Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Bár nem látom sok értelmét jelenlegi hõnérsékleteid mellett; max egy halk 8centisnek a vga alatt...

Én is így gondolom, de hogyan tegyem be alá? Jól értem, hogy direktben (merõlegesen) a VPU-t fújnád meg? Mi tartsa azt a ventit, s honnan szívja a levegõt?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
na tengeristen lett a befuto

Feltöltött kép

Gigabyte Poseidon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Szóval, a téma a házhûtés, szükségem lenne némi tanácsra.

A gépem igen gyakran erején felüli üzemmódban van, s fõleg, 3d modellezéssel (direkt3d) meg tudok sütni ezt-azt benne.

Jelenleg van egy Coolermaster Centurion-1 ház, ebben pedig:
-gyári Intel CPU hûtõ
-beszívó CM ventillátor (80x80x25) a ház elején
-kifújó CM ventillátor (80x80x25) a ház végén
-VGA kártya venti + dual heatpipe
-értelemszerûen Chieftec táp / venti
-hátul a takarólemezkék perforáltra vannak kicserélve

Amit még tudni kell:
-3 db HDD beáll a beszívó mögé, így a heatpipe-ra sajnos már csak felmelegedett levegõ megy

Hogyan tudnám ezt még fokozni, olcsón? (tehát egy új, vízhûtéses ház nem kellene azért ;) )

Jelenleg az alapjárat: CPU 42, MB 44, VGA 40.
A csúcsüzem pedig: CPU 48, MB 50, VGA 90.

Szeretném a VGA-t 60 körülire szorítani - namost azt látom problémának, hogy a heatpipe eleve csak meleg légáramot kap - szerintetek lenne értelme direktben megfújni egy ventillátorral (valami fabrikált távtartón, s mondjuk a ház elején is 1-2 panelt rácsosra cserélni?

Tápot el kellene választani a ház többi részétõl - konkrétabban egy A4-es lapot beheggesztes hogy ne a proci melegét szvja ki, ez a házhûtõ feladata.
Hátsó takarólemezeket szedd ki, oda ha van helyed egy halk 8 centis berakhatsz ami remek kereszthuzatot fog kis forulaton is okozni, így vgad és vinyóid is 'örülni fognak'. Procira ha melege van egy Arctic Freezer, vag ymég inkább vmi olyan hûtõ ami hátra a házventi fele tudja fújni a melget- nem tudom menynit szánsz rá, pl a Ninja remek szolgálatot tehet, proahrdver és hwt- oldalain találsz pár tesztet, onnan csemegézz. Többet nem tudsz csinálni, de nem is kell. Ha már minden házventi helyed be van töltve nem lehet annyira rossz a szellõzésed.

még 1 lehetõséged van: http://www.hardwareo...les&cid=3&y=237

Cooler Master Elite vagy Antec olcsóbb házait meglesheted, Gigabyte, Asus és Foxconn házatáján is érdemes szétnézned.
Bár nem látom sok értelmét jelenlegi hõnérsékleteid mellett; max egy halk 8centisnek a vga alatt...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Dante: vannak jól szellõzõ házak, amikben elöl-hátul egy-egy 12-es venti van, meg esetleg az oldallapon is egy..
az asus-nak, a coolermasternek és a foxconn-nak is vannak megfizethetõ kategóriában jó házai. esetleg casetek

Jaja. Nekem foxconn TH-02-es házam van. 10-11 k körül vettem, ennyiért szerintem az egyik legjobb vétel volt. Csak 1db 12-es venti van benne hátul, de ígyis elég hûvös. Kivehetõ tálcás, csavar nélkül szerelhetõ, mi kell még ennyiért.:) Ha valaki talál 350-es FSP táppal szerelt változatot belõle, akkor meg pláne bestbuy 16-17 között lehet találni 350-es FSP-vel. http://www.svethardw...68006418F4.html

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
hogy a rákba lehet kitörölni a böngészõbõl valahogy azt ha eltárolt magának egy youtube-os videot vinyón?? mert félbeszakadt a letöltése a videónak és úgy veszi mintha le lenne szedve, de nyiván a felénél megáll. de a piros csík végigvan.
temp internet files, cookies, minden cucc törlése megvolt de mégis ott van..
probáltam azt h jobb klikk a videon és az adobe flash playernek nulla kb helyet engedtem h használjon a vinyón de ugysejó.
valaki segítsen légyszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Dante: vannak jól szellõzõ házak, amikben elöl-hátul egy-egy 12-es venti van, meg esetleg az oldallapon is egy..
az asus-nak, a coolermasternek és a foxconn-nak is vannak megfizethetõ kategóriában jó házai. esetleg casetek

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Hali

gondom van. adott egy .rar álomány jelszóval védve.
khm.. ha elfelejtettem a jelszót beletudok jutni valahogy?

valami progi, trükk vagy bármi...

megoldodott. egyéb mód.
de ha másnak lenne ilyesmi gondja:

Advanced RAR Password Recovery nevezetû progi elvileg megoldja.
csak gondolkodik rajta egy keveset.. :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Hali

gondom van. adott egy .rar álomány jelszóval védve.
khm.. ha elfelejtettem a jelszót beletudok jutni valahogy?

valami progi, trükk vagy bármi...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nekem bejöttek a CM Ultrasilent (<13 dB) ventik. Az 5.25-ös linked nem mûxik, de ezek szerint elhiszem, hogy van. Egyszerûbb lesz viszont a meglévõt betuningolni oda.

A földön lévõ ház, elhiszem, hogy jobb, de sajnos nincs rá lehetõségem, rövid kábelekkel gyûlölök szívózni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Nemrég mondtak nekem egy márkát ami olcsó és minõségi házakat gyárt, este megkérdem pontosan.
Nekem pl egy chieftek dragon nagytorony van, nem épp a legújabb de nagyon bevált. Elöl 2db 8cm venti, oldalt 1, hátul 2db 8cm, 1db 9cm venti. Mindegyik kb. félsebességgel megy és így semmi hangjuk nincs, de a hûtés tökéletes.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jah, en is egy hazcseren gondolkodok, mivel a mostaniba csak ketto darab 8cm-es hatso ventit lehet tenni, amibol csak az egyik hasznalhato, mert a masik takarasban van. szoval meleg a rendszer nem kicsit.

antec nine hundred lesz a nyero, asszem osszesen 4 db 12-es ventit lehet bele tenni. ketto elol, egy hatul, egy opcionalisan az oldallapon es meg egy 20as [?] felul. es relativ olcso haz. es nagy. es jol nez ki :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

5.25 helyére milyen ventit lehetne berakni? Van arra kifejezett modul,

Van, amit linkeltem pl. készen kapható

vagy valahogyan beletuningolok (mondjuk 2 db 5.25 helyére) egy standard 80/80/25-öt? (ami azért elnne elõnyös, mert van még itthon pár darab)

Ez is jó ötlet.
Ennek a háznak az a hibája szerintem hogy nincs az oldalán venti, illetve elöl is és hátul is csak egy van. Lehet hogy meg kéne fontolni egy olyat amibe több ventit lehet beépíteni(ha nem akarsz barkácsolni).

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
És a ház remélem a földön áll ! Mérd meg, ott mindig 2-3 fokkal hidegebb van.
A ventillátorokat sem hallod annyira.
Marci

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
5.25 helyére milyen ventit lehetne berakni? Van arra kifejezett modul, vagy valahogyan beletuningolok (mondjuk 2 db 5.25 helyére) egy standard 80/80/25-öt? (ami azért elnne elõnyös, mert van még itthon pár darab)

tamáska - gyárilag Zalman, de még mindig kevés (n7950gt) - legalábbis nekem (de hangsúlyozom, hogy játékkal nem tudom megfingatni, ellenben mással igen)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
További lehetõségek: 5.25-ös helyre beépíthetõ venti
Ház oldallapjába ventit beépíteni, hogy a videókártyára fújjon.

Picasa _Alex_

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

milyen a videokartya? gyari hutes van rajta? nekem a zalman VF900CU volt, es nagyon bejott. olcso, csendes es halk. a ma kaphato kartyak eros 80%-aval kompatibilis.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Kultúrált megoldás kellene. ;) Azaz a gépház maradjon zárt, s lehetõleg pormentes.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
haver nyáron egy bazinagy és erõs szobai ventillátort rak be a gépház mellé (az oldalfal le van szedve), nem megy fel soha 50+-ba neki, pedig õ is nyüstöli rendesen. egy ilyen ventillátor kb. 10-12 ezer forint, oldalfallevétel 0,5 perc, és már csak egy konnektor kell. ez is egy megoldás:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szóval, a téma a házhûtés, szükségem lenne némi tanácsra.

A gépem igen gyakran erején felüli üzemmódban van, s fõleg, 3d modellezéssel (direkt3d) meg tudok sütni ezt-azt benne.

Jelenleg van egy Coolermaster Centurion-1 ház, ebben pedig:
-gyári Intel CPU hûtõ
-beszívó CM ventillátor (80x80x25) a ház elején
-kifújó CM ventillátor (80x80x25) a ház végén
-VGA kártya venti + dual heatpipe
-értelemszerûen Chieftec táp / venti
-hátul a takarólemezkék perforáltra vannak kicserélve

Amit még tudni kell:
-3 db HDD beáll a beszívó mögé, így a heatpipe-ra sajnos már csak felmelegedett levegõ megy

Hogyan tudnám ezt még fokozni, olcsón? (tehát egy új, vízhûtéses ház nem kellene azért ;) )

Jelenleg az alapjárat: CPU 42, MB 44, VGA 40.
A csúcsüzem pedig: CPU 48, MB 50, VGA 90.

Szeretném a VGA-t 60 körülire szorítani - namost azt látom problémának, hogy a heatpipe eleve csak meleg légáramot kap - szerintetek lenne értelme direktben megfújni egy ventillátorral (valami fabrikált távtartón, s mondjuk a ház elején is 1-2 panelt rácsosra cserélni?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

ha basszus. most raneztem. 150fontnal indul a dobozos Vista ara... de van 280ert is. Hat meg vannak ezek hulyulve. 2038ig jo lesz nekem az XP is.

VEszel egy vinyóyt/dvd írót vele és egybõl töredékéért kapod.
De 2008 elött csak magadat szopatod a Vistával...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám