Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Koszike :)

Nem tudja valaki HP portable nyomtatohoz ilyen 33-as tipusu fekete patront hol lehet olcson! szervalni, vagy esetleg toltetni? (Hallottam egyesek sima tintaval toltenek ilyesmit hazilag :))

pigmentes fekete tintám van, jobb mint az eredeti.....de speciel azt a patront már nem ismerem, sem azt hogy milyen tinta van benne sem tecnologialig....de a bécsi uton a stop shopban /ahoil a mali van/ a lépcsõnél van egy kis pavilon, azok sztem mindent refilleznek valami kormos vizzel...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tesco, auchan, cora, media markt, electro world, meg a photo hallban is láttam ma...tölteni szintén lehet a budaörsi teszkóban, egy ilyen kis pavilonban középtájt. de én nem töltetnék, mert az a garancia elvesztését vonja maga után azon felül, hogy tönkreteheti a nyomtatót...

amikor nekünk csak 2 mbit volt a net, mi akkor is 5felé osztottuk (én,öcsém, apu laptop, anyu laptop + szomszéd:D)...és most is 5felé osztjuk. szerencsére mindig van elég sávszél, mert elég ritka, hogy egyszerre akarna mindenki netezni.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Koszike :)

Nem tudja valaki HP portable nyomtatohoz ilyen 33-as tipusu fekete patront hol lehet olcson! szervalni, vagy esetleg toltetni? (Hallottam egyesek sima tintaval toltenek ilyesmit hazilag :))

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
De szépen mondtad. :) Útválasztó. Szép magyar szó, mégis olyan kevesen használják.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Szerintem rob arra gondolt hogy a szolgaltato nem szeresse az osztozkodast.
Asszem a 2Mbites vonalnal mar 2 gepet engedelyeznek.
De egyebkent ezzel szerintem sem kell foglalkozni, mert nem fogjak argus szemekkel a csomagokat ellenorizni hogy most hany gepet kotottel ra.
Nyugodtan vegyel olyan utvalasztot amit szeretnel, mindegyikkel el tudod osztani alt. 4fele legalabb.
Ezzel kapcs meg annyit hogy elvileg lesz (ha ugyan mar nem jelent meg) egy uj cfosspeed progi ami a lanba kotott gepek kozott is optimalizalja a kifele meno csomagokat nem csak az adott gepen. Ez ADSL ill aszinkron kapcsolat eseten kif elonyos lehet foleg a mostani emeles utani jelentos fel-le kulonbsegek miatt. Tenyleg, mar nalunk is emelhetnenek, mert ennyiert mar 4x ekkora vonalsebesseget kapok :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

router tudósok:
adott egy adsl internet.
adott hozzá egy modem, meg két laptop, amibõl csak az egyikben van wifi
kérdés, ogy ha megveszek egy tök egyszerû 6-7 ezer forintos routert, akkor be tudom ugy állítani, hogy mind a két géprõl lehessen netezni? elvileg ugyanis a net (1024/128k) csak 1 gépet engedélyezne.

Nekem egy átlagos Linksys routerem van, PC kábellel, laptop wifi-vel megy, 10 perces munka volt kb. beállítani az egészet, ADSL-t simán oszthatod tovább.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
probléma:

youtube vagy video.google vagy bármi más videora ráklikkelek és csak a feléig bufferel utána megáll. Hiába frissités max a feléig megy de van olyan, hogy pár sec után megáll.... se firefox, se ie.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Babooo

Babooo

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
Adsl-t gond nélkül lehet osztani kétszáznyolcvanhatezer felé.
Olyan mindegy milyen rútert veszel. STlabot kerüld.
SMC, Linksys, Netgear, ezek már elviselhetõbbek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Elvileg igen. Biztos, ami biztos, jó ha tud olyat a router, hogy MAC address spoofing (vagy vmi ilyesmi), ami azt csinálja, hogy a mögötte lévõ eszközök által generált csomagokat ugyanazzal a MAC addressel küldi, amitõl úgy látszik, mintha csak egy eszközöd lenne. Ez csak akkor érdekes, ha szolgáltató oldalon van szûrés. Vajon miért fáj az nekik, ha több géprõl használják, úgyse tudnak a maximumnál többet forgalmazni...

kz

na éppen ilyesmire voltam kiváncsi :) köszi szépen a tanácsot. :prosze:
egyéb ötlet bárki mástól?
konkrét tipusokra is jöhet ajánlat 10k alatt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

kérdés, ogy ha megveszek egy tök egyszerû 6-7 ezer forintos routert, akkor be tudom ugy állítani, hogy mind a két géprõl lehessen netezni? elvileg ugyanis a net (1024/128k) csak 1 gépet engedélyezne.

Elvileg igen. Biztos, ami biztos, jó ha tud olyat a router, hogy MAC address spoofing (vagy vmi ilyesmi), ami azt csinálja, hogy a mögötte lévõ eszközök által generált csomagokat ugyanazzal a MAC addressel küldi, amitõl úgy látszik, mintha csak egy eszközöd lenne. Ez csak akkor érdekes, ha szolgáltató oldalon van szûrés. Vajon miért fáj az nekik, ha több géprõl használják, úgyse tudnak a maximumnál többet forgalmazni...

kz

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
router tudósok:
adott egy adsl internet.
adott hozzá egy modem, meg két laptop, amibõl csak az egyikben van wifi

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Köszi a segítséget a haverom nevében is! :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Azt kihagytam, hogy ez egy winchester :D Csak két partícióval :D Bocsika
Mert így kiesik egy-két dolog a listáról, úgy látom.

GetDataBack-el a dolgok többsége visszaszerezhetõ sérült/eltünt partícióról is.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Hat most biztos leszolnak de en azt tudom mondani ami nekem bevalt.
Pl. Partiton Magic, mindkettore jo. Latod mi van a lemezen es vissza is tudod hozni ha lehetseges. (amugy meg biztos mindjart nyomjak az illetekesek a freesoftware-eket)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Barchobazunk? Ez volt a beugratos kerdes? 5 pont.
Persze en se figyeltem hisz irtad elozoleg volt rajta rendszer.
Valami lemezkezelovel neznek utana mi a helyzet azzal a particioval fizikailag, aztan szinten arra alkalmas progival, van e rajta tartalom es utana johet a lementes kerdese. Maskulonben ha nincs rajta semmi (pl elveszett maga a particio, tehat helyreallito progi se segit) akkor ertelmetlen foglalkozni vele. Ujraparticionalni, formazni es mehet.

És ehhez melyik progikat ajánlod?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Barchobazunk? Ez volt a beugratos kerdes? 5 pont.
Persze en se figyeltem hisz irtad elozoleg volt rajta rendszer.
Valami lemezkezelovel neznek utana mi a helyzet azzal a particioval fizikailag, aztan szinten arra alkalmas progival, van e rajta tartalom es utana johet a lementes kerdese. Maskulonben ha nincs rajta semmi (pl elveszett maga a particio, tehat helyreallito progi se segit) akkor ertelmetlen foglalkozni vele. Ujraparticionalni, formazni es mehet.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha 533-as a külsõ órajel, akkor 133-as az FSB, ergo 266 a DDR freki. Ez így normális. A másik lapon, ha 400-on ment a RAM, akkor valszeg fel volt osztva.

Nekem olyan van. P4. Az baj?
Az eredeti lappal ment normálisan.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Azt kihagytam, hogy ez egy winchester :D Csak két partícióval :D Bocsika
Mert így kiesik egy-két dolog a listáról, úgy látom.
White Horse

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

, a kapersky meg leírtott már valamit, de utána is jelentkezett a probléma.

Itt valoszinuleg az a baj - amint iljics is irta - hogy csunyan be***vtal valamit a netrol.
A kezdolapot altalaban ilyen trojaiak irjak felul. Ha sikerult leirtani ami okozza (ezt konnyen ellenorizheted , atallitod es ujrainditod a bongeszot) akkor mar egy gonddal kevesebb. Mindig ez legyen az elso ha maskeppnem kezzel kell kiloni es letorolni. Ha valamilyen oldalt nem ersz el (vagy valamilyen beallitas tiltott) azon mar az irtok nem biztos hogy tudnak segiteni, mert elkepzelheto hogy felulirodtak bizonyos registry bejegyzesek windowsodban a security vagy mas beallitasok kapcsan.
Elsosorban nezd meg mik vannak restricted site-ok kozott hatha.
Mondjuk en pont az ellenkezojevel talalkoztam , amikor minden site-ot trusted -re categorizalt a fereg, ezert a popup blocker sem reagalt, igy gatlastalanul tamadhattak a felugro ablakok es ezzel egyutt a kartekony programok is.
Az IE general tabjanak feloldasahoz (ahol a kezdolapot is be lehet beallitani) tedd a kovetkezot:
Futtatas -> gpedit.msc |-> Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Internet Explorer -> Disable the General Page not configured -re allitsd ha mason van. (Ha ezen all akkor elotte tiltsd le es utana allitsd be ismet.)
Amennyiben csak a kezdolap van letiltva akkor:
User Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Internet Explorer -> [ Disable changing home page settings ] Es hasonloan jarj el mint fennt. A gmail letiltasa is talan feloldhato innen. Ha megse sikerul igy megoldani ,akkor sorry nem vagy igazi winuser terj at linuxra :) De legalabb valts bongeszot mert az IE-hez nem eleg az "XP"-d ;)
Aszondjak az Opera a legjobb az mindent tud :-o

PTAmas : annak hogy nem latszik a vinyo sok oka lehet:
- Nem ismeri fel a BIOS
- Le van tiltva a BIOS-ban / Winben vagy utkozik a drivere valamivel
- Rosszul van jumperelve a merevlemez
- Nincs bekotve a tap
- Nincs , vagy rosszul pl. ferden van bekotve az adatkabel
- Nincs particionalva a merevlemez
- Nem windows-os filerendszer van a merevlemezen. (A szervizbe CS szerver lemeznek hasznaltak ;))
- Meghibasodott a merevlemez
- Nincs is benne a merevlemez :-o
- Meghibasodott az adatkabel
- Meghibasodott az alaplapi vezerlo

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Haverom gépének a vinyója érdekesen mûködik.
Állítólag nem látja a windows a D: meghajtót, de a C: tökéletes. Most volt szervízben, mert a winyóval vagy a rendszerrel volt egy kis galiba; azt kérte, mentsék le a D-t, és tegyék vissza. Mielõtt elvitte volna szervízbe, az elõtt sem ment a D:. Mit lehet ezzel kezdeni? Az adatoknak lõttek?
White Horse