Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Végül döntöttem, nem éri meg a szívózást...meg elég sokféle programot használok, meg a veszõdség...ááá, XP-vel is elvoltam, eztán is elleszek valahogy...Vista-nak mik a rendszerigényei (nyugi csak eszmefuttatás...tudom, hogy még nem éri meg váltani, nem elég kiforrott rendszer, csak érdeklõdöm...) :o

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
linuxból én próbáltam fedora meg suse, a fedorából nagyon hiányzott az mp3 támogatás és nem sikerült sehogy sem felberhelnünk rá linuxhoz jól értõ haverral sem, de a suse nekem bejön.

tam: winyók még nincsenek raidben, de lesznek. ja meg kihagytam egy külsõ rackben elhelyezkeõ 160as ide winyót (ez volt a régei gépemben, ezen van minden adatom)....x 1300 nekem bõven elég, trackmania elfut rajta, azzal szoktam fõleg jászani meg cs 1.6, az is megy. alaplap asus p5b.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ezt akár wareznek is vehetjük.
(Megy a QDB-re lol)

Babooo

Babooo

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
Help me, nincs valakinek véletlen egy kész szakdolgozata bármiféle programozásból?
Php, delphi, akármi, akár gamemaker... stb...
Kéne forráskod, meg dokumentéjsön. Holnapra kellene leadni. :-/

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

ki is fagyott a TDU meg a CS:S is ma ketszer. [merthogy o hibat eszlelt ezert leall. es hogy en tajekoztassam a microsoftot a problemarol. ehe]
otletek?

Cseréd ki. Megsült a VPU valsz. Nekem évente megsül egyszer. :) A CS:S és társai (esetemben az Oblivion) alaposan odaver a kártyáknak.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Valaki használ WDS-t?

artifaktol a videokartyam. nem nagyon, csak kicsit. ugy fel orankent egy feher haromszog. aotletek?

Nekem a régi vidkarim csinálja ezt autóversenyek alatt, de már a menüben is. Játék közben néha vörös lesz a föld, néha az ég, pedig esküszöm, hogy nem szoktam elgázolni az út mellett álló nézõket.
Ötlet: valami akkor is melegedik. Paszta kiszáradt valahol esetleg? (szétszed-összerak)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Ha a tag veszõdik vele, akkor mindenképp megéri. :) Utána már jó!

• vendég
Hát gépen minimálisat játszok csak...megsúgom a polcon ott mosolyog rám egy thermaltake-el megspékelt vízhûtéses X-box 360, szal ezután gondolom nem kell ecsetelni hol játszok szívesebben... :D
De most nem az a lényeg. Szal nem vagy programozó, meg informatikus, de jó lenne a gépbõl kihozni a legjobbat és van is egy tag, aki használ Linuxot...tudna segíteni nekem. De kérdés most megéri-e a veszõdségét...na még fontolóra veszem...de thx a helpért! ;)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

de ugye azt tudod, hogy en nem a zeneket akarom lementeni hanem azok sorat
mert egy konyvtar szinkronizalassal kerulnek az ipodra a zenek

Lori!
Ha ez még nem oldódott meg, most futottam bele, nézz rájuk hátha - há'persze hogy freeware és há'persze hogy nem kell telepíteni sem:
http://www.yamipod.c...in/modules/home
"In idem flumen bis non descendimus"

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Aki ennél többet akar és még a csillivilli felhasználói felületet is kedveli, ill azt hogy mindent elétolnak az használjon OSX-et Mac-en.

Csak a teljesség igénye végett: a Mac OSX BSD alapú. Jobb is. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
konzolon csak lamak jatszanak. valamint akik linuxot es mac-et hasznalnak azok geekek.

udvozlettel

egy hardkor XP juzer :D

amugy

artifaktol a videokartyam. nem nagyon, csak kicsit. ugy fel orankent egy feher haromszog. a proci meg a ram is visszabb van veve mint amit tud [kimelem kicsit oket] meg a vga se maxon porog. ki is fagyott a TDU meg a CS:S is ma ketszer. [merthogy o hibat eszlelt ezert leall. es hogy en tajekoztassam a microsoftot a problemarol. ehe]

otletek?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Igen a maiak egyre jobbak. Egy pro user számára élmény használni õket. A shell parancsok programnyelvek, programok (regexp) kismillió kombinációja messze felülmúlja a windows lehetõségeit. De egy átlag user is tökéletes irodai gépet találhat benne. Játékra hígfos és az is marad még egy jó ideig.
Aki ennél többet akar és még a csillivilli felhasználói felületet is kedveli, ill azt hogy mindent elétolnak az használjon OSX-et Mac-en. Persze játékra az is alkalmatlan :D
Mellesleg most jön ki nemsokára a Fedora 7-es :D final.
Ezt érdemes lehet felpakolni vagy a Suse-t.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

linux alatt nem lehet cs-zni. ez naaaagy hiba :D

Meg egyáltalán, ha játék a cél, akkor felejtõs. De játékra ott vannak a konzolok, micsoda perverzió pc-n játszani. ;)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Vélemények? Megéri váltani? Miért igen, miért nem?
Ja, és nem vagyok egy hardcore úzer, aki naponta szerverket tör fel, meg milliós programokat ír...egyszerû átlagfelhasználó vok... :D

Én szerverekhez használok Linuxot (bár inkább FreeBSD-t) egy ideje, így nem ismerem az ilyen felhasználóbarát "lánylinuxokat" ;) de úgy gondolom, hogy még mindig könnyen szopóágra kerül, aki desktop felhasználóként, egyszerûen, könnyen használható és konfigurálható oprendszert keres benne. Az biztos, ha találsz olyan önkéntest, aki rendesen belövi neked, akkor az adott konfiguráción egy gyorsabban futó, megbízhatóbb, strapabíróbb, az erõforrásokkal jobban gazdálkodó rendszert kapsz, mint az xp. De amíg idáig eljutsz... bár lehet, hogy tévedek és az újabb disztribúciók már tisztábbak, szárazabbak, miegymás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
linux alatt nem lehet cs-zni. ez naaaagy hiba :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

• vendég
Kérdésem egyszerû...túl egyszerû -> ne tessék röhögni...
Szal kijárni már a gépemnek egy windows újrarakás, de elgondolkodtam rajta, hogy XP-rõl esetleg Linux-ra váltok...Szóval az általános "vindóz szar, ha nem használsz linuxot nem vagy ember" dumán kívül miben jobb és miben kevésbé jobb a Linux, mert fontolgatom az átállást. Esetleg Linuxnak melyik változatát javasoljátok (notebook, 2 GHz-es proci, 256 MB-os videokártya, 512 MB memória, 80 GB-os vinyó így kábéra...de még lesz kis plusz-memória belé nemsoká). Vélemények? Megéri váltani? Miért igen, miért nem?
Ja, és nem vagyok egy hardcore úzer, aki naponta szerverket tör fel, meg milliós programokat ír...egyszerû átlagfelhasználó vok... :D

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Viszont az jutott még eszembe, hogy exxpert kollegának a default net kapcsolata az explorerben még a régi-, tárcsázós dsl-es lehet. Na ezt kéne kikapcsolni.

Ezt mondtam, hogy a net kapcsolatot a gépen illene minimum letiltani.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

és ha minden igaz, ma este jönm eg a zúj gépem:C2D E6400, 1 GB DDR2 800 Mhz kingston, 250+250 SATA-II seagate barracuda...videókari csak egy x1300as radeon, ha minden igaz, nem játszom, csak filmet nézek/videót vágok meg netezek meg zenét hallgatok...

nice :spoko:

mondjuk nekem az az x1300 az szurja a szemem, de en gamer vagyok :D

alaplap? vinyok raidben?

RAUH-Welt
B E G R I F F

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Az IPTV-s speedtouch-nak más konfigja van, ott két szeparált, logikai DSL-t kapsz egy fizikai dróton. Ezért a portok megkülönböztetése. Viszont az jutott még eszembe, hogy exxpert kollegának a default net kapcsolata az explorerben még a régi-, tárcsázós dsl-es lehet. Na ezt kéne kikapcsolni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
thomson speedtouchom van nekem is, és az pedig az IPTV-s home gateway, legalábbis nálam... az dönti el, hogy a helyi hálózatra (1es és 2es port + wifi antenna) vagy pedig a TV-re (dedikálst sávja van, magasabb prioritást élvez, 3as és 4es port).

start/futtatásba írd be, hogy "cmd" aztán hogy "ipconfig" . ott kapsz egy helyi átjárót, 192.168. elejût, na annak a címét kell beírni böngészõbe. (én megpróbálnám zuerst a 192.168.1.254-et, eddig ahol segítettem IPTVt konfigolni, mindig ez volt a cím. gondolom automatikusan ezt osztja ki magának a speedtouch.). gyárilag mind a felhasználónév, mind a pass "3play" az IPTVs speedtouchnál.

ha ezzel nem enged be, akkor próbáld meg az "admin/admin", "/admin" (csak a jelszó az admin, semmi más) kombókat, és ha van, akkor nézd meg a user manualban, ott álalában le szokták írni a default jelszavakat (amiket illik módosítani). ha a géped nem wifin megy, akkor az 1es vagy a 2es portba dugd be a gép kábelét. ha wifin, akkor titkosítós jelszó meg minden bizé ellenõrzése...

és ha minden igaz, ma este jönm eg a zúj gépem:C2D E6400, 1 GB DDR2 800 Mhz kingston, 250+250 SATA-II seagate barracuda...videókari csak egy x1300as radeon, ha minden igaz, nem játszom, csak filmet nézek/videót vágok meg netezek meg zenét hallgatok...