Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Éppen egy céges vistán ülök. Nos, 1 giga az harmatos (már csõben van ugyan a második). Fut a róka, az outlook, a word, meg még 1-2 kisebb cuccos és ez van:

Feltöltött kép

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
így igaz, a memóriachipek ára elõállítási költség alatt van, felhalmozódtak a raktárakban, a gyártósor meg nem pihenhet, így olcsóbbak egy ideig...valamelyik ITs siteon volt is errõl egy cikk( ph vagy pcworld talán..)...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Nemtom mi az igazsag de allitolag most olcso a ram es erdemes venni.
Nekem sajna komplett gep kene mar, (ami nem most lesz) igy aztan hulyeseg lenne ramot venni amit be se lehet tenni a gepbe.
De aki tenyleg tud mibe es tervezi a vistat felrakni annak erdemes elgondolkodni egy shopon sztem.
De persze nem a vista miatt!! :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

nyugi, én adom neki az instrukciókat :)
és meglepõdnél, hogy ez a cellshock mennyibe fáj (80pár font, azaz kevesebb mint 40k huf)
tam: a freezer7 pro helyett lehet, hogy coolermaster hyper tx jobb lenne.

a 64pro bevalt, es elvileg a 7 hasonlo, csak jobb. majd meglatom
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

A jövõhéten meglesz Ubuntu...ha azt szeretném, hogy megmaradjon mellette az XP, akkor hogyan kell particionálni?
Legutóbb csináltam egy 10 GB NTFS-os particiót, azon van most az XP, meg a progik, meg minden, ami rendszerhez kell...a maradékon (70GB NTFS) vannak a cuccaim (film, zene, ésatöbi)...nomármost ha én ezeket az adatok kimentem (újraírható DVD-kre) és azt a 70 GB-os NTFS particiót tovább osztom egy 15 GB-os EXT2-esre és egy 55 GB-osra, akkor felteszem 15 GB (persze lesz 512-es SWAP partició is de ez nem sokat számít itt)-osra a Linux-ot és az 55 megmarad az anyagoknak, amit visszamásolok gépre...így akkor ugye az XP-t nem kell újrarakni? Sértetlen marad? A másik kérdésem, hogy újraparticionálásnál az 55 GB-osnak milyen formátumot kell adni, hogy winfos meg linux is lássa?

Húúúú, remélem értettétek...:D

Amit propedalg írt az ok, az ntfs-t egy mai linux látja (bár az ubuntu szerintem lehet, hogy buta ehhez) ext2-höz vannak windozzeos progik, (ezt is írta ppg). Nem tudom az ubuntunak van e értelmes bootloadere (grob/lilo/tökömtuggya) de nem biztos..
A lényeg: az ubuntu nem egy kezdõknek való, nem felhasználóbarát, és nem használja ki a mai lehetõségeket.
Kipróbáltam én is de: nincs automount benne, csúnya, lassú, konzol nélkül szart sem ér, ez nem 2007-beli hozzáállás, ezzel az erõvel lehetne csak konzolos felületû (pedig már 3d-s desktopok vannak)..

Ride everywhere.

.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ha CellShock-ot veszel, akkor arra vigyázz, hogy nehogy véletlenül V2-est vegyél! A CellShock az összes modulját GMH-val vagy GKX-szel szereli, kivéve a V2-es 6400-ast, amit Elpidával, szal nehogy beszopd!

nyugi, én adom neki az instrukciókat :)
és meglepõdnél, hogy ez a cellshock mennyibe fáj (80pár font, azaz kevesebb mint 40k huf)
tam: a freezer7 pro helyett lehet, hogy coolermaster hyper tx jobb lenne.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Hali!

Ipodot lehet magyarosítani??
vmi linkféleség is jo ha le van iirva értelmesen....

köszi

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Ha CellShock-ot veszel, akkor arra vigyázz, hogy nehogy véletlenül V2-est vegyél! A CellShock az összes modulját GMH-val vagy GKX-szel szereli, kivéve a V2-es 6400-ast, amit Elpidával, szal nehogy beszopd!

tesom okitott tegnap

CellShock 2GB (2 x 1GB) DDR2 PC2-6400C4 800MHz Dual Channel Kit

Feltöltött kép

- PC6400 800MHz CAS 4-4-4-12
- Micron Chips
- 240pin, Non-ECC, Un-buffered DDR2 SDRAM DIMM
- Aluminum Heat-spreader
- 8 Layers Ultra Low Noises Shielded PCB
- 5yr Manufacturer Warranty
- 2.1V-2.2V Power Supply
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

A jövõhéten meglesz Ubuntu...ha azt szeretném, hogy megmaradjon mellette az XP, akkor hogyan kell particionálni?

Igen , no problem :D (En is most szedtem le a Final Fedora 7-et :D )
Szoval nem feltetlen kell lementened a particiot (bar jol tetted) de pl a PMagic megcsinalja anelkul is.
Elso lepes: 70GB particio atmeretezese (a meret min akkora lehet amennyi adat van rajta) 55GB-ra
Masodik lepes: Uj particio letrehozasa e-mogott (kb 100MB eleg) /boot szamara.
Harmadik lepes: Uj particio letrehozasa e-mogott (~15 GB -100 Mb - a Swap)
Negyedik lepes: Uj particio letrehozas swp teruletnek (Itt mint winnel a fizikai memoria masfelszerese ajanlott, de 1 GB eleg szokott lenni)

Fontos tudni hogy max 5 primary particiot lehet egy vinyora felrakni, ha ilyen particioid vannak kulon, akkor ezeket felejtsd el mert a linuxok legalabbis a fedora ilyen esetben LVM koteteket hoz letre amin a fajlrendszer javito programok elbuknak illetve tonkreteszik. (Illetve nem is engedi particionalasnal letrehozni a fentebb emlitettek mindegyiket ha tul sok pri van) En szivtam ezzel sokat, mig vissza nem raktam extendedre az egeszet. Melegen ajanlom, es nem lesz lassabb tole az OS filekezelese sem.

Amire szinten nagyon kell figyelni hogy hova rakod a boot loadert.
Nemtom mi van az ubuntuban, en a grubot szivesen hasznalom es altalaban nem az MBR -be teszem (Azonositsd be jol melyik particionak mi a neve elkerulendo az XP-d felulirasat.) A boot loader elhelyezeset telepiteskor valoszinu valami advanced boot loader menupont alatt fogod megtalalni, hogy hova.
Ha MBR-be rakod (neked ezt ajanlom, ha nincs erre bevalt megoldasod) akkor bootolaskor a grub menujeben dontheted el hogy melyik OS-t inditod. Ez nagyon szep es jo/kenyelmes, viszont ha leszeded a linuxot a winedet tobbet nem fogod elerni csak egy fdisk /mbr parancs kiadasaval. Ezzel a modszerrel az MBR-be irsz nem az XP particiora tehat nem fogja tonkretenni, csak ha leformazod ,vagy oda telepited a linuxodat!!!
A masik modszer kicsit bonyolultabb viszont a boot loader nem piszkit az MBR-be es az XP loaderjevel lehet tolteni mindket OS-t ,ehez kell a /boot rol egy fizikai masolat az elso 512 byterol, meg egy kis boot.ini editalas.

Vagul pedig az 55GB-os cuccok eleresehez nem kell mast tenned , mint ugyhagyni ahogy volt vagyis NTFS-en (az a legjobb ,a fat mar elavult ,mas lehetoseg meg nincs nagyon) A linuxbol ennek eleresehez (iras es olvasas !!)
a kernelnek tamogatnia kell ezt, ha nincs benne akkor fel kell tenni progit
pl ntfs-3g (http://hup.hu/node/27434) captive ntfs vagy ntfsmount
nekem ez utobbi valt be mivel az elso ketto nem kezeli vagy nem kezeli jol a particio irast legalabbis en igy vettem eszre.
Fontos hogy nekem ez mukodik tehat tudom mountolni/unmountolni irni/olvasni az ntfs partcioimat, ja es ne riadj vissza az ext3-tol bar vannak akik szidjak igy meg ugy ,sztem nem rossz az. Az ext2-nek talan annyi elonye van hogy arra mar van bejaratos progi amivel lathato a linux particiod win alol (norton ghostexp) de csak olvasasra. De el tudom kepzelni hogy van ext3-hoz is azota.
Kis help meg : http://www.linux-ntfs.org/

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

ertem. vagyis nem erte amit mondasz, de azt igen amit mondani akarsz vele :)

p5b-e plus, e6420, 2*1GB 800as CellShock, megy egy AC freezer 7pro

kellene most hirtelen 300font, es akkor tok jo lenne

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tessék, töltsd le!
http://www.dafont.com/
:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Lassú, nincs mese. Jól elcseszerintették NV-nél. Nyomába sem ér az Intel chipseteknek sebességben. Lehet, hogy FSB-ben följebb megy, de nincs mögötte valós teljesítmény. Az meg, hogy az FSB-tõl függetlenül tudod beállítani a memória frekijét, akkora baromság volt, hogy csak na, mivel így is szinkronizálni kell az FSB-t a memóhoz, csak néhány plusz órajelciklust holdingol az adat, amire ráültetik a frekire, szal ettõl oan lassú szegíny deszka, hogy rossz nézni. Még a nem különösen jó memkezelésû 965 is porba gyalázza harmadanyi lóvéért. :)

ertem. vagyis nem erte amit mondasz, de azt igen amit mondani akarsz vele :)

p5b-e plus, e6420, 2*1GB 800as CellShock, megy egy AC freezer 7pro

kellene most hirtelen 300font, es akkor tok jo lenne

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

ha már a canon is "okos" csipes patront használ, akkor jó eséllyel azért nem engedi /tintát eladni a bolt nem a printert/

chipes a patron, azért nem megy

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Legutóbb csináltam egy 10 GB NTFS-os particiót, azon van most az XP, meg a progik, meg minden, ami rendszerhez kell...a maradékon (70GB NTFS) vannak a cuccaim (film, zene, ésatöbi)...nomármost ha én ezeket az adatok kimentem (újraírható DVD-kre) és azt a 70 GB-os NTFS particiót tovább osztom egy 15 GB-os EXT2-esre és egy 55 GB-osra, akkor felteszem 15 GB (persze lesz 512-es SWAP partició is de ez nem sokat számít itt)-osra a Linux-ot és az 55 megmarad az anyagoknak, amit visszamásolok gépre...így akkor ugye az XP-t nem kell újrarakni? Sértetlen marad? A másik kérdésem, hogy újraparticionálásnál az 55 GB-osnak milyen formátumot kell adni, hogy winfos meg linux is lássa?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Lassú, nincs mese. Jól elcseszerintették NV-nél. Nyomába sem ér az Intel chipseteknek sebességben. Lehet, hogy FSB-ben följebb megy, de nincs mögötte valós teljesítmény. Az meg, hogy az FSB-tõl függetlenül tudod beállítani a memória frekijét, akkora baromság volt, hogy csak na, mivel így is szinkronizálni kell az FSB-t a memóhoz, csak néhány plusz órajelciklust holdingol az adat, amire ráültetik a frekire, szal ettõl oan lassú szegíny deszka, hogy rossz nézni. Még a nem különösen jó memkezelésû 965 is porba gyalázza harmadanyi lóvéért. :)

hmm... Asus Striker?

link >>
VERDICT Best overall Socket-775 platform

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

köszi. félreérted tudom mit ír a UM. Mivel a foglalat engedné azért próbálkoznék vele, meg persze azért mert több tinta van benne(tehát tovább tartana).

aha ez meg volt

ugynézem marad 2 db CL41. azért köszi

ha már a canon is "okos" csipes patront használ, akkor jó eséllyel azért nem engedi /tintát eladni a bolt nem a printert/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
feleslegesen keresel opciókat, minden processzor-érában vannak jó tuninglapok. a core2-k mellé a giga ds3/ds4, asus p5b-variációk azok, amik kellenek, a többi vagy bejön vagy nem..
965-ös chipset kell, azok közt nézelõdj.
ami abitból jó, az az ab9 quad.gt

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igen, o lesz az.

csak opciokat keresek. Asus Commando? Abit csinal valami ertelmeset mostansag?

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
bár nem értem a hülyeségedet, de akkor meg asus p5bdlx

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
gigabyte lapot nem veszek :)

RAUH-Welt
B E G R I F F