Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Posted 2006. September 28. - 19:30
a freezer pasztája amugy tök jó!
ncq-t nem kell tudnia a lapnak
winchester vásárláskor egy valamire figyelj: 8 mega cache legyen benne, mindegy hogy sata vagy pata, de 8 mega cache legyen. sata azért jobb, mert kisebb a kábele. sebességben sata1 és pata közt nincs észrevehetõ különbség szvsz. de minél nagyobb a cache, annál kevesebbet mozgatja a fejet feleslegesen.
amugy elég lenne egy 40-es is, mindent ki kel irni dvd-re
ramból mindegy mi, csak gyorsan, mert a ddr1 árak (is) felfelé kúsznak ahogy jön karácsony. lényeg, hogy márkás legyen, ne "brand" legyen a márkája. a "wiking" sem márka
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. September 28. - 19:21
egyik problémára Alcohol 120%,
másikra Alcohol 70%.
és ráadásul egyoldalon belül...
Egyébként köszi Zorg a kimerítõ válaszodat. Mármint a témát, nem engem.
Aktuális civil
Posted 2006. September 28. - 19:06
Hûtõ felrakás elõtt, azt mondják, tisztítsam meg a proc tetejét: mivel érdemes? Simán ronggyal? Nedves ronggyal? Szappanos nedves ronggyal? (pár ujjlenyomat van rajta, mert OEM). Hûtést azt a Freezer64 fogja végezni -- jó nagy :-)
Alkohol, 70%-os, gyógyszertárból.
Posted 2006. September 28. - 18:55
Hûtõ felrakás elõtt, azt mondják, tisztítsam meg a proc tetejét: mivel érdemes? Simán ronggyal? Nedves ronggyal? Szappanos nedves ronggyal? (pár ujjlenyomat van rajta, mert OEM). Hûtést azt a Freezer64 fogja végezni -- jó nagy :-)
Még vincs, videókártya és mem kell.
Vincseszterrel bajban vagyok, mert nekem elég lenne egy ~120Gb is, de nemhogy olyat, hanem még 160ast sem kapok Csak nagyobbak...
Az NCQ-t a vincs-en kívül az alaplapnak is támogatnia kell?
Köszi az eddigi helpet (is)! Már nem sokáig zavarok :-)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. September 28. - 15:50
szóval valami kareoke készítõ progi félét keresnék.
Posted 2006. September 28. - 13:24
Köszi Neked is,Mc Pite
most már tobzódhatok is akár
nekem is volt olyan gondom már h nem tudtam kikapcsolni a gépet... sucks
Én nem arra gondoltam; hanem nf3as dfiom csinált néha olyat (2 wintlepítésnél is) hogy kiakpcsolhatatlan volt a tûzfal, és egybe votl a driver a lan driverrel még.
Baj annyi volt, hogy kintrõl feketelyukként mûködött így, azaz ha megpingeltek elnyelte, ftpm nem látták, ha én voltam szerver nem láttak :mad: .
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2006. September 28. - 11:38
most már tobzódhatok is akár
nekem is volt olyan gondom már h nem tudtam kikapcsolni a gépet... sucks
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2006. September 28. - 09:50
ettõl függtlenül nem zavar, mert soha nem ütköztem semmiféle nv3/nv4 bug-ba, pedig volt pár lapom az utóbbi 1 évben.
egyetlen volt, ami felidegelt: az asus nf4-x és az inno6600 inkompatibilitása, 99%-ban az inno bios-ának hibájából.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. September 28. - 09:29
Röviden Robnak válasz:
Nem a VIA a legjobb, csak a legjob drivereik vannak és a legtöbb oprendszerhez és a leghamarabb.
Kisebb az esély a rossz idekezelésre (0 vs 30-40%), a bugos hw tûzfalra (nf3/nf4 ftp bug, feketelyuk bug, kikapcsolhatatlanság bug). Nekem (és pár ismerõsömnek) stabilabb volt a vias raid, nincs rossz helyen a chipset, meg lehet hûteni (ami eleve kevésbé forró, tehátsima borda elég rá). Nf4 család nagyja tud NCQ-t sé 4 sata van benne, ez elõny, ezzel a via és az ati is le volt maradva sokáig (bár külsõ vezérlõkkel ál tpótolták a lapgyártók).
0,1%kal néha gyorsabb az nforce, de ennyinek sztem nincs jelentõsége.
Nem vagyok annyira elfogult mint látszik, használtam már 1-2 lapot A64hez és most is épp nf4et használok, szal nem hasraütésre mondom ezeket; meg egy kollégiumot szervízelgettem így találkoztam pár dologgal-meg boltban is, meg másutt supportolásnál is, etc. (nf3 250gb, k8t890, nv6100(kisgép), k8t800pro(kisgép),ati xpress3200, nf4 u)
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2006. September 28. - 08:55
Tetszik a ház, nagyon szép, bele is szerettem
Holnap enyém lesz egy A8V-E SE. Remélem abba is beleszeretek majd :] (a sorrendetek a chipsetekrõl mi alapján volt? tudás/ár?)
Artic Cooling Alpinet ahogy néztem ~2-3E, a keretbe egy kicsit drágább is beleférne, mi a következõ szint, amit érdemes? Vagy inkább rakjam el a pénzt, gyûjtsek hozzá és még egy memóriát vegyek?
Winchesterbõl azt mondta a fickó, hogy Samsung Hitachi stb ezek mind ugyanazt tudják, nincs különbség köztük, gyakorlatilag mindegy melyiket választom. Hihetek neki?
Igenis meg nem is. WD halkabb kicsit.
De prohardver.hu és ott nézd meg magad a teszteket!
Lord_Leslie: Szerintem a fél giga ram (pláne a tetûûû laptop vinyók mellet) eldönti a kérdést... Bár én tovább keresnék, azok a korai P4ek elég lassúak és melegek voltak, Morgan Duronos notik otthagyták, ill voltak ilyen 1400+os Athlon XP-k is, de ha találsz Tbred magosat az még királyabb.
Toshibát jobban csipázom, ált megbízhatóbb, de akkor egy fél gigást modult mellé kéne raknod, amit nem biztos hogy kezel; ha meg rambus kell bele, szopacs.
TripleB: Speedfan... az egyik legjobb és free. (hw monitorozó; smart infó, sok lapnál venti állítás, on the fly tuning)
Posted 2006. September 28. - 08:53
udf -kent is probaltam, de ugy sem fogadta el.
Az atnevezes nem jott be, most kiprobalom a magiciso progit, hatha azzal jo lesz.
Posted 2006. September 28. - 08:20
mindenképpen. köszönömSIW (System Information for Windows)
Egyetlen, telepítés nélkül futtatható fájl. Személyes használatra ingyé'.
Egy próbát megér szerintem.
http://www.gtopala.com/index.html
-=B.B.B.=-
Posted 2006. September 28. - 07:43
SIW (System Information for Windows)így már franko,köszi a progit is letúrtam
vmi hw monitor viszont jó lenne...everert?
Egyetlen, telepítés nélkül futtatható fájl. Személyes használatra ingyé'.
Egy próbát megér szerintem.
http://www.gtopala.com/index.html
Posted 2006. September 28. - 07:38
HTTrackgyors kérdés: mi van olyan progi, amivel egy egész site-ot le lehet húzni?
(a save as... nál valamivel komolyabb )
Kifejezetten teljes szájtok tükrözésére, ingyenes és van telepítés nélkül használható változat is (zippet kicsomagolod és már futtathatod is).
http://www.httrack.com
Free Download Manager
Mint a neve is mutatja ez is ingyenes. Mostanra nagyon kiforrott letöltésvezérlõ program lett, sok szempontból több/jobb mint a FlashGet. Firefox alatt szükséges hozzá a FlashGot nevû böngészõ kiterjesztés.
http://www.freedownloadmanager.org
FlashGet
Cirka 2 hónapja már ez is ingyenes(!). A klasszikus letöltésvezérlõ, noha a frissebb verziók valahogy igen lassan indulnak el szerintem.
http://www.flashget.com
Posted 2006. September 28. - 07:06
vmi hw monitor viszont jó lenne...everert?
-=B.B.B.=-
Posted 2006. September 28. - 06:46
melyik lenne a jobb választás eme áldozatok közül?
Toshiba megbízhatóbb, én azt venném, de a Compaq sem gagyi, nekem most az van és sokat kibírt már. Viszont ha megint vennék, akkor nem Compaw lenne. De ha a Toshibát veszed, akkor ram menjen bele. És nekem az a Compaq kicsit drágának tûnik ilyen formában.
Jó lenne tudni melyikben milyen proci van és milyen videokártya.
Posted 2006. September 28. - 00:34
az ilyet disable-lni kellköszi
van egy core cell nevû cucc,ami gyári tuning 222 Fsb a max amit enged
leszedtem a luzers manualt, ez tényleg szájbarágós
advanced chipset options-ban van egy oylan fül, hogy dram configuration.
timing mode manual
memclock index value 166mhz (basszus, azt hittem csak dfi-ben van 180-as osztó, de ebben is van. zsiir )
cas latency: 3
min ras active time: 8
ras to cas: 4
row precharge: 4
ezek elég buta idõzítések lesznek (3-4-4-8) nem tudom mit mennek a ramjaid, de elsõ cél a proci tudáshatárának meghatározása, igy ez lényegtelen perpill.
akár 2T-n is használhatod, majd ha a proci vége megvan, elkezdjük húzni a ramokat.
aztán cell menu:
high performance: manual
agressive timing: disable (auto-ban valószinüleg lemegy cl2.5-re 1T mellett, ha birja a ram)
dinamy overclocking: disable
adjust cpu fsb frequency: 250
HT frequency: 3x
... többi marad, majd
pci-e clock: 100mhz (nehogy elállítsd másra! fixáld 100-on)
cool'n'quiet: disable
feszeket egyenlõre ne baszogassad, max a ramnak adj 0.1v-ot (hogy 2.7v legyen)
és most f10
Posted 2006. September 28. - 00:17
köszimindjárt leszedek egy owners manualt, aztán elmondom pontosan.
van egy core cell nevû cucc,ami gyári tuning 222 Fsb a max amit enged
-=B.B.B.=-
Posted 2006. September 27. - 23:38
mindjárt leszedek egy owners manualt, aztán elmondom pontosan.fsb oké,ramfesz is.ram osztót nem találok,sem htt-t,2T t átállítottam 1T re
most a raid ide bios valamit keres
Posted 2006. September 27. - 23:37
chipset:Tetszik a ház, nagyon szép, bele is szerettem
Holnap enyém lesz egy A8V-E SE. Remélem abba is beleszeretek majd :] (a sorrendetek a chipsetekrõl mi alapján volt? tudás/ár?)
Artic Cooling Alpinet ahogy néztem ~2-3E, a keretbe egy kicsit drágább is beleférne, mi a következõ szint, amit érdemes? Vagy inkább rakjam el a pénzt, gyûjtsek hozzá és még egy memóriát vegyek?
Winchesterbõl azt mondta a fickó, hogy Samsung Hitachi stb ezek mind ugyanazt tudják, nincs különbség köztük, gyakorlatilag mindegy melyiket választom. Hihetek neki?
szerintem az nf4ultra a legjobb, de iszonyat módon melegszik, szóval vannak közel olyan jó (via kt890 és uli1697) chipsetek amik sokkal hûvösebbek.
mc pite mindjárt jön, hogy a via a legjobb
(szó se róla, imádtam a via chipsetes lapom)
procihûtõnek 5-6k körül van arctic cooling freezer64pro. na annál jobb már tényleg csak extra-extra igények mellett szükséges.
én amugy inkább ram-ra áldoznék. 512 azért karcsú az xp-nek, én még az 1 gigáról 2 gigára váltást is észrevettem.
winchesterbõl samsung, vagy bármi amire legalább 3 év gari van.
hitachi nagyon jó, de nem olcsó.
maxtorokkal nem volt jó tapasztalatom (hangos), seagate-bõl meg 2db 120-as s-ata ment gallyra. 25k-t buktam akkor.....
maradok a samsungnál. 2 éves, és a s.m.a.r.t értékei még mindig etalonok.