Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
plusz nem lehet, hogy a system memory-ból pótolja a hiányzó 64-et?
van egy valag low-end vga plusz az integráltak, amik a rendszer memóriájából is használnak (turbo cache)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Mit mond mondjuk az Everest a VGA-ról?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

. Akkor most mi van???
Lehetséges, hogy valahogyan csak lekorlátozták a másik felét? Amúgy a videokártya sebessége 300 MHZ, ha ez bármit is segíthet az igazság kiderítésében...)

Láttam már olyat, hogy hibás a videokártya memóriája és emiatt csak fele annyinak látszik...

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Köszi, a címeket. Más. Azért töltöttem le új drivert, mert van 1 progim, aminek elméletileg meg kéne hogy feleljek, mert a rendszerkövetelményeknél nekem minden megvan (1,5 GHz, 512 RAM, 128 MB-os videokártya), de szaggat, mint a szemét. Haver azt mondta, hogy neki is voltak ilyen gondjai, de letöltött egy frissebb driver-t, és nem akadt utnána...ezért gondoltam majd rajtam is segít. Viszont közben találtam vmi gyanúsat: elkezdtem nézegetni a régi Ati Catalyst Center-ben a beállításokat és az adatokat, és azt láttam, hogy a videokártya csak 64 MB-os. De az interneten,a gép dobozán és a boltban is az volt, hogy 128 MB-os. Akkor most mi van???
Lehetséges, hogy valahogyan csak lekorlátozták a másik felét? Amúgy a videokártya sebessége 300 MHZ, ha ez bármit is segíthet az igazság kiderítésében...)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Nem is azt mondtam, hogy nem lehet, hanem pont erre gondoltam.. :)

Egyébként lehet változtatani, de nem ajánlatos.

Egyébként még NT-nél történt, hogy a partícionálás után maradt egy 5-10 megás darab a win szerint. Nna, gondoltam, hogy NTFS tesztelésre jó lesz. Nosza, partícionáltam és ment rá egy format. Tök jól sikerült, nem is volt vele semmi baj. Amíg újra nem bootoltam.. Összekeverte a win a dolgokat és már nem találta meg magát, mivel a pici teszt partíciót betette valahogy az adminisztrációjában a boot helyére.. Vicces volt..

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
A "C"-t nem akarom megváltoztatni, hanem még van egy D és egy F, és közéjük került az E, mint CD meghajtó. Ez zavart :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Nem feltétlen, hanem a definiált partíció és statikus könyvtár változókat utána definiálni kell, hogy a programok fussanak. Egyébként lehet változtatani, de nem ajánlatos.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Azért a rendszer partíció betûjelét inkább ne változtasd meg..

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Driver: DriverGuide.com itt minden van, még régi driverek is, értékelés és statisztikák

Fórum: http://expertexchange.com/
google is kidob párat

Meghajtó betûjel: Start -> Beállítások -> Vezérlõpult -> Felügyeleti eszközök -> Számítógép kezelés -> Lemezkezelés
Jobbkllikk a meghajtó betûjelén és Meghajtóbetûjel és elérési út módosítása
A többit értelemszerûen.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Nemrég vettem gépet és ezért meg nem vok otthon a számtech témában, de évek óta bringázom, ezért írok ide (nem ismerek még 1 számteches fórumot sem)...az lenne a kérdésem, hogy Ati Radeon Xpress 200M videokártyához honnan lehetne driver-eket letölteni?
A google-t most hagyjuk, mert bizonyos dolgoknál (pl.: itt) sz*rt sem ér.
Ha nem tudtok ilyen weblapot, akkor lécci javasoljatok 1 fórumot, ahol értelmes, tapasztalt csókáktól lehet kérdezõsködni ilyen témákban...

az egy ati radeon kártya, azaz egy ati catalyst driver kell hozzá.
persze ehhez csak az ati honlapjára kell elmenni, sehova máshova ;)
http://downloads.gur...nload.php?id=18 - ez meg egy link ahonnan lehet drivert leszedni

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Na. Minden oké!
Már csak egy kérdés van hátra:
Meg lehet változtatni a meghajtó betûjelét? :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
hwsw.hu
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

• vendég
Nemrég vettem gépet és ezért meg nem vok otthon a számtech témában, de évek óta bringázom, ezért írok ide (nem ismerek még 1 számteches fórumot sem)...az lenne a kérdésem, hogy Ati Radeon Xpress 200M videokártyához honnan lehetne driver-eket letölteni?
A google-t most hagyjuk, mert bizonyos dolgoknál (pl.: itt) sz*rt sem ér.
Ha nem tudtok ilyen weblapot, akkor lécci javasoljatok 1 fórumot, ahol értelmes, tapasztalt csókáktól lehet kérdezõsködni ilyen témákban...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nekem 15gb és csak egy játék van fenn.
10gb elég, ha a játékokat nem oda teszed.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Ez ízlés dolga. Nekem pl 8 GB elég, de nem is játszom a gépen soha. Nomeg aztán az XP-t is lehet karcsúsítani.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Van egy 120 GB-s vinyóm. Mekkora partíciót hagyjak a Windows XP-nek? Most 40-80 az arány, de a 40-bõl még 17 szabad ( dokumentumokkal és zenékkel együtt), de a 80-ból már csak 60 MB van hátra.
Arra a részre csak a Windows menne meg a programok. A maradék rész meg menne játéknak & co.
White Horse

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
vagy mobilitásra van szükségem otthon és a kolesz közt ;)

egyébként köszönöm, nekem is viszonylag jónak tûnik

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

újra fellebbent a laptop projekt terve itthon.
valami hirdetési újságban ez volt benn:
http://www.notebook....spire_3103nwlmi
érdemes lenne?

Az ára elfogadható, de mint már annyiszor elhangzott itt a fórumon, csak akkor vegyél laptopot, ha az asztali konfigok nem felelnek meg a felhasználás szempontjából.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
újra fellebbent a laptop projekt terve itthon.
valami hirdetési újságban ez volt benn:
http://www.notebook....spire_3103nwlmi
érdemes lenne?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

jönnek a 8xxx-ek alapból vízzel.:D

Most úgy tünik hogy sima hûtés lesz csak rajta, cserébe akkora batár hogy nekem be se fér a házba.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.