Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Köszönöm a segítségetek!

Akkor újraalapozom a koncepciómat (huh).

A processzor legyen egy
P4es 3ghz-es (pl: Intel P4 3.0 GHz (S478) FSB 800MHz, 1MB L2 cache OEM /Hyper-Threading/ 23 610 Ft).
Ehhez milyen szuper integrált (vagyis van benne vga is) sata 2-es alaplapot ajánlotok? Az ufós árlistában ilyen foglalattal csak 400mhz-es dual ddr-esek vannak, elég annyi, vagy érezhetõ a különbség az 533mhz és e (400mhz) között?

A midi ház az, ami kisebb és nehezen pakolok benne?

Most akkor minek linkeltem neked???
Minek sata2? Gyorsabban olvvas 1 rohadt vinyó is mint 60 mega???
A midi ház az átlagos méretû.

Asrock k8nf4gsata2 + Sempron 2800+/3100+ +Arctic Cooling Alpine vagy Glacialtech igloo 7300Light hûtõ 1 giga 400as rammal; vagy 1 giga 500as rammal.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
bruce: próba erejére elkezdheted bios-ban huzni az fsb-t. elõször csak kicsit.
a ramok birni fogják, ha most 275-ön mennek, mert 333-masok vagy 400-asok szerintem, tehát egy ideig (4:3 ramosztó mellett nagyjából 125-ös fsb-ig) nem kell, hogy gáz legyen velük.
25% overclock (fsb 100->125) pedig gyári hûtéssel kivitelezhetõ.
ez a véleményem :)
az idõzítések ugy mennek, ahogy tam is leirja: a bios belövi ahhoz, amit adott órajelen mind a két modul tud. jelen esetben ez 2.5-2-2-6, mert nem a gyári értéken (ami ugye vagy 333 vagy 400) hanem alatta hajtod õket, és minél alacsonyabb a mem. órajel, annál alacsonyabb idõzítéseket tud.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az everest homerojet fenntartasokkal kell kezelni, ezt mar megtanultam. [gyk szart se er]

a ketfele idozitest meg ha auto-n van, akkor ugyis lehuzza a bios a lassabbhoz, vagy manual kell utanna allitani. na ez nem megy nekem, mert ha leveszem a gyorsabbat a lassabb orajelere, akkor fagy a gep. de ugy rendesen, hogy cmos clear kelljen neki. finiiiii. i <3 gigabyte

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Rob, kedvet csináltál nekem ahhoz, hogy egy másik szálon is elkezdjek kérdezõsködni :)

Teszteltem a gépet és 1426 (szintén királynõ) jött ki egy Celeron 2400assal (24×100) (overlock 3% - default), MSI 865PE Neo2-es alaplappal (cpu fsb 103mhz, memóriabusz 137,4mhz, dram:fsb 4:3). Ezen hûtõcsere nélkül lehetne javítani? :P (ja, és dual ddr275 2.5-2-2-6)
(igyekeztem minden ehhez szükség adatot leírni, lehet nem sikerült... :S)

Meg most jöttem rá, hogy 2db 256mb-os mem kártya van benne, mindkettõ 200mhz-et tud (asszem), de más idõzítéssel mennek: 3.0-3-3-8 ill 2.5-3-3-8 Ez nem "gáz"?

Ja, és az alaplapom melegebb mint bármi más, 46 celziusz.. Doktor urak, ez még normális? :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Tippet kértek - adtam. Ennyi.
Ingyenes és nyílt forráskódú szoftvereket használok - kivétel a levelezõ/tûzfal/vírusirtó.
"In idem flumen bis non descendimus"

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Ne is, de aze gondolkodni lehetne mielott a 120milliomodik program utan felteszi az ember a 120millio egyediket hogy megoldja vele azt ami mar regen bele lett epitve az os-be :)
A nettol tok elkenyelmesedik az ember, lassan mar a kavejat is igy fogja "letolteni" mindenki.
Mz/x jelentkezz.....
...kuldd fenypost :D

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Magyar fejlesztésû program, plusz kurvajó: tényleg nem ér meg ~7000 forintot?
Nem a marketinget nyomnám, hanem hogy ne az elsõ gondolatod legyen, hogy "lewarezolod".;)
pisssz

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Na az adatvedelemre (pl konyvtartitkositasra) hasznalj valami progit (mar irtak itt parat korabban)
Ha pedig attol felsz hogy esetleg tonkretennek a geped bizonyos fileok letorlesevel vagy nemkivanatos programok telepitesevel (sajnos a fergek virusok megkerulhetik a windows-t ettol meg, max letilthatod masok szamara a bongeszest es vagy a networkot es meg van oldva :) ) akkor erdemes a gpedit.msc parancs (futtatas vagy parancssor) begepelesevel behozni a policy editort es beallitani amit szeretnel. De ezzel ovatosan, mert konnyen magadat is kitilthatod a geprol ha nem figyelsz.
pl user config / admint templates / systemben vannak nyalanksagok :P

Zorg milyen kitartoan nyomja a marketinget :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Ok akkor Sata 1est fogok venni.Még 1 kérdés felmerült de ez már windows al kapcsolatos.Viszem a koliba a gépet.Nem szeretném hogyha bárki bármit is letörölne vagy programokat telepítene rá rajtam kívül.Biztosnágos helyen lesz de azért ha odaengedek valakit szeretném biztonságban tudni.Se a korlátozott fiók se a Vendég fiók nem nyújtja ezeket a tulajdonságokat alapból.Hogy tudnám ezeket megcsinálni a gépen?Még 1x:fájlokat csak az én fiókomból törölhessek és programokat is csak tõlem lehessen telepíteni ill törölni

kösz

Ezt nézd meg (van egy nagyon egyszerû free változat is) és ha TÉNYLEG biztonságban alkarod tudni a dolgaid ne sajnáld rá a 29 eurót:
http://www.eagleeyeos.com

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Így elsõ ránézésre kb 20%al gyorsabb gép
NO OFF,USE SEARCH

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Ahh rob, összezavarsz :D
Budget-pc ide vagy oda, a lényeg, hogy az adott keret minél okosabb legyen, keresem a 'best buy'-t.

Szerinted ez a konfig erõsebb, mint az elõzõ P4es?
AMD Athlon 64 3800+ S939 (Venice) OEM 21 200 Ft 25 440 Ft
Asus A8N-VM (S939-GeForce 6100-Dual DDR 400-integrált VGA+PCI Express-2 SATA II) /3 év Garancia/ 14 275 Ft 17 130 Ft
DDR 512MB 433MHz KINGMAX Super RAM (3 év garancia) 10 575 Ft 12 690 Ft

Csak mert árban ~ugyanott vagyok.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Ok akkor Sata 1est fogok venni.Még 1 kérdés felmerült de ez már windows al kapcsolatos.Viszem a koliba a gépet.Nem szeretném hogyha bárki bármit is letörölne vagy programokat telepítene rá rajtam kívül.Biztosnágos helyen lesz de azért ha odaengedek valakit szeretném biztonságban tudni.Se a korlátozott fiók se a Vendég fiók nem nyújtja ezeket a tulajdonságokat alapból.Hogy tudnám ezeket megcsinálni a gépen?Még 1x:fájlokat csak az én fiókomból törölhessek és programokat is csak tõlem lehessen telepíteni ill törölni

kösz
NO OFF,USE SEARCH

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
bruce:
ennyit arról, hogy mennyit számít a valós órajel:
Feltöltött kép
bár nem tudom mit akarsz pontosan futtatni, de ha ennyire kell a számítási teljesítmény, talán nem budget-pc-t kellene építeni... :confused:
oem procira pedig igen, külön kell hûtõt venni.

szerk: sata2 témában a via chipsetes lapok például nem kezelik sehogy sem a sata2 winchestereket.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Az Intel a tovabbiakban nem fog OEM procikat arulni ugy hallottam csak dobozost. De lehet ez csak az ujakra vonatkozik.
Az OEM hez nem jar huto igy van. Kiveve ha megis adnak :P
Az AMD kurva jo de a CORE 2-esek megjobbak :D

F1:
A SATA 2 -es vinyokat szerintem minden tovabbi nelkul uzemeltetheted korabbi SATA1 vezerlos gepekben. Az ujabb cuccok altalaban visszafele kompatibilisek, lehet hogy software-esen kapcsolni kell valamit a vinyon, de az is lehet hogy vezerloszinten le van kezelve. Mivel ez nem hivatalos forrasbol van nezz utana kerlek, ne hogy en legyek a ludas ha valami nem mukodik megsem.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
AMDben azért nem gondolkodom, mert egy 'tudós' azt mondta nekem, hogy nekem fontos a 'brute force', vagyis hogy milyen órajelen megy.

s775-re meg felesleges áldozni, ha celeront teszel bele a végén.

A legújabb koncepcióm szerint nem celeron lenne benne, hanem:
Intel P4 541 3.2 GHz (S775) FSB 800MHz, 1MB L2 cache /64 bit/ OEM 23 800 Ft 28 560 Ft
Asus P5RD2-VM (S775-ATI Xpress 200-DDR2 667-integrált Radeon X300+PCI Express-4 SATA II) /3 év Garancia/ 14 475 Ft 17 370 Ft
DDR2 512MB 667MHz KINGMAX Mars (3 év garancia) 9 200 Ft 11 040 Ft
Seagate Barracuda 7200.9 160GB 7200rpm 8MB Cache (ATA-100) /3 év garancia/ 13 400 Ft 16 080 Ft
DEER PC143 Midi ATX 350W 8 000 Ft 9 600 Ft
DVD±RW Pioneer DVR-111D (fekete) OEM +R/+RW/DL 16x/8x/8x, -R/-RW/DL 16x/6x/8x 7 250 Ft 8 700 Ft
És ez így ~91E huf.

Várom és köszönöm a véleményeitek továbbra is!

(Ha OEM egy proci, akkor külön kell rá hûtõt venni?)

Most látom, hogy itt még DDR2 mem-es alaplap van.... helyette esetleg ez:
Asus P5GV-MX (S775-i915GV-Dual DDR400-integrált VGA+PCI Express-4 SATA) /3 év Garancia/ 17 300 Ft 20 760 Ft
vagy esetleg valami más?
(~20e körül, SATA2, RAID, DDR és integrált vga tudással mi létezik?)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sztem a sata2 az nem jo neked. de en nem vagyok tudos
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Hello!

1 gyors kérdés.Winyót akarok venni.Mi a különbség a SATA 1 és 2 között?Nekem ASUS K8N alaplapom van amin SATA 1 van.Csakmert nehogy rámsózzanak egy SATA 2est és aztán ne mûködjön...
NO OFF,USE SEARCH

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Táp legyen jó nagy

hülyeség.
táp legyen olyan, hogy a 12v ágon legyen megfelelõ teljesítménye. (bruce eddig felsorolt konfigjaihoz legalább 10+13A) és tudja az atx2.0 specifikációt, legyen pci-e és s-ata csatlakozója.
nekem egy 400-as enermax liberty viszi a konfigot.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A processzor legyen egy
P4es 3ghz-es (pl: Intel P4 3.0 GHz (S478) FSB 800MHz, 1MB L2 cache OEM /Hyper-Threading/ 23 610 Ft).
Ehhez milyen szuper integrált (vagyis van benne vga is) sata 2-es alaplapot ajánlotok? Az ufós árlistában ilyen foglalattal csak 400mhz-es dual ddr-esek vannak, elég annyi, vagy érezhetõ a különbség az 533mhz és e (400mhz) között?

pár alap dolgot nem árt tudni.
mint például azt, hogy a kinézett p4 prescott s478 foglalata ddr1 rammal, az elõzõ cerka s775 foglalata ddr2 ramokkal kompatibilis.
a ddr1 ramok 400-ig vannak (általános a 400, tuning minden ami felette van)a ddr2 ramok pedig általában 533-tól indulnak, 667 most egész elérhetõ áron kapható, 800 az már tuning, de vannak 1000-resek is (1066)
alapon amd mellett a ddr1 400mhz 2.5-3-3-6 idõzitéssel jobb eredményt hoz a ddr2 667mhz 4-4-4-14 ramoknál. épp ezért bizton állítom, hogy bármilyen gép 533ddr2-vel csak lassabb, mint ugyanaz a proci (más foglalatban) ddr1 400-as rammal.

én még mindig azt mondom, hogy amd-s gépet vegyél.
s478 mellé nem lesz pci-e lap szerintem, csak agp.
s775-re meg felesleges áldozni, ha celeront teszel bele a végén.
sata2 nem nagy cucc, a legtöbb vinyó képtelen produkálni a sata2 specifikációit. (azaz még nem láttam oylat, ami 300-al másol, vagy legalább 150-nel...)

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Köszönöm a segítségetek!

Akkor újraalapozom a koncepciómat (huh).

A processzor legyen egy

A midi ház az, ami kisebb és nehezen pakolok benne?

Táp legyen jó nagy, alaplap ami tetszik. Mondjuk Asus vagy Asrock. Csak nem érdemes integrált kártyában gondolkozni. Grafikához kell. Már nem olyan sokért lehet kapni egész normálisakat.
A progiban nem fogod észlelni a különbséget, hogy milyen mem van benne és az 533/400 között sem fogsz sok javulást tapasztalni. De ha van pénz dögivel...

Amúgy már alakul.