Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Started by
lor
, 2006. January 12. 06:46
Posted 2006. December 18. - 15:16
olyan problémám lenne h kb fél órája össze akartam rakni powerquest partition magic-kel két partíciómat. A mûvelet végre hajtása elõtt meg kérdezi a porgi h mibe mentse a második partíció adatait megadatam neki, összerakta és most a keletkezett meghatón ott van az a könyvtár amibe a másik partíció adatainak kellene lenniük de nem lehet megnyitni a könyvtárat. Mi a teendõ ilyenkor?
Posted 2006. December 18. - 14:14
Linyuksz kérdés.
Mi kéne ahhoz, hogy ntfs partícióról - live cd-vel bootolva - usb nfts vinyóra tudjak adatot menteni.
Semmi, próbálkozz újabb kernellel. Supermount megcsinálja neked.
WI-Fi téma. Nem fog menni olcsó eszközökkel. 500 m talán ha tiszta rálátás van a két antenna között. De kérdés mennyit szánsz rá?
vendég_Charon_*
Posted 2006. December 18. - 12:46
Linyuksz kérdés.
Mi kéne ahhoz, hogy ntfs partícióról - live cd-vel bootolva - usb nfts vinyóra tudjak adatot menteni.
Posted 2006. December 18. - 11:09
próbáld nem szabdalni a letöltést. A legtöbb letöltésszervezõ kliens felbontja több részre (jet/part, ahogy hívják). Legyen ez a szám 2 vagy 1.
De a legjobb megoldás: CuteFTP. Úgy is gyors hogy nem multipartos.
De a legjobb megoldás: CuteFTP. Úgy is gyors hogy nem multipartos.
Meguntam az aláírásom....
Posted 2006. December 18. - 10:44
Olyankor mi van,ha nem tudok egy FTP kapcsolatot létesíteni,mert egy ilyen:
"530 Sorry, your account is restricted to 2 simultaneous logins."
hibaüzenettel nem enged?
Többféle FTP klienssel is próbálkoztam (BulletProof,FileZilla)
Az "options" opciónál merrefelé keresgéljek?
:-(
"530 Sorry, your account is restricted to 2 simultaneous logins."
hibaüzenettel nem enged?
Többféle FTP klienssel is próbálkoztam (BulletProof,FileZilla)
Az "options" opciónál merrefelé keresgéljek?
:-(
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."
Posted 2006. December 18. - 02:52
Posted 2006. December 18. - 02:36
valamit akkor is fel kellett volna furni a falra vagymi
vettem blutyuk adaptort mert az IR beszart.
vettem blutyuk adaptort mert az IR beszart.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. December 18. - 02:05
hajra
hatha
hatha
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2006. December 18. - 02:03
én foglalkoztam ilyesmivel anno, de nem éri meg a beruházást.
amugy megvalósítható, ha kell megkérdezem ujra a srácot aki mesélte hogy mit hogyan mivel.
amugy megvalósítható, ha kell megkérdezem ujra a srácot aki mesélte hogy mit hogyan mivel.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. December 18. - 01:55
a wifi simán viszi a falakat, bár nem tudom hogy 500 méterig elmegy-e, sztem nem igazán.
Hullámos kábel nem jó?
Hullámos kábel nem jó?
Posted 2006. December 18. - 01:45
a frekvenciatol is fugg mennyira hal el gyorsan a jel
es tan az sem mindegy, hogy am vagy fm
de nagyon reg volt a radioamator tanfolyam.
1w kornyeki cumok mar engedely kotelesek
1w mar tobb km tavra jok /~40km/
es tan az sem mindegy, hogy am vagy fm
de nagyon reg volt a radioamator tanfolyam.
1w kornyeki cumok mar engedely kotelesek
1w mar tobb km tavra jok /~40km/
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. December 18. - 01:37
Radios kapcsolat eseten minden a jeladotol fugg, hogy milyen eros.
Ha hazak vannak kozben akkor megkockaztatom hogy nem lesz igazan jo.
Ezek a pc-s wirelesses cuccok nemtom mennyire kuldik a jelet, de nehany mW-nal nem lehet tobb az erositese. Igy valoszinuleg "latnia" kell egymast a vevonek es az adonak. De mivel en masok tapasztalatara epitek nem feltetlen kell hinni nekem
A radiotornyoknal ez azer nem annyira problema mert tobb KW-al adnak, meg altalaban magasabbrol is indul a jel.
Ha hazak vannak kozben akkor megkockaztatom hogy nem lesz igazan jo.
Ezek a pc-s wirelesses cuccok nemtom mennyire kuldik a jelet, de nehany mW-nal nem lehet tobb az erositese. Igy valoszinuleg "latnia" kell egymast a vevonek es az adonak. De mivel en masok tapasztalatara epitek nem feltetlen kell hinni nekem
A radiotornyoknal ez azer nem annyira problema mert tobb KW-al adnak, meg altalaban magasabbrol is indul a jel.
Posted 2006. December 18. - 01:27
feladat:
adott egy gep internet van benne
aztan adott egy masik gep net nelkul es kb 500m tavolsagra
megoldhato vmi radios osszekottetessel a dolog?
hazak talan vannak utkozben /ami a radios vetelt rontja sajnos/
adott egy gep internet van benne
aztan adott egy masik gep net nelkul es kb 500m tavolsagra
megoldhato vmi radios osszekottetessel a dolog?
hazak talan vannak utkozben /ami a radios vetelt rontja sajnos/
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. December 18. - 01:09
Elsogen-es HT-s proci? Mert akkor az a homerseklet szerintem irtozatos sok.
En mondjuk a tapra gyanakodnek felteve hogy 20perc desktop uzem utan all le a gep.
Mert lehet:
- Nem hut a prockoventi.
- Kontaktos valami es bemelegedes utan rovidzar lesz vagy aramkorszakadas.
Osszessegeben amitol leallhat egy gep:
- Hibas tap (vagy elegtelen aram a konnektorbol, esetleg kuka kondi)
- Rovidzar (akar a belso alkatreszekben is),
- Hibas szenzoros erzekelesbol adodo BIOS szintu kikapcsolas.
- Aramkimaradas
- A windows (vagy virus) leallitja :-o
- Kikapcsolod
En mondjuk a tapra gyanakodnek felteve hogy 20perc desktop uzem utan all le a gep.
Mert lehet:
- Nem hut a prockoventi.
- Kontaktos valami es bemelegedes utan rovidzar lesz vagy aramkorszakadas.
Osszessegeben amitol leallhat egy gep:
- Hibas tap (vagy elegtelen aram a konnektorbol, esetleg kuka kondi)
- Rovidzar (akar a belso alkatreszekben is),
- Hibas szenzoros erzekelesbol adodo BIOS szintu kikapcsolas.
- Aramkimaradas
- A windows (vagy virus) leallitja :-o
- Kikapcsolod
Posted 2006. December 18. - 00:57
mikor volt a borda utoljára kitakaritva?
"asszem legutóbb mút szeedán vót itt a Mari néni, de aztat nemtom h a kompjútörröl micsinát."
Posted 2006. December 17. - 23:27
a pwm az nem a táp.
link
Voltage regulation
Main article: Switched-mode power supply
PWM is also used in efficient voltage regulators. By switching voltage to the load with the appropriate duty cycle, the output will approximate a voltage at the desired level. The switching noise is usually filtered with an inductor and a capacitor.
One method measures the output voltage. When it is lower than the desired voltage, it turns on the switch. When the output voltage is above the desired voltage, it turns off the switch.
a lapon levõ kis fekete négyszögalakú bizbaszok a proci körül, amik elõállítják az áramot a procidnak. jobb lapokon eleve borda alatt vannak.
northwood-tól egy kicsit sok az a hõfok amit irsz. mivel hûtöd? mikor volt a borda utoljára kitakaritva?
link
Voltage regulation
Main article: Switched-mode power supply
PWM is also used in efficient voltage regulators. By switching voltage to the load with the appropriate duty cycle, the output will approximate a voltage at the desired level. The switching noise is usually filtered with an inductor and a capacitor.
One method measures the output voltage. When it is lower than the desired voltage, it turns on the switch. When the output voltage is above the desired voltage, it turns off the switch.
a lapon levõ kis fekete négyszögalakú bizbaszok a proci körül, amik elõállítják az áramot a procidnak. jobb lapokon eleve borda alatt vannak.
northwood-tól egy kicsit sok az a hõfok amit irsz. mivel hûtöd? mikor volt a borda utoljára kitakaritva?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. December 17. - 22:41
Coolink
De eddig minden stabil volt, márminthogy játszottam nagyobb gépigényû játékokkal is eddig, mindenféle gond nélkül.
De eddig minden stabil volt, márminthogy játszottam nagyobb gépigényû játékokkal is eddig, mindenféle gond nélkül.
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2006. December 17. - 22:40
a pwm az a tap lesz ha jol tevedek. milyen tapod is van? [marka az erdekes, nem hogy hany watt]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. December 17. - 22:27
Lenne egy óriási nagy kérdésem!
A gépem az elmúlt ~20 percben 3-szor kikapcsolt teljesen magától. Épp, amikor elkezdtem CD-rõl mp3-akat exportálni. Mitõl lehet ez??? A CPU-t 67°C-on kaptam rajta, a PWM-et (legyen bármi is az) 52-n. A proci egy 2.8-as P4. A NB-n nem megy a venillátor, csak a sima borda hûti. Lehet az? Van annak bármi köze a konvertáláshoz? Help plz!
A gépem az elmúlt ~20 percben 3-szor kikapcsolt teljesen magától. Épp, amikor elkezdtem CD-rõl mp3-akat exportálni. Mitõl lehet ez??? A CPU-t 67°C-on kaptam rajta, a PWM-et (legyen bármi is az) 52-n. A proci egy 2.8-as P4. A NB-n nem megy a venillátor, csak a sima borda hûti. Lehet az? Van annak bármi köze a konvertáláshoz? Help plz!
White Horse