Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

hali!
nyomtatót szeretnénk:
-A3-as legyen
-tintasugaras vagy lézeres
-sebesség nem számít csak a nyomtatás minõsége legyen jó minõségû
-100.000 alatt legyen. köszi elõre is.

mit szeretnél nyomtatni ?

szöveget
grafikát
fotókat
és mennyit?

mert nem mindegy
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
hali!
nyomtatót szeretnénk:
-A3-as legyen
-tintasugaras vagy lézeres
-sebesség nem számít csak a nyomtatás minõsége legyen jó minõségû
-100.000 alatt legyen. köszi elõre is.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Mindenképp célszerû a DVD teljes tartalmát elõzetesen gépre rippelni.
"Realtime" DVD-rõl egy menetben AVI-t készítõ szoftvert nem ismerek és eleve erõmû kellene egy ilyen prcesszhez. (Plusz a minõség rovására is menne szvsz.)

VLC tudja, igaz nem avi-t gyárt. A minõség valóban rosszabb, mint a 2-pass kódolásnál.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Értem. És melyik programmal tudom a DVD-t DVD-ként gépre ripelni...remélem ez az uccsó progi, ami a mûvelethez kell :D

dvd decrypter, keress rá googleban. ha ez nem megy, akkor meg anydvd...

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Értem. És melyik programmal tudom a DVD-t DVD-ként gépre ripelni...remélem ez az uccsó progi, ami a mûvelethez kell :D

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Mindenképp célszerû a DVD teljes tartalmát elõzetesen gépre rippelni.
"Realtime" DVD-rõl egy menetben AVI-t készítõ szoftvert nem ismerek és eleve erõmû kellene egy ilyen prcesszhez. (Plusz a minõség rovására is menne szvsz.)
"In idem flumen bis non descendimus"

• vendég
Ezaz! Ilyet kerestem, köszi!
De egy kérdésem lenne: az inputnál nem lehet a meghajtót választani...bele akar menni a DVD tartalmába...izé...de ez nem ok.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
A Gordiuszi Csomó megoldja a DVD2avi problémád:
http://www.autogk.me.uk

Naná, hogy ingyé'! ;)
"In idem flumen bis non descendimus"

• vendég

Sztem ez
http://www.dvdshrink.org/what.html

Köszi a tippet, de ez nem ok. Ezzel max. tömörített biztonsági másolatot tudok csinálni, nekem olyan program kéne amibe beleteszem a DVD-t, kiválaszthatom, hogy melyik nyelvvel és felirattal legyen és õ ebbõl a gépre csinál egy .avi-t, .mpeg-t v. ilyesmit (a feliratnak meg egy külön fáljt, ahogy kell). Bocsi, lehet én fogalmaztam elöbb rosszul... :o

Más: ha feltúrbózom a notebookom plusz memóriával, akkor a teljesítménynövekedéssel gondolom sok lesz a plusz hõ is...lehet néznem kell majd hûtõt is? :o Jelenleg olyan 50 fok körülin fut, ami érzésre sok (mindig nagyon forró a gép tapipadja), de gondolom ez normális...viszont nem akarom kifektetni a cuccost a plusz 1 GB memóval...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Itt olvassgass
Legelsõ post.
(bár ez most Pentium, de az eleje teljesen ugyanaz)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

buko

buko

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Ha nem fixálod, akkor tönkre megy/mehet a videókártya, meg minden más, amit a PCI-be dugsz.
Amúgy meg a fórumokban kérdezhetsz is, de prohardveren az elsõ postok arról szólnak, mit, hogy. Olvasgassad!

oké de oktatnál hogy mi azamit fixálni kell és hogy hol kell bios? vagy hol?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Ha nem fixálod, akkor tönkre megy/mehet a videókártya, meg minden más, amit a PCI-be dugsz.
Amúgy meg a fórumokban kérdezhetsz is, de prohardveren az elsõ postok arról szólnak, mit, hogy. Olvasgassad!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

buko

buko

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Olvass fórumot!
www.prohardver.hu
Csak úgy el kezdted emelni az órajelet, vagy fixáltad is az AGP/PCI frekit?

õõõõ hát azt hiszem csak ugy elkezdtem emelni....am köszi a segitséget de csak a forumokban irnak rola??

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Olvass fórumot!
www.prohardver.hu
Csak úgy el kezdted emelni az órajelet, vagy fixáltad is az AGP/PCI frekit?
White Horse

buko

buko

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Sziasztok! kéne egy kicsi segitség tuningolásban a gépem: Ausus a8n5x pci-e dual channels(DDR),4x512mb hynix ram (400mhz),6600 gt 128mb ,Amd athlon64 3200+,codegen 400w ,160Gb (samsung 16 mb kes,7200rpm...)+asus tv kártya szerintetek ezt a konfigot jol lehetne huzni??és ha igen hogy kezdjek hozzá a prcot probátam huzni anno ment 4100on(2600ghz)4 honapja kb és most ha huzom nem indul be a gép és csak az uj windows segit szerintetek mi lehet a probléma?? üdv

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

DVD ripelésre melyik progit ajálnjátok? Olyan kéne ahol kiválaszthatom, hogy a nyelvekbõl és extrákból mit ripeljen be és azt is megadhatom, hogy mennyi helyet foglaljon a gépen a film és ehhez igazítja a minõséget...sokat kérek? Van ilyen? :o

Sztem ez
http://www.dvdshrink.org/what.html

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Na, vásárlás elõtt biztosra szeretnék menni. Tehát notebook-omba vennék memóriát. Jelenleg 512 van benne, de ebbõl van megosztva a videokártyának is (ati Xpress 200m) és így már néha kevés...arra gondoltam 1 GB-osat veszek bele:
PQI gyártmányú DDRII-es, 1 GB, 533 Mhz-es órajellel 10 000 HUF-ért.
Gépem adatai: memóriabusz típusa: DDRII SDRAM
memóriabusz effektív órajele: 533 MHz

Akkor így mûködnie kéne, nem? Amúgy megéri ez a cucc? Ja és azt tudom ha aksiról megy a notebook a plusz memória csúnyán lehúzza az élettartamát. Most kicsit kevesebb mint 3 óráig bírja, a plusz 1 GB memóriával mire számíthatok?
Közben meggyõztetek ti is, meg mások is...memória-biznisz után belenyúlok egy 2007-es Mandriva-ba...mellette persze lesz XP...:D

http://www.ready.hu/rendelesa.htm - nettó árak, de érdemes megnézni ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

• vendég
Semmi vélemény, javaslat, ellenjavaslat a #4707-esre? :o

DehogyONislegyen:
DVD ripelésre melyik progit ajálnjátok? Olyan kéne ahol kiválaszthatom, hogy a nyelvekbõl és extrákból mit ripeljen be és azt is megadhatom, hogy mennyi helyet foglaljon a gépen a film és ehhez igazítja a minõséget...sokat kérek? Van ilyen? :o

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
lanka hatterrel :D

akkor en szoftkor juzer vagyok, mert vista skinem van, es eletemben kb 5szor nyitottam meg a start menut, es az intezot osszesen :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Igen tam de te nem tudod hogy a hardcore xp userek csak es kizarolag windows explorer-t hasznalnak default theme beallitasban :D