Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Posted 2006. September 22. - 18:48
nálam a 400-as g.skill lazán viszi az 500-at, persze nem ugy, ahogy az eredetileg 500-as, de azért eldöcög.
most kezdek neki az idõzítések finomításának, majd meglátjuk.
vannak akiknek ugyanez a uccc chipes 400-as gigás g.skill (az 500-as is uccc chipes) simán megy 270-et 2.5-4-3-7 meg hasonló idõzítésekkel, nálam cl2.5 nem indul el 240 felett... most 3-4-4-7 1T 248mhz mellett. 2.85v-ot kapnak, biztos ami biztos.
ahhoz képest, hogy a hinyx d5 chipes kingmax hardcore-jaim sem tudtak sokkal többet, pedig azok a) eleve 500-as modulok 512mb-os és nem egygigás kiosztásban, nos ehhez képest tök jónak tartom a g.skillt
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. September 22. - 13:35
megbízhatóságban nem jók, vagy tuningolhatóságban ?
Nem elég megbízható tuningramok
Geil Ultra Platinum szettem van, TCCD chipes; 250en 1Tben 1magos procikkal még so-so, felete halott; X2-vel 250 1T meg se mukkan a gép, vissza kell osztanom .
Asszonkámnak Adatát rendeltem, de nem votl, Geilt adtak helyette, 250en nem akarja 1T-t k8nf4gben, holott adaták bírták. Szal 250 2T (igaz csak 2,7V, de hát az is tccd )
Corsair 2×1gb DDR4000 Platinum kitem volt ezelött, 1T-t 220Mhzig tudta, felette 2T - akkor mi poén az 1 gigás modulokban. Olvastam sokaknak meg 240 felett sehogy sem megy, ez legalább 260ig elmászott.
Mushikinra is sokat panaszkodtak mostanában; Adata és GSkill a tutik, Kingmax se rossz (bár picivel rosszabb mint ezek megbízhatóságban /tuningban/kínálatban)
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2006. September 22. - 12:49
megbízhatóságban nem jók, vagy tuningolhatóságban ?AZ isérv, de addig a többiek lenyomnak GSkillel
Sajna Kingston Corsair Geil eléggé elpuhultak mostanában, DDR1ben pl **** ****kat csinálnak...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
vendég_Charon_*
Posted 2006. September 22. - 12:44
Posted 2006. September 22. - 12:15
én meg maradok a régi szokásaimnál
AZ isérv, de addig a többiek lenyomnak GSkillel
Sajna Kingston Corsair Geil eléggé elpuhultak mostanában, DDR1ben pl **** ****kat csinálnak...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2006. September 22. - 11:16
Posted 2006. September 22. - 10:55
nekem is az vanén meg gskill-t... azt is vettem
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. September 22. - 07:16
én meg gskill-t... azt is vettemén kingstont vennék....
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2006. September 22. - 07:09
Miért hát akkor? Egyébként a "kezdetek óta" mondom, hogy a nagy grafika (fps 1200x1000 200fps-sel...) nem érdekel, nem fontos.
Még azon spekulálok, hogy Abit KN8-SLI 21ért, és bele használt minimal kártya: láttam az apróban 8ért (-alku) Asus AX700-at, ez tudja, amit egy integrált is tudna, ugye? Mert ha azt mondjátok, hogy igen, holnap kezdem is összevenni a cuccokat... muhaha, várom már
Köszi rob, Tigger!
Egy X300SE tud anynit mint egy integrál,t afölött van az X300, az X550 az X600 és utána az X700. A Pro mint egy 9800Pro annyit nyom (~6600GT).
Posted 2006. September 21. - 21:58
simán tudja azt a szintet.Miért hát akkor? Egyébként a "kezdetek óta" mondom, hogy a nagy grafika (fps 1200x1000 200fps-sel...) nem érdekel, nem fontos.
Még azon spekulálok, hogy Abit KN8-SLI 21ért, és bele használt minimal kártya: láttam az apróban 8ért (-alku) Asus AX700-at, ez tudja, amit egy integrált is tudna, ugye? Mert ha azt mondjátok, hogy igen, holnap kezdem is összevenni a cuccokat... muhaha, várom már
Köszi rob, Tigger!
asrock lapokat nézted?
intagrált lapokon kb nvidia 6200/ati x300 szintü vga-k vannak.
Posted 2006. September 21. - 21:42
Miért hát akkor? Egyébként a "kezdetek óta" mondom, hogy a nagy grafika (fps 1200x1000 200fps-sel...) nem érdekel, nem fontos.Há akkor 939 se kell neked szerintem...
Köszi rob, Tigger!
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. September 21. - 11:57
http://www.valueram.....</span></span>http://www.ec.kingst...VR400X64C3A/512
ez jo lesz nekem? honnan tudom, hogy egy vagy ket oldalas? letezik ugyanilyen koddal egyoldalas es ketoldalas is?
Posted 2006. September 21. - 08:35
Más: a memória hogy éppen Kingston vagy Kingmax, mindegy? (512 400mhz ddr)
én kingstont vennék....
Posted 2006. September 21. - 08:17
Nagy VGA igényem nem lesz (nincs), így szeretném megspórolni a vga kártyát -- jobban jönnék ki egy integrálttal. Az A8N-VM CSM-ról viszont ezt találtam: "The A8N-VM CSM motherboard does not offer voltage or multiplier options, and with that in mind, the motherboard clock speed was increased in 5 MHz intervals only. Overclocking ended very abruptly at 213 MHz." Ez kellemetlen némi finomhangoláshoz, ugye?
Nem tudotok mondani esetleg vmi "tuningbarát" integrált vga-s (s939 sata2 raid dual ddr 400as) alaplapot?
(Asus A8V-SE árat nem találok, A8R MVP nagyon húzós, Abit KN8 SLI ~23 ami éppen tûrhetõ, de a +vga az sokk..)
Há akkor 939 se kell neked szerintem...
Asrock/Abit házatáján nézz körbe... _Esetleg_ Giga; ennél izmosabb tuningra.
Posted 2006. September 21. - 02:36
ez jo lesz nekem? honnan tudom, hogy egy vagy ket oldalas? letezik ugyanilyen koddal egyoldalas es ketoldalas is?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. September 20. - 21:13
vagy bármit, amin nvidia 6100 chipset van.
plusz fesz ott sem lesz, de legalább azonkivül normális bios.
ramokból meg teljesen mindegy.
van pár gyártó: infineon, hinyx, winbond, samsung, micron akik chipeket csinálnak, a többiek meg megveszik a chipet, felteszik egy nyákra, és kész a ram. vannak olcsóbbak (take.ms, geil value, kingston value, kingmax, twinmos, pqi, a-data meg vannak drágábbak, ocz, geil ultra, mushkin, kingston hyper széria,teamgroup, pqi turbo széria, crucial, corsair, satöbbi. plusz a gyártók saját néven is adnak el, hinyx, infineon, samsung.)
semmiben ne bízz, amire az van irva, hogy "brand" és fõleg semmiben ami noname. általában párszáz huf a különbség.
Posted 2006. September 20. - 16:58
Nagy VGA igényem nem lesz (nincs), így szeretném megspórolni a vga kártyát -- jobban jönnék ki egy integrálttal. Az A8N-VM CSM-ról viszont ezt találtam: "The A8N-VM CSM motherboard does not offer voltage or multiplier options, and with that in mind, the motherboard clock speed was increased in 5 MHz intervals only. Overclocking ended very abruptly at 213 MHz." Ez kellemetlen némi finomhangoláshoz, ugye?Amit linkeltem ott uccsó 3 oldalban csináltam egy lapajánlót.
Amiket nézz meg az oldalukon:
Asus A8V-SE
Asus A8R MVP Deluxe
Abit K8N SLI (nemsli maitt, hanem mert olcsó és passzív)
Nem tudotok mondani esetleg vmi "tuningbarát" integrált vga-s (s939 sata2 raid dual ddr 400as) alaplapot?
(Asus A8V-SE árat nem találok, A8R MVP nagyon húzós, Abit KN8 SLI ~23 ami éppen tûrhetõ, de a +vga az sokk..)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. September 20. - 10:33
Ezt a cikket en is megtalaltam mar , es nagyon tetszenek is. De nem tudjatok hol lehetne megnezni az Asus "nem egyszerubb" hazait ill. ahol kaphatok is itthon. Es miaz a jo tap ami benne van tipusra?? Szamomra a chieftek valt be. (eddig ;P)
Egál milyen matrica van a tápon ha jó konstrukció; és annyiért jó.
Az Asus drágágbb házait passz, talán Ramiris környlékén keress; de annyiból sokkal inkább Antec házatáján néznék körbe (www.senerit.hu), sokkal komolyabb házakat csinál a közép kategóriában mint egy extra elõlapos Asus...
(Azért van külön postban mert így is hosszú az elõzõ és nem szeretik ha hosszút írok...)
Posted 2006. September 20. - 10:20
sziasztok
elárulnátok a titkát a processzor ilyen mértékû huzásának?
geil ramokkal, asus a8n-sli lappal, venice 3200+ossal 2200ig stabil feszemelés nélkül - 2600on is volt már de ott instabil és aram vissza volt fogva, igy 435 mhz-n ment
Ilyen mértékû tuning általában sok éves tapasztalat, jó hûtés és tûrhetõ proc kombinációja.
Gail ram sajna nem a legjobb mostanában; 10×250et 1,45V-on el kéne hogy vigyen, HT 800ra vagy 4×-ra állítva, pci 33,3Mhzen, pcie 100,0Mhzen hagyva, ha ram 500as akkor 2,85Vra állítva; ha 400as akkor 333as osztóval.
Voltak szar E6osok, de azok is mennek 2,3-2,4et általában.
szike81: Pont ezért segítünk hogy normális tápot vegyen; sz*rból 600Wos is sz*r.Nekem ritkán van gyengébb vasam; utóbbi procijaimat látod mennyin hajtottam, most szolíd 2×2600Mhzen megy; de számol is, hol videót kódol, hol tömörít; és állandóan UD-zik. (United Devices rákkutató program)
Tápok is voltak sokfélék nálam, noname 300Wostól Q-Tec 400W Silent, Enermax 465PVE, Chieftec 410-212 és most Enermax Liberty 500W.(Kisgépbe pedig DTK 300ast vettem használtan, mert nem bízom azt sem a véletlenre, legyen benne egy normális táp, nem kerül sokba-2800+Sepmron@2,2Ghz,KV8Pro,512 566os Adata,9550GE@9600Pro@TT GiantII,1 slim halk samu, 1 pio xla-s író, 1 samu dvd olvasó, 4db 5Vos házventi; de még húzva sem nagyon lehet kiakasztani, pedig ez a táp még nem túl erõs 12V-os ágon.) Nálam aza tartalék is benne van, hogy 3 vinyó (+néha 1-2 még) 2 odd (de van mikor egyszerre kell 3dvd íróval pörkölnöm) tuning procon/vgan, ami párszor voltmoddal volt spékelve, HALKAN és megbízhatóan tegye 7/24es üzemmódban, soxor 2-3 hetes uptimeokkal. Plusz 800fõs koliban ketten kezeltünk mindne felmerülõ hw problémát, és itthon is elég sokan keresenek meg, ill szervízben is dolgoztam. Szal ismerem mi menynit eszik és mennyire megbízható. (500as Libertym azért van, mert 400ast nem kaptam, és mikor 33volt boltban az 500as, akkor vettem 24ért 3év garral újonnan,mert 2 tuningolt X1900XT sem tudja megfogni tuningolt dualcore procival és sok meghajtóval sem - már a 400ast sem igazán,nemhogy ezt.)
Posted 2006. September 20. - 06:24
Viszont nekem munkám a nagy számítási teljesítményû gépek használata. Aligha hiszem, hogy a fórumon bárkinek van a környezetében erõsebb gép v klaszter. És elég sokat láttam már, nem online teszteket olvastam.
De, minden tiszteletem mindenki véleményéhez.