Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Started by
lor
, 2006. January 12. 06:46
Posted 2007. May 24. - 08:38
Hogy tudom teljesen kikapcsolni a CD és DVD automatikus lejátszását?
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2007. May 24. - 08:30
plMennyibe kerul egy jogtiszta Windows Vista szoftver maganembernek ( tehat 1 gepre felteheto verzio ) ?
http://kimsoft.hu/in...cios-rendszerek
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2007. May 24. - 00:46
Mennyibe kerul egy jogtiszta Windows Vista szoftver maganembernek ( tehat 1 gepre felteheto verzio ) ?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Posted 2007. May 24. - 00:24
Felrakod az egeszet es utana leszeded , betartva az ujrainditasi kotelezettseget ha akarja.
Ha nem megy akkor a rejtett eszkozkezelok kozul torlod es vagy a sysfilejait a system32/drivers alol. Nem irom le hogy melyek azok konyen megtalalod mert windows
Az RW lemezek ugynevezett Packet Writing moddal irodnak ez kulonbozik a hagyomanyos irastol. Olyasmi (vagy talan egyezik is vele) mint az UDF (Universal Disc Format)
http://en.wikipedia....sal_Disk_Format
Ha nem megy akkor a rejtett eszkozkezelok kozul torlod es vagy a sysfilejait a system32/drivers alol. Nem irom le hogy melyek azok konyen megtalalod mert windows
Az RW lemezek ugynevezett Packet Writing moddal irodnak ez kulonbozik a hagyomanyos irastol. Olyasmi (vagy talan egyezik is vele) mint az UDF (Universal Disc Format)
http://en.wikipedia....sal_Disk_Format
Posted 2007. May 23. - 22:14
Mert eléggé zavar, hogy egy überfasza író nem képes a saját lemezeit olvasni.
Amúgy most írtam egy RW-t, azt olvassa. Nem értem teljesen a helyzetet.
Szar a NERO?
Edit: ProPedalGreg! Megpróbálom! Thx a tippet. Neked is Dave.
Az Incd-vel már egyszer szívtam, nagyon ragaszkodó egy program.
Úgy látom, nincs fenn, de fent volt. Szóval attól lehet, hogy még maradt valami belõle.
Mégis megtaláltam. A mappájában csücsül. Hogy tudom leszedni? Nincs a programok hozzáadása és eltávolítása listán...
Amúgy most írtam egy RW-t, azt olvassa. Nem értem teljesen a helyzetet.
Szar a NERO?
Edit: ProPedalGreg! Megpróbálom! Thx a tippet. Neked is Dave.
Az Incd-vel már egyszer szívtam, nagyon ragaszkodó egy program.
Úgy látom, nincs fenn, de fent volt. Szóval attól lehet, hogy még maradt valami belõle.
Mégis megtaláltam. A mappájában csücsül. Hogy tudom leszedni? Nincs a programok hozzáadása és eltávolítása listán...
White Horse
Posted 2007. May 23. - 22:14
Eloszor hogy szallt el BIOS-ban a particionalas? Bocs lehet le vagyok maradva alaplapilag de en meg BIOS-ban csak low level formatot lattam.
Mindegy , az MSn-re az aMSN nevu progit ajanlom, mind kozul ez hasonlit legjobbam a windowsosra ,es hogy az merjo ? Hat mer kenyelmes szep stb es megy is vele. En azt hasznalom.
A network beallitas az hasonlo mint a win-nel ugyanugy az erre valo konfig progikat kell elinditani. Es beallitani IP, gateway , DNS , firewall stb
Ez a DVD iros jelenseg nekem is elojott ,es bar nem biztos hogy nalad is ez a gond ,azert leirom hathat segit.
Szoval adott volt Verbatim DVD+R lemez megirtam es utana sekep se hang (ADATTAL!!!! nem dvd video raadasul)
Sok sok oras kuzdes utan (es az ilyen esetekre telepitett steril tartalek xp segitsegevel) sikerult rajonnom hogy a Nero dragaszag az Incd software-e volt a ludas (pedig nem is futott a service-e csak beepul a drivere ugye) Es bizonyos beallitasokban megirt lemezek extra udf vagy Big data irasakor (az a mod amikor min 1GB irodik neroban de ez utobbit mondjuk nem mondom 100%-ra) Szoval ha van fenn neked Incd akkor szedd le es menni fog a disc!! Enjoy Nero
Mindegy , az MSn-re az aMSN nevu progit ajanlom, mind kozul ez hasonlit legjobbam a windowsosra ,es hogy az merjo ? Hat mer kenyelmes szep stb es megy is vele. En azt hasznalom.
A network beallitas az hasonlo mint a win-nel ugyanugy az erre valo konfig progikat kell elinditani. Es beallitani IP, gateway , DNS , firewall stb
Ez a DVD iros jelenseg nekem is elojott ,es bar nem biztos hogy nalad is ez a gond ,azert leirom hathat segit.
Szoval adott volt Verbatim DVD+R lemez megirtam es utana sekep se hang (ADATTAL!!!! nem dvd video raadasul)
Sok sok oras kuzdes utan (es az ilyen esetekre telepitett steril tartalek xp segitsegevel) sikerult rajonnom hogy a Nero dragaszag az Incd software-e volt a ludas (pedig nem is futott a service-e csak beepul a drivere ugye) Es bizonyos beallitasokban megirt lemezek extra udf vagy Big data irasakor (az a mod amikor min 1GB irodik neroban de ez utobbit mondjuk nem mondom 100%-ra) Szoval ha van fenn neked Incd akkor szedd le es menni fog a disc!! Enjoy Nero
Posted 2007. May 23. - 21:49
Kicsit pontosítok:
IDE-1 DVD író Master
IDE-2 CD író/DVD olvasó Master
Sata 1 - vinyó
Amit megír, mind tökéletes. CD-t olvas. Csak DVD-t nem hajlandó.
Firmware is a legújabb.
Megvolt a leszed, felrak. Minden maradt a régi.
Hibaüzenet: "Nem megfelelõ funkció."
Hehe. Beraktam egy másik DVD-t. Olvassa. Az elõzõt nem. Mindkettõt haverom írta. Amit most írtam meg, az DVD másolás volt. De írtam már géprõl is, azokból is volt, amit nem olvasott.
Edit: Mostmeg olvassa, amit 5 perce nem Azt még mindig nem, amit megírt...
IDE-1 DVD író Master
IDE-2 CD író/DVD olvasó Master
Sata 1 - vinyó
Amit megír, mind tökéletes. CD-t olvas. Csak DVD-t nem hajlandó.
Firmware is a legújabb.
Megvolt a leszed, felrak. Minden maradt a régi.
Hibaüzenet: "Nem megfelelõ funkció."
Hehe. Beraktam egy másik DVD-t. Olvassa. Az elõzõt nem. Mindkettõt haverom írta. Amit most írtam meg, az DVD másolás volt. De írtam már géprõl is, azokból is volt, amit nem olvasott.
Edit: Mostmeg olvassa, amit 5 perce nem Azt még mindig nem, amit megírt...
White Horse
Posted 2007. May 23. - 21:46
letöröl, újra felrak, átrak másik IDE/SATA csatornára, közben egy újraírható dvdn teszteli hogy jó e már. aztán ha hardveresen nem oldható meg a probléma, akkor másik írószoftverrel próbálja (én a deepburnert ajánlom)...
edit: nyersanyaggal nem lehet gond? próbáld ki egy másik félel emezzell, lassabb/gyorsabb írási sebességen...esetleg menj rá nero infottool-al, hogy nem a firmwareben van e valami elcseszve, és tényleg csak cd olvasónak titulálja magát:D
(de ha van másik olvasód, akkor miért nem abban olvasod vissza?)
edit: nyersanyaggal nem lehet gond? próbáld ki egy másik félel emezzell, lassabb/gyorsabb írási sebességen...esetleg menj rá nero infottool-al, hogy nem a firmwareben van e valami elcseszve, és tényleg csak cd olvasónak titulálja magát:D
(de ha van másik olvasód, akkor miért nem abban olvasod vissza?)
Posted 2007. May 23. - 21:19
Mitõl van az, hogy a Samsung Writemaster DVD íróm (SH-S182M) megír egy DVD-t, de nem tudja olvasni?
Azt írja, "rossz funkció", mindet CD-nek nézni
Letöröl, újra felrak?
Azt írja, "rossz funkció", mindet CD-nek nézni
Letöröl, újra felrak?
White Horse
Posted 2007. May 23. - 19:51
nekem a kábelesnél annyi volt a cucc, hogy rádugtam, érzékelte automatába, és ment is. wifinél meg a yastban kell valamit beállítgatni a hálózati dolgoknál...
msn kliensnek meg én -már ha van- a kopetet javasolnám.
msn kliensnek meg én -már ha van- a kopetet javasolnám.
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Posted 2007. May 23. - 19:41
Volt egy "kis" baki ...az volt a terv, hogy a 80GB-os vinyóból leválasztok 15GB-ot meg egy swap particiót és az XP mellé felkúszik a linux is...de hogy-hogy nem a particionáló progi befagyott 99%-nál...Windowson kívül! a BIOS-ban! Ne kérdezzétek hogyan...szó mi szó az XP elszállt a maga 60 GB-os anyagával, amit évek alatt gyújtöttem össze.
Még szerencse, hogy a fontosabbja ki vot mentve.
Viszont mindom ha már úgyis elszállt, gondoltam felrakom a Sabayon-t, fel is ment. Tetszik is meg minden, csak még nem tom használni. Nem várom el tõletek, hogy mindenbõl kioktassatok Linux téren, csak egy kis helpet kérek a legelején, hogy legyen netem (pontosabban net van, csak be kéne állítani ), meg MSN kliens (asszem Linuxnál ez a Gaim v. mi) és akkor tudok kérdezgetni a linux-fan haveromtól...titeket meg nem zargatlak...
Tehát mit kell tennem, hogy a teljesen szûz gépen beállítsam a netet és ezt a Gaim-ot v. mit? Teszem azt routeren nyomok egy resetet...mintha az is új lenne. Ha esetleg vki ért hozzá a WiFi-nek örülnék a legjobban, de a kábeles útmutatás is jó ideiglenesen.
Remélem értettétek a problémám...és segítetetek, elõre is köszi.
Tudom keresgélhetnék neten, de nincs idõm, mert most csak a linux van fenn, azon még nem jó a net...most is rokon gépérõl írok septibe...
Még szerencse, hogy a fontosabbja ki vot mentve.
Viszont mindom ha már úgyis elszállt, gondoltam felrakom a Sabayon-t, fel is ment. Tetszik is meg minden, csak még nem tom használni. Nem várom el tõletek, hogy mindenbõl kioktassatok Linux téren, csak egy kis helpet kérek a legelején, hogy legyen netem (pontosabban net van, csak be kéne állítani ), meg MSN kliens (asszem Linuxnál ez a Gaim v. mi) és akkor tudok kérdezgetni a linux-fan haveromtól...titeket meg nem zargatlak...
Tehát mit kell tennem, hogy a teljesen szûz gépen beállítsam a netet és ezt a Gaim-ot v. mit? Teszem azt routeren nyomok egy resetet...mintha az is új lenne. Ha esetleg vki ért hozzá a WiFi-nek örülnék a legjobban, de a kábeles útmutatás is jó ideiglenesen.
Remélem értettétek a problémám...és segítetetek, elõre is köszi.
Tudom keresgélhetnék neten, de nincs idõm, mert most csak a linux van fenn, azon még nem jó a net...most is rokon gépérõl írok septibe...
Posted 2007. May 22. - 20:54
Próbálj egy formatálás utáni telepítést.
Esetleg ezzel, ha nincs más:
http://www.ultimatebootcd.com
szerk.:
Esetleg ránézhetsz kedvenc kis zsenimmel - szintén ingyenes és pendrive-ról is bootolhaod:
http://www.cgsecurit...g/wiki/TestDisk
vagy ha pendrive-ról nem, akkor:
http://www.cgsecurit...TestDisk_Livecd
Esetleg ezzel, ha nincs más:
http://www.ultimatebootcd.com
szerk.:
Esetleg ránézhetsz kedvenc kis zsenimmel - szintén ingyenes és pendrive-ról is bootolhaod:
http://www.cgsecurit...g/wiki/TestDisk
vagy ha pendrive-ról nem, akkor:
http://www.cgsecurit...TestDisk_Livecd
"In idem flumen bis non descendimus"
Posted 2007. May 22. - 20:38
itt van nálam egy noti, hogy tegyek rá windows-t, meg egyéb dolgokat. Zsír új Fujitsu Amilo.
BIOS felismeri a vinyót, 60Gb. Win install nem lát vinyót, kilép, mert nincs hova telepíteni... Mi lehet a gond? (ilyennel még nem találkoztam...)
BIOS felismeri a vinyót, 60Gb. Win install nem lát vinyót, kilép, mert nincs hova telepíteni... Mi lehet a gond? (ilyennel még nem találkoztam...)
Posted 2007. May 22. - 08:48
Posted 2007. May 22. - 08:04
Jellemzõen semmit. Amíg a domainnevet (eurosport.hu) átirányítják másik címre a "régi" oldalt nem fogod elérni...
Posted 2007. May 22. - 07:52
Üdv!
Megújult az eurosport.com honlapja, azóta nem tudom elérni az eurosport.hu-t mert automatikusan az elõbbire irányít :rocketman. Mit lehet tenni ez ellen az átirányítás ellen?
Megújult az eurosport.com honlapja, azóta nem tudom elérni az eurosport.hu-t mert automatikusan az elõbbire irányít :rocketman. Mit lehet tenni ez ellen az átirányítás ellen?
Posted 2007. May 21. - 18:56
Posted 2007. May 21. - 18:02
Google... magyarul:Tudom már borzasztóan fárasztó vagyok, de azért csak segítetek nekem...
Szal a DVD Decrypter-el felraktam a DVD teljes tartalmát a gépre (thx Dave a tippért), de még mindig nem tudom, hogy melyik fáljt kell a Gordian-al konvertálni, hogy a teljes filmet kapjam .avi-ban...
A DVD felmásolt tartalmában van vagy 15 különbözû méretû fálj...mindegyik VTS_xy meg VIDEO_TS névvel...melyiket kell konvertálni? Még azt sem mondhatnám, hogy a legnagyobbat, mert 4 db 1 GB-os fálj is van...
http://marcee76.free...nKnot/index.htm
Posted 2007. May 21. - 17:12
a gordian mindegyik filet be tudná olvasni? nemhiszem...akkor meg nincs sok választás, próba cseresznye;) amúgy meg:
a .ifo fileok azok dvd info fileok, tartalmazzák a jelenetek idõkódjait stb, ehhez a videostream általában a .vro fileokban található, gyári dvdknél ez .vob.
a .bup fileok azok a .ifo fileok backupjai, ha a .ifo sérrülne, akkor ez hívjj meg az olvasó software.
a .vob fileok azok maguk a videostream fileok, tartalmazzák a hang-, videó- és felirasávokat és az idõkódokat egyben.
tehát neked a .vob fileokra lesz szükséged. ha a legelsõ .vob filet töltöd be, akkor utána a progi automatikusan betölti a másodikat, amint feldolgozta az elsõt, és így tovább...de sok program meg a .ifo filet tölti be, és azon keresztül a .vob fileokat szépen sorban...
összefoglalva: a lényegi videó információ a .vob fileokban van elraktározva, és azért max.1 gigásak, mert így a legtöbb eszköz be tudja õket olvasni + a file-rendszere ilyen a dvd-videonak...
tipp: ha a dvd decryptelés (rippelés) után leszeded dvd shrinkkel a felesleges feliratokat & hangokat, a menüket, az extrákat, (tehát mindent, amire nem lesz szükséged a .avi-ban), majd így újra lekódolod a winyódra a dvd tartalmát, akkor már csak azok a fileok lesznek a mappában, amik csak a videóstreamet tartalmazzák a kiválasztott audiósávval és felirattal...és akkor már nem kell ezeket gordianban beállítgatni és szívnia velük a programnak...
a .ifo fileok azok dvd info fileok, tartalmazzák a jelenetek idõkódjait stb, ehhez a videostream általában a .vro fileokban található, gyári dvdknél ez .vob.
a .bup fileok azok a .ifo fileok backupjai, ha a .ifo sérrülne, akkor ez hívjj meg az olvasó software.
a .vob fileok azok maguk a videostream fileok, tartalmazzák a hang-, videó- és felirasávokat és az idõkódokat egyben.
tehát neked a .vob fileokra lesz szükséged. ha a legelsõ .vob filet töltöd be, akkor utána a progi automatikusan betölti a másodikat, amint feldolgozta az elsõt, és így tovább...de sok program meg a .ifo filet tölti be, és azon keresztül a .vob fileokat szépen sorban...
összefoglalva: a lényegi videó információ a .vob fileokban van elraktározva, és azért max.1 gigásak, mert így a legtöbb eszköz be tudja õket olvasni + a file-rendszere ilyen a dvd-videonak...
tipp: ha a dvd decryptelés (rippelés) után leszeded dvd shrinkkel a felesleges feliratokat & hangokat, a menüket, az extrákat, (tehát mindent, amire nem lesz szükséged a .avi-ban), majd így újra lekódolod a winyódra a dvd tartalmát, akkor már csak azok a fileok lesznek a mappában, amik csak a videóstreamet tartalmazzák a kiválasztott audiósávval és felirattal...és akkor már nem kell ezeket gordianban beállítgatni és szívnia velük a programnak...
Posted 2007. May 21. - 16:46
Tudom már borzasztóan fárasztó vagyok, de azért csak segítetek nekem...
Szal a DVD Decrypter-el felraktam a DVD teljes tartalmát a gépre (thx Dave a tippért), de még mindig nem tudom, hogy melyik fáljt kell a Gordian-al konvertálni, hogy a teljes filmet kapjam .avi-ban...
A DVD felmásolt tartalmában van vagy 15 különbözû méretû fálj...mindegyik VTS_xy meg VIDEO_TS névvel...melyiket kell konvertálni? Még azt sem mondhatnám, hogy a legnagyobbat, mert 4 db 1 GB-os fálj is van...