Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Video konvertáló freeware progiból melyik az ami mûködik is?
Xvid-bõl szeretnék DVD-t csinálni, töltöttem le vagy 5 féle progit, de egyik sem csinálta meg. A Nero meg szintén nem konvertálja át :(

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ez alapján köbö megérted:

http://babelfish.alt...th_Netscape_7.1

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
vki megtudna mondani, hogyan lehet megtanitani a thunderbird-ot a hires spam vedelmere?
mert az utobbi idoben kapok annyi spamot, mint az allat.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Reg nem nevettem ilyen jot :)
Bar lehet hogy inkabb sirnom kene :\
Alapjaban azert erdemes adni a tapasztalatokra es ugy megvalasztani a boltot ahol vasarolsz. De a legjobb mindent es mindenkit fenntartasokkal kezelni....
Nem uldoznek aaahh.. ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Kb. ez az egyetlen eshetõség arra, hogy kicseréljék az egeret ! :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Mi az hogy erdekes? Egy ev gari kell hogy legyen ra. Blokkot / garancialevelet elrakom, es ha elromlik, akkor valamelyik eladot felakasztom a zsinorral, utana szerintem kezsegesen csereli az eletben maradt szemelyzet :D :D

Odairtam a monitor tipusat, es amugyis egy DVI -s tft joval dragabb mint az analog ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
fel se merült bennem, hogy olyan szutyok tft-t veszel, ami nem dvi-s :D
mistralnak érdekes a garanciális háttere, szóval egeret máshol vedd meg, ha egy jó tanácsot elfogadsz tõlem :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A Mistralban egesz jo aron van, es van raktaron mindketto a Vaci uti uzletukben. Kiraly, akkor holnap megveszem ezeket is :)

Jut eszembe, mit farasztottatok a Dual DVI -s kartyakkal, mikor a monitor nem is DVI -s? :) Vazze :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Nah, vegre megrendeltem a gepet, de nem volt MX518 -as eger + Qpad a nagykerben, ugyhogy azt valahol mashol kell vennem.

Tud valaki olyan helyet ahol mindketto kaphato es lehetoleg olcso is?

mistral? bár ott csak egérpadot vennék :D amugymeg www.kiskerarak.hu vagy www.depo.hu

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nah, vegre megrendeltem a gepet, de nem volt MX518 -as eger + Qpad a nagykerben, ugyhogy azt valahol mashol kell vennem.

Tud valaki olyan helyet ahol mindketto kaphato es lehetoleg olcso is?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

ad-aware se, spybot s&d, e-trust pest patrol, bps spyware and adware remover, webroot spysweeper

Köszi, az ad-aware rögtön kiütötte õket:D tök fura,gyors lett a gép...:)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

köszönöm szike81!
ez kimerítõ válasz volt ;)
de a portot hol állítsam be a tûzfalon? mert annál a natos résznél csak vmi private meg public port van, dcn meg a tcp és udp mellett vanna ilyen számocskák...

Te most szeirntem a router tûzfalról beszéltél (alapértelmezés szerint nem kell állítanod semmit rajta).
A tûzfal alatt a Windows alatt használt tûzfalat értsd. Pl ha Win tûzfalad van, akkor a Vezérlõpult - Windows Tûzfal-ra klikkelsz és ott be tudod állítani a tulajdonságoknál hogy kivételek, meg a port.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
köszönöm szike81!
ez kimerítõ válasz volt ;)
de a portot hol állítsam be a tûzfalon? mert annál a natos résznél csak vmi private meg public port van, dcn meg a tcp és udp mellett vanna ilyen számocskák...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
ad-aware se, spybot s&d, e-trust pest patrol, bps spyware and adware remover, webroot spysweeper

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Sziasztok! nem tud vki egy jó adware/spyware gyilkost? hiába túrom a registryt, egy mindig bent marad,ami aztán hozza megint magával a többit...

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

öö köszi :D

vmi smc 7004vbr nevü akármi, kinézetre ilyen egyszerûbb dolognak tûnik...

mondjuk félig kínai amit írtatok, de azért megpróbálkozom vele, csak nem olyan bonyolult :P ;)

Akkor az IE-be írd be hogy 192.168.2.1 ez a router címe és bejön a webes config. A jelszó alapértelmezéskén "smcadmin". ha beléptél akkor ott NAT - VIRTUAL SERVER
Na ott a 192.168.2. helyre azt kell beírni amit a Win-nek beállítottál (start - futtatás - cmd - ipconfig) A beállítást a hálózati kapcsolatok tulajdonságainál és azon belül a TCP alternatív konfignál tudod megtenni.
pl.: IP cím : 192.168.2.100
Alhálózati maszk : 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.2.1

A portot bepötyögöd és beállítod a lenyíló ablakban hogy BOTH , valamint pipa az Enable-be.
Végül Apply.

A DC-ben:
A kapcsolat beállításoknál ugyanezeket kell megadni, csak az IP-hez azt írd be amit www.whatismyip.com kiír.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
öö köszi :D

vmi smc 7004vbr nevü akármi, kinézetre ilyen egyszerûbb dolognak tûnik...

mondjuk félig kínai amit írtatok, de azért megpróbálkozom vele, csak nem olyan bonyolult :P ;)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
port forward szokott lenni a routerezés nagy titka

meg kell adnod a port-ot, vagy port tartományt, külsõ ip, belsõ ip (lehetõleg fix)
azt, hogy tcp/udp, és hogy melyik belsõ hálózaton levõ gépre továbbítsa
a kéréseket (jobb routerekben azt is, hogy melyik portra).

in port: 4444 (tartomány 4444-4444), tcp+udp (both)

fél perc google

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

valaki nem tud segíteni abban, hogy mit kéne beállítani és hol, hogy rúterrel is mûködjön a dc?

Attól függ milyen router, explorerben megnyitod a beállításokat és megadod melyik IP címû gép melyik protját forwardolja és menni fog.

Port akárnmi 0-65535 között de ajánlom az 1100 fölötti számokat.
Legyen megadva hogy a TCP és UDP is menjen.
A géped IP - je pedig legyen fix.
És win tûzfal / egyéb tûzfalon engedélyezni kell a DC-t, valamint a portot.

Amúgy http://www.portforward.com/

Végül meg kell adni a DC-nek az external IP -t (pl.: www.whatismyip.com) és a portot amit forwardoltál.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
valaki nem tud segíteni abban, hogy mit kéne beállítani és hol, hogy rúterrel is mûködjön a dc?