Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

...de mint írtam az Asus kuckók remekül szellõznek és jó a tápjuk; ennyiért jó vételek, prohardver.hu-n _olvasd el_ a teszjüket!
http://prohardver.hu...?mod=20&id=1204

Ezt a cikket en is megtalaltam mar , es nagyon tetszenek is. De nem tudjatok hol lehetne megnezni az Asus "nem egyszerubb" hazait ill. ahol kaphatok is itthon. Es miaz a jo tap ami benne van tipusra?? Szamomra a chieftek valt be. (eddig ;P)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
htt 3*
ddr333
fsb250

ennek minden e6 venice mellett mennie kellene.
alapfeszen.
igy a proci 3200+ esetén 2500mhz, 3000+ esetén 2250mhz-en megy, a ram pedig 208mhz-en. (azt még a legantituningosabb ramok is tudják)

csatolok egy progit, amibe beirod az fsb-t, majd a szorzót utána mega ddr osztót, és kiszámolja, mennyin megy majd a ram és a proci.

szerk: csatolnék, de valami miatt nem engedi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
bocs a második postért, de sok sok konfigot végignnéztünk már, tudjuk hogy nem kevés a változo a dologban.
a táp elég teljesitményû, a ramoknál az idõzitésektõl kezdve a feszültségen át a httn keresztül a membusz valodi orajelén át mindennel varjáltunk.
a vidkari 7600gt. a hûtést zalmanok és egy scythe ninja végzi.
a proci venice magos, dh-e6os steppinggel gyárilag - a64 3200
kapott plusz feszt is meg nem is

alapban a gép megy de egy 3d mark cpu teszttõl lefagy, ujraindul

- van egy másik gép Soltek SL-K8T-939FL alappal, 3000res athlonnal, hynix ramokkal 6600gt vel de értékelhetõ eredmény ott sincs

(csak hobbink a számitástechnika - de azért elbütykölgetnénk néha)
nem lehet hogy vmit pl a biosban nem állitunk át?

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
sziasztok
elárulnátok a titkát a processzor ilyen mértékû huzásának?
geil ramokkal, asus a8n-sli lappal, venice 3200+ossal 2200ig stabil feszemelés nélkül - 2600on is volt már de ott instabil és aram vissza volt fogva, igy 435 mhz-n ment

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Felnõtt emberhez hozzá tartozik, hogy ha valamit olvas, akkor el tudja dönteni mi a jó.

Pl.: táp legyen nagy, nem írom le többször. Nem hülyeség, mind gyakorlati, mind elméleti megfontolásból hasznos, ha túl van picit méretezve.

Procit húzni pedig nem érdemes. Vegyél normálisat, ami kell az adott feladatra, aztán ennyi.

A vinya pedig aligha gyorsít olyan sokat, mert pörögni nem fog gyorsabban, továbbá általában a procira kell várni legtöbb esetben. Ha olyan gyorsat akarsz, akkor felejtsd el a sata meg pata csatikat.

És mégegyszer, minden komolyabb számoláshoz (gondolok itt a klaszterezésre is) az AMD procok elõnyösebbek. Tudom, teszteltem nem hétköznapi gépeket is, és néha komolyan nem értem mit regélnek itt a fórumozók.

Nem írsz hülyeséget, csak nem jól foglamazol.
Jó táp kell, de nem gagyi 600W-os, hanem normális minõségû. Egy nomrális 350-es 400as tápot nem tudsz megfogni már. A megfelelõ ágakon adja le, jó hatásfokkal adja le, jó legyen a kábelezése és halk legyen. 20+4es legyen az atx, ha belefér legyen rajta eps csati is, legyne rajta lehetõleg 2 sata is meg pcie csati is. Nem a gagyi wattokra kell menni, ez olyan mint hangfalaknál a PMPO meg a szinuszos...

Procituning nem feltétlen igaz, elõzõ hszben linkeltem, ha veszel olyan procikat, egészségedre, gondolom olcsók is. Ugyananynit megy kb az A64 széria; annyit érdemes eldönteni hogy singel core vagy dual core, a modelsám egál!

Gyors vinyót raid nélkül nem lehet mûvelni...

Mellesleg még hogy kiket vegyél inkább hihetõbbnek... rob mint gemini és ue néven vagyokmegtalálható a HWSW-n és nem ma kezdtük... de pl hwswn-n meglesheted az aláírásom linkjét is hogy milyen vasat rakosgatok össze... ;)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
tamaska: jogos; hogy olvasható is legyen amire idézek kisebb betûvel szoktam írni, de most siettem, nem volt idõm/energiám; elnézést kérek!

burce: Mer tlinkelünk hogy olvasd el. Mondjuk, de te másfelé kacsingattál. Ilyenkor merül fel az emberben, hogy 'Akkor minek kérdi...' Erre mondtam.

SOHA NME ÍRTAM HOGY JÓÓÓ NAGY TÁP KELL BELE mert az faszság. JÓ MINÕSÉGÛ 12V-on terhelhetõ táp kell, egy normális 300as bõven elviszi a konfigot, az Asusokban lévõ 350esrõl pedig ahol linkeltem idéáztem is, hogy Dual core PentiumD-t és X1900XT-t elvitt szépen, úgyhogy a leendõ vasad vastagon elviszi. Más írta ezt. Nem a mennyiség ahnem a minõség a fontos tápból! Meg hogy halk legyen...

Memkártyáért nem morogtam csak javítottalak.

X2 3600is jó, de ahhoz legalább 667es memória kell; így árban nem leszel jobb mint 939+X23800+al. Sebességben nincs különbség, fejleszthetõségben sem, mert mire elavulnak úgyis DDR3lesz és lapcsere ígyis úgyis.

Azért nem 3800+-t tuningolnéák mert ugananynit mennek kb.
Saját procijaim:
http://mcpite.uw.hu/2800_2.jpg (3000+ Venice 1,8@2,6Ghz használtam mert még pici fesz kellett volna hogy felette is atomstabil legyen)
http://mcpite.uw.hu/.../2800_3200p.png (3200+ Venice 2,0@2,8Ghz használtam ott atomstabil volt)
http://mcpite.uw.hu/gepem/3000.jpg (3700+ San Diego, 2,2@2,8Ghz használtam ott atomstabil volt)

Ez remélem elég hogy elhidd.

Amit linkeltem ott uccsó 3 oldalban csináltam egy lapajánlót.
Amiket nézz meg az oldalukon:
Asus A8V-SE
Asus A8R MVP Deluxe
Abit K8N SLI (nemsli maitt, hanem mert olcsó és passzív)

Táp külön FSP/Chieftek az 'olcsó' és jó kategiróában 350-400W környékén nézz vmit; de mint írtam az Asus kockók remekül szellõznek és jó a tápjuk; ennyiért jó vételek, prohardver.hu-n _olvasd el_ a teszjüket!
http://prohardver.hu...?mod=20&id=1204

Olyan sata2es vinyót keress ami ÁTJUMPEROLHATÓ sata1-re!!!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van pc150 is, a 160 az az sk.gaming editionja a 150-esnek.
3 hónap ingyen belépés az sk.gaming honlapjára :)
mediamarktban 28k

amugy www.speedlink.de -> nézz szét.
5.1-re nem lesz szükséged, csében nem használható, tgil-nek van zalman.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Hehe, pont most vettem en is. Azaz igazsag nem kellett volna ilyen dragat ,de ugy gondoltam mivel meg sose volt normalis veszek valami jot. (Eredetileg csak mikrofont akartam :) ) Vegulis egy Sennheiser PC130 lett ami kifejezetten PC game ,zene meg ilyesmire valo. Egyoldali kabelezes jol testreszabhato a kockafejueknek is, szivacs nem nagy de nekem eleg, es integralt headset mikrofon. Mindez 8K-ert. De ilyen melyet meg sose hallottam ilyen pici cuccbol es a mikije is kiraly :)
Van meg a PC140 es a 160 -as modell is ami mar 30 K -t kozeliti asszem, de az lehet hogy mar beszelget is.....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem editelek mert szemet vagyok

kell nekem gamer fules. nem jo a kulon mikrofon, es nem jo a tul kicsi szivacs sem, mert elnyomja a fulemet.

mit ajanlotok?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Felnõtt emberhez hozzá tartozik, hogy ha valamit olvas, akkor el tudja dönteni mi a jó.

Procit húzni pedig nem érdemes. Vegyél normálisat, ami kell az adott feladatra, aztán ennyi.

ha ket ember ketfele dolgot mond, megis mi alapjan dontson? ;)

Procit huzni pedig szerintem erdemes. [mondom en, akinek alapon megy, de ez mas miatt van]

miert vegyek 3ghz procit, ha egy jol szitualt 2.7 is csuklobol tudja ugyanazt _mindenfele_mellekhatas_nelkul? felesleges penzkidobas.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Nemcsak a bizonyos userek, de a gyartok is probaljak elerni a hogy jol beidegzodjon az a sztereotipia mely szerint a nagyobb tap az jobb is. Az a baj hogy van mire epiteniuk, mert korabban ez igy volt. Ahogy jottek ki az ujabb nagyobb tapok egyre tobbet is tudtak (aktiv pfc, golyoscsapagy, minosegi kondik, jobb tulfeszvedelem, zarlatvedelem stb.) Mara ezek mar az olcsobb kategoriaban is benne vannak. Epp ezert sztem is az a jo megoldas ha egy picit de csak egy picit tulmeretezett tapot vesz az ember. Nem azt mondom hogy szamold ki hany wattot fog fogyasztani a geped, de nagyjabol ki lehet indulni a markans fogyasztok (cpu, vga, eszkozok szama) energiaigenyebol. Es jol fel kell tudni hasznalni masok es sajat markatapasztalatokat is.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Pl.: táp legyen nagy, nem írom le többször. Nem hülyeség, mind gyakorlati, mind elméleti megfontolásból hasznos, ha túl van picit méretezve.

ezért vesznek emberek 600w tápot egy olyan konfigba, amihez elég egy 350w táp is. (és még az is túl van méretezve)
van egykét kulcsszó, amihez szerintem értesz, csak nem veszed figyelembe.
az egyik a hatásfok.
a tápok hatásfoka széles skálán változik, a legjobbak a "80-asok klubbja"-ba tartoznak, azaz mindenféle teljesítményfelvétel mellett 80%-ál nagyobb hatásfokkal dolgoznak.
a rosszabbak nem tartoznak bele.
egy táp általában a legkisebb és a legnagyobb terhelések mellett teljesit a legrosszabban hatásfok szempontjából.
tehát egy 350w táp 50% terhelés mellett lehet, hogy csak a felvett áram 20%-át alakítja hõvé, de ugyanazon gépre kötött 650w táp már 30%-át.
szerinted akkor melyik a jobb? az, ami feleslegesen elmelegíti a felvett áramot, vagy az amelyik nem?
nem arról van szó, hogy nem kell túlméretezni. de nem kell mindenáron túlméretezni, hanem jól kell megválasztani a tápot, ami kiszolgálja a gépedet.

amugy az ilyen vélemények miatt vannak a thermaltake-nek 1200w-os tápjai.
persze a legkomolyabb konfig, ami most létezik, nem vesz fel 400w-ot sem folyamatos csúcsterhelésen. persze ezt tarkithatják akár 150% peak terhelések is a másodperc vagy töredéke idõtartamára, ezért kell túlméretezni. de akkor is még csak 600w-nál járunk.
mondom, nagyjából egy durván kortyoló intel 3.73gb extreme edition, meg két darab 7950gx2-rõl beszélek (az quad sli, mert egy 7950gx2 az két db 7900gt tulajdonképpen) megtámogatva 4 giga rammal meg két raptorral.
(ennél van gyorsabb proci, de az uj intelek nem esznek annyit)

bruce-nak bármit is vesz, elég lesz egy 350w táp. (mivel nem lesz 70-100w-ot benyelõ vga kártya)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Na vegre itt a lezerpc, illetve maj csak ~5 ev mulva :)
http://www.hwsw.hu/h...os_attores.html

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

A vinya pedig aligha gyorsít olyan sokat, mert pörögni nem fog gyorsabban, továbbá általában a procira kell várni legtöbb esetben. Ha olyan gyorsat akarsz, akkor felejtsd el a sata meg pata csatikat.

És mégegyszer, minden komolyabb számoláshoz (gondolok itt a klaszterezésre is) az AMD procok elõnyösebbek. Tudom, teszteltem nem hétköznapi gépeket is, és néha komolyan nem értem mit regélnek itt a fórumozók.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Pite:

Hogy reménytelen vagyok, nem igazán tudom, miért mondtad. Hogy sokat vacillálok az tuti, nem is szeretnek a boltosok, de ez meg nem is tartozik. De ha egybõl venném, amit ajánlotok, akkor sem lenne könnyû, egyszerû kérdéseknél is nagy ellentmondások vannak, pl táppal kapcs. rob megírja, hogy nem kell nagy táp, te viszont azt mondod, hogy jóó nagy táp kell bele. Olvasok, figyelek. (Próbálok.)
Na aztán meg amit linkeltél az okés, olvasgattam is pár oldalt, de sokkal okosabb nem lettem, reg.elni meg most nem akarok, meg úgy érzem itt is van annyi okos ember, akik tudnak nekem segíteni.
Memória-kártya jogos, nem figyeltem. (És nekem nem is logikus.)

40ért már X2 3800+, igaz, de most látom, hogy 33ért meg X2 3600+ (Windsor), ha csak az órajelet és az árat figyelem ezzel sem járnék rosszul úgy érzem. Egyébiránt nincs szükségem 2 magos procira.

"1 magosból inkább 3200/3500+ost vennék és tuningolnám" És miért nem a 3800+at és azt tuningolnád?

Tápot/házat feljegyeztem, alaplap után meg még olvasok.... A Sata2-n kívül a Raid és az NCQ is felesleges?
(Ok, hogy a SATA2-t nem fogja kihasználni a vinyóm, de többnyire már csak ilyet találok)
A8N-VM CSM szimpi, rákerestem ph-n semmi, hwsw-n pedig regelni kell kereséshez (ez milyen már?!), most meg is tettem, majd az adminisztrátor értesít, ha sikerült...... (omg)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egyreszt egy postba tobb idezetet is be lehet tenni, masreszt van am modosit gomb is... pont azert, hogy ne kelljen egymas utan 5 postot tenned. nem muszaj, de igy szoktuk. ;)

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Rob, kedvet csináltál nekem ahhoz, hogy egy másik szálon is elkezdjek kérdezõsködni :)

Teszteltem a gépet és 1426 (szintén királynõ) jött ki egy Celeron 2400assal (24×100) (overlock 3% - default), MSI 865PE Neo2-es alaplappal (cpu fsb 103mhz, memóriabusz 137,4mhz, dram:fsb 4:3). Ezen hûtõcsere nélkül lehetne javítani? :P (ja, és dual ddr275 2.5-2-2-6)
(igyekeztem minden ehhez szükség adatot leírni, lehet nem sikerült... :S)

Meg most jöttem rá, hogy 2db 256mb-os mem kártya van benne, mindkettõ 200mhz-et tud (asszem), de más idõzítéssel mennek: 3.0-3-3-8 ill 2.5-3-3-8 Ez nem "gáz"?

Ja, és az alaplapom melegebb mint bármi más, 46 celziusz.. Doktor urak, ez még normális? :-)

Normális; sõt, ha rendesen megterhenéd (s&m, prime95) lenne az 55-58°is!
Tuningolni lehet, de tök fölösleges azt a procit. Hidd el. Ne méri meg dolgozni vele. 20×0 ugyanannyi mint 2×0.

Az nem memkártya, hanem memória. SD/MMC az memkártya.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ahh rob, összezavarsz :D
Budget-pc ide vagy oda, a lényeg, hogy az adott keret minél okosabb legyen, keresem a 'best buy'-t.

Szerinted ez a konfig erõsebb, mint az elõzõ P4es?
AMD Athlon 64 3800+ S939 (Venice) OEM 21 200 Ft 25 440 Ft
Asus A8N-VM (S939-GeForce 6100-Dual DDR 400-integrált VGA+PCI Express-2 SATA II) /3 év Garancia/ 14 275 Ft 17 130 Ft
DDR 512MB 433MHz KINGMAX Super RAM (3 év garancia) 10 575 Ft 12 690 Ft

Csak mert árban ~ugyanott vagyok.

3800+ is sokkal erõsebb, de 1 magosból inkább 3200/3500+ost vennék és tuningolnám, de 40ért már X2 3800+-t kapsz!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Az Intel a tovabbiakban nem fog OEM procikat arulni ugy hallottam csak dobozost. De lehet ez csak az ujakra vonatkozik.
Az OEM hez nem jar huto igy van. Kiveve ha megis adnak :P
Az AMD kurva jo de a CORE 2-esek megjobbak :D

F1:
A SATA 2 -es vinyokat szerintem minden tovabbi nelkul uzemeltetheted korabbi SATA1 vezerlos gepekben. Az ujabb cuccok altalaban visszafele kompatibilisek, lehet hogy software-esen kapcsolni kell valamit a vinyon, de az is lehet hogy vezerloszinten le van kezelve. Mivel ez nem hivatalos forrasbol van nezz utana kerlek, ne hogy en legyek a ludas ha valami nem mukodik megsem.

Nemigaz...
Több sata2es vinyó összeakad, fõleg a via és intel déli hidakkal, de néha az nf4 hidakkal is. Ha átjumperolható sata1--re akokr nicns gond, de _gyakorlatilag_ sajnos soxor akadnak :(

Rob: Nem nem kezelik ,csak soxor nem kezelik! Fasza lett a lefele kompatibilitás a sata2õben...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

AMDben azért nem gondolkodom, mert egy 'tudós' azt mondta nekem, hogy nekem fontos a 'brute force', vagyis hogy milyen órajelen megy.
A legújabb koncepcióm szerint nem celeron lenne benne, hanem:
Intel P4 541 3.2 GHz (S775) FSB 800MHz, 1MB L2 cache /64 bit/ OEM 23 800 Ft 28 560 Ft
Asus P5RD2-VM (S775-ATI Xpress 200-DDR2 667-integrált Radeon X300+PCI Express-4 SATA II) /3 év Garancia/ 14 475 Ft 17 370 Ft
DDR2 512MB 667MHz KINGMAX Mars (3 év garancia) 9 200 Ft 11 040 Ft
Seagate Barracuda 7200.9 160GB 7200rpm 8MB Cache (ATA-100) /3 év garancia/ 13 400 Ft 16 080 Ft
DEER PC143 Midi ATX 350W 8 000 Ft 9 600 Ft
DVD±RW Pioneer DVR-111D (fekete) OEM +R/+RW/DL 16x/8x/8x, -R/-RW/DL 16x/6x/8x 7 250 Ft 8 700 Ft
És ez így ~91E huf.

Várom és köszönöm a véleményeitek továbbra is!

(Ha OEM egy proci, akkor külön kell rá hûtõt venni?)

Most látom, hogy itt még DDR2 mem-es alaplap van.... helyette esetleg ez:
Asus P5GV-MX (S775-i915GV-Dual DDR400-integrált VGA+PCI Express-4 SATA) /3 év Garancia/ 17 300 Ft 20 760 Ft
vagy esetleg valami más?
(~20e körül, SATA2, RAID, DDR és integrált vga tudással mi létezik?)

Elöbb kifeljetettem hgyo vegyél egy Asus kuckót, a benne lévõ táp elég jó (prohardveren találsz tesztet) pl TA581 vagy TA250.

De ahogy elnézem reménytelen vagy, vegylé olyan ***t amit akarsz, minek kérdezel minket? Feltöltött kép
Komolyan...