Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
innentõl kezd érdekelni hogy mit lehetne kihozni a gépembõl :D
MSI K8N Neo4 F
AMD 3200+ 64bit
G.skill 2x512 MB 400 dual ch
Gainward 7600 GS 256 MB

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

.....

nos pár alap dolog akkor ismét:
az alaplapok a gyártón kivül legfõképpen a chipsetben különböznek azonos processzorfoglalat mellett.
nameg persze a felszereltségben, d az a hagyományos értelemben vett teljesítményüket nem befolyásolja.
sorrendben socket939 mellé a kapható chipsetek:
nvidia nforce3 250gb (csak agp)
nvidia nforce4 ultra és sli
nvidia geforce6100 (integrált vga-val csak)
(nvidia) uli 1689/1695/1697
ati sb580
via kt890
sis756

külöbözõ gyártók azonos foglalatba és azonos chipsettel készült lapjaik nagyban hasonlitanak egymásra. külsõre nem mindig, belsõre annál inkább.
abit k8sli-n nvidia nforce4 sli chipset van.

memória: ha huzod az fsb-t (tuningolod a procit, emeled az órajelet, ki hogy nevezi) akkor a ram különbözõ osztók mellett fog járni.
van 200-as (1:1) osztó, igy ha fsb 220, akkor a ram is 220 (effektive ddr440) fog menni. ezt vagy birja a ramod, vagy nem. ha eleve 500-as ramot veszel, akkor ilyen hihába nehéz, vagy nehezebb ütközni.
persze a ramokat lefelé és jobb lapokban felfelé is lehet osztani.
lefelé 166/133/100 (eff. ddr333/266/200) felfelé általában ddr433/466/500 vannak.
ha semmit nem változtatsz, csak az osztót veszed 166-ra, akkor a 400-as ramod ddr333-mon fog járni.

itt jön a képbe, hogy a proci mit megy.
a procinak egy lefelé állítató szorzója van.
modelszámonként eltérõ, egy 3700+ sandiego 2200mhz azaz 11*200mhz.
tegyük fel, hogy a sandy megy 2700-at.
ez lehet 10*270 vagy mondjuk 11*245
ha a ramod tudja a 270-et, akkor érdemesebb ugy használni, mert minél magasabb a ram órajel, annál gyorsabb a teljesítmény.
ha a ram nem tudja a 270-et, csak a 245-öt, akkor értelem szerû.
ha azt se tudja, akkor vissza kell osztani.
veszed a 166-os osztót és 10*270 mellett a ramod 225 mhz-en fog járni. (effektiv ddr450) ha ezt se tudja, akkor 11*245 és igy a ramod 192 mhz-en fog menni (eff. 384mhz)

ami a lényeg: jól tuningolható procikhoz szinte elengedhetetlen a jó ram. a 3700+ sandiego egy nagyon jól tuningolható proci :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

A8V-SE

Ez u.az, mint az A8V-E SE?

rob: köszi az ajánlásokat, de ha az eggyel fentebbi sorra a válasz igen, akkor olyat veszek (bár a többihez képest elég olcsónak tûnik és hiába nézem mivel tud kevesebbet, nem találom... remélem olcsó húsnak nem híg a leve...)(amúgy ami ugyanúgy kn8 sli, csak nem abit, hanem msi, asus stb., az tök más?)

Amúgy szívás, mert pl az A64 3700+ nincs már dobozosban (ufósoknál), csak tálcás. Milyen hûtõt érdemes venni hozzá? (vagy máshol dobozosat keresni?)

Ha az alaplap 400mhz-en tud memóriát kezelni, akkor 400ast érdemes venni bele, vagy valamivel nagyobbat?

Ja és ma vettem házat :] (asus ta-581)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

mitõl van, hogy az asztali gépben azt mondta az XP, hogy mától én nem töltök be semmit a Desktop-ra? Háttér megvan, feladatkezelõ megy (futtatás mûködik), de semmi nem látszik az asztalon (ikonok, start menü, tálca), ha elindítok valamit (futtatásból) felvillan a tálca, de aztán már nem lehet átváltani az alkalmazásra...
Nem szeretnék windows újrainstallt. :(

pedig úgy néz ki kleleni fog... de mûxik általában a win frissítés is, nem kell mindent újraraknod...
Ha nem avastot használsz (vagy vmi hasonló remek vírusírtót) akkor win bug lesz...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

vává nincs már abit kn8 sli :(
esetleg asus a8n sli, ami már aktív hûtéses? :-\
vagy mi legyen? itt a világvége, mindenki meneküljön!
(és még azt az ax700-at is eladták elõttem... :S öngyi leszek ez annyira depi. enni kéne rá sok hambit.)

A8V-SE
A8R MVP Deluxe

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
gyalogkakukk indíts egy explorer.exe-t, (nem ie :) )

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

rob: nem mondtam le, de errol a laprol is ilyet irnak:
http://www.pcstats.c...eid=1917&page=5
"Starting at 200 MHz, the motherboard clock speed was increased in 2-3 MHz intervals. Unfortunately the ASRock 939NF4G-SATA2 did not go very far and the motherboard would not post when the motherboard was set to 208 MHz or faster."
Ami, ha jol tudom, kizarja egy kesobbi finomhangolas lehetoseget...

nos nem kell mindent elhinni, hanem olyan helyen kell kérdezni, ahol értenek hozzá :)
"So far, we only managed to push the HTT to a max. of 320 x 7 running memory at ASync DDR333."
http://www.ocworkben...4G-SATA2/b7.htm
az ocworkbench tele van asrock infokkal, beta biosokkal, voltmodokkal, meg mindennel, amire szükség lehet tuning esetében. van nagyon jó support rész a fórumokban.
nem rábeszélni akarlak, csak mondom, hogy mik vannak :)
aztán van abit ax8, asrock 939dual-sata2, gigabyte k8vt890-9, asus a8r-mvp
ezek egyik sem nforce4 chipesek, azaz nem kell rájuk az idegesítõen hangos chipsethûtés, és nagyjából 15-21k közt mozognak.
az abiton és a gigán via kt890 chip van, az asrock-n uli m1695 (nvidia megvette az uli-t) az asus-on meg ati sb580 nyilván (biztos nem 600, mert az drága :D)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
mitõl van, hogy az asztali gépben azt mondta az XP, hogy mától én nem töltök be semmit a Desktop-ra? Háttér megvan, feladatkezelõ megy (futtatás mûködik), de semmi nem látszik az asztalon (ikonok, start menü, tálca), ha elindítok valamit (futtatásból) felvillan a tálca, de aztán már nem lehet átváltani az alkalmazásra...
Nem szeretnék windows újrainstallt. :(

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
rob: nem mondtam le, de errol a laprol is ilyet irnak:
http://www.pcstats.c...eid=1917&page=5
"Starting at 200 MHz, the motherboard clock speed was increased in 2-3 MHz intervals. Unfortunately the ASRock 939NF4G-SATA2 did not go very far and the motherboard would not post when the motherboard was set to 208 MHz or faster."
Ami, ha jol tudom, kizarja egy kesobbi finomhangolas lehetoseget...

TripleB: elvileg az MSI is gyart K8N lapot, utanaolvasok (kerdezek :) ) jo e nekem.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

(és még azt az ax700-at is eladták elõttem... :S öngyi leszek ez annyira depi. enni kéne rá sok hambit.)

MSI lap nem jó?:) a neo4 es cucc szerintem korrekt

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
bruce: integrált megoldásról lemondtál? >> EZ << elég jónak tûnik, 939, dual channel, sata2, és késõbb vehetsz bele egy vga-t, ha lesz pénzed, vagy ugy érzed, hogy kell.
árak igy alakulnak: link

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
valahogy a memoriáját kellene kiüiteni.
resetelés után - 1 percig is nyomva marad a gomb - minden beállítását megtartja: jelszó, felhasználónév is.
amikor elõször használtuk csak a vrázslóval vmi idõ állitottunk be majd kiválasztottuk a pppoe pontot ott kért jelszot meg felh nevet , utána vmi dns jött ott nem kell babrálni asszen ( de csak elsõ dns volt, masodik nem) és végül finish. ezután az advanced résznél a statusnál kellett connektelni, ott a sok nulla helyett számok lettek és lett kapcsolat.
most van sok nulla de a fentiek a varázsloban nem változnak meg és se a connectre és se a disconnectre nem reagál

a menüben bolyongááskor találtam egy kis táblázatot amiben van olyan hogy 'IP spoofing', az összes sorban

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
helybõl reseteld és configold újra az egészet

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
lesd meg a kapcsolat beállításait routeren. attól, hogy a belsõ hálót megtartja még nem biztos hogy a kapcsolati beállításokat is (bár elvben meg kéne).
When the day is through, all I want to do is slow down...

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
adott egy st lab router. chellos internet. eddig mûködött - két gépre osztva bár ez itt most nem lényeg.
volt egy hosszab 3napos szünet amig nem volt áram alatt semmi. és most nicns internet a routeren kertesztül. csak akkor ha egy gép közvetlenül a modemre van dugva. a router resetelés után is megtart minden informáciot és nem is lehet kitörölni belõle csak ha vmi fiktiv jelszot meg felh nevet irok be. belsõ hálot lát minden esetben, de nincs feltöltés a netre. lehe hogy vmi szoftveres baja lenne? vagy vmit ismét be kellene állítanom?

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
http://files.to/upload.php
100mb egybe zippelve 30 napig

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
www.imageshack.us
www.kepfeltoltes.hu

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Sziasztok! Kéne egy gyors help! hova lehet feltölteni képeket amit mások megtekinthetnek? kb 400mbrõl van szó. A kep.tar.hu-ra gondoltam be is regeltem,de a server nem enged feltölteni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en meg megvettem azt az OCZ-t vegul. keddre ittvan.

kingston nem volt raktaron, varni kellett volna, en meg nem akartam varni. es raadasul a savastore eleg sz.r feedbackeket szokik kapni.

most fel kene tennem ezeket az ebayre, de annyira lusta vagyok...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F