Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A 4000 az elvi sávszél, vagyis 500MHz-en tudna menni. A 3-4-4-8 DDR1-ben az alap, tehát minden útszéli memó ezen megy SPD szerint. Ha 2.4GHz-en pörög a CPU, akkor a CPU/11 azt jelenti, hogy 220 effektíven, vagyis DDR440-on mennek a moduljaid. Ez persze muris, mert tkp az FSB-n mennek effektíve, csak szeretik ien balfaszul írni, és ebbõl ugye DDR miatt lesz 400. CR-t nyugodtan rakd 1-re, némi gyorsulást is tapasztalhatsz. Mondjuk én hagynám 3-4-4-8-on, adnék neki egy kicsit magasabb FSB-t, hogy a RAM a gyári érték tetején fusson, majd utána csökkenteném az idõzítéseket némi feszemeléssel karöltva. Persze ha tuningolni akarsz, akkor a procit is cibálhatod, de most a memóra voltál kíváncsi.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Ha PC4000 ram-om van, 2T-ben, és most a gép 11×220MHz-en megy, akkor nem állíthatnám át 1T-re? vagy ez nem ilyen egyszerû? Inkább mást cseszegessek a jobb eredményekért (3-4-4-8 per pill)?
(most látom, az everest azt mondja, hogy dram/fsb: cpu/11 --ez hátha másnak jelent valamit, nekem nem sokat...)

Vélemények? :o

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

nem lehet az adsl modemet hekkülni h a timeout mondjuk a 3 perc helyett 10 mp legyen ?

indits egy regedit-et, és keress rá az "InactivityTimeout" -ra (valahol a HKEY_LOCAL_MACHINE/System-ben lesz).
Itt a zárójelben lévõ szám lesz a Timeout percekben megadva, ezt kell átírni arra, amit szeretnél.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
utorrent

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
Ki milyen torrent klienst ajánl Win platformra?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az nem gond, elfér itt két router is...és konkrétan melyik fajta termék lenne nekem jó ezek közül?? (amik a products menüpont alatt láthatóak...nekem ez a mediaflex adapter tûnik jónak..vagy az nem a megfelelõ eszköz?)..és ezeket a ruckus termékeket itthon lehet e kapni?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Igen, wifi router alaphelyzetben, az adapter pedig egy kliens. A routert bedugod a home gateway set top boxnak dedikált portjába, az adaptert pedig magába a set top boxba. Utána csak egymásra kell találniuk, ennek mikéntjéhez van leírás. Sajnos, a másik routeredet nem fogod tudni kiváltani vele, mert home gateway dedikált portkiosztása miatt (1,2 adsl, 3,4 iptv - ha jól emlékszem) az eszköz nem lehet egyszerre mindkét hálózatra csatlakozva.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
KZ: köszönöm a segítséget, ez a ruckus cucc jónak tûnik, bár nem igazán értem a mûködésének a lényegét, mert ez, ha jól látom, egy afféle router...az a plc-s dolog meg érdekes, még nem is hallottam ilyenrõl...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
IPTV-hez két mûködõ megoldást ismerek, az elsõ wifi alapú: http://www.ruckuswireless.com/

A második a powerline, vagy plc, amikor is a jel a ház/lakás elektromos hálózatán utazik. Vicces a konnektorba dugott 220->RJ45 átalakító-pár. Ez viszont csak akkor kivitelezhetõ, ha mindkét adapter ugyanazon fázison lóg. Hirtelen nem jut konkrét eszköz az eszembe (holnap tudok utánanézni), de a google a "plc" + "iptv" kulcsszavakra elég sok találatot ad.

kz

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Hello!
egy kis segitség kéne ma raktuk ujra a gépemen a windowst és egy ilyen hibaüzenettel fogad a bootolás után : C:/Windows/system 32/dumprep.exe az NTVDMengedett utasitást tal CPU meg nem ált... ahogy kilépek belõle azaz bezárom akkor semmit nem zavar de azért mégis idegesit vhol....
jah ez az egész egy 16bit-es msdos alrendszeres ablakban jön be...
hogy lehetne megszüntetni ?

elõre is köszi :
Vitya

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
lehet h meg lehet adni valahol, de nemtom
ha nagyon bosszant végy egy routert (nem kell tárcsázni, tûzfal is van benne, stb) pár ezerpól már kijön ami nem wifis

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

... ip címet nem csak akkor kapsz, mikor csatlakozol a kiszolgálóhoz? ahhoz meg kell a tárcsázó

Jah iigy korrekt. csak itt nem ádsl-nél nincs betárcsázás és erre nem gondoltam :) ....

nem lehet az adsl modemet hekkülni h a timeout mondjuk a 3 perc helyett 10 mp legyen ? és akkor meglenne oldva.... de ezt vmi adsl-s biztos jobban tudja...

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

pci-e ->agp átalakító létezik?

ha letezne, akkor nem kerulnenek az agp videokartyak 15-20%-kal tobbe. imho
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
És ezt át lehet állítani, hogy ne tegye? :)
Ebben a témában sík hülye vagyok különben :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
a hálókártya, mert érzékeli h be van dugva, van is rajta eszköz (a modem), csak nem kap tûle ip-t ezért meg kell várd amíg timeoutra fut

sztem

már megint nem frissítettem :D, ip címet nem csak akkor kapsz, mikor csatlakozol a kiszolgálóhoz? ahhoz meg kell a tárcsázó

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
ADSL van, de miért van az, hogy elindítom a gépet, a modem kihúzva a géppõl, belép a Windowsba, majd bedugom a modemet és kapásból csatlakozik? Na mindegy, csak olyan zavaró, hogy 3 perc, mire lehet használni a gépet...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

Mi okozza azt, hogy ha az internet be van dugva a gépbe, akkor sokkal több idõ a Windowsnak elindulnia, mintha az ki van húzva?

ha adsl-ed van akkor asszem azért tart több ideig mert DHCP-n kapsz IP-t és az elvesz X idõt... talán...

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Mi okozza azt, hogy ha az internet be van dugva a gépbe, akkor sokkal több idõ a Windowsnak elindulnia, mintha az ki van húzva?
White Horse

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ja, csak itt oda-vissza dologrol van szó, úgyhogy drága.
USB-s wifi (2db) cucc nem jo?

az ár nem számít, ha létezik ilyen, és a beszerzési forrással sem hiszem, hogy lesz gond...csak van-e ilyen eszköz?

nem, mert pont az lenne a lényeg, hogy bármilyen más eszközt mellõzzünk..itt van egy ábra, nagyjából így néz ki most az itthoni hálózatunk, csak home gateway helyett adsl-modem van és nincs set-top box.

Feltöltött kép

viszont amint bekötik az iptv-t, ami lassan aktuális, akkor ugye a modem helyett lesz egy home gateway, ahonnan valahogyan el kell jutnia a jelnek a set-top boxig (a routerbe egy rövid ethernet kábelen fog eljutni a jel). csak a home gateway az emeleten lesz a többi dolog (router,printserver, nyomtatók) mellett, de ezzel valahogy össze kell kötni a set-top-boxot, ami viszont lent lenne a nappaliban, mivel ott van a tv...viszont a falat nem igazán akarjuk szétbontani emiatt, hogy kihúzzunk nagyjából 100 méter ethernet kábelt, ezért jó lenne egy ilyesfajta eszköz, amit leírtam...valaki ötlet?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
elõfordulhat...amúgy a legtöbb dvd olvasó olvassa a dl-t...de konkrétan a hivatalos oldalon a firmwarenél leírják a legtöbb helyen, hogy mit is frissít..amúgy milyen íróról van szó?