Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ne sz*rakodj a strikerrel, tul sokat kérnek érte és fele annyit nem ér. egy harmadannyiba kerülõ giga s3 mindazt tudja amit a striker tuningban. hogy nincs 20 usb csak 8, meg nincs sli támogatás azt meg ki nem sz*rja le?
felejtsd el a strikert.
inkább giga ds4 ha mindenáron drága lapot akarsz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

NV moslék, és lassú, mint dög. :)

hmm... Asus Striker?

link >>
VERDICT Best overall Socket-775 platform
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

- alkalmas PIXMA iP2200 / iP6220D / iP6210D, MP450 / MP170 / MP150 modellekhez

köszi. félreérted tudom mit ír a UM. Mivel a foglalat engedné azért próbálkoznék vele, meg persze azért mert több tinta van benne(tehát tovább tartana).

xenium, a mûanyag védõfóliaszerûséget, amit rá szoktak rakni, lehúztad? esetleg kicsit töröld meg az elektromosan érintkezõ felületeket. próbálgatni kell, hogy mi lehet a gond...

aha ez meg volt

ugynézem marad 2 db CL41. azért köszi
Sei, soku Si.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
NV moslék, és lassú, mint dög. :)

most akkor az nVidia 680i SLi vagy az Intel 965 a fullosabb csipszet?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ez az alapértelmezett? Ez azért gáz, mert én minimum1024X768-ban szertném feltenni a képeket. A webes feltöltéssel meg az a gáz, hogy csak egyenként lehet felrakni a képeket, max ötösével.

lehet én vagyok a szerencsétlen, de nem találtam sehol, hogy hol lehetne beállítani a feltöltött képek méretét...amit meg eddig feltöltöttem, akármit és akármekkorát, mindegyiket maximum 800*600ban látom viszont a képtárban....ezért gondolom, hogy ez az alapértelmezett. 1024*768hoz én kep.tar.hu t ajánlom, van ftps feltöltés, korlátlan képméret, és nem nehezebb kezelni...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

a képtárban úgyis 800*600asra lesznek átméretezve a képek

Ez az alapértelmezett? Ez azért gáz, mert én minimum1024X768-ban szertném feltenni a képeket. A webes feltöltéssel meg az a gáz, hogy csak egyenként lehet felrakni a képeket, max ötösével.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
vagy programhiba, vagy pedig azon egyszerû oknál fogva áll le, hogy a képtárban úgyis 800*600asra lesznek átméretezve a képek, és ha már egyszer ott ülsz a program elõtt, akkor nem nagy gond megnyomni az export gombot, és kiexportálni 800*600ban, majd azokat feltölteni. a szerver sem szenved vele, neked meg nem sok idõ...

webrõl meg gondolom azért mehet fel nagyobb méretû kép, mert ha mondjuk egy görög netcaféból töltenéd fel a nyaraláskor készült képeket, hogy a nagyi is láthassa, hogy ti milyen szép helyen vagytok, akkor valószínûleg nem lesz picasa a gépen, hogy átméretezzed meg ugye nincs hova kiexportálni...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

én használok picasát. mi a gond vele?

A webes felületen tudok képeket feltölteni, azzal nincs gond.
Aprogival viszont csak egész kicsiket, max 800X600-at. A nagyobb képeknél leáll feltöltés közben és azt írja hogy nem tud kapcsolódni a szerverhez.
Miért van ez?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én használok picasát. mi a gond vele?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Használ valaki picasat?

Picasa _Alex_

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Hello,
Adott egy Canon iP1200 nyomtató, vettem egy CL51 patront hozzá, eredetileg kisebb kapacitású CL41 menne bele, ezt a másikat nem ismeri fel, van arra valami esély, hogy felismerje?

- alkalmas PIXMA iP2200 / iP6220D / iP6210D, MP450 / MP170 / MP150 modellekhez

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
xenium, a mûanyag védõfóliaszerûséget, amit rá szoktak rakni, lehúztad? esetleg kicsit töröld meg az elektromosan érintkezõ felületeket. próbálgatni kell, hogy mi lehet a gond...

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
Hello,
Adott egy Canon iP1200 nyomtató, vettem egy CL51 patront hozzá, eredetileg kisebb kapacitású CL41 menne bele, ezt a másikat nem ismeri fel, van arra valami esély, hogy felismerje?
Sei, soku Si.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
intel alá intel chipset.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
most akkor az nVidia 680i SLi vagy az Intel 965 a fullosabb csipszet?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Hogyan tudom a temp és a temporary inter files-t másik meghajtóra rakni? A lényeg az lenne, h a letöltött tartalmak ne a windowsos meghajtóra kerüljenek.

Az IE temp folder-t igy mozgathatod http://www.lockergno...net-explorer-7/
(nagyon egszeru nem? :) )

A temp konyvtarat pedig az alabbi modon:
Jobb klikk a sajat gepen -> Tulajdonsagok -> Fejlett beallitasok (Advanced) ful -> Kornyezeti valtozok gomb es voila :D
Aze nekem is segitett a google , de neked is segithetett volna :)

Milyen programmal tudok fotokat összeilleszteni panorámaképpé ? Tudom, hogy a Photoshop tud ilyet, de n00b vagyok hozzá, ha valaki esetleg leírni szájbarágós módon az tök jó lenne, de más programot ha tudtok az is jó.

Ja vannak jo programok, de miert ne hasznald a photoshoppot sokkal tobb segedeszkozt nyujt az utomunkalatokban. Az meg sajnos kell az eltero fenyviszonyok miatt.
Szoval leirom hogy mit kell tenned:
Tobbfelekepp is feldolgozhatod a kepeket , de legyen most az en modszeremmel ;)
- Betoltod az osszes file-t a PS-ba (Ezt a lepest kihagyhatod ha keves a ram es nem akarsz szuttyogni)
- Rakattansz a File menu Automate - Photomerge menupontra
- Okezol , majd a bejovo ablakban lehuzod alulra es osszepasszintod a kepeket (segit a "magneses illeszkedes")
- Amikor ugy erzed keszen vagy, azt mondod neki hogy Snap to image : on es Keep as Layers: on. (ez utobbi akkor fontos ha nem sikerult teljesen az illesztes es vagy kontraszt elteres van az egyes fotok kozott pl egyiken szembol sutott a nap a masikon hatulrol, vagy epp kicsi szogelteres van koztuk - ha nem allvannyal csinaltal panoramakepet ,hanem leraktad valahova - (ezek mondjuk eleg durva utomunkat igenyelhetnek;) )
- Vegul ha akarod itt elmentheted a kompoziciot
- Vagy OK -nyomsz akkor visszatersz a PS foablakba es kapsz egy bazinagy kepet amin minden egyes keped egy egy reteg lesz , ezekkel mar ugy manipulalhatsz ahogy akarsz, mindent amit csak a layer-ekkel lehet.
Sok sikert :)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Simán, erre jó a WDS!
Több router, az egyiken van a net, a többi pedig meghatározott láncban (vagy pókhálóban) kapcsolódik egymáshoz. (Fizikai cím alapján = MAC address)
Minél kevesebb routerrel kell megoldani, mert minden ugrásnál csökken a sebesség.
Az összes router kvázi ugyanannak látszik (ugyanaz az ssid, titkosítás, jelszó, etc.), és mindig a legerõsebhez (vagy elõre meghatározotthoz) csatlakozik az adott gép.

Írj (privátban) részleteket az irodákról, alaprajz, ilyesmi. Az ajtók, ablakok is számítanak. Plusz megjegyzem nem biztos, hogy kell több router, minden az alaprajztól függ.

Illetve switch + vezetékes hálózat és megfelelõ számú AP (Access Point).

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Milyen programmal tudok fotokat összeilleszteni panorámaképpé?

http://www.cs.ubc.ca...autostitch.html

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Milyen programmal tudok fotokat összeilleszteni panorámaképpé ? Tudom, hogy a Photoshop tud ilyet, de n00b vagyok hozzá, ha valaki esetleg leírni szájbarágós módon az tök jó lenne, de más programot ha tudtok az is jó.

http://www.panoramafactory.com/
errõl sok jót hallottam (bár még nem próbáltam)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.