a 4096 bites kulcs is megengedett, de ezek a kulcsok nem keverendok ossze a 128, 256 bites kulcsokkal. Ugyanis teljesen mas algoritmust hasznalnak, azaz egyaltalan nem biztos, hogy mas algoritmus eseten a nagyob kulcs biztonsagosabb!!!. A PGP peldalul hasznal egy rovid es egy hosszu kulcsot is. Mas a ket kulcs szerepe.

Nem minden algoritmusnal parameterezheto a kulcs merete. A fentebb emlitett DES algoritmus pl fixen 56 bites kulccsal dolgozik (ha jol emlekszem). Hat ez ma mar tenyleg nem nagy vedelem, ezert hasznalnak helyette pl 3DES-t.

Nem is keverem a kettõt, mivel én nem a PGP-rõl beszélek...
Másrészt azt sem írtam, hogy mindegyik paraméterezhetõ, én az általunk használtról beszéltem.

A DES-III-at pedig már 22.5 óra alatt törték 99-ben!
Az 56 bit meg nem olyan kevés azért, nem önmagában ezen múlik. Az RC5 56 bit kulcsos törés-projektje több, mint 200 napig futott, igaz 97-ben. A lényeg, hogy a DES-sel nem az volt a gond, hogy 56 bitet használt, hanem, hogy gyenge az algoritmus...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Mivel a konzolgyártók magát a konzolt veszteséggel árulják és a játékeladásból élnek ez kicsit hihetetlen. ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

http://prohardver.hu...mod=10&id=18944

Nem értem mibõl gondolja bárki, hogy amit ember titkosít/kitalál, akármi, azt ember nem tudja feltörni/kicselezni, akármi.

Jut eszembe, a Play Station-t evekkel ezelott meggyanusitottak, hogy szandekosan szivarogtatott ki olyan infokat, ami a keszulek feltoresehez kellett. Igy mindeki PS-t vett es nem Nintendot, mert egyszeruen lehetett masolt jatekokat is futtatni rajta...

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

Mindenesetre ki is mondja, hogy mi nem használhatunk nagyobb "titkosítást", mint 128? Spec a mi cégünk is nagyobbat használ a banki rendszereknél, illetve paraméterezhetõ, akár használhatnánk 2048 hosszút is, csak erõsebb gépek kellenek..

Ma mar PGP-nel a 4096 bites kulcs is megengedett, de ezek a kulcsok nem keverendok ossze a 128, 256 bites kulcsokkal. Ugyanis teljesen mas algoritmust hasznalnak, azaz egyaltalan nem biztos, hogy mas algoritmus eseten a nagyob kulcs biztonsagosabb!!!. A PGP peldalul hasznal egy rovid es egy hosszu kulcsot is. Mas a ket kulcs szerepe.

Nem minden algoritmusnal parameterezheto a kulcs merete. A fentebb emlitett DES algoritmus pl fixen 56 bites kulccsal dolgozik (ha jol emlekszem). Hat ez ma mar tenyleg nem nagy vedelem, ezert hasznalnak helyette pl 3DES-t.