Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

ha meg akarod nézni, hogy birja-e a proci hosszu távon az overclock-ot, és a max. hõnek is utána akarsz járni, akkor:
http://www.ocbase.co...a/OCCTv0.91.exe - 99-100% prociterhelés fél óráig, ha végigmegy, akkor nincs gond
http://www.almico.com/speedfan429.exe - tök jó ingyenes hõmérséklet monitorozó progi

Az a hõm. monitorozó progi ugyanazt mutatja, mint az Everest.
A proci meg köszöni nem bírta a 122t :( Játék közben folyamatosan 100% terhelésen kétszer reboot meg 1 kékhalál :P :-\

Hadd kérdezzem megint:
"Asszondja, használtan: Inno 6200TC 128Mb -> 8e huf, jó nekem?"

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
70 az 400as fonttal 28ezer. es inkabb vasarolok innen, mert egyszerubb gariztatni, ha olyan. meg kenyelmesebb, gyorsabb, stb. es ez most nem felvagoskodas, de az itteni arakhoz/berekhez merve 8 font az l.fasz.

pasztat szamitogepboltbol veszel, 50ft fel kilo. vagy vmi hasonloan nevetseges ara van.

probalnam en huzni a veniszt, de nem akarja a draga. mondjuk mar az abit lapban se akarta, de most van egy olyan hulye gondolatom, hogy veszek egy asus-t, es abban majd jo lesz. mert olcsobb mint valtani 939-re. gigat elpasszolom, kicsit radobok megvan az uj, elhuzom benne 2300-ig, es boldog vagyok. jovo karacsonykor meg lap memo proci csere core2-re.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Nem tudom, hogy most épp hogy váltják az angol fontot, de itthon a sandy már "szaréhugyé" beszerezhetõ: 21 és fél rugó az ufósoknál.

Pite és tán rob is azt mondta (nekem), hogy nem érdemes 3800+ra költeni, ha a másik lehetõség a san diego.

A 3400+ Venice-nek a default a 2000, nem próbálod/akarod inkább azt emelni? Vagy nemtom.

(Pasztát honnan szerzek? Mert eddig azt hittem, hogy a hûtõkhöz adnak tubussal, de hát a freezerhez sincs tubus, hanem már meg van kenve)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
techfeverek jo fejek, rajottem. nem szeretem a gigabyteomat, mert o sem szeret engem. szal sztem elado.

olcso megoldaskent marad ez a proci [3400+ sempi venice 2000mhz] es jon hozza egy asrock vagy asus lap. pl ez szimpi. egyszeru es olcso, nem tud sokat ahogy nezem, de jelenlegi konfigban ugyse ez lenne a szuk keresztmetszet. talan.

oder

atmegyunk szepen s939-re, mert core2 az meg nekem tavoli jovo. [cs-hez nem kell]. csak ugye az nem tul zsebpenz barat ajanlat, mert kb 50 fontnal kezdodnek a lapok, meg vagy 60-70 egy 3700+ sandy. vagy onnan mit erdemes? van 3200, 3500, 3700, 3800... ha mar egy kicsit tobbet tud mint a mostanim, az mar eleg, nem akarok uber-gepet. csak kb 2.5 mhz-t. az mar tan eleg lenne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
pc3200 = ddr400 volt már szó róla ebben a topicban is ;)
jelenleg 162 mhz (azaz nagyjából ddr333) -en megy a ramod, szóval egy ideig ez nem lesz a tuning akadálya :)
melegedés két okra vezethetõ vissza:
- nem megfelelõ a pasztázás a hûtõ alatt és/vagy amugy is tele van porral a borda, illene ujrapasztázni és egy kis sûrített levegõvel kinyomni a port belõle
- szoftveres mérés nem mérés :D

ha meg akarod nézni, hogy birja-e a proci hosszu távon az overclock-ot, és a max. hõnek is utána akarsz járni, akkor:
http://www.ocbase.co...a/OCCTv0.91.exe - 99-100% prociterhelés fél óráig, ha végigmegy, akkor nincs gond
http://www.almico.com/speedfan429.exe - tök jó ingyenes hõmérséklet monitorozó progi

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

bruce: próba erejére elkezdheted bios-ban huzni az fsb-t. elõször csak kicsit.
a ramok birni fogják, ha most 275-ön mennek, mert 333-masok vagy 400-asok szerintem, tehát egy ideig (4:3 ramosztó mellett nagyjából 125-ös fsb-ig) nem kell, hogy gáz legyen velük.
25% overclock (fsb 100->125) pedig gyári hûtéssel kivitelezhetõ.
ez a véleményem :)
az idõzítések ugy mennek, ahogy tam is leirja: a bios belövi ahhoz, amit adott órajelen mind a két modul tud. jelen esetben ez 2.5-2-2-6, mert nem a gyári értéken (ami ugye vagy 333 vagy 400) hanem alatta hajtod õket, és minél alacsonyabb a mem. órajel, annál alacsonyabb idõzítéseket tud.

Nah hát ez jött össze:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Tovább nem próbáltam emelni az FSB-t, mert így is 60C körül ingadozik a CPU hõmérséklet, nem szeretném, ha hosszabb terhelésen esetleg e fölé kúszna.
(Amúgy miért van az a hõmérséklet ingadozás? indul ~50rõl -alapban ~40fok- egy ideig stabil, majd elkezd nõni, eléri a 60at, aztán visszaesik 50re, és kezdõdik megint)

Ok, hogy nem kell mindig hinni az Everest hõmérõjének, de nekem csak az van, mi másnak higgyek :-)

A memória nem tudom, hanyas lehet (bár kérdezem tõle, hogy hanyas vagy te disznó... mert van náluk hanyas!), ezt találtam egyedül: 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)

Vagyis nemtom. Meg rájöttem, hogy sajnos a DRAM:FSB arányt nem tudom állítani ezen az alaplapon. Illetve nem találom...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
nem matricáról tudom (aztse tudom hol lehet megnézni, melyik résénél van az akksi :D

szoftveresen, tulajdonságok fülbe írta, hogy..
de akkor ezekszerint ez normális, és nem fordulhatott elõ, hogy kicserélték a parasztok.. (vagy legalábbis nem feltétlen)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nekemis :)

ami gyanús, hogy mér Sony akksi van az Acer gépbe?
ez normális vagy ?

mert az akksit nem mindig szokták átmatricázni.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Köszöntem a válaszokat!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

LL: 130ért 2.2es gép (nekem) jól hangzik!

nekemis :)
(ha hazakerül ismét, akkor adok konkrétabb listát)
bemutató darab volt az e***** wor*d-be, így 179-rõl leárazva 129-re.
ami gyanús, hogy mér Sony akksi van az Acer gépbe?
ez normális vagy ?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

én olyasmit keresnék, hogy videóvágó, editáló, konvertáló progi,de lehet vmi nagyon alapszintû dolog is, és nem baj, ha ingyenes, vki tud tanácsot adni?

Editáló freeware (telepítés nélkül futtatható változat is létezik):
VirtualDub > http://virtualdub.org
TMPGEnc > http://www.tmpgenc.net

Konvertáló freeware (telepítés nélkül futtatható változatok):
Super > http://www.erightsoft.com/Superdt.html
MediaCoder > http://mediacoder.sourceforge.net
Stoik Video Converter > http://www.stoik.com.../svc/index.html
"In idem flumen bis non descendimus"

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

amugy elég lenne egy 40-es is, mindent ki kel irni dvd-re :D

Persze tudom , hogy viccelsz, de ez azert nem igaz ebben a formaban, mert itt a nagyobb, altalanossagban mondhato hogy jobb is. Mivel a rendelkezesre allo helyet ugyanannyi lemezzel lehet megtolteni max, igy csak az adatsuruseggel lehet jatszani mostmeg. Ebbol kifolyolag (marhogy adott teruleten nagyobb a suruseg ahogy fejlodtek) gyorsabb lett a vinyok adatelerese, vagyis a sebessege. Igaz a hibaszazalek is nagyobb lett, de altalaban nem jellemzo hogy nagyon badsectorosodnanak a mai hdd-k. A SATA is mostmeg parasztvakitas, de van jovoje, azert fejlesztettek.
Egyebkent mindenben igy van, a fejlodes lepesenkenti -ahogy az evolucio is- a kovetkezo generacios cuccokat az elozoek nyeresegebol fejlesztik, ettol mukodik az egesz. Most kepzeld el ha tudod anno a HT-s procik megjelenesekor, hogy lesznek majdan tobbmagos cpuk-is desktop pc-kben, megvetted volna a ht-s? (Mar ha nem vagy turelmetlen game fan:) )

én olyasmit keresnék, hogy videóvágó, editáló, konvertáló progi,de lehet vmi nagyon alapszintû dolog is, és nem baj, ha ingyenes, vki tud tanácsot adni?

Kereso! Mar irva volt. De egyebkent virtualdubmod -> avi , tmpgenc -> mpg. A konvertalas mar nem olyan egyszeru ha igenyesek akarunk lenni, vagy csak ingyenes progi kell, de van abbol is egy rakas.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Felkerult a 7600ra a Zalman VF900. Csak az a baj, hogy csak egy alaplapi tapcsatlakozo volt es eddig abba volt bedugva a hatso rendszerhuto-ventillator. Most oda kellett bedugni ezt, szoval nincs hatso venti. Kellene valami megoldas.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Proci törlés tippeket köszönöm.

Az ufósoknál kerestem a vincsesztert, ott jártam így, szétnézek-érdeklõdöm akkor még máshol is.
(kerestem a PHn tesztet, nemtom, melyikre gondolsz, a <200Gb közül a maxtort dícsérték, azt tudom)

Memóriát akkor hétfõn gyorsan bevásárlok.

Asszondja, használtan: Inno 6200TC 128Mb -> 8e huf, jó nekem?

Mellékesen: a ház jól megviccelt. Gondoltam belerakom már, ami megvan. Szétszedem, próbálgatom bele az alaplapi csavarokat. Hát basszus, egyik sem stimmelt. Na még egy kör, hátha csak béna voltam. Nem, megint nem passzol bele egy sem. Bassus. Aztán megkérdeztem a boltban ma, kiderült, hogy nincs menet a házon, azt a csavar vágja.... ehhh, jól elment vele azért az idõ.

Egy kis öröm pedig, hogy a proc ára épp azokban a napokban ment le, amikor vettem (-3e) :-)

LL: 130ért 2.2es gép (nekem) jól hangzik!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

(mibe kerül laptoba ram?)

Már majdnem ott van ahol az asztalik árai, de www.notebook.hu
Érdemes bevinni a gépet és velük berakatni, mert az már kicsit más víz.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
köszi a laptopügyben a válaszokat, tegnap beköltözött hozzánk egy ilyen gép.
végülis egyikse lett a kettõbõl :)

129ér vettünk egy "újat" (bemutató darab volt)
most megnem mondom az adatait, de elég okés a szerkentyû.
márkailag ACER
2,2Gh
valami Radeon vga
mondjuk, ha jól rémlik, akkor csak 256ram (mibe kerül laptoba ram?)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

valaki tud olyan progit amivel egy mp3-as zenérõl le lehet keverni a szöveget/éneket?
szóval valami kareoke készítõ progi félét keresnék.

Ha 1 sávban van, nem lehet, ha többsávos felvétel akkor meg külön van.
Ergo: A sima mp3 zenéidrõl nem tudod leszednia szöveget...

Keress karaoke progit

Ne szopassatok hogy alkohollal törlitek meg a proci tetejét. Papírzsepivel törölsz rajta egyet és kész!

Kpani még 40es és 80as vinyót is, nme tudom hol nézelõdsz... 160as WD/Samu vinyók is vannak még azért jónéhány helyen - pontosabban még nem láttam olyat ahol nincs.

NCQ-t a sata vezérlõ is kellene hogy tudja, -mint már soxor mondtam hogy olvassátok el a prohardveres tesztet és nem lesz több kérdés- de ne ragaszkodj ehhez, 98%ban nem gyorsabb, és a 2%ban sem érezhetõ; viszont nagyobb a szívási esély sataII-es vinyóval (amit nem lehet sataI-re jumperolni!)!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

segitesetek légyszi
tudom hogy már egyszer leirtam, de azota lett egy uj smc router.
chellos netet szeretnénk osztani. de vmi oknál fogva csak a két gép látja egymást. ha simán a router varázslojával teremtenénk a kapcsolatot akkor connection failed. hakézzel állitjuk be - router menüjében - akkor meg nem tartja meg a jelszot hanem frissités után üres marad a mezõ és a statusnál mindig diconnect marad. minden féle ip helyett csak 0 van

- reset és ethernet port install is megvolt többször is

Ha nem flash hibás, akkor a windowsban turkálnék a hiba miatt. Nekem is smc van, a beírás, és apply után nem mutatja a jelszót, még csillagokat sem, ez normális.
Próbálj rá egy Linux live CD-vel és az alól konfigold. Sajna nálunk is szarakodik a win alatt ritkán, de linux mindig mûkszik. Nem az eszköz a hibás, hanem a win xp alatt szar egy kicsit a hálózatkezelés.
Ha a win a hibás, akkor a konfigban DHCP ki a routerben és fix IP a winben. Továbbá Connect on demand és MTU maxra.
Amúgy router Cd-s varázsló elfelejt és csak webes config a 192.168.2.1 alatt.

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
segitesetek légyszi
tudom hogy már egyszer leirtam, de azota lett egy uj smc router.
chellos netet szeretnénk osztani. de vmi oknál fogva csak a két gép látja egymást. ha simán a router varázslojával teremtenénk a kapcsolatot akkor connection failed. hakézzel állitjuk be - router menüjében - akkor meg nem tartja meg a jelszot hanem frissités után üres marad a mezõ és a statusnál mindig diconnect marad. minden féle ip helyett csak 0 van

- reset és ethernet port install is megvolt többször is

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]