Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2006. június 02. - 09:19
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2006. június 02. - 08:25
Giannitól jó venni, mert olcsó. Hátrány, hogy max 1 év garit ad, arra is, amire a bolt 3-at, plusz nincs papír, garis ügyintézés csak rajta keresztül mûxik. Le kell szögezni nagyon korrekt csóka! Ha hosszabb idõre veszel gépet, mindenképpen jó, ha olcsóbban jutsz hozzá. Ha viszont félévente-évente cseréled a konfigot, akkor eladásnál nagy hátrány lesz a gari hiánya.
Amúgy a 3700+ Aqua-ban 47. http://www.aqua.hu
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. június 02. - 01:20
linkLink ehhez az olcsobb temahoz? Van valami honlap ahol meg tudom nezni ezt a 7300-ast mas kartyakhoz kepest? Vagy nezelodjek a tomshardware.com-on? Nagyon kiestem en ebbol, ugy tunik. Hja, a videokartyanal is szempont, hogy a hutese ne akarjon hangos lenni mert utok am de hirtelen. Anno az FX-ek hutese valami embertelen hangos volt.
link2
link3
amint látszik, a giga és az albatron is passziv. annál nincs csendesebb
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. június 02. - 00:00
gianninál 45k a sandiego 1 év garival
via chipset rulez, akinek volt tudja. (pölö énis) inkább a microatx lap a gáz, mivel az kisebb, nehezebb elférni rajta, de ha nem b*szogatja az emberfia, az se baj. (csak legyen a házban csavarhely neki)
al01: ha 939-es procit veszel, vegyél pci-e lapot, amibe beleteszel egy sima pci-e 6600-ast, vagy még jobb egy uj 7300gt-t. (bruttó 15) és mivel már a jorus féle alienccomputeres linkhez képest is spóroltam neked egy tizest, igy bele fog férni nyugi. kb 3* lesz gyorsabb a vga, plusz menni fognak a dx9 játékok is.
bruce: jó a második konfig csak nem 9600pro-val 6600gt kellene helyette és tökéletes lenne. (kb plusz 10k)
Let the people speak
Írta 2006. június 01. - 20:54
via chipset rulez, akinek volt tudja. (pölö énis) inkább a microatx lap a gáz, mivel az kisebb, nehezebb elférni rajta, de ha nem b*szogatja az emberfia, az se baj. (csak legyen a házban csavarhely neki)
al01: ha 939-es procit veszel, vegyél pci-e lapot, amibe beleteszel egy sima pci-e 6600-ast, vagy még jobb egy uj 7300gt-t. (bruttó 15) és mivel már a jorus féle alienccomputeres linkhez képest is spóroltam neked egy tizest, igy bele fog férni nyugi. kb 3* lesz gyorsabb a vga, plusz menni fognak a dx9 játékok is.
bruce: jó a második konfig csak nem 9600pro-val 6600gt kellene helyette és tökéletes lenne. (kb plusz 10k)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. június 01. - 20:46
Egyebkent ha nem akarsz rajta komoly FPS, stb. jatekokat tolni, akkor evekig eleg lesz a konfig. Tudom mit beszelek mert az anno csucs 2Ghz-es P4-em azota is kiszolgal es azert egy NFSU aktualis is elfutkarozik rajta, csak nem max felbontasban es butitott grafikaval (egyebkent ez az ami konkretan a kutyamat sem erdekli, szaguldasz, biztos nem azt nezed, hogy milyen frankon van kidolgozva minden...). Szoval jo az. Egy jotanacs, ha van a kozelben valami kicsit dragabb, de jobb, akkor azt erdemes megnezni. Ugy ertem ha ez 115e es van valami 125-130-ert akkor azt is beirhatod ide, megszakertjuk jol. Tudom, az megint egy kis plusz love, de jo esetben 4 evre veszel gepet es innen nezve talan mar megeri most egy picit dobni ra, mint folyamatosan epiteni utana. Mint a bico, egyben olcsobb ha "noname" es nem egy specialized kell.
Köszi a véleményt Jorus!
Nem is annyira 'kicsivel' több: nettó 85 (bruttó 110).
Ennyi pénzért ez jó, vagy tudtok olyan helyet, ahol az adott vashoz hozzá lehet jutni olcsóbban? (nem a józsefvárosira gondolok )
Eddig ez a konfig tûnik a best-buy-nak.
Let the people speak
Írta 2006. június 01. - 20:08
Nem is annyira 'kicsivel' több: nettó 85 (bruttó 110).Szal 2-es egyértelmûen. Mennyivel több?
Ennyi pénzért ez jó, vagy tudtok olyan helyet, ahol az adott vashoz hozzá lehet jutni olcsóbban? (nem a józsefvárosira gondolok )
Eddig ez a konfig tûnik a best-buy-nak.
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. június 01. - 18:22
A Cerkás konfigban jó a lap, a procit meg max cseréled, de szentem az vigyorogva elég lesz neked. s775 még marad egy ideig, Samsung vinyó jó. VGA-k ugyanazok, többi meg noname zúzalék, amibõl a tápot meg a házat érdemes helybõl használhatóra cserélni.
Szal 2-es egyértelmûen. Mennyivel több?
1)Sulinetes téma:
2)pl ilyen élienkompjús konfig:
3)vagy valami saját:
Melyiket érdemes választani?
Írta 2006. június 01. - 14:46
"Kilenc processzor vizsgáltunk meg, így a cikk végén értékelni kéne õket. Mindegyik CPU rendkívül erõs. Ugyan a 3000+ alap órajelen nem brillírozik, de vállalkozó kedvûek számára ott a túlhajtás lehetõsége, amivel akár 40-50% plusz teljesítmény is kihozható belõle! Így máris más szemmel kell ránézni!
A 3200+ és 3500+ már egy (két) lépéssel magasabb kategória. Itt már alapórajelen sem lehetnek gondok, de a túlhajtás itt is komoly szerepet kaphat.
3700+ és 4000+ tesztjeink nagy nyertesei, és nyugodt szívvel ajánlhatjuk ezeket a CPU-kat bárkinek, mivel az 1MB L2 cache hatására megtáltosodik az egymagos Athlon64.
Legkisebb X2-ként a 3800+ járt nálunk, ami teljesítményileg egy nagy talány. Idõnként képes kiemelkedõt alkotni, néha azonban csúfosan visszaesik. Azonban ahogy szépen nyugodtan jönnek ki a párhuzamosított programok, és támogatják a 2. mag használatát, valamint megy le az ára, érdemes lehet régebbi processzorunkat egy ilyenre cserélni.
Az AMD csúcs CPU-i, a 4200+, 4400+ valamint a 4600+ azoknak ajánlott, akik hajlandóak megfizetni a jóval 100e forint feletti bruttó, kiskereskedelmi árat. Cserébe viszont olyan teljesítményt kapnak, amire egy rossz szavuk sem lehet. "
Hja, nem problemazok, mivel nem jatszom, igy eszem agaban sincs lecserelni a GF4 TI200-at, amig ki nem leheli a lelket. Vinyo ugyben sincs gondom, bar csak ata, de azert ket gyors jatekos van a gepben (160Gb + 80Gb). Szoval nekem csak procit + alaplapot + memoriat kell vennem. 55 + ~20 + ~20. A regi lap + proci + 512ddr (266) elmegy 15-be es 80-bol meg is van a kis zsivany. Oszt jo van.
Let the people speak
Írta 2006. június 01. - 14:41
Én ~80ért keresek gépet, aztán kérdeznélek hozzáértõket:
1)Sulinetes téma:
AMD Athlon64 3000+ processzor, VIA K8M800 chipset, P4 mATX alaplap, 512MB DDR/400MHz memória, 160GB SATA merevlemez, Dual DVD író, Radeon 9600PRO (256MB) videókártya, fekete/ezüst ház, billentyûzet, optikai egér, hangszóró, Linux, 2év garancia ebbõl 1 év helyszíni.
2)pl ilyen élienkompjús konfig:
Processzor Intel Celeron D 346 3.06GHz S775 64-Bit
Hûtõventillátor Thermaltake TR2-M13 SE
Alaplap ASUS P5P800 SE (i865PE) /3 év garancia/
Memória 512MB DDR 400MHz PQI /3 év garancia/
Merevlemez 80GB Samsung 7200rpm 8MB Cache /3 év garancia/
Videokártya GigaByte Radeon 9600 Pro 128MB TV-Out /3 év garancia/
CD/DVD LG 52/32/52/16 CD-RW+DVD Combo
Floppymeghajtó NEC 1.44MB
Hangkártya integrált 5.1ch Audio
Ház + táp Deer PC115 Midi ATX 350W
Billentyûzet + Egér "Kolink KB24A33H HU PS/2 multimédiás billentyûzet + optikai egér"
(e mondjuk kicsit többé...)
3)vagy valami saját:
Cerka D 2.8 (~16e br)
alaplap ~15
Samsung 80GB SataII ~13
512 mem ~10
Videó kari ~20
DVD RW (ami ír dvd-t az cd-t is?) ~10
+ház...
(nyugodtan szóljatok bele! sõt! kérném is!)
ez is ~80
Elég 40GB vinyó is, de legyen gyors.
Melyiket érdemes választani?
Írta 2006. június 01. - 14:40
Igen, jó választásnak tûnik.
Let the people speak
Írta 2006. június 01. - 14:27
Írta 2006. június 01. - 14:24
AMD Athlon 64 3700+ S939 BOX (San Diego)
Venice 512k-s L2 cache-sel rendelkezik, a Sandy 1024k-val, a szorzók ugyanazok (11x, 12x).
Let the people speak
Írta 2006. június 01. - 12:29
Intel Celeron 2,8 GHz vs. Intel Celeron D 2,8 Ghz
http://hwt.hu/cikkek.php?id=96
Írta 2006. június 01. - 12:05
Írta 2006. június 01. - 11:26
Let the people speak
Írta 2006. június 01. - 11:21
sziasztok kéne egy kis help....
tetszõleges formátumú videot átlehet-e (és ha igen mivel és how ?) tömöríteni kisebb mértetre?
Pl van egy ilyen
Super Video Converter is a powerful and easy to use video tool to
CONVERT and JOIN AVI MPEG WMV/ASF VCD DVD video files. Main
features include: Convert Video to AVI(DivX,Xvid...); Convert Video
to MPEG-1/MPEG-2; Convert Video to WMV/ASF; Convert Video to
VCD/SVCD/DVD compliant files; Join video files to a large one (even
different formats); Converting video files from one format to
another.all media formats to DivX (MPEG4) and AVI,PAL-to-NTSC
conversion and vice versa are also included, You can change the
codec/System type between them including PAL<=> NTSC, Divx <==>
cinpeak,as well as support for streaming media (WMV/ASF). An easy-
to-use interface allows you to enjoy working with video files
without frequently consulting reference materials.
A multimedias tartalom szerkesztesehez meg ajanlom a
mACSman & Clipper *Hollywood* movie`s fórumat
http://www.bennydog.com
vagy itt az aljan
http://forum.digital...hive/index.php/
Írta 2006. június 01. - 11:14
Írta 2006. június 01. - 11:12
Sok. Aliencomputersnél a 3700+ (Sandy) dobozos kerül 55-be.
Let the people speak
Írta 2006. június 01. - 10:49